Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...

Κανένα link, κανένα downloading, καμμία on line αγορά δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μαγεία και την ηδονή, όταν ανακαλύπτεις "διαμάντια" με πενταροδεκάρες, στα κυριακάτικα παζάρια της Αθήνας, του Πειραιά και των... περιχώρων...Η Δανή Birgit Lystager είναι μία από τις αγαπημένες μου τραγουδίστριες. Την "Χριστίνα" της, την κλασική "Tristeza", την είχα - σ' αυτό ακριβώς το 45άρι του '71. Ποιός μπορεί όμως ν' αντισταθεί σ' ένα τέτοιο εξώφυλλο-χαμόγελο; Το ξαναπήρα... με 2 ευρώ... (Υπόσχομαι post με όσα εξώφυλλά της διαθέτω...).
Ο Graeme Allwright είναι Νεοζηλανδός, αλλά έκανε καριέρα στη Γαλλία, στα sixties και τα seventies - δρων μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Έχω ένα LP του από το '73, στο οποίο διασκευάζει μόνο Leonard Cohen! Όπου τον τρακάρω τον αγοράζω με κλειστά μάτια... Το "Le trimardeur" βγήκε στην εταιρία τού Mouloudji (είχε τραγουδήσει και Θεοδωράκη) το 1965.
Ο Βραζιλιάνος Roberto Carlos, μέσα στην MPB και στις παρυφές της tropicalia, υπήρξε, ως γνωστόν, τραγουδισταράς. Το "Canzone per te" είναι του Sergio Endrigo (Sanremo '68).
O Peppino di Capri, από τους πρώτους ιταλούς ροκάδες, υπήρξε πολύ αγαπητός και στην Ελλάδα των sixties. Το single στην Carisch δεν το είχα ακούσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου