Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

SHUFFLE πολύ σύγχρονο progressive

Οι Shuffle είναι Γάλλοι (μάλλον) και το “#WontTheyFade?” [Klonosphére, 2018] είναι το δεύτερο άλμπουμ τους. Πρόκειται δε περί πεντάδας, αν κρίνω από μια φωτογραφία που είδα στο site τους και… σύγχρονο, πολύ σύγχρονο progressive είναι εκείνο που μας προτείνουν σ’ αυτή την έσχατη δουλειά τους (που κυκλοφορεί σε LP, CD και digital).
Έχουν μπολιάσει τη μουσική τους με πολλά και διάφορα στοιχεία οι Γάλλοι και αυτό είναι καλό, γιατί και με σωστό / δημιουργικό τρόπο το πράττουν και… οντότητα τούς δίνει αυτή-ταύτη η κίνησή τους στο χώρο που θέλουν να αναγνωρισθούν.
Με στοιχεία στις συνθέσεις τους από βαρύ μέταλλο, μέχρι και hip-hop (αν μπορούμε να το πούμε έτσι το ραπάρισμα που επιχειρούν με background τις ηλεκτρικές κιθάρες), οι Shuffle μεταφέρουν δυνατά vibes με τα κομμάτια τους – συχνά βγαλμένα από τις καλές ή και τις ακόμη πιο καλές μέρες των Beastie Boys και των Red Hot Chili Peppers. Διαθέτουν όμως και άλλα μεταλλικά στοιχεία (μελωδικά ή και dark) οι Shuffle, όπως μαρτυρούν tracks σαν το “Checkmate fool”, ενώ ο πολύ καλός τραγουδιστής τους βοηθάει, γενικώς, στην αποτύπωση όλων των (διαφορετικών) ατμοσφαιρών.
Με το progressive να αποτυπώνεται στην διαρρύθμιση των κομματιών, τα οποία ακολουθούν συχνά κάπως… δαιδαλώδεις διαδρομές, με συχνές αλλαγές τέμπο, μακριά soli, πλήκτρα στο background (με το mellotron να θυμίζει τα πλέον κλασικά από τα late 60s-early 70s – τους King Crimson φερ’ ειπείν), οι Γάλλοι, με το “#WontTheyFade?” θέτουν γερές βάσεις, για κάτι ακόμη πιο καθοριστικό στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου