Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

VICKY BEE e PLASTIC PEOPLE groove on

Το άλμπουμ Groove On [In Dat Groove Records] είναι λίγο παλαιότερο, καθώς προέρχεται από το 2022, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι – πόσο μάλλον, όταν εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ηχογράφηση που «τα σπάει».
Το συγκρότημα, οι Plastic People, είναι ελληνικό, όπως το ίδιο υποθέτουμε και για την τραγουδίστρια Vicky Bee (πως είναι Ελληνίδα δηλαδή), με το “Groove On” να σηματοδοτεί, από τον τίτλο του ήδη, το χώρο κίνησής του.
Λέμε λοιπόν για ένα extra groovy άκουσμα, με πολλά acid jazz και soul στοιχεία, δίχως να εκλείπουν και οι ροκιές ή και διάφοροι άλλοι υπαινιγμοί (από την reggae ας πούμε στο “A new day is comin’” ή και στο “Midnight swim”).
Εν τω μεταξύ το υλικό του δίσκου (εννέα
tracks) είναι σχεδόν όλο πρωτότυπο –με την εξαίρεση του “Apparently nothing” των Young Disciples–, πράγμα που σημαίνει πως εδώ κρίνεται και η συγκεκριμένη τραγουδοποιία, με τις μουσικές του John Skyllas (κυρίως) να στέκονται υπεράνω πάσης υποψίας. Συζητάμε, δηλαδή, για άψογα κομμάτια.
Επίσης το κύριο. Στην εγγραφή συμμετέχουν συνολικώς 22 μουσικοί(!), με μόνους βασικούς την Vicky Bee σε lead, backing vocals και τον John Skyllas σε πλήκτρα, πιάνο, hammond organ και backing vocals. Όλοι οι υπόλοιποι οργανοπαίκτες ακούγονται σε ένα, δύο, τρία ή τέσσερα tracks. Παρά ταύτα ο ήχος τού “Groove On” είναι ήχος γκρουπ και όχι μιας ομάδας με βασικούς και session players. Άρα από κομμάτι σε κομμάτι δεν υπάρχει διαφορά ήχου – με αυτόν (τον ήχο) να είναι παντού ενιαίος.
Να πούμε λοιπόν πως στην εγγραφή τού “Groove On” παίρνουν μέρος πέντε κιθαρίστες, πέντε ντράμερ, τρεις μπασίστες κ.λπ., ενώ χρησιμοποιούνται βεβαίως και πνευστά (τενόρο σαξόφωνο, άλτο σαξόφωνο, τρομπέτα, φλάουτο), που προσδίδουν αυτά τα άκρως λειτουργικά soul vibes σε κάποια tracks.
Φυσικά η μπάντα ροκάρει κιόλας (πάντα μέσα στο groovy πλαίσιο) σε κομμάτια όπως τα “Under my skin (U got me flyinhigh)” και “Fell in love again”, με το συνολικό feeling να είναι πάντα θερμό, δυναμικό και βεβαίως χορευτικότατο.
Μια πολύ καλή προσπάθεια λοιπόν από την Vicky Bee και τους Plastic People, που κατορθώνουν να βγάλουν μέσα από ένα «άψυχο» CD, τη ζωντάνια και τη μέθεξη ενός soul / rock / acid jazz live.
Επαφή: https://www.facebook.com/john.skyllas.5?locale=el_GR

1 σχόλιο:

  1. Fanis Papadopoulos
    Είναι εξαιρετικοί., τους είχα πετύχει σε αρκετά live πριν αρκετά χρόνια όταν έπαιζα στο catamaran . Πολύ καλή μπάντα για αυτό που παίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή