Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 304

1/11/2020
Απαίτηση, διαταγή, κλεισίματος επιχείρησης, για οποιονδήποτε λόγο, για ένα μήνα (τώρα τον Νοέμβριο) ή για περισσότερους (την άνοιξη), σημαίνει τα εξής.
Πρώτον, ανατρέχεις, ως κράτος, στον περυσινό Νοέμβριο ας πούμε και κοιτάς τα καθαρά έσοδα της επιχείρησης, τα οποία και αποδίδεις στον επιχειρηματία πάραυτα. Δεύτερον, βλέπεις τις μηνιαίες υποχρεώσεις του σε τρίτους (προμηθευτές, τράπεζες κ.λπ.), τις οποίες επίσης καλύπτεις στο ακέραιό τους πάραυτα. Τρίτον καλύπτεις σε ποσοστό 100% μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος όλων των εργαζομένων της επιχείρησης. Και όλο αυτό το πακέτο το αποδίδεις, εννοείται, «μπροστά». Την πρώτη μέρα του μήνα, για τον οποίον απαιτείς την παύση της επιχείρησης.
Οτιδήποτε άλλο αποτελεί στέρηση πόρων επιβίωσης (δηλαδή έγκλημα), που επιβάλλεται με φασιστική βία.

31/10/2020
To είχε παιδί στη γειτονιά αυτό το παιχνίδι, και το είχα παίξει πιτσιρίκι. Κι ένα σωρό κι ακόμη. Τα επιτραπέζια ήταν τότε όπως είναι σήμερα τα ηλεκτρονικά (για τα παιδιά). Όλη τη μέρα με τέτοια ασχολούμασταν. Εμένα μου άρεσαν πολύ. Και το καλύτερο όλων ήταν το Στρατέγκο, που έμοιαζε αμυδρά με το Σκάκι, αλλά ήταν πιο συναρπαστικό. Και η Μονόπολη, που την βαριόμουνα, και η Ναυμαχία και η Μάχη και άλλα πολλά. Και αυτά που επιβίωσαν πιο πολλά χρόνια, σαν τον Γκρινιάρη, το Φιδάκι και τον Φωτεινό Παντογνώστη.
Στη μνήμη του Σην Κόννερυ λοιπόν, όπως τον λέγαμε και τον γράφαμε τότε. Το Σον για μένα είναι τελείως ξένο...

31/10/2020
Προσκυνήστε αυτή τη φωτογραφία από το 1965 και αφήστε να κυλήσει κι ένα δάκρυ για τον (και) ντράμερ, με το κερκυραϊκό συγκρότημα Greens, Κώστα Γεωργάκη.
Ο Γεωργάκης λίγα χρόνια αργότερα, στις 19 Σεπτεμβρίου 1970, φοιτητής τότε στην Ιταλία, στη Γένοβα, όρθιος, με τα χέρια ανοιχτά, διαμαρτυρόμενος για την χούντα των συνταγματαρχών, έβαλε φωτιά στα βρεγμένα από βενζίνη ρούχα του, στην πλατεία Ματτεότι της ιταλικής πόλης, και καθώς οι φλόγες τον τύλιγαν φώναξε «Ζήτω η Ελεύθερη Ελλάδα».

30/10/2020
Βρε, βρε, τι βρίσκει άμα ψάχνεις κανείς! Κελεπούρια...

29/10/2020
Το πρώτο “Velvet mornings”, το καλό, το βραζιλιάνικο, από το 1972, μήνες πριν το λαμέ ευρωπαϊκό. Στο Ρίο το είχε πρωτοπεί ο Ντέμης, στο φεστιβάλ, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και είχε έρθει τρίτος. Δείτε στα σχόλια και την ζωντανή εμφάνισή του...
https://www.youtube.com/watch?v=8Oq08P1ZN-g

29/10/2020
Υπάρχει μια ολοφάνερη προσπάθεια από το ακραίο κέντρο, όπως και από κάποιες άλλες εξω-ακροκεντρώες δυνάμεις (αμελητέες όμως), να ταυτιστούν, όσοι ασκούν κριτική στην μητσοτακική διαχείριση τής covid-19, με το λεγόμενο «κίνημα των πλατειών», το κίνημα για το «όχι» στο δημοψήφισμα του Τσίπρα και τα ανάλογα. Οποιαδήποτε έκφραση προβάλλει μια διαδικασία σκέψης, που αρνείται τα κίβδηλα, παραπλανητικά και κατά βάση ολοκληρωτικά αφηγήματα τού τύπου «όλοι μαζί τα φάγαμε», «όλοι μαζί μπορούμε», όλοι «μένουμε σπίτι» κ.λπ. είναι στο στόχαστρο (κοινώς συκοφαντείται) αυτής της απολύτου μειοψηφούσας στην κοινωνία δράκας (με τα τελείως ξεπουλημένα και ανήθικα κίνητρα), που υπερασπίστηκε μετά μανίας όλην αυτή την ανυπολόγιστη καταστροφή, που βίωσε η χώρα την προηγούμενη δεκαετία.

5 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Υπάρχει μια ολοφάνερη προσπάθεια από το ακραίο κέντρο"...

    Stylianos Gabriel
    Όποιος είν' έξω απ'αυτή την "λογική" κατασκευής "συνενόχων" και αντιδρά, αποκτά αυτομάτως, το προσωνύμιο του "λαικιστή".

    Panos Loukidis
    #ΟΛΟΚΛΗΡΗ_Η_ΦΑΜΙΛΙΑ_ΤΡΩΕΙ
    #ΚΑΙ_ΥΠΕΥΘΥΝΟ_ΞΕΠΛΥΜΑ_ΑΠΟ_ΜΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Ντέμη Ρούσσο...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=dhB2do47t9k
    Demis Roussos - Velvet Mornings 1972

    Kwstas Agas
    βρε ενθουσιασμός στο βραζιλιάνικο κοινό ... Παραλήρημα στις κερκίδες!!!!
    Όταν λέω ότι από σένα όλο και κάτι καινούριο μαθαίνω ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ για το βιβλίο το σχετικό με τον Μητσοτάκη...

    Bakilos George
    Βιβλίο που πιστοποιεί την ακλόνητη στο χρόνο προτίμηση των Χανιωτών στην οικογένεια Μητσοτάκη.

    Nikos Fotakis
    Υπήρχε βεντέτα μεταξύ Παρατηρητή και Κήρυκα;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    E ναι, ο Κήρυκας έγραφε ενάντια σε Παπανδρέου-Βενιζέλο.

    Giorgos Stamatelos
    Είσαι Ντερβίσης !

    Γιάννης Φρέρης
    Συγγραφέα ξέρουμε; Συλλογικό είναι; Ή δημοσιογραφική δουλειά απλά;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τα λέει όλα το εξώφυλλο, για τον εξωμότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb σχετικά με το ποστ για το παιχνίδι με τον Σην Κόννερυ...

    Stavros Raptis
    γιατι χρονια μιλαμε;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πρώτο μισό των σέβεντις.

    Theodoulos Paraskevaides
    Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟ!!!

    Ilias Papavlopoulos
    H αλήθεια είναι ότι όλοι Σιν τον λεγαμε, εντούτοις το Σον που επικράτησε λόγω μεταμοντέρνας ορθότητας είναι η ιρλανδοσκωτσεζικη παραφθορά του Τζον. Nομιζω προτιμώ την σεξυ ευθεία αναφορά του Σιν... Αμάρτησα για την ελληνική απόδοση!

    Nikos Fotakis
    Θυμάμαι ένα αφιέρωμα στον 007 σε κάποιο περιοδικό, εν όψει της αναζήτησης νέου ηθοποιού (δηλ. προ Τίμοθι Ντάλτον) με τίτλο «Σην συν Ροτζερ»

    Σιδερής Πρίντεζης
    Ελάχιστα επιτραπέζια μου έχουν μείνει από τα παιδικά μου χρόνια, ενώ κάποια τα αγόρασα μεγαλύτερος για συναισθηματικούς και μόνο λόγους. Όπως το παρακάτω, μια και λόγω ηλικίας, τηλεοπτικά στον "Άγιο" και κινηματογραφικά στον 007, μεγάλωσα με τον επίσης απόντα Ρότζερ Μουρ. Με σεβασμό πάντα στη μνήμη, το ταλέντο και τη γκάμα του μεγάλου Σην (όπως τον μάθαμε) Κόννερυ.

    Alex Apostolakis
    Εδω που τα λεμε,θα πηγαινε στον εκλιποντα μια μεταμφιεση σαν κατασκοπος στο Stratego,αν θυμασαι το σχετικο πιονι και την εικονα του..

    Spyros Diastimikos
    Το έιχα και εγώ το συγκεκριμένο. Πρέπει να μου'χει μείνει το κουτί σε κάποιο πατάρι.

    Xenofon Rarakos
    Stratego ! Το έχω φυλάξει !

    Pantelis Tsalouchidis
    Το είχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb σχετικά με το ποστ "Απαίτηση, διαταγή, κλεισίματος επιχείρησης"...

    Vassilis Konstandopoulos
    Μ' αυτό χτυπιέμαι και τσακώνομαι. Προπληρώνεις τα πάντα ΣΥΝ κάποιο χρήμα στο χέρι για έξοδα που δεν "περνάνε" (φαγητό, είδη πρώτης ανάγκης). Δεν αναστέλλεις τις υποχρεώσεις του (θα τις βρει μαζεμένες μπροστά στο μέλλον), αλλά τις καλύπτεις. Μετά, συζητάμε για κλεισίματα.

    Alegakis Vaggelis
    Σενάρια επιστημονικής φαντασίας . Είμαστε όλοι ένα βήμα πριν το μπουμ

    Vassilis Serafimakis
    Η κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τα κάνει όλα αυτά τα πολύ σωστά που γράφεις, λόγω περιορισμών από Μάαστριχτ, πάνω από τούς οποίους δεχθήκαμε και μνημονιακές δεσμεύσεις.
    Δεν πιθανολογώ ότι χωρίς αυτό το εμπόδιο η κυβέρνηση θα έπραττε το πρέπον. Άλλωστε και πριν την οικ.κρίση, αλλά και πριν το Ευρώ οι κυβερνήσεις (όλες!) ακολουθούσαν ουσιαστικά νεοφιλεύθερες πολιτικές. Οι λεπτομέρειες (ποιός έφαγε, κτλ) είναι μακροοικονομικά άνευ σημασίας.

    Daniil Gkorgkolis
    το φιλελεύθερες (με ή χωρίς το πρόθεμα νέο -) μπορείς να μου πεις που κολλάει;
    Κρατικιστικες λύσεις. Είναι φιλελεύθερη οδός;

    Χρήστος Ανδρέου
    Τα εκατομμύρια είναι δυστυχώς για τα κανάλια και για εμάς οι φόροι...

    Nikos Sarros
    Από ανίκανους τι περιμένεις;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή