Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 227

3/3/2020
Πέθανε ο συγγραφέας και ποιητής Στρατής Χαβιαράς στα 85 του. Πρόσφατα είχαμε γράψει κάτι για την περίπτωσή του... 

2/3/2020
Κι επειδή γουστάρω να λέω... πραγματάκια, να κάτι ακόμη ενδιαφέρον.
Πάντα ρωτούσα τους παλιούς, τους μεγαλύτερους από μένα (και τους ρωτάω ακόμη), από πού έμαθαν το ένα γκρουπ, από πού το άλλο και κάπως έτσι συμπληρώνω το παζλ με το πώς διαχύθηκε η ροκ-πληροφορία στη χώρα.
Λέω λοιπόν τώρα εγώ (χωρίς κανένας νεότερος να με ρωτήσει) πως έμαθα τους Caravan από το περιοδικό Τεχνική Εκλογή, γύρω στο 1981.
Ασχολιόμουν τότε με τα ηλεκτρονικά, έφτιαχνα κάτι μαραφέτια και διάβαζα τακτικά το συγκεκριμένο έντυπο – το οποίον είχε και στήλη δισκοκριτικής! Κι εκεί κάποιος χριστιανός είχε γράψει καλά λόγια για τους Caravan, με αποτέλεσμα την άλλη μέρα να πάω στο δισκάδικο για να ζητήσω και ν’ αγοράσω το θρυλικό “In the Land of Grey and Pink”, με διπλό εξώφυλλο σε ελληνική εννοείται εγγραφή (έτσι το έχω ακόμη, 39 χρόνια μετά).  
Δυστυχώς, το συγκεκριμένο τεύχος της Τεχνικής Εκλογής δεν το έχω πια (θα ήθελα να το ξαναδώ!), αλλά έχω φυλάξει από τότε ένα άλλο, λίγο παλιότερο. Το #164 από τον Αύγουστο του 1980. Από κει και η σκαναρσιμένη δισκοκριτική των Χιλιανών Inti Illimani – τον (ελληνικό) δίσκο των οποίων αγόρασα λίγα χρόνια αργότερα, όταν τον βρήκα τυχαία μπροστά μου.
[Ακούστε στα σχόλια]

2/3/2020
Ό,τι μαλακία του κατέβει του καθενός τη γράφει στο φέισμπουκ.
Σου λέει ο άλλος... δεν γουστάρω τα σύνορα, ποιος με ρώτησε εμένα για τα σύνορα και κάτι τέτοιες αναρχοπαπαριές. Εν τω μεταξύ τα χωράφια του, αυτός ο ίδιος, τα περιφρουρεί να μην του φάει ο γείτονας κανα μέτρο, το σπίτι του το κλειδώνει, δεν το αφήνει με ανοιχτή την πόρτα, για να μπαίνει ο καθένας μέσα και να κοιμάται κ.ο.κ.
Αντί να βγει και να πει, λοιπόν, να καταργηθούν οι άθλιοι νόμοι της ΕΕ (δηλαδή της Γερμανίας), κάτι Δουβλίνα 3 κ.λπ., που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε φυλακή, και τους πρόσφυγες-μετανάστες σε μπαλάκι στα χέρια του Ερντογάν και των διακινητών, για να έχει να λέει ο Όρμπαν και ο κάθε παπάρας Όρμπαν, πως είμαι «καθαρός», σου γράφει ένα κάρο μαλακίες.
Και υποτίθεται ότι είναι και... αριστερός εν τω μεταξύ.
Update
[Α... και κάτι ακόμη. Δεν πρόκειται να κάνω λάικ σε κανένα σχόλιο, και δεν πρόκειται να εμπλακώ σε καμμία κουβέντα. Επίσης διατηρώ το δικαίωμα να σβήνω όποιο σχόλιο δεν γουστάρω. Γιατί ξέρω τι σχόλια αφήνουν κάποιοι σε τέτοια ποστ. Δημοκρατικά πράγματα...]

2/3/2020
Σε δύο τουλάχιστον συνεντεύξεις παλιών μουσικών του ελληνικού ροκ έχω διαβάσει πως στα live τους, στις αρχές του ’70, έπαιζαν και Keef Hartley Band. Ο ένας ήταν σίγουρα ο Πουλικάκος (ωραίο θα ήταν να άκουγες Εξαδάκτυλο στο Κύτταρο να παίζει “You can choose”), τον άλλον δεν τον θυμάμαι τώρα. Και αυτό είναι κομματάκι περίεργο (κομματάκι λέω), γιατί οι δίσκοι των Keef Hartley Band δεν κυκλοφορούσαν σε ελληνική εκτύπωση και δεν τους εύρισκες κάθε-μέρα – αλλά εντάξει, θα τους έφερνε το Pop Eleven, ως εισαγωγής, και από ’κει θα τους τσίμπησαν (ο Πουλικάκος και οι υπόλοιποι).
Τέλος πάντων οι Keef Hartley Band ήταν γκρουπάρα (και μάλλον υποτιμημένοι σήμερα από τους προγκρεσιβάδες), έβγαλαν πολύ καλά άλμπουμ στα late sixties-early seventies, ενώ είχαν εμφανιστεί και στο Woodstock – παρότι δεν καταγράφηκαν επίσημα ούτε στην ταινία, ούτε στους δίσκους, επειδή ζήτησαν φράγκα (σωστό σε πρώτη φάση) προκειμένου να γινόταν κάτι τέτοιο. (Για το live τους είχαν πάρει μόλις 500 δολάρια, ούτε τα εισιτήρια δηλαδή, όταν ο Hendrix είχε λάβει 18 χιλιάδες ντόλαρς). Βέβαια στην πορεία αποδείχτηκε πως έκαναν μαλακία, γιατί αν συμμετείχαν στο φιλμ και στους δίσκους σίγουρα θα τρελαίνονταν στο τάλιρο από «δικαιώματα», αλλά ο μάνατζέρ τους, τότε, δεν τα είχε υπολογίσει καλά. Είχε υποτιμήσει το Woodstock, καθώς δεν είχε συνειδητοποιήσει, σε πρώτο χρόνο, το πόσο θα άντεχε στην πορεία το event, τι θα συμβόλιζε κ.λπ.
Anyway. Εδώ το “Sinnin’ for you”, που το έπαιξαν και στο Woodstock, και στα σχόλια κάτι από το σετ τους στο Woodstock σε ανεπίσημη εννοείται εγγραφή, συν το “You can choose”…

2/3/2020
Από τα αριστουργήματα της progressive-jazz. Σταδιακά προκαλείται πανικός... Αληθινή ρυθμομηχανή εδώ, φτιαγμένη από παικταράδες, όχι ετοιματζίδικα και φτηνιάρικα κολπάκια.
[Κακώς, τόσα χρόνια, πολύ κακώς, δεν έχω κάνει ένα πιο ολοκληρωμένο κείμενο για τον μεγάλο Mike Westbrook, που έχει δεσμούς με την Ελλάδα, έχοντας παίξει κι εδώ - κανα-δυο φορές σίγουρα] 

1/3/2020
Κι εκεί όπου ο Μητσοτάκης βρισκόταν στο καναβάτσο, μετά το φιάσκο και το στραπάτσο σε Χίο-Λέσβο, ήλθε ο «σουλτάνος» για να τον αναστήσει.
Πότε προλάβανε, πότε τα ’πανε, ένας θεός το ξέρει...

29/2/2020
Πέρασαν 25 χρόνια!
Ήταν μια ωραία free συναυλία στο κέντρο της Πάτρας, με τους Gipsy Kings να τα δίνουν όλα. Και ο κόσμος βέβαια από κάτω... το αυτό.
Κι είχε και ωραίο ήχο - όχι σαν το ψιλοχάλι εδώ.
Δεν παύει όμως, έστω κι έτσι, να είναι ένα ντοκουμέντο.
[Α, έχει και Βλάση στην αρχή...]

10 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb περί Gipsy Kings στην Πάτρα, το 1995...

    Alexandros Alex
    Τι μου θύμισες Φώντα...το βράδυ μετά το Live πήγα μαζί τους για να φάμε σε μία ψαροταβέρνα κάπου στον Αγιο Βασίλη εξω από Πατρα και εκει είχαμε και ενα δεύτερο μικρό οικογενειακό live....

    Spyros Kotortsis
    Στον Σταθάκο να υποθέσω?

    Alexandros Alex
    Δεν θυμάμαι το όνομα …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb περί Mike Westbrook...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εδώ οι παικταράδες...
    https://www.discogs.com/Mike-Westbrook.../release/465764
    Mike Westbrook Orchestra – Metropolis

    Michalis Yavasoglou
    με την κυρία του στο γαλλικό κόρνο, αν ενθυμούμαι καλώς...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, την Kate. Μαζί του σε πάρα πολλούς δίσκους.

    Stathis Nikokavouras
    σορυ φωντα αλλα στα δικα μου αυτια οτι χειρωτερο εχεις ανεβασει ποτε..δεν το αντεχω..προτιμω τους γερμανους στο προγρεσιβ τους αγγλους με γλυκα στον ηχο σταδιακα να σε φτιαχνει το κοματι.. ..εδω ειναι ενα μπερδεμα βαραμε ολοι μαζι κορνο φλαουτο,σαξοφωνο ,και οτι αλλο ..εχει χαθει ολη η γλυκα της τζαζ ...αυτη που σε χαλαρωνει σε ηρεμει..εδω σε στελνει να τσακισεις κανα παραθυρο να πριονισεις καμια πορτοκαλια ο ηχος....ειμαστε που ειμαστε για μεσα οι κερκυραιοι..εδω παμε βουρλοκομειο..

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Άγγλοι είναι κι αυτοί. Και πολλοί έπαιζαν και σε ροκ γκρουπ. Εδώ είναι προγκρέσιβ από τη μεριά της τζαζ όχι του ροκ. Όπως ήταν το προγκρέσιβ του Keith Tippett, των Centipede, του Chris McGregor και των Soft Machine (από ένα σημείο και μετά). Πρέπει ν' αρχίσεις ν' ακούς και τέτοια... ��

    Stathis Nikokavouras
    σου εγραψα οτι ειναι απο τζαζ μερια..οχι δεν το αντεχω.οπως δεν αντεχω να ακουω και φυσαρμονικα στα μπλουζ...με τιποτα...ειμαι και σε μια φαση τωρα που εχω μπροστα μου 2,500 χιλιαδες δισκους απο μπλουζ και διαλεγω κοματια...εχω γινει φωντας τρουσας...δεν αντεχω αλλο.ασε που ποναει η μεση απο την καρεκλα και περνω βολταρεν ....πρεπει να ξεπεταξω οσο πιο γρηγορα γινεται χωρις να αδικησω και να αφησω κατι εξω ...

    Vassilis Serafimakis
    Μετά από αυτά που διάβασα εδώ, πάτησα λινκς - και προσωπικά τα φχαριστήθηκα. (Και θυμήθηκα βέβαια τα ονόματα που ανέφερες.)

    Vassilis Serafimakis
    : "Δεν αντεχω να ακουω φυσαρμονικα στα μπλουζ"

    Stathis Nikokavouras
    δεν ακουω καθολου το παλιο ...ειμαι της μοντερνας σχολης..του καστρο,του μποναμασα του ρομπερτ κρευ .τα λεει ολα στο τελευταιο του δισκο ο μαγιαλ...if you want the blues electric ......σικαγο ιζ δε πλεις...με το στανιο δεν γινεται..δεν την αντεχω την συχαινομαι την παλια σχολη ...την βαρεθηκα...προτιμω ενα χαμοντ που θα με ανεβασει .οχι αλλο μπλουζ του δελτα..αρκετες τσαρκες εχουμε κανει στην bourbon street....και οταν βγηκε ο γιος με το τανκερ στον μισισιπι και εφτασε νιου ορλινς του ειπα εκει θα πας....και πηγε....οχι αλλα κουνουπια...και κιθαρες ακουρδιστες...οχι αλλο με τον μεθυσμενο γερο στην γωνια της μπουρμπον .....και στο μπαρακι το γνωστο...μονο ελεκτρικ...........

    Vassilis Serafimakis
    πέρα γιά πέρα σεβαστή η άποψη και το γούστο στη μουσική.
    Από δικής μου πλευράς γνώρισα το μπλούζ επειδή το γνώρισαν και το έπαιζαν τα συγκροτήματα που άκουγα μικρός φτιαγμένα από λευκά σπυριάρικα αγοράκια. :-) Οπότε πήρα και από το καινούργιο (Bluesbreakers, κ.ά.) και από το παλιό ([Geographical place] [Fruit] [Surname]) :-). Οσο γιά τις κιθάρες, αυτά που κάνανε οι αυτοδίδακτοι Bukka και λοιποί αγωνίζονταν κάτι χρόνια να τα καταλάβουν οι λευκοί. :-) Φυσικά έπεσα αρκετά νωρίς πάνω στούς δίσκους τής Smithsonian Folkways τού Lomax και είδα το φως, το γνήσιο χρυσάφι.

    Stylianos Tziritas
    Και εξωφυλλάρα...

    Spyros Diastimikos
    Αριστούργημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb περί Keef Hartley Band...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=SR1ZvPCvjvg
    You Can Choose
    https://www.youtube.com/watch?v=04Pj3HcQYmI
    Keef Hartley Band - Woodstock 4 tracks

    Nikos Kouteris
    Παντελώς άγνωστο συγκροτημα στην Ελλλαδα στα 60’s k 70’s , οι δισκοι τους άρχιζαν να εμφανιζονται late 70’s αμερικανικες και καναδεζικες εγγραφές λόγω Deram στο μαγαζί του Άρη και στον χοντρό. Αμφιβάλλω δε αν τους ξέρει ο Πουλικάκος Φώντα , αλλα οκ μπορει και να είχε ακούσει αλλα μόνο τον Ινδιάνο όπως λεγαμε τότε, το overdog και τα αλλα ούτε κατα διάνοια

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Νίκο από συνέντευξη του Πουλικάκου το 1980 είναι αυτό που σου λέω. Δεν είναι τωρινή. Σίγουρα έφερνε ο Φαληρέας στις αρχές των σέβεντις. Εδώ έφερνε Out of Focus...

    Nikos Kouteris
    αρχές 70s ημουν 7-8 ετων , δεν το έχω μην λέμε μαλακιες τώρα, αλλα προσπαθώ να σκεφτώ γιατί έμπαινα στο μαγαζί από μικρός στη Σκουφά και κόλλαγα να κοιτάζω εξώφυλλα όπως οι συμμαθητές μου τυροπιτες απο το everest που ήταν πιο πάνω.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έφερνε τα πάντα το Pop Eleven, αλλά υπήρχαν και οι Αμερικάνοι (βάσεις, Μοναστηράκι). Πάντως για να το λέει αυτό, το 1980, πάει να πει πως έτσι ήταν. Οκτώ χρόνια μόλις είχαν περάσει από τότε που θα τα έπαιζε στο Κύτταρο. Είχαν πνευστά οι Εξαδάκτυλος και κόλλαγαν με Keef Hartley Band. Ο Πουλικάκος είχε δισκοθήκη εν τω μεταξύ. Κι έπαιζε περίεργα και ως θείος-Νώντας.

    Ferris Costas
    Επιστρέφοντας από το Παρίσι γιά πρώτη φορά, τον Φεβρουάριο του 1972, έφερα μαζί μου μιά σειρά δίσκους κατά παραγγελίαν της "παρέας". Θυμάμαι πως ο Πουλικάκος μούχε ζητήσει τηλεφωνικά, μεταξύ άλλων, τους Weather Report. Είναι κι άλλοι δίσκοι (θυμάμαι αμυδρά τους πρώτους δίσκους των Fugs που ήσαν και δική μου αδυναμία). Keef Hartley Band πάντως δεν μου είχε ζητήσει κανείς. Πάντως δεν ήταν μόνο ο Φαληρέας που έφερνε δίσκους, όποιος φίλος ερχόταν από το εξωτερικό, κουβάλαγε και κάποιες "παραγγελίες". Θυμάμαι συγκεκριμένα τον Γιώργο Κούνδουρο, τον Αλέξη Ακριθάκη, ακόμα και τον Σαββόpουλο που έφερε μαζί του τους Incredible String Band (που του είχα χαρίσει λόγω του Little Cloud - Συννεφούλα)... Ακόμα, τους Captain Beffheart, Dr John, J.J.Cale, Ry Cooder, το Thick as a brick κ.ά. Ίσως σιγά-σιγά να θυμηθώ κι άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vassilis Serafimakis
      Είχα αγοράσει από ελληνικό δισκοπωλείο το άλμπουμ The Time is Near λόγω εξωφύλλου! Ακουσα το επώνυμο κομμάτι και ψιλοκόλλησα. Εδώ το μικρό σόλο τρομπέτας - κάτι σαν επίθεση ινδιάνων!
      https://youtu.be/SIm_uYzdcsA?t=441
      Keef Hartley Band - The Time is Near
      Είδα ξανά το όνομα γραμμένο έτσι ("Keef") και θυμάμαι αγώνα που είχε γίνει στη Wikipedia να περιληφθεί η εναλλακτική γραφή τού μικρού ονόματος τού Keith Richards - μιά εποχή, δηλ στο ξεκίνημα, τον έγραφαν παντού "Keef". (Βλ. λήμμα "Th-fronting".) Θυμάμαι ότι δεν βρίσκανε πηγές αναφοράς αξιόλογες!

      Ferris Costas
      Το Keef χρησιμοποιήθηκε και ως private joke γιά τους μυημένους στις τρεις κατηγορίες της ινδικής κάναβης: Hash (χασίς, στέρεο) MJ ή Marijuana ή Herb (φούντα, ή χόρτο) και Keef (ο ανθός του δενδρύλιου). Το Μαροκινό ήταν το καλύτερο. Μιά τέταρτη κατηγορία ήταν το λάδι (χασισέλαιο), αλλά αυτό δεν ήταν πολύ... εύχρηστο!

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Και kif, από Brion Gysin, William S. Burroughs κ.λπ.

      Takis Psaltis
      εξαιρετικό group, που κατάφερα και το ανακάλυψα λόγω του διαδικτύου. Σίγουρα άξιζε μεγαλύτερης προσοχής από το παλιό ραδιόφωνο. !!!

      Thomas Triantafyllou
      Τα σχόλια του Miller Anderson ολα τα λεφτά, τόσο για την εμφάνιση τους λίγο μετά τους Santana,που του είχαν προκαλέσει τρόμο ως άγνωστη μπάντα, όσο και για τους ενισχυτές πίσω του καθως δεν ήξερε τι βύσμα να βάλει που, συνηθισμένος στις εμφανίσεις του γκρουπ σε μικρά club στην Αγγλια

      Stathis Nikokavouras
      ξερεις τι δεν εχω δει ποτε στη ζωη μου? τον πουλικακο χωρις τσιγαρο στο χερι...μεχρι και στις ταινιες και τα σηριαλ που επαιζε παντα τσιγαρο...και σε μια συναυλια του 93 ελευθερη στην πανεπιστημιου δεν αναψε τσιγαρο με αναφτηρα...απο το ενα στο αλλο....ο πουλικας....

      Dionysis Tsaglis
      Φανταστικό άλμπουμ!!!!!

      Γιώργος Μίχας
      Το born to die με το ακινητο μπάσο είναι το αγαπημένο μου

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από το fb περί προσφυγικού...

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Το χαρτί της προώθησης προσφύγων στον έβρο και τα νησιά, η τουρκία μπορεί να το παίξει όσες φορές θέλει. Αν δεν πετύχει η κυβέρνηση αλλαγή στάσης στην ευρώπη -τώρα που η τουρκία παραβιάζει συμφωνία με την εε-, θα μείνει να της χτυπάνε συγκαταβατικά την πλάτη που κρατάει τα σύνορα του σλοβάκου φορολογούμενου, ενώ θα εγκλωβίζονται εδώ όλο και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες.

    Stratis Armenakis
    Ενας κοσμος χωρις συνορα ειναι μια ουτοπια και ισως φυσικη εξελιξη καποτε...το ανοιγμα των συνορων σημερα θα ειναι καταστροφη για ολους...δεν ειναι καιρος τωρα...ειμαστε ηδη παρα πολυ λιγοι(οσοι σκεπτομαστε λογικα και με το χερι στην καρδια)...ο κοσμος ειναι ενα χαος απο την προπαγανδα των media...το μυαλο τους εχει γινει νιανιανιανια...βεβαια παντα ισχυει το meanwhile back in the jungle..

    Haris Mantellos
    Ακόμα και αντικαθεστωτικοί Τούρκοι δημοσιογράφοι γράφουν για το ύπουλο σχέδιο του φασίστα Ερντογάν εναντίον της χώρας μας και ακούς από κάποιους κάτι ανεύθυνα "Ανοίχτε ρε τα σύνορα" χωρίς να εξετάζουν το ότι είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα μπουν και εγκληματίες που θέλουν -το δηλώνουν on camera- να "γαμή@σουν την Ελλάδα" αλλά ούτε και πώς θα ζήσουν αξιοπρεπώς -τι θα φάνε, πού θα μείνουν- οι πραγματικά ταλαιπωρημένοι μετανάστες/πρόσφυγες. Άιντε πετάμε ένα σύνθημα και όλα καλά?

    Sakis Bwanas στον Haris Mantellos
    κάποιο λινκ για να ακούσουμε κι εμεις ποιος ειναι αυτός που θελει να "γ&&&ει την Ελλάδα";

    Μιχάλης Βαβούλας
    κυκλοφόρησε πολύ αυτό το βίντεο, αλλά δε νομίζω ότι είναι να δίνει κανείς σημασία σε κάποιον που κάνει "ανθελληνικό" σόου ον κάμερα ξέροντας ότι αυτά που λέει θα τα ακούσουν πολλοί και από εκεί που θέλει να μπει

    Sakis Bwanas στον Μιχάλης Βαβούλας
    το ρωτάω γιατί λέγανε επίσης ότι οι πρόσφυγες εκτόξευαν χημικά τουρκικά προς τις Έλληνες φρουρούς - αλλά φωτογραφία ούτε μία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vassilis Serafimakis
      Πριν λίγες βδομάδες ανέβασε μία διαδικτυακή 'φίλη' ανάρτηση όπου όσοι δήλωναν, λέει, έτοιμοι να πεθάνουν γιά την πατρίδα να το κάνουν αμέσως. Σχολίασα ότι, επειδή έχω συγγενή που άν γίνει κάτι ίσως την φάει από τούς πρώτους, αδυνατώ να βρω κάτι που να εγκρίνω στην ανάρτησή της, απάντησε επιθετικά και μην πολυλογούμε μετά από λίγο με μπλόκαρε!
      Υπάρχει μία χρόνια θολή αντίληψη περί κράτους σε αριστερά μυαλά και ακόμα μεγαλύτερη θολούρα περί έθνους κι εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων. Σηκώνει ο Παλαιστίνιος εθνική σημαία κόντρα στην Ισραηλινή βαρβαρότητα και ζητωκραυγάζουν, βλέπουν τη γιαγιά να ανεβάζει σημαία γιά την 25η Μαρτίου και γιουχάρουν. Δεν μπορείς να την πείς και πολύ συγκροτημένη τέτοια σκέψη.

      Haris Mantellos
      Να κάνουμε μια σούμα κι αν μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε σε κάτι? ΝΑΙ στην κριτική στον αρρωστημένο φασίστα Ερντογάν και στους ευρωσυνεταίρους του που έχουν κάνει μπαλάκι βασανισμένους μετανάστες/πρόσφυγες. ΝΑΙ ακόμη και στην κριτική σε ύποπτα και εγκληματικά στοιχεία που έχουν παρεισφρήσει ανάμεσά τους -με τις πλάτες των τουρκικών αρχών βεβαίως- και απειλούν ευθέως ότι θα "γκαμή@ουν την Ελλάδα". ΟΧΙ όμως στην χυδαιότητα και την απανθρωπιά εναντίον ακόμη και εγκύων και μικρών παιδιών όπως είδαμε χθες στη Λέσβο. Άλλο ο προβληματισμός και ο άλλο ο κανιβαλισμός!

      Michail Agrafiotis
      Η ΕΕ δεν ειναι Γερμανία και το σπίτι δεν ειναι κρατος

      Salvo Coleman
      Μείζον ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ θέμα. Τπτ άλλο!

      Andreas Karampelas
      Πριν 30 χρόνια,περίπου δεχτήκαμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς, δεν πάθαμε και τίποτα. Άσε που έδωσαν ζωή στο ασφαλιστικό μας σύστημα για μια δεκαετία τουλάχιστον. Είμαστε ένα έθνος σε πτώση. Σε 30 χρόνια από τώρα, ο πληθυσμός της χώρας ζήτημα να φτάνει τα 7 εκ.μπορεί και 6. Αν δεν πάρουμε μετάγγιση απ΄έξω απλά θα σβήσουμε. Γι αυτό ανοικτά σύνορα. Καταγραφή των προσφύγων και τοποθέτηση τους σε όλες τις περιοχές. Οσοι θέλουν να μείνουν πολιτογράφηση. Οι υπόλοιποι φεύγουν. Απλά πράματα και ανθρώπινα.

      Διαγραφή
  5. Σχόλια από το fb περί Inti-Illimani και Caravan...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=I9JhONozkco
    Inti Illimani - Dolencias

    Panagiotis Syros
    ειχαν παιξει στο φεστιβαλ της ΚΝΕ οι Inti Illimani ή θυμαμαι λαθος;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σεπτέμβη του '82 σίγουρα στον Λυκαβηττό. Αλλά πρέπει να είχαν έρθει και αμέσως μετά την Μεταπολίτευση (1975).

    Nikos Mitrogiannopoulos
    Εμ το είπες αργά.τα χάρισα σχεδον όλα στο μουσείο ραδιοφώνου στο Αργοστόλι.θα δω τι υπάρχει σε μια κούτα που εκκρεμεί

    Pantelis Tsalouchidis
    Άκου να δεις τώρα ιστορία με τους Caravan. Μέσα δεκαετίας του 80 υπήρχε ένα δισκάδικο στη Βέροια που είχε για χρόνια στη βιτρίνα το εξώφυλλο του In the land of Grey and Pink. Το έβλεπα, το ξαναέβλεπα, είχα κολλήσει με το φοβερό εξώφυλλό του αλλά ποτέ δεν πήγα να το αγοράσω, ήταν και κάπως folk prog και την εποχή εκείνη άκουγα πιο κλασικό ροκ. Έκλεισε το μαγαζί, το ξέχασα Ήλθαν οι DSL γραμμές και τότε κατέβασα τον δίσκο κ α Ι τον άκουσα. Καλοί αλλά εμένα μου έμεινε το εξώφυλλο

    Stathis Nikokavouras
    σε εχω προλαβει στους καραβαν...μια γκομενα γερμανιδα που απο λιγο να κρατησει για παντα μεχρι και στον εβρο που ημουν φανταρος μου την εστειλε ο πατερας μου,ειχε φερει μια κασετα με καραβαν το 1980 το καλοκαιρι...και ξερεις ποτε την εβαλε πρωτη φορα επειδη ολο μαρλευ ακουγε ?το βραδυ που επιασε η μεγαλη φωτια στον παντοκρατωρα ..αυγουστος του 80..27 νομιζω...και κατσαμε ολη νυχτα στην παραλια και βλεπαμε την φωτια και εκει εβαλε καραβαν...σκεψου σκηνικο...να καιγεται το βουνο και εμεις γυμνοι μεσα σε ενα σλιπινκ μπανκ να ακουμε καραβαν και να μας τρωνε τα κουνουπια...ηταν ομορφη η εστερ...πολυ ομορφη..αλλα οχι για γαμο...και εφυγε...αλλα εμειναν οι καραβαν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω τους Caravan τους εμαθα απο την συλλογη The show of our lives που κυκλοφόρησε επίσης το 1981τ. Μου κάνει εντύπωση που στην Ελλάδα την εποχή εκείνη, πέραν των ελληνικών κυκλοφοριών τυπώθηκε σε βινύλιο ο μεγαλυτερος όγκος την ξένης μουσικής (εξαιρουμενης της jazz) που μας ενδιαφέρει ακόμα και σημερα

      Διαγραφή
  6. Σχόλια από το fb για τον Στρατή Χαβιαρά...

    Eleni Nanopoulou
    Σπουδαίος.
    Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
    Διαβάστε το : "Αχνα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικά με τους Keef Hartley Band και την εμφάνιση τους στο Woodstock. Μένοντας χρόνια στις USA, among music circles, boot hunting Keef Hartley rec. from Woodstock. Τώρα στις 2019/8/2 η Rhino έβγαλε Woodstock – Back to the Garden: The Definitive 50th Anniversary Archive, όπου μπορείς να ακούσεις officially for the first time Keef Hartley songs live from Woodstock. Possibly from audience portable camera could be found live boot footage.

    ΑπάντησηΔιαγραφή