Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 230

17/3/2020
Δυστυχώς ο ελληνικός λαός, η «κοινότητα», όπως θέλουν να τη λέμε, θα τρώει για την ώρα τον Μητσοτάκη κάθε δεύτερη μέρα στη μούρη, σε φάση διαγγέλματος, να ανακοινώνει «πολέμους», «αόρατους εχθρούς» και άλλα τέτοια «φωσκολικά», τα οποία πιάνουν στο τρομοκρατημένο πόπολο, ενώ, από την άλλη, φιλοτεχνούν, την φυσιογνωμία του «ηγέτη». Έτσι του λέει το μάρκετιν, ενώ από κοντά σιγοντάρουν οι «παπαγάλοι» των φιλικών μμε και κάτι αερολόγοι-φαφλατάδες «διανοούμενοι» (που τυχαίνει, όλοι, να είναι τής πάλαι ποτέ νεο-ορθοδοξίας – μπορώ να ονοματίσω τουλάχιστον τρεις).
Όσο περισσότερο κίνδυνο σπέρνεις στην «κοινότητα», τόσο πιο πολύ περνιέσαι για «ηγέτης», αφού το ακροατήριο παβλωφικά σχεδόν σε μετατρέπει σε «σωτήρα». Αυτές είναι κλασικές μέθοδοι χειραγώγησης των μαζών, τις οποίες ο Μητσοτάκης προς ώρας εφαρμόζει με βουλιμία. Το λέω, γιατί άμα το πράγμα πάει στραβά (κανείς δεν το εύχεται φυσικά), τότε... μην τον είδατε μην τον απαντήσατε.

17/3/2020
Οι καθησυχαστικές ανακοινώσεις του γιατρού (1 νεκρός, 35 νέα κρούσματα) δεν συνάδουν με το κλίμα τρομοκρατίας (πόλεμος, αόρατος εχθρός κ.λπ.) που πρόβαλε ο Μητσοτάκης. Έτσι, το πλέον βασικό ερώτημα παραμένει τούτο.
Ανοίγουν οι εκκλησίες την Παρασκευή, για τους Χαιρετισμούς ή όχι; Αυτό περιμένει ν’ ακούσει ο κόσμος... (γέλια)

17/3/2020
Κάποια δισκάδικα και βιβλιοπωλεία κλείσανε από σήμερα (αντί για αύριο). Φαίνεται δεν πάτησε ψυχή το πρωί, καθώς ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος, και βάλανε λουκέτο πριν την ώρα τους. Κι έτσι μείνανε διάφορες δουλειές μας πίσω. Για μετά. Όταν θα ξανανοίξουν.
Είναι προφανές πως τα βιβλία και οι δίσκοι δεν θεωρούνται απαραίτητα από τις ηγεσίες, ούτε αυτές τις δύσκολες μέρες (του «μένουμε σπίτι»).
Καλά, τους δίσκους τους έχουνε χεσμένους, μα και για τα βιβλία δεν έχουν καλύτερη άποψη.
Γενικά, τον πολιτισμό τον έχουνε γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια, επί μονίμου βάσεως – κάτι που δεν σταματάνε να τον δείχνουν με κάθε ευκαιρία.

17/3/2020
Στην Ελλάδα, ποτέ κανένας χριστιανός δεν έγραψε ένα τέτοιο θρησκευτικό τραγούδι, σαν το Via Della Croce. Μέγας Fabrizio De Andrè!!
«Οι πιστοί, ταπεινωμένοι από ένα απάνθρωπο δόγμα
που τους κρατούσε σκλάβους, ακόμη και πριν τον Αβραάμ
τώρα, από ευγνωμοσύνη, υποφέρουν από τον πόνο
εκείνου που συγχώρεσε τη Μαγδαληνή,
από αυτόν που με μια χειρονομία, μια αδελφική χειρονομία
δίδαξε μια νέα ανοχή προς τον Παντοδύναμο Θεό
κοιτώντας ψηλά, και παρακολουθώντας
την αγωνία του Σωτήρα, που τον τρυπάει του ήλιου το φως»

16/3/2020
Ανοιχτές εκκλησίες για κατ' ιδίαν προσευχή σημαίνει... σουπερμάρκετ.
Υποθέτω πως κάθε ναός, ανάλογα με τα τετραγωνικά του, βάλε υπόγεια, γυναικωνίτες κ.λπ., θα κανονίζει πόσοι πιστοί θα επιτρέπεται να μπουν - αφού πρώτα πάρουν όλοι τους την κάρτα, που θα τους μοιράζει το "σίχαμα της κοινωνίας" στον προαύλιο χώρο.

16/3/2020
Λυπάμαι για τον θάνατο του Γιώργου Κατσάρη ήταν και σχετικά νέος ακόμη, αλλά εμένα ο «Μπαλαμός» (το τραγούδι του Τσακνή, που είπε με τόση επιτυχία ο Κατσάρης) δεν μου άρεσε καθόλου. Ήταν δήθεν (για τα δικά μου gypsy γούστα). Κι έγινε επιτυχία σε μιαν εποχή όπου τα τραγούδια των Γύφτων, λόγω Κουστουρίτσα, είχαν εξελιχθεί σε μάστιγα. Είχαν βγει και καλά πράγματα τότε (ο «Μπαλαμός» δεν ήταν απ’ αυτά), αλλά βασικά εμείς εδώ στο Ελλάντα τρώγαμε στη μούρη τα «βενζινάδικα».
Λοιπόν, εγώ γουστάρω... γυφτοτράγουδα, και μεταλλαγμένα γυφτοτράγουδα ακόμη, και γι’ αυτό προτείνω τούτο εδώ.

16/3/2020
Όσοι στήριξαν και εφάρμοσαν μνημόνια διαλύοντας την κοινωνία, και φυσικά και την υγεία, κανονικά θα έπρεπε να κρύβονται και όχι να έχουν το θράσος να δίνουν συμβουλές για το πώς... θα σώσουν το τομάρι τους. Γιατί, κατά βάση, είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει. Πώς δεν θα εκτεθούν, πώς δεν θα τους πάρουν με τις πέτρες, μετά από μιαν (απευκταία) πανωλεθρία.
Προτιμώ να ενημερώνομαι από το Αλ Τζαζίρα, θέλω να πω, από τους Μάου-Μάου, από τους Εσκιμώους, παρά από κάτι γελοία υποκείμενα, που χτίζουν προφίλ πάνω στα θρύψαλα της κοινωνίας.

15/3/2020
Πες το στο γκαρσόνι να αξιοποιήσει την τεχνολογία, και να συνεχίσει να σερβίρει από το σπίτι του με χέρι Τιραμόλα. Το ίδιο και στην καθαρίστρια, για να πλένει πατώματα και σκαλοπάτια από απόσταση. Και σ’ αυτούς που δεν θα έχουν να πληρώσουν αύριο το νοίκι τους δώσε τους και από ένα laptop, για να κοπανάνε την κεφάλα τους που σε κάνανε κάποτε ΠΘ.
Δυσκολεύομαι να αποφασίσω αν είναι όντως βλάκας ή ξεπουλημένος. Σε κάθε περίπτωση αν κυβερνούσε, αυτή τη στιγμή, μάλλον θα ήταν χειρότερος και από το Μητσοτάκη.

15/3/2020
«Ο πραγματικός ολοκληρωτικός πόλεμος είναι ο πόλεμος της πληροφορίας και πρέπει να πολεμήσεις τώρα...»
Οι Throbbing Gristle με φόντο το τείχος του Βερολίνου, στις αρχές των 80s, από ένα παλιό τεύχος του RE Search.
RIP Genesis P-Orridge

15/3/2020
Τα γελοία σελέμπριτις, από τους Χανκς μέχρι τις Σκορδάδες, που ανακοινώνουν, σαν να καμαρώνουν, ότι είναι θετικοί στον κορωνιό, τι θέλουν να παραστήσουν; Τι ωφελεί την κοινωνία να γνωρίζει ότι αρρωσταίνουν και οι πλούσιοι;
Το μήνυμα που περνάει είναι ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον ιό και πως όλοι θα υποστούμε τις συνέπειες. Άλλος να κλείνεται στη χαμοκέλα του ή να πετιέται σαν σκουπίδι σ’ ένα διάδρομο αποκαμωμένου νοσοκομείου, και άλλοι να έχουν τις παροχές υγείας που κανονίζει η τάξη τους ή να μένουν «φυλακισμένοι» στις επαύλεις.
Τέτοια αταξική κοινωνία είχαμε να δούμε στα μέρη μας από την εποχή του Ξανθόπουλου, όταν η κόρη του βιομήχανου παντρευόταν τελικά το παλικάρι της φτωχογειτονιάς.

14/3/2020
Είναι προφανές πως η Ευρώπη πληρώνει την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα στον τομέα της υγείας. Οι χιλιάδες νεκροί που ήδη καταγράφονται είναι μάρτυρες του πιο απάνθρωπου πολιτικού πειράματος στην ιστορία της ανθρωπότητας, μετά τον ναζισμό.

14/3/2020
Ακούς τρελά πράγματα εν τω μεταξύ. Κάποιος λέει να πατάς τα κουμπιά στα ΑΤΜ, στα POS κ.λπ. με στυλό(!) –να μην χρησιμοποιείς το χέρι σου δηλαδή, για να μην κολλήσεις κορωνιό–, χωρίς να μας διευκρινίσει όμως από ποια μεριά του στυλό... την μπροστινή ή την πίσω.
Ορισμένοι φαίνεται αγνοούν πως το 1/3 των Ελλήνων, για να μην πω οι μισοί, είναι κολλημένοι στο «στοματικό στάδιο». Πράγμα που σημαίνει πως, αυτοματικώ τω τρόπω, πρώτα βάζεις το στυλό στο στόμα σου (καταπίνεις και κανα καπάκι πού και πού), μετά αρχίζεις να γράφεις ή να πατάς κουμπιά, και μετά... τον ξαναβάζεις στο στόμα σου. (γέλιο)

14/3/2020
Είναι φανερό πως η μάζα αρρωσταίνει χωρίς να το ξέρει – εκτός αν φτάσει στο απροχώρητο. Γι’ αυτό είναι τόσο λίγα, αριθμητικώς, τα κρούσματα. Κανείς δεν έχει τα φράγκα να πληρώσει δυο κατοστάρικα (και παραπάνω, αν βάλεις και την ταρίφα του ντοτόρου) προκειμένου να κάνει το τεστ. Ούτε είναι τρελός ο άλλος να μπει σε τέτοια συγκυρία σε νοσοκομείο, για να εξεταστεί. Οι περισσότεροι είναι ανασφάλιστοι εν τω μεταξύ, χρωστάνε στα ταμεία κ.λπ. Γι’ αυτό, τα τεστ τα κάνουνε μόνον οι φραγκάτοι, και γι’ αυτό υπάρχουν τόσοι επώνυμοι ανάμεσα στα κρούσματα. Σχεδόν οι μισοί! Βουλευτές, εφοπλιστές, μεγαλογιατροί, γυναίκες υπουργών, πρωινατζούδες κ.λπ.
Για βρείτε μου καναν μπατίρη, καναν άνεργο ανάμεσά τους.
Η λογική στον πολύ κόσμο είναι... πονάει χέρι-κόψει χέρι. Άμα γίνει καλά... έγινε. Εκεί τον έχουν ρίξει οι «αγορές» και τα «παζάρια».

14/3/2020
Άλλο. Πέρασα από κεντρική εκκλησία χθες (Χαιρετισμοί) για επιτόπιο ρεπορτάζ (άκουσα και το "Τὴν θείαν ταύτην καὶ πάντιμον" που μ' αρέσει μουσικώς)... τρεις κι ο κούκος μέσα. Ένας εδώ, άλλος εκεί...
Τελικά είναι πιο ασφαλές να’ σαι σ’ εκκλησία, από το να ’σαι σπίτι σου... (γέλιο)

14/3/2020
Υπάρχει ένας φίλος, εδώ στο φέισμπουκ, που του αρέσει να κάνει συχνά προβλέψεις. Σοβαρός άνθρωπος. Παρότι οι προβλέψεις του δείχνουν κάποιο βάθος σκέψης και μια κάποια επεξεργασία, εντούτοις σπανίως «πέφτουν μέσα». Εγώ τον παρακολουθώ, γιατί είναι διασκεδαστικός. Και κυρίως, επειδή δεν το βάζει κάτω. Συνεχώς προβλέπει, και σχεδόν ποτέ δεν επιβεβαιώνεται.
Λοιπόν τώρα, ακολουθώντας τον, θα προβλέψω κι εγώ κάτι.
Μετά τον κορωνοϊό, ζωή να ’χουμε, θα γίνει της κακομοίρας. Θα πέσουν κεφάλια. Κάποιοι δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν...
[μην μου πείτε... γέροντα μιλάς με γρίφους (γέλιο) – ό,τι είπα... είπα]

13 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στην ανάρτηση "Υπάρχει ένας φίλος, εδώ στο φέισμπουκ, που του αρέσει να κάνει συχνά προβλέψεις."...

    Nikos Mitrogiannopoulos
    υπάρχουν και πόμολα, Κόναν...:) Φιλιά Φώντα.(με τον αγκώνα, εννοείται)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Επίσης Νίκο μου.

    Anastassios Anastassiou
    Σαν την Σοφοκλεια σφίγγα τού Κιθαιρώνος.....

    Lampros Papalexis
    Μαζί σου 10000000%

    βαγγελης χαλικιας
    Μακάρι

    Vassilis Serafimakis
    Στο διαδίκτυο κάποτε, δηλ στα 1990s, είχα πέσει πάνω σε ιστολόγια όπου άκρως σοβαροί δηλ δυνατοί παίκτες και μαθηματικοί προσπαθούσαν να βρούνε τρόπους γιά αποδοτικώτερα στοιχήματα στα 3 μεγάλα επαγγελματικά σπορ τών ΗΠΑ. Κάτι που έκαναν ρουτινιάρικα και θεωρούσα κι εγώ πολύ φυσικό ήτανε ότι καταγράφανε τι προέβλεψε καθένας και το αντιπαραβάλλανε με τα αποτελέσματα. Μετά από ένα χρόνο και παραπάνω, οπότε είχαν ένα στατιστικά επαρκές αριθμό δειγμάτων, μετράγανε τι επιτυχίες είχε ο καθένας.
    Λοιπόν αυτό είναι κάτι που ΠΟΤΕ δεν είδα στη χώρα μας! Όποτε βάλω αθλητικό ραδιοσταθμό ακούω ένα σωρό προβλέψεις γιά αγώνες από ένα σωρό άτομα και ποτέ δεν έχω δει μία επιμέτρηση τού πόσο αξίζει ο καθένας τους, δηλ ο τάδε είχε 5% επιτυχίες ενώ ο δείνα είχε 55%.
    Καλά, το να περιμένω να πούνε τι ποσοστό επιτυχίας πρέπει νάχεις κατ'ελάχιστον ώστε να ξεπερνάς την γκανιότα είναι όνειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Άλλο. Πέρασα από κεντρική εκκλησία χθες (Χαιρετισμοί) για επιτόπιο ρεπορτάζ"...

    Takis Psaltis
    στην Μητρόπολη Αμαρουσίου που πέρασα εγώ γινόταν χαμός

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σοβαρά; Σε τέτοια δεν θα 'μπαινα...

    Takis Psaltis
    ναι το θέμα ήταν ότι άκουγα τα μεγάφωνα περπατώντας ,,, και πήγα να δω από περιέργεια .... και ήταν γεμάτη.... 4-5 ήταν απλά στην είσοδο προς τα έξω....

    Andreas Panagopoulos
    Τις εκκλησίες βρίζουν , από τα σούπερ μάρκετ θα τους έρθει

    Costis Drygianakis
    Είναι ωραίος ο κανόνας του Ακαθίστου. Και εδώ στα μέρη μας, ελάχιστος κόσμος. Αλλά τα χωριά ποτέ δεν είχαν κόσμο. Είκοσι ήμασταν χθες, αν δεν ήταν ο κορωνοϊός θα ήμασταν σαράντα, το πολύ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Είναι φανερό πως η μάζα αρρωσταίνει χωρίς να το ξέρει – εκτός αν φτάσει στο απροχώρητο"...

    Kostas Rigas
    Φώντα, αν κάποιος εμφανίσει σημάδια ίωσης, πιστεύεις ότι θα πάει νοσοκομείο; ούτε καν. Θα κάτσει σπίτι. Και καλά θα κάνει. Ο αριθμός των κρουσμάτων σε κάθε χώρα αναφέρεται στα επιβεβαιωμένα. Τα πραγματικά είναι πολλαπλάσια

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Με τους πολλούς συμβαίνει αυτό Κώστα. Οι φραγκάτοι πάνε και κοιτάζονται στα ιδιωτικά. Φυσικά, τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια.

    Christos Tzitzimikas
    Έχω την εντύπωση ότι έχουν πανικοβληθεί ελαφρώς... οι φραγκάτοι Φώντα.Ακριβώς γιατί κατάλαβαν ότι αυτός ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Δεν σου κάνει εντύπωση με πόση ευκολία κατέβασαν τον παγκόσμιο διακόπτη; την κωλάρα τους σκέφτονται

    Παναγιωτης Πανταζιδης
    Δόντια,αυτοκίνητα,μυοσκελετικα προβληματα,σπίτια με σοβαδες να φεύγουν και ένα σκασμό αλλά που έχουν μείνει πίσω μαζί με ότι ανέφερες στα χρόνια της κρίσης.

    Lampros Papalexis
    Ακριβώς! το γραμματιο με καποιο τρόπο θα πληρωθει στο σύμπαν._ ��

    Harry Gordon
    Με προβληματιζει που τοσα χρονια αρρωστοφοβικος δεν εχω τπτ, με το μυαλο μου

    Εβελινα Μαχαίρα
    Στην πραγματικότητα αποτρέπουν το πολύ κόσμο να εξετασθεί έστω και αν το ζητάει.
    Η εξέταση στο στοιχίζει 400€ . Μόνο το Paster τη κάνει δωρεάν αλλά μόνο σε όσους δηλώνουν ότι ήρθαν από το εξωτερικό

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τους αποτρέπουν γιατί είναι λίγα τα τεστ και τα θέλουνε για τους σελέμπριτις.

    Εβελινα Μαχαίρα
    Δε θα μπορούσε κάποιος να το πει καλύτερα!

    Jimmy Musicfan
    σωστά και κωμικοτραγικό το ξέρω, αλλά έτσι όπως πάμε, ξέχασαν οτι πρέπει να μένουν ακοικτα και τα γραφεία τελετών!��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Είναι προφανές πως η Ευρώπη πληρώνει την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα στον τομέα της υγείας."...

    Takis Psaltis
    100 νεκροί την ημέρα σ ευρωπαική χώρα, είναι ήττα της επιστήμης, της οικονομίας και της πολιτικής...... αληθές !!

    Dimitris Trox
    Το όπλο για παγκοσμιοποίηση τους βγαίνει.Ζησε σαν ρομπότ η θα σε ξεκανουμε

    Dimitris Trox
    Βιολογικός πόλεμος,το χειρότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ περί σελέμπριτις...

    Stathis Nikokavouras
    οι αλλοι ναι ο τομ χανκς και η γυναικα του η ριτα που ειναι πιο ελληνες απο εμας και κανουν διαφημηση καθε μερα για την ελλαδα δεν ειναι σελεμπριτις...δεν νοιωθει ετσι κανενας απο τους δυο...οταν ηρθε στο γιωτ ο τομ χανκς σε ταξιδι βορειο πολο ζητησε απο τον καπετανιο να μαζεψει ολα τα κινητα...ολα...ετσι και αλλοιως απο τις 69 μοιρες και πανω δεν πιανει τιποτα και μονο οταν φτασεις στο σβατλαντ το τελευταιο κατοικησιμο νησι εχει σημα....οταν ρωτηθηκε γιατι ειπε....δεν θελω να βλεπει καποιος που δεν εχει ,την ζωη που κανω εγω ,ειναι προκληση...175 χ ευρω την εβδομαδα συν τα εξοδα του γιωτ ειναι προκληση να ακουγεται....οταν εφυγε αφησε 52 χ ευρω πορμπουαρ...3 χιλιαδες στον καθενα ......τα αλλα θα στα πω απο κοντα...ειχε και αλλα ωραια...ειναι κυριος...μονο σελεμπριτυ δεν ηταν...

    Vassilis Serafimakis
    Από κει και πέρα υπάρχει φάσμα τού πως το δημοσιοποιείς. Αλλη σεμνότητα θα επιδείξει ένας Χανκς και άλλη κάποιο σούργελο wannabe.

    Παναγιώτης Μπικάκης
    Μα αυτό δεν κρατάει ζωντανούς τους σελέμπριτις; (Να τραβούν την προσοχή).

    Kostas Karabetsos
    πες τα!!!!!!....γιατι τα παιρνω αγρια με δαυτους...

    Giorgis Christodoulou
    Η γνώμη μου είναι ότι καλά κάνουν. Το στίγμα είναι άσχημο και επικίνδυνο, στο μυαλό του μικρόνοου νοικοκύρη, πράγμα.
    Όπως όταν κάποιοι έλεγαν για το hiv ότι είναι η τιμωρία για τους gay, λες και οι λεσβίες που δεν κολλούν, είναι οι ευλογημένες. Ανοησίες.
    Όλοι στον θάνατο -και στην αρρώστια- είμαστε ίσοι και καλό είναι πού και πού να το θυμόμαστε.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Όλοι στον θάνατο -και στην αρρώστια- είμαστε ίσοι και καλό είναι πού και πού να το θυμόμαστε.<<
    εγώ δεν το πιστεύω αυτό Γιώργη.

    Giorgis Christodoulou
    Εννοώ, δεν γίνονται εξαιρέσεις. Η ίαση είναι άλλο ζήτημα. Πάντως το στίγμα είναι πολύ άσχημο, κι έτοιμοι ήταν κάποιοι να αρχίσουν τα "έξω οι κινέζοι/πακιστανοί/ιταλοί" κλπ

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν νομίζω ότι ευαισθητοποιήθηκε η Σκορδά, για να μην στιγματιστούν οι Κινέζοι.

    Giorgis Christodoulou
    Χαχαχα, όχι βέβαια. Όμως έτσι δεν θα πέσει όλο το βάρος στη Φιλιπινέζα που φροντίζει τη γιαγιά και την οποία κοιτάει με καχυποψία η φαν της Σκορδά, που της έχει φορτώσει τη μάνα της

    Nikos Gkikas
    Oχι, δεν είχαμε να δούμε από τότε. Απλά τώρα πέφτουν οι κουρτίνες (κι ας φοριούνται μάσκες).

    Karma Screen
    Έλα που δεν φτάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ περί Genesis P-Orridge...

    George Spiroulis
    Με Burroughs και Gysin.Φοβερό τεύχος!

    Adrian Melas
    Σας ευχαριστώ.Κρίμα ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια στο fb για το ποστ το σχετικό με τον πρώην ΠΘ...

    Despina Paulidou
    Ο σωτήρας της φτωχολογιάς.

    Kostas Karabetsos
    ωραια τα λεει ο τσιπρακος[εκ του ασφαλους παντα]..οταν θα αγριεψουν τα πραγματα σε 5-6 μερες απ τη κλεισουρα και τα νεα μετρα[δεν εχουμε δει τιποτα ακομα]...να δουμε αν θα μας σωσουν οι νεες τεχνολογιες[αρρωσταινω οταν το ακουω] ..και τι εννοει δημιουργικο χρονο με τους δικους μας?μηπως εχουν ολοι, λυμενα τα προβληματα τους,που ηδη η ανασφαλεια και η φρικη αρχιζει να μεταδιδεται απο σπιτι σε σπιτι!!!!θα ζησουμε ενα big brother αρρωστο σε ολα τα επιπεδα,,Αλλα ευτυχως θα χω το λαπ-τοπ την τιβι και το κινητο και θα τα ροκανιζω.!!!...το pick-up ποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ "Όσοι στήριξαν και εφάρμοσαν μνημόνια διαλύοντας την κοινωνία, και φυσικά και την υγεία, κανονικά θα έπρεπε να κρύβονται και όχι να έχουν το θράσος να δίνουν συμβουλές"...

    Ilias Frantzis
    Της στραβής ψωλής οι τρίχες φταίνε (με το συμπάθειο). Βλέπω και τα εξελιγμένα συστήματα υγείας ( Ευρωπαϊκά, αμερικανικά, Μέσης Ανατολής, Ρωσίας κλπ) που αν δεν πνίγουν την πραγματικότητα, σε αλλοτινούς καιρούς θα προκαλούσαν αστείρευτο γέλιο. Ο λαός τους έδωσε βήμα και τους αβανταρηζε.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ρε Ηλία μην γράφεις άστοχα σχόλια. Για την Ελλάδα μιλάμε. Και στην Ελλάδα, με τα μνημόνια, διαλύθηκε την τελευταία δεκαετία κι εκείνο το ψευτοσύστημα που όπως-όπως λειτουργούσε.

    Ilias Frantzis
    Συμφωνώ για τα μνημόνια. Αυτό το όπως- όπως δεν μπορώ να το δεχτώ. Δεν είχε δοκιμαστεί ποτε το σύστημα. Για μένα δεν υπήρχε καν.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σε κανονικές συνθήκες δοκιμαζόταν και ψευτοδούλευε. Αυτό λέμε. Με τα μνημόνια απόγινε.

    Vassilis Serafimakis
    Πιθανώς να διάβασες κι εσύ, Φώντα όπως κι όλοι μας, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χορηγήσει έκτακτη οικονομική βοήθεια στις χώρες-μέλη που επλήγησαν από τον ιό - και όπως κι εγώ υποθέτω όλοι χαρήκαμε. "Να κι ένα καλό που εδέησαν να κάνουν μία φορά", κτλ.
    Αμ δε! Κατ'αρχάς πρόκειται γιά δανεισμό και όχι γιά επιδότηση (grant, χάρισμα).
    Και το "πρόγραμμα μεσοπροθεσμου δανεισμού" που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την προηγούμενη εβδομάδα προϋποθέτει ότι το κάθε δανειζόμενο κράτος θα υποθηκευσει περιουσιακα στοιχεία δηλ κρατικά ακίνητα, εδάφη, κτλ, ως εγγύηση προκειμένουν να δοθούν λεφτά από την ΕΚΤ στις τράπεζες του κάθε κράτους, οι οποίες στη συνέχεια θα δανείσουν το κράτος τους!
    Αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Πάμε υποχρεωτικά γιά νέα περίοδο λιτότητας, αυτή τη φορά βασισμένη σε μία πανδημία. Δεν παί-ζο-νται!

    Dreliozis Panagiotis
    Σωστοοος!!!Ακριβως αυτο γινεται....

    Adrian Melas
    Όπως τα λέτε!Η οργή ολων μας είναι μεγάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον χαμό του τραγουδιστή του "Μπαλαμού"...

    Stam Ekmek
    Λογω Κουστουριτσα αλλα και λογω "Αναστασιας"

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και το άλλο με το Γκλέτσο κι εκείνη την ψηλή... πώς το λέγανε;

    Stathis Nikokavouras
    ψιθυροι καρδιας...ασχετε....αχαχαχαχα...ολη η ελλαδα ετρεχε να το δει.εσυ εκει κολημενος στα τρομπονια και στο βιολοντσελο...να φωναζουν οι γυναικες...θεος ο γκλετσος...ομορφαντρας ο γκλετσος ο βλαχος...ετσι πρεπει ναναι οι αντρες.....μεχρι που ηρθε η αποφραδα μερα και δηλωσε ο γκλετσος οτι οι αντρες πρεπει να ψηνουν το ψαρι και απο τις δυο μεριες και δεν ειναι ντροπη να δοκιμασουν να βαλουν οπισθεν....και ετσι ξαφνικα τελειωσαν οι φαντασιωσεις των γυναικων....η μηπως τωρα αρχισαν?ας το αφησουμε να πλανιεται σαν τους ψιθυρους καρδιας...και την μανα της ψηλης της τζιπσυ που ελεγε στον αντρα της...τουτε χαλβα ρε αντωνη ..ο μπαλαμος μας τσουρνεψε την θυγατερα...������

    Stam Ekmek
    Κι οπως ελεγε ο μεγας Τζιμακος " τι πρεπει τι δεν πρέπει, στιγμη δεν σκεφτηκα...του γκλετσου το παπαρι το λιγουρευτηκα"

    Vassilis Serafimakis στον Stam Ekmek
    o μέγας Τζιμάκος ήταν και μέγας σεξιστάκος - να το λέμε κι αυτό. Δεν αλλάζει την αξια τού μεγάλου έργου του. Αλλά με το ζόρι κρατιότανε και γιαυτό έτρεχε γιά ξεκάρφωμα στά pride συμπαραστάτης!

    Βέρα Βασιλείου-Πέτσα
    Την ίδια άποψη έχω κι εγώ. Η μοναδική εκτέλεση που μού άρεσε πολύ ήταν αυτή:
    https://www.youtube.com/watch?v=GKrIYtWqWU4
    ♫ VENGO - Song "Naci En Alamo" (Το τραγούδι των τσιγγάνων) AUDIO

    Διαμαντής Καράβολας
    Τεράστιο θέμα με πολύ βάθος αλλα αόρατο για την κοινωνία. Οι τσιγγάνοι έχουν σήμερα την δική τους μουσική σκηνή, πολλοί τραγουδιστές τους γράφουν πλέον στη γλώσσα τους κ τα ανεβάζουν στο YouTube.
    Βαζω παρακάτω τον Βαλερη μια πολύ ιδιαίτερη αυθεντική περίπτωση τσιγγανου τραγουδιστή, μοναστηρακιωτη κ φίλου.
    https://youtu.be/J7ZNWXZtLmk
    Γιωργος Βαλερης - Θανατος Αργος προβα 2017 new

    Vassilis Serafimakis
    Εχω βρεί συχνά μπελά στο διαδίκτυο επειδή αναφέρομαι σε gypsies και μού βάζουν χέρι επειδή δεν τούς αποκαλώ με τον "μόνο ορθό όρο", δηλ Ρομά. Λέω αθώα ότι συμφωνώ και κανονικά θάπρεπε να διορθώσομε και τον ρατσισμό τού Χέντριξ και να μετονομάσομε δίσκο & μπάντα σε Band of Roma.
    Περί Βενζινάδικων: Γιά το στιχουργικό έργο τής Λίνας Νικολακοπούλου έχεις γράψει κάτι;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όχι κάτι συνολικό.

    Andreas Frogoudakis
    λάθος τραγούδι Φώντα... σόρυ,
    https://youtu.be/-s97_bBGobQ
    It's The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια από το fb για το ποστ το σχετικό με το κλείσιμο βιβλιοπωλείων και δισκοπωλείων...

    Anastasios Thomaidis
    Πλέον όμως υπάρχουν τρόποι να διαβάσεις χωρίς να έχεις βιβλίο σε έντυπη μορφή και να ακούσεις μουσική χωρίς φυσικό μέσον.
    Από την άλλη κάποιος που θα πήγαινε στο βιβλιοπωλείο ή στο δισκάδικο υπό τέτοιες συνθήκες, σίγουρα θα είχε αρκετά πράγματα στο σπίτι και να διαβάσει και να ακούσει.
    Παρόλα αυτά θα συμφωνήσω απόλυτα με τις 3 τελευταίες σας προτάσεις.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Λειτουργεί σαν σύμβολο το κλείσιμο των βιβλιοπωλείων και των δισκοπωλείων. Για κάποιους είναι καθημερινή τροφή, όπως είναι οι φακές και τα μακαρόνια για άλλους, ή οι προσευχές κατά μόνας στις εκκλησίες (που δεν έκλεισαν).

    Ilias Frantzis
    Τι βιβλία, δίσκους, φακές και μακαρόνια.
    Ο Έλληνας είναι λιτοδιαιτος.

    Ελένη Μπέη
    Λες κι είναι πολλοί αυτοί που διαβάζουν και θα υπήρχε συνωστισμός στα βιβλιοπωλεία.

    Andreas Panagopoulos
    Αν εξαιρέσεις το Σούπερ Μάρκετ , το κακό στην αγορά φάνηκε από την προηγούμενη Δευτέρα ! Αποκορύφωμα ήταν το Σάββατο ! Υπήρχαν μαγαζιά που έτρεξαν με -70% ! Δεν μπήκε ψυχή μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σχόλια από το fb στο ποστ "Δυστυχώς ο ελληνικός λαός, η «κοινότητα», όπως θέλουν να τη λέμε, θα τρώει για την ώρα τον Μητσοτάκη κάθε δεύτερη μέρα στη μούρη, σε φάση διαγγέλματος"...

    Ανδρέας Αγγελόπουλος
    Έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ μάλιστα πιστεύω πως όχι μόνο φωσκολικά είναι αλλά είναι και εκτός πραγματικότητας όλα αυτά. Τα λες πολύ σωστά. Δεν υπάρχουν κρούσματα, δεν υπάρχουν νεκροί, όλα αυτά είναι φανταστικά. Μας ελέγχουν. Τίποτα δεν συμβαίνει από όλα αυτά. Είναι ψέμματα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εγώ εδώ γράφω για τον Μητσοτάκη, δεν γράφω για τον κορωνοϊό. Ας λείπουν λοιπόν οι αστείες ειρωνείες.

    Nikos Monastiriotis
    ρε φίλε στον τοίχο του Φωντα βρήκες να ειρωνευτείς; Ήμαρτον

    Ανδρέας Αγγελόπουλος στον Nikos Monastiriotis
    Δεν ειρωνεύομαι τον Φώντα και πάντα σέβομαι το Λόγο και τις απόψεις του. Ο ίδιος ο Φώντας μπορεί να απαντά νομίζω μόνος του και γνωρίζω, πως αντέχει και δέχεται την κριτική στα λεγόμενά του.

    Nikos Monastiriotis στον Ανδρέας Αγγελόπουλος
    και εξακολουθείς να είσαι προπετης

    Ανδρέας Αγγελόπουλος στον Nikos Monastiriotis
    Βρήκα υπερβολικά αυτά που λέει. Απαγορεύεται; Μπορώ να σκεφτώ κι ε΄γω διαφορετικά όπως κάθε άνθρωπος. Απαγορεύεται; Το αν δεν με πιστεύεις αν σέβομαι ή όχι τι σθγκεκριμένη σελίδα είναι δική σου εκτίμηση. Και ούτε αυτό απαγορεέυατι. Μπορείς να νομίζεις ό,τι θες.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ξαναλέω πως εγώ στο συγκεκριμένο ποστ αναφέρθηκα στον Μητσοτάκη και στο προφίλ που του χτίζουν οι μάστορες και οι μαθητάδες, δεν αναφέρθηκα στον κορωνοϊό. Ο κορωνοϊός είναι αυτός που είναι. Και αν υπάρχει λόγος να γράψω εδώ για τις απερίγραπτες μαλακίες που έχει διαπράξει η κυβέρνηση μέχρι τώρα, πάνω στο θέμα, θα ξημερωνόμασταν.

    Nikos Monastiriotis στον Ανδρέας Αγγελόπουλος
    στο προηγούμενο μήνυμα είπες ότι δεν ειρωνευτηκες, συμφωνοντας ταυτόχρονα με τα λεγόμενα του. Τώρα μας λες ότι τα βρήκες υπερβολικά. Για πόσο χαζους μας περνάς; Στη θέση σου θα έσβηνα το αρχικό μήνυμα και δεν θα το βουλωνα.

    Ilias Frantzis στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    αυτή φαίνεται να είναι η πραγματικότητα. Να υποθέσω ότι είναι
    Κ&λ&φάρδος? Θα του βγει μέχρι το τέλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκείνος ο δίσκος πάντως που είχε μέσα τον "Μπαλαμό" ήταν πραγματικά από τους καλύτερους ελληνικούς δίσκους που έχω ακούσει. Τραγούδια φτιαγμένα για νυχτερινά δρομολόγια στις εθνικές, μελωδίες αληθινές και περίτεχνες που έκτοτε ο συνθέτης τους νομίζω πως δεν ξαναπέτυχε, αυτός ο ήχος του τραγουδιού της νύχτας ο αψεγάδιαστος, τραγουδισμένος με δύναμη και χωρίς φιοριτούρες από έναν τραγουδιστή που έκτοτε δεν ξανακούσαμε (άλλον έναν δίσκο αν θυμάμαι έκανε με δημοτικά σε παραγωγή του Τσακνή κι αυτό ήτανε). Ένα διαμάντι μάλλον παραγνωρισμένο στη εποχή του αλλά κι έκτοτε. Δεν έχω καταλάβει βέβαια, ως προς τον Μπαλαμό πάντα αν ο συνθέτης του ήταν ο Τσακνής ή μπορούμε να μιλήσουμε για μια από τις μεγαλύτερες κλοπές στα χρονικά του ελληνικού τραγουδιού καθώς μετά από χρόνια το ίδιο κομμάτι υπήρχε στο σάουντρακ της ταινίας Gadjo Dillo ως γνωστόν. Επίσης από κείνη την εποχή, μην ξεχνάμε και μιαν άλλη δισκάρα βγαλμένη αποό τη τσιγγάνικη "μυθολογία", το Rom του Κυπουργού με την αιθέρια εκείνη φωνή του Κώστα Παυλίδη σε παγκόσμια πρώτη. Όσο για τα βενζινάδικα και τα τοιαύτα, άσματα ψευτοδιονυσικά που εκφράζουν με απόλυτη επιτυχία τον ψευτοδιονυσιαμό, την ψευτοέκσταση και το ψευτοπάθος μιας εποχής που αντικατέστησε στη συλλογική μας συνείδηση και δυστυχώς με απόλυτη με επιτυχία, τις ανθρώπινες αλήθειες με φαιδρά και έωλα είδωλα, οδηγώντας μας στα σημερινά σκοτάδια και κάνοντας μας να αποτιμάμε εκ των υστέρων το ποταπό, παρακμιακό, δημαγωγικό και ασήμαντο τραγούδι της όπως του αξίζει, στις πραγματικές του διαστάσεις δηλαδή(Ο Ορφέας Περίδης εξαιρείται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Τρούσα τα πολιτικά σας σχόλια αποτελούν όαση στο χάος του φατσοβιβλίου.

    Διάβασα και την ανάρτηση σας στην οποία γράψατε πως θα τα ελαττώσετε τα πολιτικά σχόλια γιατί έχετε απογοητευτεί απ'τις απαντήσεις. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν, δεν έχουν δική τους κρίση κλπ κλπ ...αυτό δεν θα έπρεπε να σας σταματήσει.

    Ιδιαιτέρως τώρα νομίζω που ποιος ξέρει που οδηγούμαστε. Που μπορεί στο μέλλον με επιστημονικό, λογικό προσωπείο κάποιες τεχνοκρατικές ελίτ να μας παρουσιαστούν ως απολίτικα και αντικειμενικά τα αδικαιολόγητα δεν είναι εποχή για να σιγήσουν οι σκεπτόμενοι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή