Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 191

24/9/2019
Αφού πρώτα καταστρέψανε όλο τον πλανήτη οι πολυεθνικές (πετρελαιοεταιρείες, πολεμικές βιομηχανίες, αυτοκινητοβιομηχανίες, χημικές βιομηχανίες, βιομηχανίες τροφίμων κ.λπ.) τώρα νοιάζονται, μέσω των σφουγγοκωλάριων πολιτικών τους (που τους βάζουν μπροστά για τους νέους ρόλους), δήθεν-τάχα για το περιβάλλον. Βρήκαν και τον... Βασιλάκη Καΐλα της οικωλογίας (σε ρόλο νεοδεξιάς πιτσιρίκας Σάρα Πέιλιν), για να πουλήσουν τα νέα σκατολοΐδια τής «πράσινης ανάπτυξης», που από μόνη της είναι η πιο μεγάλη σύγχρονη απάτη (καθώς όλες οι σοβαρές μελέτες δείχνουν πως και με την καλύτερα σχεδιασμένη «πράσινη ανάπτυξη» η καταλήστευση των φυσικών πόρων θα φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, τα αμέσως προσεχή χρόνια).
Αν η λεγόμενη «αύξηση του ΑΕΠ» δεν σβηστεί εντελώς από το χάρτη, ως δείκτης οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας, απλώς την έχουμε γ@μήσει...

23/9/2019
Ένα τραγούδι-αριστούργημα για το φθινόπωρο. Από έναν μεγάλον άγνωστο (στην Ελλάδα) του british folk. Λόγια, μελωδία, ερμηνεία... όλα στην κορυφή! Και όλα ανεπανάληπτα! Harvey Andrews!! 

On a misty autumn morning
you can hear the wild birds call
giving chilly winter warning
that the Evening Star will fall 

I feel the wind that sings their crying 
I wish the dying sun goodbye 
and I stand to see them flying 
to a warm and welcome sky

And I stay to meet cold winter
to crunch the crackling ice and snow
to walk along beneath bare branches
and wonder why you had to go 

The empty rooms they echo laughter 
the broken door creaks one more song 
and in the silence that comes after
the dusty floors, they ask "how long?"

And I stay to meet cold winter
to crunch the crackling ice and snow
to walk along beneath bare branches
and wonder why you had to go 

Soon I'll find winter clothes to hold me 
and wrap myself against the cold 
but frost and fire they never told me 
there is no peace in growing old

There is no peace in growing old...

22/9/2019
Και ο Αποστάτης ακριβώς ένα μήνα μετά τις εκλογές της 11ης Απριλίου 1990 (δηλαδή στις 11 Μαΐου 1990) έσπευσε να τυπώσει σειρά γραμματοσήμων με τα πρόσωπα των Γρηγόρη Λαμπράκη και Παύλου Μπακογιάννη! Τώρα ξανά-μανά τα ίδια (επί του υιού του Αποστάτη) με το δίδυμο Παναγούλης-Μπακογιάννης.Το θέμα είναι σοβαρό.
Το μητσοτακέικο έχει βάλει αμέτι-μουχαμέτι να περάσει τον Μπακογιάννη για «ήρωα». Κι επειδή ο κόσμος δεν υπάρχει περίπτωση να το χάψει άμα τον πλασάρουν μόνον του (τον Μπακογιάννη), του κολλάνε δίπλα κι από έναν της αριστεράς (ή του κέντρου ξέρω ’γω) για να τον φέρουν στα ηρωικά μέτρα. Προσπαθούν, δηλαδή, με αστείες μεθόδους, να σου υποβάλλουν ότι είναι ίδιοι (οι Λαμπράκης, Παναγούλης, Μπακογιάννης). Φτηνά κόλπα... της πλάκας.
Το θέμα, πάντως, είναι πως με τέτοιες τακτικές το τελευταίο που επιτυγχάνουν είναι να αναβαθμίσουν τον Μπακογιάννη (στη συνείδηση των πολλών), καθώς το μόνο που καταφέρνουν τελικά είναι να γίνονται ρεζίλι οι ίδιοι.
Προσέξτε και το εξής: τα γραμματόσημα έχουν την ίδια τιμή (γέλια). 

22/9/2019
Βγήκε ο Μπακογιάννης πριν από 50 λεπτά στο facebook και είπε πως τη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε σταθμός «Παύλος Μπακογιάννης» δεν μπορεί να την αποδεχθεί γιατί... μπλα μπλα και τα λοιπά... «η σύζυγος, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα».
Ο Μπακογιάννης άργησε χαρακτηριστικά και δεν γίνεται καθόλου πιστευτός. Απεναντίας δείχνει εντελώς υποκριτής, καθώς ψάχνει τρόπο για να βγει κι από πάνω.
Αντί λοιπόν από την πρώτη στιγμή να τοποθετηθεί, πρώτος αυτός απ’ όλους, πως... ξέρετε, εγώ διαφωνώ με τη μετονομασία... δίχως να σταθμίσει γνώμες (αλλά πώς να γίνει αυτό, αφού ήταν και ενημερωμένος –λογικότατο να το υποθέσεις– έχοντας δώσει και την έγκρισή του προφανώς), εκείνος έρχεται με παροιμιώδη καθυστέρηση και φυσικά μετά από το κράξιμο που έπεσε απ’ όλους (ακόμη και από τους δεξιούς) στα σόσιαλ μίντια, εμφανιζόμενος ως αρνούμενος τη μετονομασία, δείχνοντας δήθεν-τάχα πολιτική ωριμότητα και υπευθυνότητα. Τρίχες!
Οι άνθρωποι αυτοί είναι τελείως για τα πανηγύρια. Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα να παρουσιάσουν το άσπρο για μαύρο και το μπλε για κόκκινο, αρκεί να δείξουν πως πιάνουν (λέμε τώρα) τον σφυγμό του κόσμου. Τελείως τυχάρπαστοι και εξ ορισμού λαϊκιστές. Μακριά...

21/9/2019
Η γελοιότητα της δεξιάς δεν έχει τελειωμό. Από την εποχή του «βρώμικου ’89» η ΝΔ επιχειρεί να πλασάρει τον Παύλο Μπακογιάννη ως... δεξιό νεομάρτυρα, παραλληλίζοντάς τον πότε με τον Λαμπράκη και πότε με τον Παναγούλη (επίσης ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο – σχέσεις με μυστικές υπηρεσίες, Πολύκαρπο Γιωρκάτζη κ.λπ.). Όμως τις ευθύνες της Δεξιάς για την εκτέλεση του Μπακογιάννη από την 17Ν τις είχε περιγράψει κάποια στιγμή (ανάμεσα σε άλλους) ο Σήφης Βαλυράκης, ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά αυτά τα ζητήματα. Είχε πει ο Βαλυράκης:
«Οι αναλύσεις των προκηρύξεων της 17 Νοέμβρη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχαν δείξει ως πιθανό στόχο της και τον Π. Μπακογιάννη. Η Ελληνική αστυνομία είχε πάρει ήδη από την άνοιξη του 1989 δρακόντια μέτρα αφανούς, παθητικής (αντιπαρακολούθηση) και εμφανούς αστυνομικής προστασίας για το Παύλο Μπακογιάννη ακόμα και πριν αυτός εκλεγεί βουλευτής. Γιατί τα μέτρα αυτά αποσύρονται όλα με πρωθυπουργό Τζαννή Τζαννετάκη (ΝΔ); Το κύριο ερώτημα, γιατί δολοφονείται ο Παύλος Μπακογιάννης, παραμένει μέχρι σήμερα ουσιαστικά αναπάντητο».
Η αλλαγή ονομασίας των δύο σταθμών του Μετρό, σε σταθμούς Μπακογιάννη και Παναγούλη, αθροίζεται δίπλα στις υπόλοιπες «φούσκες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στις κινήσεις δηλαδή κάλπικου πολιτικού εντυπωσιασμού, που εναποτίθενται πάνω στο μη-έργο.
Από τον καιρό της χούντας των Παπαδόπουλου-Παττακού είχαμε να δούμε τόσα «φύκια» να μετονομάζονται σε «μεταξωτές κορδέλες».

20/9/2019
«Οι πολίτες της ΕΣΣΔ είναι υποχρεωμένοι να φροντίζουν τη φύση και να προστατεύουν τον πλούτο της»
[Σοβιετικό οικολογικό πόστερ από τα σέβεντις]

20/9/2019
Πέθανε χθες, στα 70 του, ο κιθαρίστας Larry Wallis, εξέχουσα περίπτωση του βρετανικού μουσικού underground στα late sixties-early seventies (κολλητός του Mick Farren μεταξύ άλλων). Ο Wallis, που είχε περάσει από πολλά συγκροτήματα (Shagrat, UFO, Motörhead, Deviants, Dr. Feelgood…) έγινε βασικά γνωστός μέσα από τους Pink Fairies, ηχογραφώντας μαζί τους, το 1973, το περίφημο “City kids” (δικό του τραγούδι και του μπασίστα Duncan Sanderson), που αργότερα πέρασε στο ρεπερτόριο των Motörhead κι έγινε ύμνος.
Ακούγοντας κάποιος Pink Fairies αντιλαμβάνεται αμέσως πως μέχρι να φθάσεις στους Sex Pistols δεν μεσολάβησαν και πολλά πράγματα, για να μην πούμε... σχεδόν τίποτα. Μεγάλη μπάντα!

12 σχόλια:

 1. Σχόλια από το fb σχετικά με τον Larry Wallis...

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Κι αυτή η απίστευτη διασκευή, πάντα με Larry Wallis στο team... https://www.youtube.com/watch?v=bSe_jn3aDUU
  Pink Fairies - Waiting For The Man
  https://www.youtube.com/watch?v=Wu2cSj_Ew4g
  Motörhead - City Kids

  Kwstas Agas
  Και σύμπτωση: χθες έψαχνα στο ίντερνετ για συναυλίες των pink fairies!!!! Πολύ σπουδαία και σημαντική μπάντα ....

  George Ioakeimidis
  Featuring Twink !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σχόλια από το fb σχετικά με το σοβιετικό, οικολογικό, πόστερ...

  Nicholas Hatziyiannis
  Για το θεαθήναι βέβαια, Σεμιπαλατίνσκ, Αράλη, Νορίλσκ, νότια Ουράλια, Τσελιάμπινσκ, Κύστιμ κτλ. Απλά χάνονταν στη φίμωση ενημέρωσης και στο αχανές μέγεθος. Αααα, και Τσερνομπίλ. Βέβαια, για να είμαι δίκαιος, το πόστερ αναφέρεται στην απλή καθημερινότητα, καθαριότητα κτλ. Όχι στα state sponsored εγκλήματα��

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Θα βρεθεί κάποιος να πει το δικό του - πάντα. Τα περιβαλλοντικά εγκλήματα στη Δύση τα ξεχνάμε, τα διαγράφουμε. Βγάζουμε "δήθεν" το ενδιαφέρον των κομμουνιστών για το περιβάλλον, ξεχνώντας Three Mile Island, Αμαζόνιους, Αφρικές, τροπικά δάση που γίνονται χωράφια για τις πολυεθνικές, πετρέλαια στη Νιγηρία κ.λπ. κ.λπ., προκειμένου να γράψουμε για Ουράλια και Αράλη. Για να το πω και κάπως... ψυχρά. Οι Σοβιετικοί "καταστρέψανε" τη χώρα τους μόνο, ok, η Δύση όμως, που έχει καταστρέψει ολόκληρο τον κόσμο και που εξακολουθεί να τον καταστρέφει με όλο και πιο μεγάλη ένταση δεν μας νοιάζει...

  Nicholas Hatziyiannis
  όταν βάλεις αντίστοιχη αφίσα θα τους περάσουμε κι αυτούς πριονοκορδέλα��. Έτοιμα στα'χω. Ως φίλος, κι όχι ως "κάποιος" τυχαίος, ήμουν πολύ προσεκτικός στη διατύπωση, έχουμε και κάποιο παρελθόν.

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Η δική μου γνώμη είναι πως είναι άκυρο το αρχικό σχόλιό σου, αλλά τέλος πάντων.

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Spyros Diastimikos
  το "γέλιο" που έβαλες με προσβάλλει και θέλω να το ξέρεις. Στο λέω φιλικά, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου. Εγώ όταν διαφωνώ με πράγματα που λες και ανεβάζεις δεν έρχομαι στον τοίχο σου να βάλω "γέλια", γιατί σε ξέρω προσωπικά και σέβομαι τις απόψεις σου. Πράγμα το οποίο δεν δείχνεις εσύ στην συγκεκριμένη περίπτωση (για μένα). Εγώ ανάρτησα ένα πόστερ και μετέφρασα αυτό που γράφει. Δεν σχολίασα, ούτε είπα κάτι, που θα είχα και κάθε δικαίωμα να το κάνω (στον τοίχο μου). Αν σου φαίνεται αστείο λοιπόν το πόστερ, ή αυτό που γράφει, θα σε συμβούλευα να το κρατήσεις για τον εαυτό σου. Εγώ τουλάχιστον έτσι θα έκανα και έτσι κάνω πάντα σε σχέση με σένα. Σέβομαι, δηλαδή, την ανάρτηση ενός ανθρώπου που τον ξέρω προσωπικά, και ακόμη κι αν διαφωνώ μ' αυτά που ανεβάζει ποτέ δεν τον ειρωνεύομαι.

  Spyros Diastimikos
  Δεν ήταν ειρωνία για σένα και απορώ πρώς το εκλαμβάνεις έτσι. Το περιεχόμενο και το εικαστικό του ποστερ σχολίασα όχι την όποια προσωπική σου πρόθεση, η οποία και δεν με αφορά -ούτε θα έπρεπε. Αν εν τούτοις το γέλιο σε ενοχλεί, το αφαιρώ (ανάρτησή σου είναι), αλλά το σχόλιο παρακαλώ να παραμείνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Σπύρο, εγώ ανέβασα το πόστερ επειδή το εικαστικό είναι φοβερό, κι επειδή κουβαλάει κι ένα πολιτικό μήνυμα,. Πως το συγκεκριμένο κομμουνιστικό σύστημα προπαγάνδιζε την προστασία του περιβάλλοντος από τη δεκαετία του '70. Δεν ειρωνεύεσαι (με το γέλιο) μόνο το "περιεχόμενο" και το "εικαστικό" (το οποίο εικαστικό είναι τέλειο), αλλά ουσιαστικά κι εμένα, που επέλεξα να το αναρτήσω. Αν εσύ αναρτήσεις ένα τραγούδι κι εγώ από κάτω βάλω "γέλιο", δεν θα παραξενευτείς; Βάζοντας "γέλιο" δεν κάνω κριτική μόνο στο κομμάτι, αλλά και σ' εσένα για την επιλογή σου. Ακυρώνω το γούστο σου κ.λπ. Ξαναλέω, εγώ σέβομαι και τα γούστα των φίλων μου και τις πολιτικές απόψεις τους. Ή θα βάλω λάικ λοιπόν ή δεν θα βάλω τίποτα. Όταν κάτι είναι χιουμοριστικό βεβαίως θα βάλουμε και "γέλιο", αλλά εδώ εγώ δεν έκανα χιούμορ (και αυτό είσαι σε θέση να το ξέρεις νομίζω). Τέλος πάντων, τέλος καλό όλα καλά. Εγώ δεν έχω κανένα θέμα και σ' ευχαριστώ επειδή έσβησες το "γέλιο".

   Petros Kozakos
   ό,τι βλέπεις είναι μια προοπτική, όχι η αλήθεια.

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Το τι βλέπω εγώ είναι δικό μου θέμα. Δεν χρειάζομαι... επιτετραμμένους.

   Petros Kozakos
   περί αυτού ακριβώς πρόκειται, βλέπει ο καθένας μας το δικό του θέμα.

   Lampros Triantafillou
   Το μήνυμα αυτό δείχνει ότι υπήρχαν άνθρωποι που ενδιαφέρονταν για το περιβάλλον (όπως υπάρχουν και σήμερα) και μπράβο τους. Το τι και το πως πράττει η κάθε κυβέρνηση ουδέποτε καθοριζόταν απ'αυτή τη μειοψηφία, γι'αυτό και το κλίμα αλλάζει ακόμα. Το σχέδιο στις αποχρώσεις του μπλε είναι επίσης πολύ ωραίο κατά τη γνώμη μου.

   Διαγραφή
 3. Σχόλια από το fb σχετικά με τις μετονομασίες των σταθμών του Μετρό...

  Panagiotis Peristrefomenos
  Το τρελο είναι ότι ο σταθμός Αγίου Δημητρίου λέγεται ήδη εδώ και καιρό Αλέκος Παναγουλης

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Ναι, από Αγίου Δημητρίου-Παναγούλης, θα γίνει σκέτο Παναγούλης. Θα φάνε τον Άη Δημήτρη δηλαδή.

  Panagiotis Peristrefomenos
  δεν υπάρχουν τα άτομα

  Sakis Bwanas
  καλημέρα! κλέβω...

  Giannis Miliaresis
  Κάποτε υπήρχαν και οδοί 4ης Αυγούστου και 21ης Απριλίου. Και οδός Πανεπιστημίου λέγεται Ελευθερίου Βενιζέλου .

  Patritsopoulos Nikos
  Και η Πατησίων,28ης Οκτωβρίου λέγεται

  Mike Beles
  ψαχνει και η Δεξια να βρει κανενα ηρωα…..γιατι στο παλμαρε της ολο προδοτες και δοσιλογους εχει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σχόλια σχετικά με το ποστ "Βγήκε ο Μπακογιάννης πριν από 50 λεπτά στο facebook..."...

  Eleni Founti
  Καλά εννοείται πως είχαν δώσει το οκ μητσοτακέικο και Μπακογιάννης. Έγινε ανακοίνωση απο την Αττικό Μετρό, δεν ήταν κάποια διαρροή. Προφανώς είχαν πάρει το οκ πριν.

  ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
  Τοτε ας ονομαστεί ο σταθμός 17Νεομβρη.��

  Stam Ekmek
  γιατι οχι?...προκειται για ημερομηνία εθνικής επετειου

  Aris Kopsidas
  να μεινει όπως είναι! τα ονόματα των σταθμων είναι για τον προσανατολισμό του επιβάτη, ο οποίος μπορεί να προέρχεται από οπουδήποτε!

  ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ στον Stam Ekmek
  αστείο ηταν, και μαλλον ειρωνικο.Ετσι κι'αλλιως μετα την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται διαχρονικά.

  Theodoulos Paraskevaides
  ΕΥΓΕ ΑΡΗ ΜΟΥ...Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ!!!!...

  Robert Kolovos
  Like για το "άσπρο μαύρο και το μπλε για κόκκινο". Ωραία λαϊκή αναφορά.

  Indie Side
  Ο Μπακογιάννης άργησε χαρακτηριστικά και δεν γίνεται καθόλου πιστευτός.!!! Αυτό και τίποτε άλλο!!!

  Mike Beles
  οι στασεις του ΜΕΤΡΟ πρεπει να εχουν ονομασιες που σχετίζονται με την κάθε παριοχη...π.χ...ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ...να ξερει και ενας επαρχιώτης πως θα παει στο νοσοκομειο...φανταστείτε τι χαζο θα ηταν ολες οι στασεις να ειχανε ονόματα ηρωων….σταση ΝΤΑΒΕΛΗΣ..

  Theodoulos Paraskevaides
  ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΡΗΣ ΚΟΨΙΔΑΣ!!!!..

  Mary Dalakou
  Εντελώς γελοίοι. !!!

  Eleni Founti
  Προς επιβεβαίωση, έχουμε και δήλωση Ταχιάου τώρα που τους δίνει στεγνά. Το είχαν κανονίσει μαζί:
  https://www.facebook.com/nikos.tachiaos/posts/405590246825021?__xts__[0]=68.ARDmqDxibpjV_zPbOl68Py1vcJKV8HKZg5fA_wSvUYXRW-1qpHRj2VAug94KTezIIjTsHYD9jn05W8gzsaQJIRZ5bm8k2oKGycqA9i_66vdZFEKze8Xh5UpH9KpK4xUXn6ddP_gSXN2w7z_Ne7dYh8FyhUTbxTCi9iqzTLbJvKCC-tQOSTpSuy4Dsm4uqKXCIbvSQRwRQ6HrVWvdGeYwbLjJ9THe_NvKOm5NXVQx5sedKxlTCTNkWvgsySM9xqJNiKSwpT53WtLZZfbqZ3IKIbfIbwgccS27iHBGnmSWm9CjsBHIZWOHA-6ECarW_wpoh0Ep0D2OaeONlhrx7EY&__tn__=-R

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Ελπίζω να συνεχίσει το μεταξύ τους ξεκατίνιασμα, για να έχουμε με κάτι να γελάμε... Να περιμένουμε απάντηση από την... οικογένεια στις δηλώσεις Ταχιάου;

  Eleni Founti
  Την παραίτηση Ταχιάου ίσως; Δεν έχει ακριβώς πολύ γερά λαϊκά ερείσματα, να πει κανείς ότι δεν τολμάνε να τον διώξουν χαχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Avgeris Tokaris
   ...μαυριζουν τον ...ασβεστη....!!!!!!!!!!!

   Spyros Diastimikos
   Την επόμενη Κυριακή είχε κανονιστεί εκδήλωση μετονομασίας, στην οποία θα παρευρίσκονταν και ο Κούλης.
   https://www.athenstransport.com/.../euaggelismos-agios.../
   Μετονομάζονται σε μία βδομάδα οι σταθμοί Ευαγγελισμός και Άγιος Δημήτριος του Μετρό

   Theodoulos Paraskevaides
   ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΩΣ ΑΛΛΗ ΜΑΦΙΑ,ΟΤΙ...... "ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ......ΜΕ....
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.....ΤΩΡΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΝΕΙ Η......(ΣΚΑΤΟΨΥΧΗ....ΔΙΚΟ ΜΟΥ..)ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"....!!!!!
   ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΛΩΣ,ΤΟΥΣ.....ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!!!!!!!......ΟΤΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ,ΩΣ ΑΛΛΗ ΕΝΤΟΛΗ!!!!......
   ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑ "ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ"......."ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ,....ΠΟΤΕ ΤΑ'ΠΑΤΕ,....ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ"!!!!...

   Chrysa Petsimeri
   Έγινε ρεζίλι των σκυλιών ..και τώρα τα μαζευει

   Theodoulos Paraskevaides
   https://youtu.be/ueSTwRAlk78
   Πότε προλάβατε - Νίκος Σταυρίδης

   Διαγραφή
 5. Σχόλια από το fb σχετικά με τα γραμματόσημα...

  Nikos Gkikas
  Το γραμματόσημο του Μπακογιαννη θυμίζει διαφήμιση φυστικοβούτυρου των 60's (happy man, happy family, happy life, happy lies..)

  Σταμάτης Ζαφειρόπουλος
  Ακριβώς όπως ειπώθηκαν.

  Paris Karayannopoulos
  Στον δε σταθμο Ηλιούπολη - Γρηγορης Λαμπρακης έχουν, καιρό τώρα, κόψει το δεύτερο συνθετικό

  Κώστας Χρυσανθόπουλος
  Να κάνουν γραμματόσημο και τον εισαγγελέα Δωρή που τον έσωσε....

  Vangelis Goumas
  Σταθμός «Δημήτρης Κουφοντίνας»

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Κι αυτό μαλακία είναι. Εμένα δεν μου αρέσει ούτε σαν αστείο.

  Vangelis Goumas
  Ακριβως,για τη γελοιοποίηση του θεματος το βαλα φυσικά,όχι για προταση,ουτε χιουμορ

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Μια χαρά είναι ονοματισμένοι οι σταθμοί. Κι άμα λέγαμε Μπραχάμι και όχι Άγιος Δημήτριος θα ήταν ακόμη καλύτερα.

  Λιζέτα Αγκοπιάν
  ως βέρα Μπραχαμιώτισα, επαυξάνω!

  Vangelis Goumas
  Να πως γεννούν τα πάθη οι ονομασίες χαχα

  Stam Ekmek
  Μεθοδοι Γκεμπελς

  Mike Beles
  Ψαχνει και αυτή η κακομοιρα η Δεξια να βρει κανενα Ηρωα αλλα ….δεν βρισκει….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σχόλια από το fb σχετικά με το τραγούδι του Harvey Andrews...

  Dionysis Tsaglis
  Κι έδεσε θαυμάσια με τον πρωινό καφέ και την ησυχία

  Manos Monastiriotis
  εξαιρετικός! θα τον ψάξω..

  Stelios Keryniotis
  5*, θενκς!

  Jim Jimakos
  Πάρα πολύ ωραίο!! Δεν τον ήξερα ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σχόλια από το fb σχετικά με την ανάρτηση για τις πολυεθνικές, το περιβάλλον κτλ.

  Thodoris Antonopoulos
  απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί για την Γκρέτα.

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Δεν θα το 'λεγα. Είναι πολιτικοί οι χαρακτηρισμοί. Είναι σαν να βλέπω πιτσιρίκα την... Διαμαντοπούλου.

  Νίκος Βουρεκάς
  Δείτε ...και κρίνετε ...
  https://www.facebook.com/watch/?v=777859562664410

  Stathis Nikokavouras
  λιγα γραφεις..μπες γουικιπιντια και δες ποια ειναι..κορη ηθοποιου που την ιδια ωρα εχει ξεκινησει ενα κινημα για την κλιματικη αλλαγη εκειπανω και μαζευουν χρημα για τα εξοδα...και να μην ηξερα οτι ειμασταν απο το ιδιο μερος θα το καταλαβαινα οτι εχουμε στον ιδιο δρομο περπατησει..αυτο εγραψα και εγω στην σελδα του αλτσαντιρ νιουζ...σαρα πειλιν και χιτλερ μαζι...και ριξιμο στον καιαδα στα πιρχνας στην σπιναλονγκα..το προχωρησα γιατι το εψαξα..μαζευουν απο τους βλακες το χρημα για τα εξοδα της ψυχικα αρωστης στα ταξιδια ανα τον κοσμο...εχουν χεστει στο χρημα...με ηθοποιεια της κακιας ωρας..σαν τον πατερα της...παγκοσμιως αγνωστος..ρε που μπλεξαμε..σκατα στην ωρα που βγηκε το ιντερνετ..

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Εντάξει, εγώ θέλω να μείνω στο πολιτικό μέρος της ιστορίας. Γι' αυτό έγραψα περί "Βασιλάκη Καΐλα της... οικωλογίας" (αναφερόμενος στο θεατρική παράσταση που στήθηκε, από τα τσιράκια των πολυθενικών) και "νεοδεξιά πιτσιρίκα Σάρα Πέιλιν", επειδή ο λόγος της ήταν διχαστικός και μισαλλόδοξος, θυμίζοντας άλλε εποχές τις οποίες σφόδρα αναπολούν οι γελοίοι νεο-λίμπεραλ.

  Thodoris Antonopoulos
  ό,τι πείτε
  https://www.desmog.co.uk/.../attacks-greta-thunberg-right...
  Attacks on Greta Thunberg Are About More Than Anti-Environmentalism

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Επειδή δεν έχω χρόνο να διαβάσω, ούτε να ψάξω, μπορείς να μου πεις σε δυο γραμμές τι είδους σάιτ είναι αυτό; Εσύ που το έχεις ψάξει προφανώς και το προτείνεις.

  Thodoris Antonopoulos
  όταν βρεις χρόνο καλέ μου, δε μας κυνηγάει κανείς. Προσέξτε μόνο γιατί ακούγεστε σαν τον Μπογδάνο :)

  Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
  Είναι ντροπή να τα λες αυτά εδώ. Σου έκανα μια ερώτηση και λες ό,τι να'ναι. Αν δεν θες ν' απαντήσεις μην απαντάς.

  Stathis Nikokavouras
  τι να απαντησει..εριξε μια μαλακια και εξαφανιστηκε..α ρε μεγαλε κλιντ ιστγουντ..καθενας εχει μια γνωμη και μια τρυπα.....ποσο μεγαλη κουβεντα...και ειδικα εδωμεσα που ειναι τοπος αντιδεξιος και εγκυκλοπαιδια μουσικης..οσο για την απατη που λες των βιομηχανιων παρε μια φωτο απο το καραβι που ημουν..ροτερνταμ...μπροστα οικολογια και πισω φουγαρο απο χημικα...δεν ζει ανθρωπος εκει ...ολα ελενχονται απο δυο μιλλια μακρυα...τι να μας πουν τωρα...πολυεθνικες..

  Thodoris Antonopoulos
  Ε όχι και ντροπή βρε Φώντα, χαλάρωσε. Μπορώ να πω άνετα το ίδιο. Και δεν φταίω εγώ που ανάλογο σκεπτικό για την Γκρέτα έχει διατυπώσει κι ο Μπογδάνος και άλλοι νεοφιλελέ της alt right. Και επιτέλους αν είναι ντροπή, στη χειρότερη τη μοιραζόμαστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   >>DeSmog UK is funded by charitable and philanthropic trusts, including The Joseph Rowntree Charitable Trust…<<
   Εδώ λέει πως το Trust που χρηματοδοτεί το DeSmog έχει χρηματοδοτήσει και τζιχαντιστές...
   Το να διαβάζουμε πάντως αυτά που μας αρέσουν από δω κι από κει είναι η μία μόνον όψη του νομίσματος...
   https://www.telegraph.co.uk/.../Mainstream-charities-have...
   Mainstream charities have donated thousands to Islamic group fronted by terror suspect

   Thodoris Antonopoulos στον Stathis Nikokavouras
   τις "μαλακίες" μου τις εκφράζω δημόσια και επώνυμα εδώ και τρεις δεκαετίες τουλάχιστον χωρίς να καταφεύγω σε συνωμοσιολογικές αερολογίες αγαπητέ.

   (επίσης ναι, έχω πράγματι και μία τρύπα και τη χαίρομαι, εσείς;)

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Παιδιά, σας παρακαλώ δεν υπάρχει λόγος για τσακωμός. Θα ήθελα να κλείσει αυτή η κουβέντα. Μπορώ να το ζητήσω και σαν παράκληση.
   Εγώ συζητώ μόνο πολιτικά, τίποτ' άλλο. Όταν η κουβέντα ξεφεύγει σε προσωπικές αντιδικίες πρέπει να σταματάει.

   Thodoris Antonopoulos
   ε μα ναι.

   Stathis Nikokavouras στον Thodoris Antonopoulos
   καλε και εγω εχω μια τρυπα και την απολαμβανω με το δεσμο μου τον τολη τον μαναβη ..οχι ρε φωντα τι να τσακωθουμε δεν υπαρχει λογος..����

   Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
   Στάθη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που δεν γνωρίζονται προσωπικά, δεν χωράνε ούτε πλάκες. Εγώ είμαι αυτής της άποψης.

   Διαγραφή
 8. Ο Μισέλ Ονφρέ περί Γκρέτας....

  http://www.respublica.gr/2019/08/post/greta_thunberg-michel_onfray/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. και μένα μου αρέσει η ενασχόληση με την μουσική, αλλά είμαι φιλελές. μπορώ να γράψω την γνώμη μου για πολιτικά θέματα όπως αυτό?

  ΑπάντησηΔιαγραφή