Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

BONFIRE REALM ένας ιδιαίτερος μουσικός από την Θεσσαλονίκη

Κάτω από την ονομασία Bonfire Realm κρύβεται ένας τραγουδοποιός από την Θεσσαλονίκη, ο Θοδωρής Δοδούσης. Ως Bonfire Realm ο Δοδούσης έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από custom made CDs, την τελευταία δεκαετία, κάποια πλήρους διάρκειας και κάποια άλλα μικρότερης (CD-singles), σαν το Waning 1” [Private Pressing].
Η συγκεκριμένη κυκλοφορία περιλαμβάνει τρία αγγλόφωνα τραγούδια, γραμμένα (μουσική-στίχοι) και ερμηνευμένα από τον Bonfire Realm.
Μάλιστα, στα τραγούδια αυτά τον θεσσαλονικιό μουσικό συνοδεύουν, σε ντραμς, κιθάρα, τσέλο και τρομπέτα, ξένοι οργανοπαίκτες – κάτι που δείχνει μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια κατάσταση σοβαρή, που να μπορεί να σταθεί γενικότερα και οπουδήποτε. Όντως; Ναι, γιατί και τα τρία tracks αυτού του EP είναι το ένα καλύτερο από το άλλο!
Μοιάζουν με ελληνικά αυτά τα τρία κομμάτια, τα “Your name”, “Long way” και “Light”; Με τίποτα. Και το λέμε, επειδή και το αγγλοπρεπές του Bonfire Realm είναι άψογο, και γιατί τα τραγούδια του ανήκουν στον χώρο του ευρύτερου british pop-rock, δίχως τούτα να εμφανίζουν «τοπικές» αναφορές.
Μπαλάντες είναι και τα τρία τραγούδια, κινούμενα σε κλασικές σέβεντις διαδρομές –θυμίζουν τον τρόπο του Al Stewart, για παράδειγμα–, ενώ είναι τέλεια ενοργανωμένα, με την επιπλέον χρήση πλήκτρων και φωνών, που τους δίνουν μία ξεκάθαρη υψηλή επαγγελματική διάσταση.
Είναι σίγουρο πως ο Bonfire Realm είναι προικισμένος μουσικός (δεν χρειάζεται ν’ ακούσεις περισσότερα κομμάτια του, για να το καταλάβεις – αυτά τα τρία είναι υπεραρκετά) και δεν μένει τίποτα άλλο πέρα από το να βρει κάποια γερά πατήματα, ώστε να καταπλήξει.
Επαφή: https://bonfirerealm.bandcamp.com

[Πρώτη δημοσίευση στο περιοδικό Yellow Box #13, Απρίλιος-Μάιος 2022]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου