Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 334

9/1/2021
Περιμένουμε πώς και πώς να αποκατασταθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες...

9/1/2021
Δεν συγκρίνουμε φυσικά, παρότι, μεταξύ αστείου και σοβαρού, για κάποιους βιβλικούς-ακροκεντρώους ο Τραμπ συμπεριφερόταν σαν «μπολσεβίκος» (δείτε στα σχόλια), όμως και από τον Λένιν θα έκοβαν, σήμερα, εννοείται, φέισμπουκ, τουίτερ και άλλα πολλά ων ουκ έστιν αριθμός...

7/1/2021
Η Αμερική είναι μια βαθιά διχασμένη χώρα, και γι’ αυτό δεν ευθύνεται ο Τραμπ, αλλά η κατρακύλα στην οποία έχει οδηγήσει τον αμερικανικό λαό ο πιο απάνθρωπος νεοφιλελευθερισμός – ο ναζισμός του 21ου αιώνα.
Η φτώχεια, η ανέχεια, οι ανύπαρκτες ευκαιρίες, τα 40 εκατομμύρια εξαθλιωμένων Αμερικανών, αυτό που ονομάζουμε συντριβή του «αμερικανικού ονείρου» οδήγησαν σχεδόν 63 εκατομμύρια ανθρώπους να ψηφίσουν Τραμπ, το 2016, και 11 εκατομμύρια παραπάνω (δηλαδή πάνω από 74 εκ. ψήφοι) το 2020!! Και δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί στα στατιστικά των εκλογικών αναμετρήσεων στην Αμερική ένας Πρόεδρος δεύτερης θητείας να αυξάνει κατά 11 εκατομμύρια τις ψήφους του και να χάνει μιαν εκλογική μάχη.
Ξέχωρα από το πώς πολιτεύτηκε ο Τραμπ σε επιμέρους ζητήματα (στην οικονομία π.χ., στα θέματα αμύνης και εξωτερικής πολιτικής ή στα κοινωνικά ζητήματα), ξέχωρα από το θυμικό του, τα παιδαριώδη λάθη του σε διάφορα θέματα, που ήταν βούτυρο στο ψωμί για τους συστημικούς επικοινωνιολόγους, εκείνο που τον «έστειλε» εντελώς είναι πως, αμόρφωτος ων, έκανε κακή χρήση των «συμβόλων» και αυτό το πλήρωσε από τα συστημικά μίντια, που ήταν όλα εναντίον του, παντού στον κόσμο.
Πίσω από έναν εντελώς αντισυστημικό πρόεδρο, τον μοναδικό στην ιστορία της ανθρωπότητας, σε μια τεράστια χώρα, ήταν φυσικό να στοιχηθούν και μερικές χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες «φρούτα» (αυτοί οι γελοίοι... Όμπραξ ή Μπλεκ, που είδαμε χθες στις φωτογραφίες), αλλά με κανέναν τρόπο δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις γελοίους, ηλίθιους, ψεκασμένους, φαιδρούς, φασίστες κ.λπ. 74 εκατομμύρια ανθρώπους, τους μισούς ψηφοφόρους μιας τεράστιας χώρας.
Ο πόλεμος στην Αμερική τώρα αρχίζει, ο γερο-Μπάιντεν είναι φυσικά τελείως ακατάλληλος, για να τον τερματίσει, οι Κινέζοι έρχονται με φόρα για να εκπαραθυρώσουν την Αμέρικα από την παγκόσμια κορφή και ο Μαρξ κλείνει πονηρά το μάτι σε όσους αδαείς αγνόησαν και αγνοούν την ιερή του πρόβλεψη, πως ο καπιταλισμός θα φαγωθεί από τα μέσα και αυτό θα ξεκινήσει πρώτα από την μήτρα του.
Ο Θεός φαίνεται πως σταμάτησε να ευλογεί την Αμερική...

7/1/2021
H σύγχρονη ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από εκτροπές, τις οποίες συναντάς μόνο στη «μαύρη βίβλο» της δεξιάς και της ακροδεξιάς... οι φυσικοί κληρονόμοι των οποίων κυβερνούν και τώρα τη χώρα.

7/1/2021
Πραγματικά είναι να θλίβεσαι πώς μια τέτοια χώρα, που δίδαξε δημοκρατία στα πέρατα του κόσμου, να ξεπέφτει σ’ αυτά τα επίπεδα...

7/1/2021
Βγαίνουν τώρα όλα τα ξετσίπωτα ρετάλια του φιλελερισμού, το ένα μετά το άλλο, και ομνύουν πίστη στη... δημοκρατία. Η αυτο-γελοιοποίησή τους δεν έχει όρια...

6/1/2021
Να βγει η ελληνική κυβέρνηση (αυτός ο... Ταραντίνης) να καταδικάσει. Γιατί το σκέφτεται;

6 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Να βγει η ελληνική κυβέρνηση (αυτός ο... Ταραντίνης) να καταδικάσει. Γιατί το σκέφτεται;"...


    Αθανάσιος Ζακόπουλος
    εσύ να καταδικάσεις που τον συμπαθείς κιόλας

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, έχω όλους τους τόμους του Μπλεκ και του Όμπραξ, κωλύομαι...

    Jim Dylan
    Δε νομίζω να ξαναδιαβάσω Μπλεκ μετα απο αυτήν την φωτό

    Kostas Mouk
    Ομοιότητες καρμπόν

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Παραπάνω απ' αυτό που φαίνεται.

    Vassilis Serafimakis
    Ντροπή!..

    Nikos Zozos
    τον θωπεύει ο Βίκινγκ ή έτσι μοιάζει;

    Yorgos Mouzakitis
    Επιτέλους νικάμε και οι άγριοι μια φορά..

    Γιωργος Βουδουρης
    ..ο ..."Ταραντούλας" ..δεν είναι έτοιμος ακόμα ..φτιάχνει τον..ιστό του.!

    Patritsopoulos Nikos
    μα το μεγαλο μανιτου

    Stylianos Gabriel
    Τι Ταραντίνης;Καραντίνης επρεπε να λέγεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Βγαίνουν τώρα όλα τα ξετσίπωτα ρετάλια του φιλελερισμού, το ένα μετά το άλλο, και ομνύουν πίστη στη... δημοκρατία."...

    George Makris
    Πρώτη η Ελλάδα, τον είχε αναγνωρίσει!
    Η σημερινή κυβέρνηση!

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Αντιγράφω:
    BREAKING NEWS: Τον Χουάν Γκουαΐδό αναγνώρισε πριν λίγο ως μεταβατικό πρόεδρο των ΗΠΑ η ελληνική κυβέρνηση.

    Vasilis VMan
    Ήταν απ' τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης μόλις εκλέχτηκε.

    Vassilis Serafimakis
    Ανησύχησα μ'όλα αυτά που γράφετε και πήρα στο απευθείας Μαξίμου. "Μην ανησυχείς, ρε μαλάκα", μού λέει με οικειότητα που δεν έχω επιτρέψει, "αύριο προσφεύγουμε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!" Μετά μιλήσαμε γιά γκόμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πραγματικά είναι να θλίβεσαι πώς μια τέτοια χώρα, που δίδαξε δημοκρατία στα πέρατα του κόσμου, να ξεπέφτει σ’ αυτά τα επίπεδα..."...

    George Ioakeimidis
    Ο Ασλανιδης! Κρυβόταν στη Γένοβα, μέχρι να πάρει το καράβι για Σουνταμερικα!

    Rock Sinantisi Kiatou
    καμμια θλιψη...το μονο που διδασκε ανεκαθεν ηταν < υποκριτικη δημοκρατια>....ας τα λουστουνε τωρα οι cowboys...

    αρης αλ.
    Αυτούς δεν ήθελε να τούς κακολογούνε το ΚΚΕ. Μην το χαλάτε! Μερικοί από μάς θυμόμαστε τις "ειδικές περιστάσεις" που προβάλλανε τα διάφορα στελέχη του περί Βιντέλα. Ας όψονται οι ανάγκες τής ΕΣΣΔ γιά προϊόντα Αργεντινής.

    Stathis Androutsakis
    Εδώ πάει το : κι εμείς κακά χερόβολα κι εσείς κακά δεμάτια...

    Λεωνίδας Μανδαλώζης
    https://vimeo.com/234762935
    A Night at The Garden
    αυτο βασικα...
    https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Paperclip
    EN.WIKIPEDIA.ORG
    Operation Paperclip - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Gehlen
    Hijack κανονικο...
    Βασικα πανω στις "πληροφοριες" του χτιστηκε ολο το αφηγημα του "Ψυχρου Πολεμου"...

    Vassilis Serafimakis
    Λεωνίδας Μανδαλώζης βοήθησε στον προαποφασισμένο ήδη μετά τον θάνατο τού Ρούζβελτ ο στρατηγός. Δεν ήτανε κάνα ιδοελογικό ή προπαγανδιστικό "θεμέλιο". Αλλά έδωσε στους Αμερικανούς έτοιμο κατασκοπευτικό δίκτυο εντός τής ΕΣΣΔ όταν οι Αμερικανοί δεν είχαν απολύτως τίποτα.
    Παράλληλα άρχισε και το αφήγημα, γιά όσους θυμούνται πχ τον όρο "πρόωρος αντιφασίστας" που άρχισε να κυκλοφορεί στην Ουάσιγκτων.

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Και η ιστορία συνεχίζεται...

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Πώς να νιώθουν τα 74 εκατ. Ρεπουμπλικάνων;
    Έτσι, να φρεσκάρουμε μνήμες.

    Λεωνίδας Μανδαλώζης
    επισης πολυ σημαντικο.
    https://en.wikipedia.org/.../Operation_Safehaven_(1944%E2...
    Operation Safehaven (1944–48) - Wikipedia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "H σύγχρονη ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από εκτροπές"...

    Vassilis Serafimakis
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τού Πάνου Κόκκα ήταν τότε το δημοκρατικό, μη αριστερό αντίβαρο στο Δεξιό/Ακροδεξιό μετεμφυλιακό πολιτικό σκηνικό. Ήταν από τις λίγες εφημερίδες που τάβαζε έτσι ανοιχτά με την ΕΡΕ και τούς πέραν αυτής/συμμάχους αυτής όπως ήταν οι ΕΚΟΦίτες.
    Ηταν εφημερίδα τού συστήματος, δηλαδή τής"εθνικόφρονος παρατάξεως", με ιδιαίτερη συμπάθεια προς τούς βενιζελικούς Φιλελεύθερους κι ιδιαίτερα προς αυτόν που θεωρούσε φυσικό διάδοχο τών Βενιζέλων, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Συνέβαλε σε αυτό κι η φιλία Κόκκα με τον ψηλό. Στήριξε τον "Ανένδοτο" αγώνα τής Ενώσεως Κέντρου κατά τού Παλατιού αλλά την περίοδο τής Αποστασίας στήριξε τούς αποστάτες, υποστηρίζοντας τον συμβιβασμό Κέντρου με Παλάτι προκειμένου να μην έρθουν χειρότερα. Κατά την δικτατορία ακολούθησε τον ίδιο (λανθασμένο!) δρόμο με την Ελένη Βλάχου.
    (Τα γράφω αυτά όχι βέβαια επειδή δεν τα ξέρει ο Φώντας, ο οποίος λέω, χωρίς καμμιά διάθεση κομπλιμέντου, ότι με εκπλήσσει με την ευρύτητα τών ενδιαφερόντων του!)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Η συγκεκριμένη φάση έχει μέσα και Ρένο και είναι πασίγνωστη.

    Nikolaos Kotsovos
    και Τάκη Μιχαλολια κατά πως έγραφαν τοτε

    Vassilis Serafimakis
    Πάντως αυτό το ρημάδι το ροκ το οποίο ξεκίνησε στην καρδιά μου (στις καρδιές μας;) ως κάτι δυνάμει απελευθερωτικό κι αντισυστημικό απορροφήθηκε πλήρως και πιστεύω πλέον εδώ και πολύ καιρό ότι, όσο κι αν αισθητικά το απολαμβάνω πολύ, ότι ποτέ δεν αποτέλεσε κάτι το πραγματικά επικίνδυνο γιά την κρατούσα κατάσταση, αυτό καθ'εαυτό. (Συνέβαλε όμως σε ξυπνήματα κι αμφισβητήσεις, οπότε ίσως να μπορεί να τού πιστωθεί κάποιο κομμάτι από την όποια τουλάχιστον πνευματική πρόοδο, από 1960s και μετά.)
    Στην συγκέντρωση τών Τραμπικών στην Ουάσιγκτων έπαιξαν τον Εθνικό Ύμνο τής Αμερικής - στην εκδοχή τού Jimi Hendrix από το Woodstock!! Kαι συνάρπασε το πλήθος. Μα έτσι κι αλλοιώς οι στρατιώτες στις διάφορες αποστολές τής Αμερικής (Αφγανιστάν, Ιράκ, κ.ά.) άμα βάζουνε μουσική να ακούσουν βάζουνε heavy metal.
    Εδώ ένας χεβυμεταλάς μουσικός με όνομα πρώτη μούρη στη διαδήλωση.
    https://metalinjection.net/.../is-this-a-photo-of-iced...
    Is This A Photo of ICED EARTH's Jon Schaffer Raiding The Capitol Building?! (UPDATE: Yes, It Is)

    Nikos Zozos
    Ναι και όπως τότε για όλα έφταιγαν οι κομμουνιστές, έτσι και τώρα οι αμερικάνοι ψεκασμένοι δεν είναι το αντίστοιχο των ψεκασμένων μακονομάχων με τις περικεφαλαίες, αλλά οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος. Παλιά τους τέχνη η πλήρης διαστρέβλωση των γεγονότων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Η Αμερική είναι μια βαθιά διχασμένη χώρα"...

    Apostolos Katsas
    Είναι η πιο σοβαρή και αξιόλογη γνώμη που έχω διαβάσει για το θέμα. To the point που λένε και στο χωριό μου. Ακριβώς έτσι είναι όπως τα λέτε.

    Vassilis Serafimakis
    Ήταν ανάγκη τώρα να τα βάλεις με τον Μπλεκ; Στο κάτω κάτω Καναδός ήτανε.

    Harry Gordon
    Ο Μπλεκ (ο σημερινος ντε) φορουσε παραδοσιακη φορεσια του τοπου του. Δεν εχετε δει ινδιανους με κερατα σε western? Τωρα θα μου πειτε Ινδιανος, λευκος απο την Οκλαχομα. Ναι αποδειξη οτι η Αμερικη δεν ειχε ποτε mainstream πολιτικη και ετσι βλεπουμε μαυρους και ναζι να ψηφιζουν Τραμπ κοκ. Ο Μαρξ διαψευστηκε οταν περιμενε πως η επανασταση θα ξεκινησει απο την Αγγλια ή την Γερμανια για τον λογο οτι ειχαν εργατικο δυναμικο. Ουδε ποτε περιμενε πως η επανασταση των επαναστασεων θα ξεκινουσε απο την Ρωσια και οχι απο εργατες βιομηχανιας αλλα απο αγροτες/εργατες γης, συνυφασμενους με την ορθοδοξια. Κατι πολυ κοινο που βρισκεις αναμεσα στο μαρξισμο και στις υποσχεσεις των χριστιανων.

    Maria Kalogeraki
    Επιτέλους μια σοβαρή ανάλυση με στοιχεία

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Όμπραξ δεν βλέπω και ανησυχώ!

    Takis Psaltis
    το εκπληκτικό με τον Όμπραξ ήταν το όνομα, ενώ ήταν ο δευτεροκλασάτος ήρωας σε σχέση με τον Μαρκ .....

    Daniil Gkorgkolis
    βασικά σαν αντίγραφο του ΚαπταινΜαρκ, μου φαίνεται.
    Εννοειτε ότι είναι και αυτό, ιταλικό κόμικ σωστά;

    Antonis Machairas
    Η δικη μου η γενια αυτόν τον ξερει σαν Λοχαγό Μαρκ κ τους συντρόφους του Θλιμμένο Μπουφο κ Μίστερ Μπλουφ

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Καλά τα λες, αλλά εκατομμυριούχος αντισυστημικός Πρόεδρος δεν γίνεται.

    Ευτυχια Ντουνη
    Πολύ καλή σοβαρή λιτή και εύστοχη η ανάλυσή σου Φόντα

    Miltiadis Kordas
    ρε φίλε..το ίδιο σκεφτόμουν για τον Μάρξ.......

    Tilemachos Mousas
    Πες τα χρυσόστομε για άλλη μια φορά !!!!

    Δαίδαλος Ερεχθείδης
    να δεις που το τείχος έγινε για να μη φύγουν οι αμερικάνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Δεν συγκρίνουμε φυσικά, παρότι, μεταξύ αστείου και σοβαρού, για κάποιους βιβλικούς-ακροκεντρώους ο Τραμπ συμπεριφερόταν σαν «μπολσεβίκος»"...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Want to understand what Trump and Bannon are up to? Look to the Russian Revolution of 1917<<
    https://qz.com/.../want-to-understand-what-trump-and.../
    >>Want to understand what Trump and Bannon are up to? Look to the Russian Revolution of 1917<<
    https://www.seattletimes.com/.../of-bolsheviks-and.../
    Of Bolsheviks and Trumpists

    Ntinos Sarandopulos
    https://youtu.be/LQ3AnvOsFJE
    I Lenin takoi molodoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή