Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

LUNG τεύχος #13, Μάρτιος 2022

Το πιο νέο τεύχος του ελληνικού fanzine LUNG έχει 120 σελίδες, κοστίζει 6,5 ευρώ και είναι αφιερωμένο στα μουσικά nineties – και τα ξένα και τα ελληνικά.
Μάλιστα, όλη αυτή η προσπάθεια συμπληρώνεται από ένα double CD-R, κλεισμένο σ’ ένα ωραίο gatefold εξώφυλλο, πλημμυρισμένο με μπάντες της εποχής – με τραγούδια δηλαδή, που ηχογραφήθηκαν και ακούστηκαν στην δεκαετία του ’90.
Το τεύχος περιλαμβάνει κάποιες βασικές συνεντεύξεις με τους Ηλία Ασλάνογλου (Magic de Spell κ.λπ.), Scott McCloud (Girls Against Boys, New Wet Kojak κ.λπ.), Bokomolech, Make Believe, Honeydive και Λευκή Συμφωνία, συν την interview με τον Robert Rich (τον αμερικανό συνθέτη του new-age, ambient κ.λπ.), σ’ ένα θέμα, που υπερβαίνει τα 90s, και αισθητικά και οτιδήποτε άλλο.
Από ’κει και πέρα υπάρχουν κάποια σχετικά θέματα με το κεντρικό concept (όπως εκείνο με τις τέσσερις ελληνικές δισκογραφικές ετικέτες των 90s – αν και οι περισσότερες απ’ αυτές είχαν ξεκινήσει στα 80s), για να ολοκληρωθεί, επί της ουσίας, το τεύχος με την ογκώδη λίστα των «αγαπημένων, ανεξάρτητων, άλμπουμ των 90s» (ξένων και ελληνικών), μια λίστα 150 δίσκων, που απαρτίζεται όχι μόνον από τίτλους φυσικά, μα και από τα ανάλογα κείμενα, και που πηγαίνει παράλληλα με τις ειδικότερες 50άδες των επιμέρους συντακτών, που συμμετέχουν στο αφιέρωμα.
Έχουμε λοιπόν μία ακόμη γερή προσπάθεια από την ομάδα του LUNG, που σίγουρα θα ενδιαφέρει τους φανατικούς των μουσικών nineties (και όποιους άλλους).
Σκανάρουμε και το back cover του 2CD-R, για να πάρετε μία ιδέα από τα ονόματα, που γενικότερα απασχολούν την έκδοση.
Επαφή: www.lungfanzine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου