Σάββατο 7 Μαΐου 2022

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 442

6/5/2022
Ο Rocky Roberts και ο Γεράσιμος Λαβράνος έμαθαν την σόουλ στους Έλληνες...
https://www.youtube.com/watch?v=uiID_0LdFJQ

6/5/2022
Πέρυσι κυκλοφόρησε μια μουσική ταινία, από τις εκατοντάδες που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο (μεγάλη παπάτζα αυτή), σκηνοθετημένη από κάποιους Ajoy Bose και Peter Compton, με τίτλο “The Beatles and India”. Επειδή η ταινία θα προβληθεί τώρα και στην Ελλάδα, στο In-Edit Greece 2022 εξ όσων είδα, κυκλοφόρησε ευρέως και το τρέιλερ, στο οποίο, για δευτερόλεπτα βλέπεις τον Μαχαρίσι, με φόντο την Ακρόπολη (θαυμαστικό δεν βάζω).
Καλά, από τόσες χώρες που επισκέφτηκε ο Μαχαρίσι την Ελλάδα βρήκαν να βάλουν στο τρέιλερ; Έλα Παναγία μου...
Για την επίσκεψη του Μαχαρίσι στην Αθήνα (στη φωτό τον βλέπουμε στο Hilton) είχαν γράψει οι Εικόνες (όχι της Βλάχου, του Πουρνάρα), την άνοιξη του 1968, απ’ όπου μαθαίναμε πως στην Αθήνα υπήρχε και ελληνικό σωματείο, αναγνωρισμένο από το κράτος ήδη από το 1961, με 150 οπαδούς τού ινδού διδασκάλου, οι οποίοι οπαδοί… «αποφεύγουν τη δημοσιότητα για τον φόβο των χίππις και των Μπητλς, τα ονόματα των οποίων συνδέθηκαν (σ.σ. τώρα τελευταία!) με αυτό του Μαχαρίσι».
Κι όπως είχα γράψει και παλιότερα στο blog... όταν οι Έλληνες ανακάλυπταν τον Μαχαρίσι, οι Beatles έτρωγαν ακόμη βελανίδια…

6/5/2022
>>Μια ακόμη ένδειξη του ενισχυμένου ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, του εξαιρετικού επιπέδου των διμερών σχέσεων και της αναγνώριση του υψηλού κύρους του Κυριάκου Μητσοτάκη διεθνώς, συνιστά και το γεγονός ότι την επόμενη ημέρα, την Τρίτη 17 Μαΐου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, μετά από πρόσκληση της Νάνσι Πελόζι.<<
Αυτά είναι τρίχες, για τον πολτό που ακολουθεί τη ΝΔ, και δεν τα πιστεύουν, εννοείται, ούτε οι εναπομείναντες «σοβαροί» νεο-δημοκράτες.
Κανένα υψηλό κύρος δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει είναι μόνιμη και απύθμενη διάθεση για ακόμη περισσότερες παραχωρήσεις στο αμερικανικό πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο, ουσιαστικά για την υιοθέτηση των αμερικανικών ορέξεων και της αμερικανικής ατζέντας, σε Αιγαίο, ΑΟΖ, Θράκη (Αλεξανδρούπολη), πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ, κυπριακό και ελληνο-τουρκικά.
Όλα αυτά περιτυλίγονται με κορδελάκια (ομιλία στο Κογκρέσο κ.λπ.), ώστε να πέσει στάχτη στα μάτια του πολτού, ενόψει των εξελίξεων.

5/5/2022
Ό,τι έγινε με τις ξένες τράπεζες, που, αντί να κλείσουν (γιατί πόνταραν σε... κουτσά άλογα, χωρίς να λάβουν κανένα ρίσκο και μπήκαν άγρια μέσα), τελικά τις διέσωσε δια της χρεωκοπίας του ο ελληνικός λαός, έτσι και τώρα με τους παρόχους, που αντί να βάλουν λουκέτο, γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους κανόνες της ίδιας της αγοράς (στην οποία ομνύουν), ουσιαστικά «σώζονται» με λεφτά ξανά του κράτους, δηλαδή δικά μας.
Οι απατεώνες θέλουν και την πίτα ολόκληρη (να τζογάρουν σαν να μην υπάρχει αύριο) και τον σκύλο χορτάτο (να βάζει πάντα πλάτη το κράτος στη χασούρα τους).
Έτσι δουλεύει το σύστημα. Κι έτσι δούλεψε κι απόψε.

5/5/2022
>>Το οικονομικό σοκ θα είναι σημαντικό, ωστόσο ο αγώνας να μην επικρατήσει η Ρωσία είναι μια μάχη για να παραμείνει η Ευρώπη μια άγκυρα για την ελευθερία και τα δικαιώματα Πηγή: Protagon.gr<<
https://www.youtube.com/watch?v=EeGe1iLhYrE

4/5/2022
Μ’ ενδιαφέρει η ιστορία της ελληνικής, κρατικής, τηλεόρασης έως τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Με την ιδιωτική τηλεόραση δεν με συνδέει απολύτως τίποτα. Δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ δικό της σίριαλ, ενώ εδώ και μια δεκαετία πάνω-κάτω την tv την έχω σφραγίσει –ουσιαστικά δεν έχω τηλεόραση– κι αν υπάρχει λόγος για να δω κάτι, το βλέπω στο YouTube.
Ιδίως στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 η τηλεόραση μ’ ενδιαφέρει πάρα πολύ, επειδή η περίοδος αυτή είναι βασικά άγνωστη, καθώς τα σίριαλ, οι εκπομπές λόγου, τα μουσικά προγράμματα (ιδίως αυτά!) και ό,τι άλλο τέλος πάντων δεν υπάρχουν πουθενά, καθώς σβήστηκαν για να γραφτούνε άλλα ή ήταν ζωντανά στο στούντιο, στην αρχή, δίχως να αποτυπωθούν πουθενά.
Και κάτι που δεν το ξέρουν πολλοί. Εκτός από τα κανάλια 11 (του ΕΙΡΤ) και 5 (της YENEΔ), για κάποιο διάστημα, που συνέπιπτε με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκεί στις αρχές των σέβεντις, εξέπεμπε κι ένα τρίτο κανάλι, το κανάλι του ΟΤΕ!
Σκανάρω το πρόγραμμα από τις 19 Σεπτέμβρη του 1972...

4/5/2022
Κατ’ αρχάς το Ζ δεν είναι λογοτεχνικό επινόημα του Βασιλικού, είναι σύμβολο των Λαμπράκηδων (απλά το λέω).
Έπειτα, το βιβλίο (η υπόθεσή του εννοώ) δεν έχει καμία σχέση με τη δικτατορία, αλλά με το προηγηθέν παρακράτος της καραμανλικής δεξιάς, αφού είχε κυκλοφορήσει 5-6 μήνες νωρίτερα από το πραξικόπημα, τον Νοέμβριο του 1966.
Ό,τι να ’ναι γράφουνε...

3/5/2022
Γιώργος Μαρίνος «Ταξίδι Για Την Πλάκα (Οι Θεατρίνοι)»...
https://www.youtube.com/watch?v=2YFOvytcLYE

3/5/2022
>>Εντολή Πλεύρη: Έρευνα για τον θάνατο της 3χρονης που νοσηλεύτηκε στο Παπαγεωργίου και κατέληξε στο Ιπποκράτειο<<
>>Εντολή Θεοδωρικάκου στη ΔΗΕ για διερεύνηση πράξεων ενάντια σε δημόσια υγεία, ασφάλεια, κράτος<<
>>Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Πέραμα: Εντολή Θεοδωρικάκου για πειθαρχικό έλεγχο<<
>>Εντολή Θεοδωρικάκου να βρεθεί ο άνδρας που κλωτσάει την γάτα σε ταβέρνα<<
>>Εντολή Μητσοτάκη να διερευνηθούν τα αίτια της ταλαιπωρίας στην Εθνική Οδό<<
κ.λπ. κ.λπ.
Εν τω μεταξύ μιλάνε για λαϊκισμό οι... πάπες του λαϊκισμού! Που, ζηλώσας τις μεθόδους της χούντας, δεν αφήνουν κοινωνικό γεγονός ανεκμετάλλευτο, προκειμένου να βρίσκονται διαρκώς στην επικαιρότητα (τότε στα Επίκαιρα), δείχνοντας σε τινες βλαμμένους, που τους ακούνε, πως το κράτος δουλεύει μόνο κατόπιν δικών τους εντολών και όχι από μόνο του, ως θα όφειλε (κάτι που εν πολλοίς συμβαίνει).

3/5/2022
Κι ενώ το 1969 οι κυβερνήσεις της Δύσης επιβάλλουν σκληρές κυρώσεις για την εισβολή και τα εγκλήματα των Αμερικανών στην Ινδοκίνα, η αμερικανόδουλη χούντα του Παπαδόπουλου σπάει το διεθνές εμπάργκο και φέρνει την κοκακόλα στην Ελλάδα.
[βρες το ψέμα στην παραπάνω πρόταση]

11 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Κι ενώ το 1969 οι κυβερνήσεις της Δύσης επιβάλλουν σκληρές κυρώσεις"...

    Αθανασιος Αθανατος
    με την Coca Cola.. καλυτερα !!

    Michael Tzanakis
    Ο αλήστου μνήμης Tom Papas την έφερε...

    Kwstas Agas
    "σε 140 χώρες του κόσμου" ... Να υποθέσω ότι συνυπολογίστηκαν κι οι χώρες του ανατολικού μπλοκ που δεν την είχαν ακόμη εισάγει??? (πάντως όπως μου έχουν διηγηθεί οι γονείς μου, όταν ήμουν 3-4 ετών παιδάκι και μου έδωσαν να δοκιμάσω κόκα κόλα, που μόλις πριν λίγα χρόνια είχε έρθει στην Ελλάδα, είχα κατενθουσιαστεί... Μετά, όπου κι αν καθόμασταν και με ρωτούσαν "τι θέλεις Κωστάκη??" έλεγα: "μια ... κοκόλα"!!!)

    Vassilis Serafimakis
    Δεν ήταν τόσο σκληρές οι κυρώσεις αλλά εντάξει η Αμερική ψιλοτρόμαξε.

    Kwstas Handrinos
    Τι άλλο μπορεί να φέρει η Αμερική εκτός από ελευθερία και καταναλωτική υποδούλωση;

    Harry Gordon
    τους MC5

    Kwstas Handrinos
    και τον εικονιζόμενό μου

    Stathis Nikokavouras
    φωντα σε παρακαλω...σε πλιζ...που λεει και ο τζιμακος.καμια τιμωρια δεν επεβαλαν αλλες χωρες για το βιετναμ..και οτι ειναι απο αμερικη το δεχομαστε.και το ροκ και το μπλουζ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Εντολή Πλεύρη: Έρευνα για τον θάνατο της 3χρονης που νοσηλεύτηκε στο Παπαγεωργίου και κατέληξε στο Ιπποκράτειο<<"

    Vassilis Serafimakis
    Άμα έχει δοθεί εντολή εγώ αισθάνομαι καλυμένος. Δεν είμαι από τούς μαξιμαλιστές που ζητάνε πορίσματα κτλ.

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Να ένα πόρισμα:
    https://www.news247.gr/.../katapeltis-to-porisma-tis...
    'Καταπέλτης' το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία

    Κώστας Οικονόμου
    Με αυτούς τους κοινωνιοπαθείς ντενεκέδες που έχουμε μπλέξει, τα λόγια έχουν χάσει την αξία τους

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Έχουν πέσει κάτω από 20% ή ακόμα;

    Alekos Morianopoulos
    Στο μεταξύ έχουμε συνηθίσει να θέλουμε μια εντολή για τα αυτονόητα.

    Hipcut Konstantinos
    Ο μπακογιαννης έβγαζε ανακοινώσεις για τα σημεία με δωρεάν συσσίτια στην Αθήνα, χωρίς να λέει όμως πως κανένα δεν είναι οργανωμένο από τον Δήμο αλλά από αναρχικές ομάδες... Ήθελε να δείξει ότι αυτός τα οργάνωσε...

    Θανάσης Αντωνίου
    Καλημέρα. Τον είχαμε και στους αγώνες του Πανιώνιου χθες, στη Νέα Σμύρνη, την αναβίωση που κάναμε στο γήπεδό μας. Έκανε κι εκεί δηλώσεις. Ο λόγος είναι ένας: Βάζει κάλπη για βουλευτής, στον νότο της Αθήνας αν δεν κάνω λάθος και κάθε τρεις και λίγο τον έχουμε στην Νέα Σμύρνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ με το τραγούδι του Γιώργου Μαρίνου...

    θωμας σταμκος
    Απο τις ποιό ωραίες δουλειές του Μαρινου οι "Ροζ Προκηρύξεις"

    Alexis Tambouras
    Τον Γιώργο γνώρισα το 1965 όπου έκανε ζωντανό πρόγραμμα στο Show Boat στις Σπέτσες , όταν το μαγαζί πρωτοάνοιξε . Κάθε βράδι μάζευα τις παρέες με όλες τις φίλες της μητέρας μου που έπαιζαν κουμ-καν και πινάκλ στο Ποσειδώνιο και με μόνιππα αμαξάκια καταλήγαμε στο μαγαζί περί τα μεσάνυκτα . Μιά ώρα σερί κρατούσε το πρόγραμμα του Μαρίνου και μετά με φοβερό μπρίο καθόταν στη παρέα μας σαν βασιλιάς στην αυλή του. Μιάμιση το πρωί την κοπανούσα με κάποια φοιτήτρια η άλλη διαθέσιμη τρυφερή ύπαρξη ( 2-3 χρόνια μεγαλύτερη) και πηγαίναμε στην άλλη άκρη του νησιού στο Παλιό Λιμάνι στη μπουάτ "Καρνάγιο" οπου ο Σαββόπουλος , άγνωστος τότε, τραγουδούσε μέχρι τις τρεισήμισι - τέσσερις το πρωΐ τα "Πουλιά της δυστυχίας" και το Hey mister tambourine man - τότε ακόμα που είμασταν φίλοι . Ο Μαρίνος ήταν ένα πληθωρικό ταλέντο κι υπέροχος άνθρωπος και τον ακολούθησα στις μπουάτ της Πλάκας κι αργότερα επί χρόνια στη Μέδουσα . Πιστός φίλος ερχόταν και στη γκαλερί ως το 2000- αντίθετα ο Σαββόπουλος δεν άντεξε τη...φιλία μας και διέκοψε κάθε σχέση ( το 68)προς έκπληξη όλων των κοινών γνωστών μας χωρίς να δώσει ποτέ επαρκείς εξηγήσεις.
    Άλλες αξίες- άλλες εποχές- υπέροχα χρόνια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Κατ’ αρχάς το Ζ δεν είναι λογοτεχνικό επινόημα του Βασιλικού"...

    Labis Vasilatos
    Μαλάκες

    Thekla Tselepi
    Απίθανοι πιστοποιημένοι βλάκες, ό,τι νά'ναι... Για γέλια και για κλάματα

    Ιωάννα Κλ.
    Πάλι καλά που δε γράψανε ότι οι Ρώσοι το πήραν από τον... ΖΟΡΟ !!!! Εκτός αν ξέρουν πως ο Βασιλικός το πήρε από το Ζορό κι έχουμε αυταπόδεικτο μαθηματικό αποτέλεσμα-θεώρημα!

    Nikos Chalkidis
    πάλι καλά που δεν ενέπλεξαν τον Ζορό...

    Ιωάννα Κλ.
    Ή μαζί ή προηγούμαι -σε ταχύτητα!!!

    Nikos Chalkidis
    .Ιωάννα,δε μου βγάζει άλλα σχόλια. Το είχες γράψει; Το πρώτο που βλέπω είναι του Λάμπη Βασιλάτου.

    Nikos Chalkidis
    ψεματα,τώρα το είδα. ακριβώς από πάνω. Θα το σβήσω το δικό μου, για να μη βαρύνω τη σελίδα.

    Ιωάννα Κλ.
    Καλέ!!!! Δεν είναι εκεί το θέμα! Ίσα-ίσα....αποδεικνύουμε το θεώρημα με τις συνεχείς αναφορές!!!!!!! Χοχοχοο!

    Hermis Kefalas
    Που τα βρήκατε αυτά τα φυντανια;

    Vasilis Kounelis
    Ο δημοσιογράφος μπορεί να γράφει ότι θέλει. Όμως να διαβάσετε τη συνέντευξη και να δείτε τι γράφει με ακρίβεια ο συγγραφέας. Πουθενά δεν αναφέρει ότι το Ζ ήταν δικό του δημιούργημα, το αντίθετο λέει. Η τέχνη της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου διατηρεί και διαιωνίζει τα σύμβολα...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Πουθενά δεν αναφέρει ότι το Ζ ήταν δικό του δημιούργημα, το αντίθετο λέει.<<
    Είπα εγώ ότι λέει πως ήταν δικό του δημιούργημα το Ζ; Αυτό δα έλειπε! Θα ήταν φαιδρό κάτι τέτοιο, αν υπήρχε ποτέ περίπτωση να το πει. Άλλο υπονόησα εγώ, αλλά δεν το πιάσατε. Άλλοι το πιάσανε όμως - που με ξέρουνε καλύτερα και δεν έρχονται, εδώ, ουρανοκατέβατοι για να πούνε το δικό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Μ’ ενδιαφέρει η ιστορία της ελληνικής, κρατικής, τηλεόρασης έως τα τέλη της δεκαετίας του ’80"...

    Nikolai Stavrogin
    "Εκτός από τα κανάλια 11 (του ΕΙΡΤ) και 5 (της YENEΔ)"
    "Τα πρόσωπά τους δείχνουν στο Πέντε και στο Έντεκα"... Το φανταζόμουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν, αλλά λύθηκε οριστικά η απορία https://www.youtube.com/watch?v=eWJhxIoe5NM
    Δήμος Μούτσης & Γιώργος Χρονάς - «Καταζητούνται»

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μ π ρ ά β ο! Δεν το είχα συνδέσει...

    Miltiadis Kordas
    Γεννημενος το 1968 θυμαμαι πολυ καλα την τηλεοραση του 70. Πρώτες εντονες μνήμες απο αγνωστο πόλεμο, σύγχρονη Ευα, τη μάχη, το ταξιδι, μεθυσμενη πολιτεια, το λουνα παρκ και ολο το θεατρο της Δευτερας
    Να πω επισης οτι αν κατι με διαμορφωσε βαθια ηταν το εκεινος κι εκεινος με Διαμαντοπουλο, Μιχαλακοπουλο σε κειμενα Μουρσελα

    Takis Psaltis
    Υπαρχει καπου αρχειο πληρους προγραμματος για ολο το 1979 γιατι ψαχνω καποιες εκπομπες και δε θυμαμαι ποιους μηνες επαιξαν

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν ξέρω. Από παλιές Ραδιοτηλεοράσεις τα βρίσκεις αυτά.

    Takis Psaltis
    και προφανως δεν ειναι ολες ψηφιοποιημένες... πάντως ευχαριστώ.... θα πάρω την ερτ κάποια στιγμή....

    Δημητρης Σαλτος
    Κάπου είχα διαβάσει πως το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε σχεδόν όλο το αρχείο που βρήκε, δεν ξέρω αν είναι μουφα η αλήθεια . Πάντως το αρχείο της ερτ και στο σαιτ και στα yt ότι κυκλοφορεί είναι σχεδόν αποκλειστικά από 80ς και μετά.

    Βασίλης Βασιλειάδης
    Η τηλεόραση άρχισε να διαδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1969 με την πρώτη απευθείας μετάδοση της προσελήνωσης τον Ιούλιο. Τα πρώτα χρόνια της τηλεόρασης το πρόγραμμα άρχιζε στις 5 ή 6 μμ. και έπεφτε σιωπητήριο στις 12 τα μεσάνυχτα με τον εθνικό ύμνο. Αυτό ήταν το πιο σπαστικό. Το ότι δεν υπήρχε άλλο πρόγραμμα και όλοι έπρεπε να πάνε για ύπνο. Η πρώτη μεσημεριανή εκπομπή που θυμάμαι ήταν γύρω στο 74-75 με τον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου και ήταν μεγάλη υπόθεση τότε για τους τηλεορασόβιους.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Το ότι δεν υπήρχε άλλο πρόγραμμα και όλοι έπρεπε να πάνε για ύπνο.<<
    Ε όχι και για ύπνο. Τότε κάποιοι βγαίνανε για να πάνε ν' ακούσουνε το Βοσκόπουλο ή τη Μαρινέλλα...

    Thodoris Antonopoulos
    Ποιοι Θεσσαλονικιοί λογοτέχνες να διάβαζαν άραγε τότε εκεί αποσπάσματα έργων τους...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αυτό αναρωτήθηκα κι εγώ. Δεν αποκλείω και κάποια εμφάνιση Χριστιανόπουλου ή και Ιωάννου...

    Alexis Tambouras
    Και στην ΥΕΝΕΔ τοποθετημένη , ευνοούμενη κάποιου στρατηγού, ποιά άλλη ?
    Η Παναγιωταρέα !

    Γιώργος Δαραβίγκας
    Δεν το έπιανα του ΟΤΕ φίλε μου,δορυφορικό θα'ταν

    Christophoros Godot
    Ψάχνω ένα σήριαλ που παιζόταν αρχές 70s με ελληνικό τίτλο "Ο Ατρωτος". Ξέρει κανείς τον τίτλο στα αγγλικά? Ο ήρωας είχε αθάνατο αίμα και ένας πλούσιος κακός ήθελε να του το πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς, στιγμιότυπα απ' ό,τι προλάβαμε να δούμε στην tv τότε, πριν σβηστούν, έχουν αποτυπωθεί ανεξίτηλα στην tabula rasa του παιδικού μας μυαλού: Προγράμματα, Διαφημίσεις, Διάλειμμα (και Μουσικό Διάλειμμα), "Μας συγχωρείτε ΔΙΑΚΟΠΗ".
      Θαρρώ, πως, λίγο ως πολύ, εκεί στα σέβεντις, μοιραζόμασταν, όλα τα παιδιά αυτή την εμπειρία.
      Ο κάπταιν Κερκ και ο μίστερ Σποκ ήταν οι ήρωες μας. Θα συνέχιζαν να σουλατσάρουν στο νου μας μαζί με τις φιγούρες τού "Πράκτωρ Σμαρτ" να ανοίγει πόρτες, της Μάγισσας (και της εξαντρίκ μητέρας της), του Δρ. Σμιθ με το ρομπότ του, του Κότζακ, του Φυγά, του Μαγκάρετ, του Kung Fu, της Partridge Family, των Εκδικητών, των Εισβολέων, των Αντίζηλων, αλλά και του Ίκαρου, της Χαριτίνης Καρόλου (Λέσχη Μυστηρίου, με σήμα το "Ok Chicago"), του Χρ. Οικονόμου, της Έλλης Ευαγγελίδου, της Αλίκης Νικολαΐδου, του Παράξενου Ταξιδιώτη, της Μαντάμ Σουσού (με την Άννα Παϊτατζή), του Ονειροπαρμένου, του Ψάχου, του Καρνέζη, της Κάθρην, του Ιωνάθαν...
      Από μουσικές εκπομπές, "Το Μουσικό Διάστημα" του Γιάννη Πετρίδη, ξεκινώντας με το "We are an American band", όπου οι Grand Funk με τις μηχανές τους, από ένστικτο, μας ξεσήκωναν, μας έκαναν να γουστάρουμε ό,τι "χίππικο", και να μας μπαίνουν ιδέες... Να τους, εδώ. https://www.youtube.com/watch?v=0T5-bGjR6mw
      Και δεν φανταζόμαστε ότι αυτό το αγαπημένο, ογκώδες κουτί, με την ασπρόμαυρη εικόνα που συχνά ανεβοκατέβαιναν ρίγες, θα κατέληγε κάποτε να γίνει τέτοιος φορέας εξουσίας, πλύσης εγκεφάλου και αφόρητου εκνευρισμού, που θα μας εξωθούσε σε εξοστρακισμό του (ως tv)...
      Πάντως οι παλιές Ελληνικές εκπομπές και σειρές που (αδιανόητο μεν, αλλά αληθινό), εξαλείφθηκαν, μόνο με τις κουβέντες σε συντροφιές –with a little help from my friends– θα παραμένουν ζωντανές. Όπως, τώρα, καλή ώρα...
      Το κανάλι του ΟΤΕ, πάλι, καθόλου δεν το θυμάμαι (εκτός από την "Ηχώ των Γεγονότων"), ενδιαφέρον το πρόγραμμά του, να ήταν μόνο για τους Βόρειους φίλους;...
      Υγ. Στο σχόλιο του Β. Βασιλειάδη, σχετικά με το "Κάθε μεσημέρι", διαβάζουμε στο βιβλίο του Ροβήρου Μανθούλη "Ο κόσμος κατ' εμέ, Ο βίος και τα πάθη μου" τόμος 1, σελ. 400, ότι ήταν δημιούργημα δικό του, κατ' εντολή Καραμανλή (για προεκλογικούς λόγους), ξεκινώντας στις 2 Φεβρουαρίου 1976. Οι τηλεοράσεις –μονίμως ανοικτές– έδειχναν το "χιόνι", και ξαφνικά εμφανίστηκε αυτή η εκπομπή-φάντασμα, που άφησε ευχαριστημένο τον Καραμανλή με τους 2.300.000 τηλεθεατές της!

      Ευχαριστώ πολύ.
      Stevie K.








      Διαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ό,τι έγινε με τις ξένες τράπεζες, που, αντί να κλείσουν (γιατί πόνταραν σε... κουτσά άλογα"...

    Θοδωρής Γ.Γ
    Μονή παρατήρηση: Δεν τζογαρουν ποτέ! Δεν έχουν ποτέ κανένα επιχειρηματικό ρίσκο. Δεν είναι "επιχειρηματίες", είναι "επενδυτές", που δουλεύουν πάντα -και μόνο- με διαρκή εγγύηση εξασφαλισμενου κέρδους, από το κράτος, από τα δικά μας λεφτά, όπως λετε στην επόμενη πρόταση.

    Aris Kazakopoulos
    Τελικα οι παροχοι εχουν «χασουρα» η σκανδαλωδη υπερκερδη; Εχω μπερδευτει.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Προκαταβάλλει τη χασούρα το κράτος, γιατί στην πράξη, άνευ κρατικής υποστήριξης θα πάνε για φούντο. Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει. Και δεν πρόκειται να πληρώσει. Μην κάνεις ερωτήσεις δήθεν-τάχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Μια ακόμη ένδειξη του ενισχυμένου ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, του εξαιρετικού επιπέδου των διμερών σχέσεων"...

    Nikos Zozos
    Επίσης, σανίδες σωτηρίας, στο ναυάγιο

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Ο κρετίνος και νάρκισσος γόνος θα συναντήσει τον ανοϊκό πλανητάρχη. Πού ´σαι ρε Όργουελ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πέρυσι κυκλοφόρησε μια μουσική ταινία, από τις εκατοντάδες που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο (μεγάλη παπάτζα αυτή), σκηνοθετημένη από κάποιους Ajoy Bose και Peter Compton, με τίτλο “The Beatles and India”"...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=so-AEgMk9OI
    The Beatles And India - Official Trailer

    Nikos Athanassiu
    Τον Αρίωνα Νασακη τον είχες γνωρισει Φώντα;

    Tanas Atanasoff
    https://youtu.be/FwY2LMBBb3k
    Ten Interesting Facts About The Beatles In India

    Ferris Costas
    Εγώ τον είδα στην Ελλάδα, σε μιαν ομιλία του, αλλά αργότερα (μεταξύ 1972 και 1974). Στο ακροατήριο ήταν και ο Δημήτρης Χορν.

    Stathis Nikokavouras
    ε βεβαια...δευτερη πρωτευουσα της ελλαδας καποτε ηταν η γκοα...πηγαινες με δολλαρια και ο τρικιλος αστακος ειχε 25 και το χασισακι 5 και αρκουσε για δεκα στριφτα...δεκαοκταφυλλα

    Μιχάλης Βαβούλας
    To τραγούδι του Λένον για τον Μαχαρίσι
    https://www.youtube.com/watch?v=tSk5U4oHhu0
    Sexy Sadie (Remastered 2009)

    Vassilis Serafimakis
    ...με αποδοκιμαστικούς γι'αυτόν στίχους.

    Μιχάλης Βαβούλας
    τον σατιρίζει ως φαινόμενο

    Vassilis Serafimakis
    Νομίζω τού τα χώνει κανονικά πλην όμως ποιητικά γιά το ότι έδειξε μιά πλευρά τού εαυτού του που απλά κοιτάει πώς να πηδήξει μερικές μαθήτριες του - κάτι τέτοιο.

    Μιχάλης Βαβούλας
    οκ δεν ξέρω περισσότερα για τον Μαχαρίσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ο Rocky Roberts και ο Γεράσιμος Λαβράνος έμαθαν την σόουλ στους Έλληνες..."...

    Nikos Kouteris
    και ο Joe Tex που όλοι είχανε singles τότε

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καλά, ναι, δεν λέω για δίσκους, γιατί κυκλοφορούσαν διάφορα, λέω για live.

    Nikos Kouteris
    δεν το έπιασα Φώντα, από μνήμης το είπα με ότι έβλεπα μικρός σε σπίτια

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Joe Tex με "I gotcha" βασικά, το '72, αλλά σίξτις κυκλοφορούσαν και James Brown και Aretha και Wilson Pickett κ.λπ. Να δούνε όμως ζωντανά το στήσιμο μιας soul μπάντας δεν είχαν την ευκαιρία πέρα από αυτούς τους δύο βασικά και μερικούς ακόμη που ήρθαν κι έπαιξαν τότε στα κλαμπ (όπως ο Ronnie Jones ας πούμε).

    Nikos Kouteris
    Ronnie Jones ?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, 100% αυτός. Μπορεί και ο Herbie Goins.
    https://youtu.be/TPAZMDHNwN4
    60's mod tune - Ronnie Jones - Little Bitty Pretty One.wmv

    Nikos Kouteris
    Μιλάμε για live ok ! Που παίξανε αυτοί ? Δεν είχα ιδέα, τώρα είδα ότι ηταν και οι δυο μέλη των Alexis Korner's Blues Incorporated

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Στο Stork σίγουρα το Μάη του '68, και αλλού μάλλον. Έρχονταν πολλοί μαύροι τότε και παίζανε σόουλ στα μαγαζιά. Οι πιο πολλοί από Ιταλία. Και ο Rocky Roberts και ο Ronnie Jones από Ιταλία είχαν έρθει. Αλλά και από Δ. Γερμανία κ.ά.
    Και ο Wess είχε έρθει φυσικά (στην Αθηναία). https://www.youtube.com/watch?v=DVHZkEXlRUE
    Wess and the Airedales - I´ll never turn my back on you

    Nikos Kouteris
    έχουν και ένα Vehicle καλό αυτοι

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κρίμα που δεν είχαν έρθει και οι Greatest Show on Earth. Είχαν προτιμήσει την Ισπανία...
    https://www.youtube.com/watch?v=aM6XAlS-oLk
    OSSIE LAYNE SHOW (UK) - Midnight Hour

    Nikos Kouteris
    ποιος θα πήγαινε ρε Φώντα, ο Βλάσσης και ο Πουλικάκος και οι φίλοι τους, δεν φαντάζομαι ότι κάνανε και πάταγο στην Ισπανία

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όλοι πηγαίνανε. Όλος ο καλός ο κόσμος. Μετά βγαίνανε και Έλληνες. Συνήθως οι μαύροι παίζανε πρώτοι.

    Vassilis Serafimakis
    Υπήρχαν (είχα γνωρίσει) Έλληνες που ήταν φανατικοί τής Μαύρης Μουσικής. Είχαν μανία με μουσική από μαύρους γενικά. Εντάξει, προσωπικά δεν καταλαβαινα το νόημα αλλά έχοντας τέτοιο κριτήριο φανατισμού ομολογώ ότι δύσκολα είχαν αστοχίες.

    Mike Papas
    https://youtu.be/uXWt3LYFprA
    Wess & The Airedales Vehicle
    https://youtu.be/2Ov0R3xeMKQ
    OSSIE LAYNE SHOW (UK) - Rock My Plimsoll (a.k.a Rock Me Baby]

    ΑπάντησηΔιαγραφή