Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 312

15/11/2020
Το να βγαίνει ο τότε Ρηγάς επί Πολυτεχνείου (και νυν ακροδεξιός) Χρύσανθος Λαζαρίδης, στο liberal.gr, και να κατηγορεί το ΚΚΕ πως... είχε καταγγείλει την εξέγερση στο Πολυτεχνείο ως... «έργο 350 προβακατόρων», στηριγμένος (o Λαζαρίδης) στο πλαστό κείμενο που γράφτηκε δήθεν από την Συντονιστική Επιτροπή, και που είχε δημοσιευθεί στο περιβόητο 8ο φύλλο της Πανσπουδαστικής (Γενάρης-Φλεβάρης 1974), είναι αισχρό, βδελυρό και γελοίο. Απευθύνεται δε μόνον σε αγράμματους φασίστες-φελελέρες, για να τους... εμψυχώσει.
Το ΚΚΕ μπορεί να είχε τις επιφυλάξεις του για την κατάληψη και αυτό το ομολογεί και το ίδιο, σε όλα εκείνα που εγκρίθηκαν στην 4η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του το 1976 [εκδόσεις Οδηγητής, 1983], αλλά το να βγαίνει τώρα ένας ακροδεξιός, και τότε Ρηγάς, και να κατηγορεί το ΚΚΕ πως υιοθετούσε τo ανόητο πυροτέχνημα της προβοκάτσιας (κάτι που το αποδέχονται και το πλασάρουν μόνον οι φασίστες, πια) είναι άνω ποταμών.
Να υπενθυμίσει κάποιος στον τότε Ρηγά Χρύσανθο Λαζαρίδη πως το ΚΚΕ Εσ. είχε αποδεχθεί το «πείραμα Μαρκεζίνη», για συμμετοχή σε «εκλογές» (υπό τον Παπαδόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας), ενώ ο εκ των ηγετικών στελεχών του Μπάμπης Δρακόπουλος είχε κάνει το βράδυ της 14ης Νοέμβρη εκείνη τη δήλωση, για την οποία θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι οι Ρηγάδες της εποχής, αλλά όχι και ο ακροδεξιός σήμερα Λαζαρίδης.
«Η εξέλιξη στον τόπο μας έχει περιέλθει σε λεπτό σημείο. Παράλληλα στο ευρύτατο δημοκρατικό ενωτικό κίνημα που αξιώνει την είσοδο στη δημοκρατική ομαλότητα[sic], σκοτεινές δυνάμεις[sic] εργάζονται για να φράξουν το δρόμο προς την κατεύθυνση αυτή και οργανώνουν προκλήσεις[sic] για να δικαιολογήσουν την επιβολή στρατοκρατικών μέτρων[sic]…».

15/11/2020
Διακινείται συνεχώς από τους νεο-ακροδεξιούς, τους φιλελέδες και τους άσχετους η «άποψη» πως η χούντα δεν τελείωσε το ’73 και πως το Πολυτεχνείο το μόνο που κατόρθωσε ήταν να φέρει μία χούντα ακόμη χειρότερη. Άρα, και με λίγα λόγια, έκανε κακό και καμία τιμή δεν του πρέπει... γιατί εκεί θέλουν να καταλήξουν.
Τρίχες. Ανιστόρητα και γελοία πράγματα.
Η χούντα όντως τελείωσε το ’73, καθώς οι φοιτητές φαίνεται πως ήταν οι μόνοι (όσοι απ’ αυτούς τέλος πάντων), που είχαν ψυλλιαστεί τις πολιτικές κινήσεις του Παπαδόπουλου, ο οποίος καθώς διαπίστωνε να ανεβαίνει η φοιτητική αναταραχή, ήδη από το καλοκαίρι του ’73, πλάσαρε, και γι’ αυτό το λόγο, την δήθεν «πολιτική λύση» Μαρκεζίνη τον Οκτώβριο, για να εκτονώσει την έκρηξη και να αποφύγει, βασικά, μια ριζοσπαστικοποίηση του λαού, που ήδη ασφυκτιούσε (και για οικονομικούς λόγους).
Οι φοιτητές, με άλλα λόγια, «έπιασαν» τι πήγαινε να γίνει – να κατσικωνόταν η χούντα στο σβέρκο μας για καμιά δεκαετία ακόμη, μέσω της «πολιτικής λύσης», και κάπως έτσι του τη γ@μησαν (του Παπαδόπουλου), ο οποίος Παπαδόπουλος, υπενθυμίζω, στο σύνταγμα του ’73 προέβλεπε για τη δική του θέση θητεία μέχρι το 1981!
Αυτό οι φασίστες, οι ακροδεξιοί, οι φιλελέδες και διάφορα άλλα πολιτικά κουμάσια δεν πρόκειται να το συγχωρέσουν ποτέ στους φοιτητές. Γι’ αυτό το Πολυτεχνείο θα είναι πάντα για ’κείνους κόκκινο πανί. Θα το διαστρεβλώνουν, θα το υποβαθμίζουν, θα το συκοφαντούν, θα το απαξιώνουν. Γιατί, στην πράξη, το Πολυτεχνείο δεν ήταν μια στενά φοιτητική εξέγερση, καθώς τούτη γρήγορα εξελίχθηκε σε μια κανονική κοινωνική εξέγερση από τα κάτω, με τη συμμετοχή του λαού δηλαδή και όχι μόνο των φοιτητών –το μόνο, δηλαδή, που μισεί και νοιώθει ως αληθινή απειλή το πολιτικό σύστημα–, η οποία καταπνίγηκε στο αίμα εν τη γεννέσει της.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έριξε το μήνυμα πως μόνο ο αγώνας θα μπορούσε να ανατρέψει τη δικτατορία, πως μόνο η μαζική κινητοποίηση θα μπορούσε να ταρακουνήσει τους συνταγματάρχες και περαιτέρω πως οι μάζες ήταν τελικά καταδικασμένες μπροστά στη στρατιωτική υπεροπλία του καθεστώτος.
Το Πολυτεχνείο ήταν εκείνο που ουσιαστικά ενταφίασε την δικτατορία, η οποία θα έπεφτε τους επόμενους μήνες έτσι κι αλλιώς, και ανεξάρτητα από την προδοσία τής Κύπρου, από εσωτερικές έριδες, από την ευρωπαϊκή απομόνωση (μετά τα γεγονότα του Νοέμβρη), από την αποτυχία διαχείρισης των «πολιτικών λύσεων», και βεβαίως από την οικονομική τελμάτωση λόγω κατάρρευσης του Bretton Woods και των εκρηκτικών ανοδικών τιμών πετρελαίου και πληθωρισμού.
Η χούντα, λοιπόν, όντως τελείωσε το ’73 και το Πολυτεχνείο ήταν εκείνο που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου της, σκάβοντάς της και τον λάκκο. Την τυπική ταφόπετρα δεν έβαλε μόνο. Αυτό ας το ξέρουν τουλάχιστον οι «δικοί μας».
Το λέω, γιατί και διάφοροι «δικοί μας» λένε και γράφουν «ό,τι να ’ναι».

15/11/2020
>>Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις από 4 άτομα και πάνω απαγορεύονται από τις 5 τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου μέχρι τις 9 το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου - Πρόστιμα 3.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και 5.000 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα<<
Πάντα στην υπηρεσία του λαού και του έθνους...

14/11/2020
Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο διάφοροι που δεν τα ξέρουν καλά τα πράγματα, ημιμαθείς και ψιλο-άσχετοι, θυμούνται να βρίσουνε τον Μαστοράκη λόγω Πολυτεχνείου. Μέχρι και το Documento έγραψε χθες >>Μπογδάνος ο «Μαστοράκης των ΜΑΤ» στο Πολυτεχνείο<<! Τι λένε οι άνθρωποι! Τελείως... ό,τι να ’ναι.
Όπως έχω ξαναγράψει, κανείς δεν ανακηρύσσεται προοδευτικός ή αντιφασίστας αν πετάξει μια κούφια αντιχουντική κορώνα. Όποιος ασχολείται με την ιστορία οφείλει να ψάχνει καλά τα πράγματα, να μην μεταφέρει ό,τι ακούει από ’δω κι από ’κει, να ερευνά μόνος του, να βάζει το μυαλό του να δουλέψει (πολύ βασικό αυτό – το βασικότερο όλων) και μετά να μιλάει ή να γράφει.
Προσωπικά, έχω πει μια πρώτη γνώμη για την περιβόητη εκπομπή του Μαστοράκη για το Πολυτεχνείο και δεν θα την επαναλάβω εδώ. Όποιος ενδιαφέρεται ας ψάξει να βρει τι έχω γράψει εδώ ή στο δισκορυχείον (όταν, δε, έρθει η κατάλληλη ώρα θα κάνω και κάτι ευρύτερο).
Τώρα όμως, όταν όλοι θυμούνται τον Μαστοράκη για να του τα χώσουν λόγω της εκπομπής του για το Πολυτεχνείο (υπάρχουν δεκάδες άλλα πολύ πιο σημαντικά θέματα, από εκείνη την εκπομπή, για να του τα χώσεις και να του κάνεις κριτική), εγώ κάνω αυτό το ποστ για να αναδείξω κάτι άλλο (που να τον αφορά).
Να πω λοιπόν –δεν το λέω πρώτος εγώ, φυσικά– πως ο Μαστοράκης είναι ο πατέρας της ελληνικής τηλεοπτικής «επιστημονικής φαντασίας», με τις σειρές του «Συνωμοσία της Σιωπής» και «Οι Εξωγήινοι» ή «Εισβολή από Άλλο Πλανήτη». Δείτε αυτό το δημοσίευμα, από τις ημέρες του Πολυτεχνείου (Νοέμβρης 1973) και κάτι ακόμη στα σχόλια...
[Δεν θα δεχθώ σχόλια, εδώ, περί Μαστοράκη-Πολυτεχνείου, το λέω για να μην υπάρξει παρεξήγηση. Όποιος θέλει να σχολιάσει περί Μαστοράκη-επιστημονικής φαντασίας –καθότι υπάρχουν και οι ταινίες του– πολύ ευχαρίστως]

14/11/2020
>>Η περίπτωση Μπουρλά φέρνει στο σωστό επίπεδο όλη τη σχετική συζήτηση. Το brain drain αφορά πρωτίστως επιστήμονες με επάρκεια και φιλοδοξίες που βρίσκονται λίγο πάνω από το μέσο επίπεδο. Μέχρις εκεί. Για αυτούς, ναι, ας χυθούν δάκρυα, γιατί λες ότι θα μπορούσαν να μείνουν στην Ελλάδα, κάνοντας και τις απαραίτητες εκπτώσεις. Ομως, από ένα σημείο και μετά, είναι αστείο να το συζητάς. Η Ελλάδα δεν χωράει πολύ μεγάλα όνειρα. Πηγή: Protagon.gr<<
>>Ο Διευθ. Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, πούλησε το 62% των μετοχών του την ίδια ημέρα που η εταιρεία δημοσίευσε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της μελέτης για το εμβόλιο κατά της COVID-19. Αυτή η ανακοίνωση έστειλε στα ύψη τις μετοχές της εταιρείας με μια αύξηση περίπου 15%. Ειδικότερα, ο Bourla πούλησε 132.508 μετοχές σε μέση τιμή 41,94$ ανά μετοχή που σημαίνει περίπου 5,6 εκατ. δολάρια συνολικά.<<
Κρίμα που δεν γίναμε κι εμείς... επαρκείς και φιλόδοξοι κτηνίατροι, με πολύ μεγάλα όνειρα, λίγο πάνω από το μέσο επίπεδο, ή και αρκετά πιο πάνω, με... ειδίκευση στο να πουλάμε «αέρα κοπανιστό» και να κερδίζουμε εκατομμύρια.
Κανένας δεν θα χύσει δάκρυα για 'μας...

14/11/2020
Αυτό που συμβαίνει με την ίωση covid-19 στη χώρα, τούτη τη στιγμή, είναι 10πλάσιας τάξης έγκλημα σε σχέση με όσα (εγκληματικά) συνέβησαν ή δεν συνέβησαν στην πυρκαγιά στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018, αλλά διώξεις για κακουργήματα δεν θα δούμε... 
Κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί για την ανομολόγητη έκθεση της χώρας, λόγω βασικών παραλείψεων της πολιτείας, στο έλεος της ίωσης.

12 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Αυτό που συμβαίνει με την ίωση covid-19 στη χώρα"...

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Για ποιες διώξεις μιλάμε; Αυτά είναι δεξιά πυροτεχνήματα. Τον υπεύθυνο στης αστυνομίας που η ΝΔ ζητούσε το κεφάλι του, τον αναβάθμισε μόλις έγινε κυβέρνηση.

    Alexios Stasinopoulos
    Άσε που και για την Μαρφίν δεν λέτε τίποτχαχαχαχαχαχα

    Daniil Gkorgkolis
    άστα γιατί αυτή η υπόθεση, πονάει πολύ..
    Έγινε αρχικά δημοσίευση απτό δικηγόρο που έπιασε στα χέρια του μαζικές αγωγές (εκεί έμεναν πολλοί που είχαν στη άκρη φράγκα, μέχρι και η αδερφή της Βίσση, απ'όσο ακούω)
    Και σε 2ο επίπεδο και η μαγνητοφωνηση του εισαγγελέα, που κυνηγούσαν να γ#$δουν άμα έβγαζε τα πορίσματα.
    Τέρμα.. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη (ούτε καν με την όπισθεν) Απλά ο μόνος τρόπο ειναι η συνεχής δημοσίευση_εννοώ έξω απτις αίθουσες /συμβούλια _ και υπερπροβολη, μπας κ στηλιτευσουν κάτι κ@θικα που λυμαίνονται σε θέσεις, σα να ήταν στρατιωτικοί ακόλουθοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Η περίπτωση Μπουρλά φέρνει στο σωστό επίπεδο όλη τη σχετική συζήτηση."...

    Giorgos Doukas
    Pios poulaei area kopanisto h pfizer? 3lol

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, κοπανιστό αέρα πούλησε. Υπάρχει εμβόλιο στο εμπόριο, και κερδίζει λεφτά απ' αυτό; Τίποτα δεν υπάρχει ακόμα. "Αέρα" πούλησε και κέρδισε. Υπόσχεση. Και αν το εμβόλιο για τους χι ψι λόγους δεν προχωρήσει, αυτός και όσοι άλλοι πούλησαν έχουν κάνει ήδη την μπάζα τους, πουλώντας το "τίποτα".

    Giorgos Doukas
    Tis metohes tou poulise. Area kai ilio poulane mono oi ellinoi

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν ξέρω τι λες τώρα... δε σε καταλαβαίνω. Ας το... άλλη φορά.

    Giorgos Doukas
    Kai 5 ekatomiria den einai kai pola otan gamithikes na ftasis ceo sti megaliteri farmakeftiki. 1 ekatomirio kani Ena triari stin astoria tis ny

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Άσε τώρα σου λέω... μην το συνεχίζουμε... εμείς οι αγάμητοι.

    Stathis Nikokavouras
    πριν 4 μερες το εστειλα στην ερα σπορ στον λουκακη που αν θυμασαι ειμασταν στην συναυλια των black strat που κανει 6-8 το πρωι..το διαβασε στον αερα και ειδε που ηταν απο cnbc απο διεθνους εμβελειας καναλι και σαιτ και επαθε σοκ....do you know απο εβραιους...?εσυ αν εφτιαχνες το εμβολιο θα πουλαγες την επομενη μερα τις μετοχες σου οταν ηξερες οτι θα εβγαζες δις και οχι απλα 6 εκ ευρω..?λεω εγω ο λακαμας?οταν δινεις το 62 % των μετοχων της εταιριας σου τι ειναι?μαγκια η μηπως αποφυγη ευθυνων αν αρχισουν να πεφτουν κατω σαν τα κοτοπουλα και ψοφαει ο κοσμος..............τι περιμενεις απο σελεμελε και εβραιο..........

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν έχει σχέση το "εβραίος" και το "σελεμελές" Στάθη. Τα ίδια κάνουν και πολλοί άλλοι που δεν είναι ούτε Εβραίοι, ούτε "σελεμελέδες". Ούτε όλοι οι "σελεμελέδες" Εβραίοι κάνουν κρα για το δίφραγκο. Είναι θέμα το πώς λειτουργεί ο πιο επιθετικός και χυδαίος καπιταλισμός - όταν ο άλλος δίπλα σου πεθαίνει, επειδή δεν έχει καθαρό νερό να πιει κι εσύ πουλάς παλιόχαρτα κερδίζοντας εκατομμύρια.

    Stathis Nikokavouras
    ετσι ηταν και ετσι θαναι παντα...θυμησου τον στιχο του χατση αν δεν υπηρχαν οι μικροι δεν θα υπηρχαν οι μεγαλοι..............σαν σκουληκια μας βλεπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Giorgos Doukas
      Έφυγα από την Ελλάδα με σπασμένα φτερά και νόμιζα πως δεν θα μπορούσα πια ποτέ να πετάξω. Όλοι γύρω μου με θεωρούσαν ως ένα ναυαγισμένο ιδεοπαθή και άρχισα σιγά σιγά να το πιστεύω και εγώ ο ίδιος… Ευτυχώς εδώ βρήκα άλλο κόσμο, άλλους ανθρώπους με πλατύτερες ιδέες με ευγενέστερα αισθήματα με υψηλότερα ιδεώδη και μπόρεσα να μπω πάλιν εις τον δρόμον μου.
      Για πρώτην φορά στην ζωήν μου ημπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος. Έχω γύρω μου ζωήν που κοιτάζει μπροστά εις το μέλλον και όχι οπίσω εις το παρελθόν.
      Η Ελλάς είναι ένα παμμέγιστον νεκροταφείον επάνω εις το οποίον είναι στημένα τα πέτρινα αγάλματα των αρχαίων σοφών. Πίσω, πίσω, πίσω. Η έρευνα είναι η ψυχή της προόδου. Ο αμερικανός ή ο ευρωπαίος όταν του πω ότι είμαι επιστήμων και δεν κάνω τίποτε άλλο από το να ερευνώ με θεωρεί όχι μόνον ως χρήσιμον στοιχείο, αλλά ως κάτι ανώτερο από τους κοινούς ανθρώπους. Ο έλλην με θεωρεί απεναντίας ως ένα άχρηστον όν και όχι μόνον άχρηστον αλλά και επικίνδυνον ως ένα είδος φρενοπαθούς, ο οποίος έχει καταληφθεί από μανίαν μέσα εις το νεκροταφείον του (…)»
      «Ο Γεώργιος Παπανικολάου περιγράφει τις συνθήκες της «ρωμιοσύνης» των καιρών του. Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Άσχετο τελείως, μ' αυτό που γράφω εγώ. Δεν κατάλαβες τίποτα από το ποστ.
      Δεν θέλω να συνεχίσω άλλο την κουβέντα.

      Panos Marinopoulos
      Έτσι είναι δυστυχώς. Όταν ο επιστήμονας από μέσος, και πάνω γίνεται ,λόγω φιλοδοξιών και επάρκειας βεβαιώς βεβαίως, λαμπρό παράδειγμα manager, σε μια παγκόσμια αγορά που σαν οικονομία εδώ και χρόνια στηρίζεται στη διακίνηση αέρα, ποιος θα κλάψει για μας τους "πλεμπαίους" επιστήμονες του μεροκάματού; Το κακό με όλα αυτά είναι ΄ότι δεν βλέπουμε κάτι που δεν γνωρίζουμε ήδη, και το ακόμα χειρότερο πως έχουμε πολλά ακόμα να δούμε...

      Ilias Frantzis
      Γιατί να μας απασχολεί. Πούλησε αερα. Λοιπόν εμείς δεν πουλάμε ούτε τσολιαδάκια ούτε ομοιώματα ακρόπολης πια. Κάποιος το έκανε. Αν δεν ήταν αυτός θα ήταν κάποιος άλλος. Τα μισθά του τζογάρησε. Συγκριτικά με την πλέμπα παίρνουν μακράν περισσότερα χρήματα σε μισθούς αλλά τα συμβόλαια τους παρέχουν και τέτοιων ειδών αμοιβές. Στην ψωροκωσταινα θεωρείται αμαρτία. Ζήτω η κόλαση.

      Διαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο διάφοροι που δεν τα ξέρουν καλά τα πράγματα, ημιμαθείς και ψιλο-άσχετοι, θυμούνται να βρίσουνε τον Μαστοράκη λόγω Πολυτεχνείου."...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όχι 1970 φυσικά, πιο μετά...
    https://www.youtube.com/watch?v=eYvTFCPOl9w
    Δημήτρης Τσούτσης - ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΥΕΝΕΔ 1970

    Giorgos Papaefstratiou
    Τρελό κάλτ! Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο άραγε;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    υπήρχε παλιά, όλο το πρώτο επεισόδιο αν θυμάμαι καλά, αλλά τώρα που έψαξα λίγο δεν το βρήκα

    Giorgos Papaefstratiou
    Αυτή η σειρά γυρίστηκε και προβλήθηκε άραγε ή την έφαγε η Δεύτερη Χούντα μετά το Πολυτεχνείο;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν είμαι σίγουρος πότε προβλήθηκε, θέλει λίγο ψάξιμο. Πάντως δεν το αποκλείω να παίχτηκε ακόμη και στη μεταπολίτευση, όταν ο Μαστοράκης ήταν αποδιοπομπαίος τράγος.

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Πρώτη Ελληνική ΕΦ σειρά το 1975 παρακαλώ από τον Νίκο Μαστοράκη. Ο ίδιος μιλάει στο retromaniax.gr
    Το "Η Εισβολή από άλλο Πλανήτη" ήταν κάπου 12 επεισόδια που έγιναν το καλοκαίρι του ʼ74 και προβλήθηκαν την σεζόν του ʼ75, στην ΕΡΤ. https://community.sff.gr/topic/14676-εισβολή-από-άλλο-πλανήτη-1979/
    Εισβολή από άλλο πλανήτη (1979)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Η Συνωμοσία της Σιωπής, που ήταν κι αυτή ΕΦ, είχε προβληθεί το 1973, όπως διαβάζουμε και στην φωτό, που προέρχεται από τις μέρες του Πολυτεχνείου.

    Ηρα Κλήμου
    αραγε ο Μαστορακης να τις εχει στο αρχείο του? ποιος να ξέρει...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δύσκολο. Θα τις είχε ανεβάσει αν τις είχε.

    Ηρα Κλήμου
    επειδη σε παρακολουθώ προσεκτικά και εχω διαβασει τα περι Μαστοράκη που εχεις γραψει,θα περιμένω με μεγαλο ενδιαφερον αυτο που σκοπευεις να γραψεις για το τι συνεβη σχετικα με την εκπομπη στο Εατ Εσα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κοίτα, αν δω όλη την εκπομπή,γιατί έχω δει μόνον αποσπάσματα, θα γράψω σίγουρα. Και τώρα μπορώ να γράψω, αλλά ο τύπος λέει (ο ουσιαστικός τύπος) να δούμε πρώτα όλη την εκπομπή. Αυτό είναι το σωστό δηλαδή.

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Δεν το θυμόμουν καθόλου αυτό. Βρήκα την πλοκή σε κάποιο σάιτ >>>> "Η Λιβανού και ο Πρέκας προσπαθούσαν να ανακαλύψουν πού βρίσκεται η συνομωσία αυτή για την οποία κανείς δε μίλαγε και που αντικαθιστούσε ανθρώπους με εξωγήινα αντίγραφα. "

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πρέπει να ήταν επηρεασμένος από το διήγημα του Ρον Γκούλαρτ "Ο Κονρουά και οι Κόπιες του"...
    https://diskoryxeion.blogspot.com/2013/12/blog-post_30.html
    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ… και από σπόντα ελληνικό ροκ

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Αυτό μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση, όταν το είχα διαβάσει τέλη 70 σε μια ανθολογία. Αργότερα έγινε και όπερα. https://www.youtube.com/watch?v=ei2FAmroKeM
    Ιορδανίδης Γιάννης - Ο Κονρουά και οι κόπιες του / Conroy and his copies - Λυρική Σκηνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Απίστευτο διήγημα, από τα καλύτερα ΕΦ που έχω διαβάσει.

      Γιώργος Γιαννόπουλος
      Υπήρχε και σε μια τετράτομη ανθολογία -δεν θυμάμαι έκδοση- που το εξώφυλλο είχε μια στρογγυλή τρύπα, μέσα από την οποία φαινόταν η φωτογραφία της εσωτερικής σελίδας.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Πολλοί τόμοι, τουλάχιστον 4, στον Εξάντα, έχω κανα-δύο. Με μεταφράσεις Τζένης Μαστοράκη. Και άλλων.

      Γιώργος Γιαννόπουλος
      Εξάντας

      Tasos Sagris
      Ένα σκουπίδι ήταν πάντα και τα έργα του και τα μυαλά του

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ρε μη βρίζεις, τώρα, από θέση ασφάλειας. Πήγαινε πες τα στον τοίχο του άμα θες. Ένα κλικ πιο πέρα είναι.

      Michael Polychronis
      Σταυρος Ξενιδης μάλλον

      Nikos Zervos
      O MASTORAKIS EINAI POLY KALOS SKINOTHETIS B MOVIES GYRISMENA STIN AMERIKI------POLY KALYTEROS APO ELLINES PSEFTODIANOOUMENOUS ME VRAVEIA STO PSORO--FESTIVAL
      ENAFILM ISLAND OF DEATH GYRISTIKE STIN MYKONO

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εδώ τα λέμε όλα...
      https://diskoryxeion.blogspot.com/.../island-of-death...
      ISLAND OF DEATH a Nico Mastorakis film

      Nikos Zervos
      OK

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Έχει κι άλλα καλά. Και ο Αέρας (στη Μονεμβασιά) είναι πολύ καλός. Και το Κορίτσι Βόμβα με την Αλιφέρη αξίζει.

      Nikos Zervos
      KAI ENA FILM ME TON OLIVER REED EINAI KALO==

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ναι, γενικά είναι καλός. Εγώ έχω καλή γνώμη για τον σκηνοθέτη Μαστοράκη.

      Giorgos Doukas
      pronomio na sas diavazoume

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου."...

    Haris Mantellos
    Αψυχολόγητες, τρελές, αυταρχικές, εξοργιστικές αποφάσεις δήθεν στο όνομα της δημόσιας υγείας. Έχασαν την μπάλα και την αρχική θετική αποδοχή των μέτρων του πρώτου λοκντάουν. Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο για τα δημοκρατικά ιδεώδη αυτό που συμβαίνει.

    Chris Stassinopoulos
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΧΑΜΟΣ !!!!

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Ωχ ωχχχ...

    Lambros Lambropoulos
    https://youtu.be/n8rlaZiLEwc
    Γιώργος Μαρίνος - Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών – YouTube

    George Ioakeimidis
    Τη πούτσ'σαμ σύντεκνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Διακινείται συνεχώς από τους νεο-ακροδεξιούς, τους φιλελέδες και τους άσχετους η «άποψη» πως η χούντα δεν τελείωσε το ’73"...

    Αθανασιος Αθανατος
    Ευστοχη παρατηρηση διοτι παραβλεπουμε τη χειροτερη προοπτικη.Το σύνθημα αυτό έχει νόημα μόνο ως υπενθύμιση της ύπαρξης ακόμα μηχανισμων και να μη επαφιομαστε διότι με κοινοβουλευτικό μανδύα καταστρατηγουνται - όπως τώρα κακη ώρα- δημοκρατικά κεκτημενα

    Charis Flap
    https://www.efsyn.gr/.../267528_i-exegersi-toy...
    Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι δύο χούντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Το να βγαίνει ο τότε Ρηγάς επί Πολυτεχνείου (και νυν ακροδεξιός) Χρύσανθος Λαζαρίδης, στο liberal.gr"...

    Ilias Frantzis
    Μήπως πρέπει κάποια στιγμή ισωπεδωτικά να τα αναθεωρήσουμε όλα αυτά και να μηδενίσει το κοντέρ για μια δόξης λαμπρής επανεκκίνηση? Αφού δεν τραβάει το "αντικειμενικά υποκειμενικό" ιστορικό-πολιτικό αφήγημα προς το όραμα. Σκέψη κάνω και ευελπιστώ στην ευμενή σας κρίση.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όχι. Ούτε ισοπέδωση, ούτε επανεκκίνηση. Η ιστορία έχει γραφτεί. Ούτε θα την σβήσουμε, ούτε θα την ξαναγράψουμε, ούτε θα απονείμουμε συγχωροχάρτια στους εγκληματίες.

    Dimi Kavv
    Τελικά το Πολυτεχνείο ήταν ένα ξέσπασμα δημοκρατίας , ΕΞΩ από τις συντεταγμένες των πολιτικών κομμάτων , τά οποία αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν ως ουραγοί.
    Η νεολαία ευτυχώς δεν υπάκουσε σέ καμία κομματική ντιρεκτίβα.( απουσία ώριμων επαναστατικών συνθηκών,κ.α.)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το Πολυτεχνείο ξεκίνησε από τις φοιτητικές οργανώσεις της Αριστεράς. Όχι από τη νεολαία γενικά. Όλοι οι άλλοι (μαθητές, οικοδόμοι, αγρότες, επαγγελματίες, που ήλθαν να στηρίξουν) ακολούθησαν.

    Vassilis Serafimakis
    Θυμίζω ότι η συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο τού 1983 ξεκίνησε χωρίς να τεθεί πολιτειακό ή πολιτικό ζήτημα.
    Το πρωί τής 14/11/1973 έγινε αυθόρμητη συγκέντρωση φοιτητών στο προαύλιο του Πολυτεχνείου γιά να συζητήσουν αίτημα οι εκλογές που επέτρεψε το καθεστώς να γίνουν στούς φοιτητικούς συλλόγους να γίνουν μετά ένα μήνα, δηλαδή τον Δεκέμβριο 1973, αντί μετά ένα χρόνο, όπως είχε αναγγείλει το υπουργείο. Η απόφαση που βγήκε επί τόπου ήταν να κηρυχθεί αποχή από τα μαθήματα με αυτό το αίτημα. Οι επόμενες όμως ώρες και κυρίως οι συνελεύσεις φοιτητών στην Ιατρική και στη Νομική σχολή ανέδειξαν αιτήματα όπως "εκδημοκρατισμό των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων", και κυρίως ανάκληση του Ν.1347 για την αναγκαστική στράτευση των φοιτητών που θα συνδικαλίζονταν.

    Christos Sideris
    επειδή αυτά τα γεγονότα δεν τα έχω ζήσει και δεν έχω άποψη, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, Ωστόσο, το 1991 ήμουν παρών όταν το ΚΚΕ διέγραψε τη νεολαία του (Γραψικοί) επειδή δεν υπάκουσαν στην κομματική γραμμή και συντάχτηκαν με τις καταλήψεις. Και στο λέω γιατί τότε ήμουν Πάτρα, με τα γεγονόταν με Τεμπονέρα κ.λπ. και ήμασταν η πρώτη σχολή σε κατάληψη σε όλη τη Χώρα (ΤΕΙ Πάτρας). Λέω γω λοιπόν, ότι μερικές φορές οι αποφάσεις των κεντρικών οργανων του ΚΚΕ είναι τουλάχιστον αδιανόητες! Χωρίς να συντάσσομαι με τον κάθε Λαζαρίδη

    Regimiento Cinqo
    Christos Sideris οι "γραψικοί" διαγράφηκαν το '89. Αλλού θά'σουν παρών

    Christos Sideris
    Εχεις δίκιο, έπρεπε να το googlάρω. Δεν θυμάμαι τι έγινε το 1991 αλλά θυμάμαι ότι η "γραμμή¨ήταν όχι στην κατάληψη και ενώ περιμέναμε αντίστοιχη ψήφο το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της κατάληψης και μάλιστα η ΚΝΕ ψηφισε ΝΑΙ αλλά δεν συμμετείχε ενεργά. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το δεύτερο σκέλος

    Giorgos Doukas
    otan en eti 2020 sizitame gia tin papariga tin kali ! ! ! ta statistika den ta vlepete pou eimaste o perigelos tou planiti?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Christos Sideris
      δεν συζητάμε για την Παπαρήγα! Συζηταμε για κάτι που προέκυψε. Έκανα ένα λάθος και ένας φίλος με διόρθωσε. Ελπίζω να μην σε προβληματίσαμε εμείς και όχι η κυβέρνηση με αυτα που κάνει!

      Dimitris Kiranastasis
      Το Ναρ δημιουργήθηκε το 89

      Δημητρης Σαλτος
      Επίσης το ΚΚΕ στις συγκρούσεις των εργατών 75-76 με τις αυρες του καραμανλη, τους αποκαλούσε προβοκάτορες και αναρχοχουντικους, μην ξεχνιόμαστε.

      Christos Sideris
      Φώντα, διαφώτισέ με (πάντα το είχα απορία), αυτή η ιστορία που αφηγείται ο Τζίμης Πανούσης (και μας την είχανε στημένη, τη νύχτα στο χημείο, τα παιδιά της ΚΝΕ κ.λπ.) είναι αληθινή; (με τη βοήθεια της ΕΣΑ;!

      Nickos Ventouras
      Αληθινή είναι, αλλά δεν παίζει ρόλο η ΕΣΑ (ούτε λέει ο Πανούσης κάτι τέτοιο). Και δεν αφορά τη Χούντα ή το Πολυτεχνείο του 73, αλλά μια φάση στη μεταπολίτευση στις καταλήψεις

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν υπάρχει λόγος να γράψω κάτι, γιατί εδώ μπαίνουν διάφοροι που λένε διάφορα, και συχνά βλακείες, και δεν έχω όρεξη για φιλονικίες αυτή την ώρα.

      Indie Side
      Το περίφημο τεύχος 8 υπήρξε.. Οπως υπήρξε και το Νο38 του Οδηγητή. Και το κείμενο στην 4η (εαν δεν κάνω λάθος) σελίδα του περιβόητου 8ου φύλλου της Πανσπουδαστικής υπήρξε όπως και το πρωτοσέλιδα που μιλάει για νεκρους κλπ κλπ. Το ποιος εγραψε το κείμενο περί των 350 και ποιός έδωσε την έγκριση να μπει στο φύλλο της Πανσπουδαστικής μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτε. Κάποιοι δεν θέλουν να μιλήσουν. Επίσης νομίζω ότι δεν μπορεί κανείς να μην μιλήσει για την αρχική επιφυλακτικότητα του ΚΚΕ για την κατάληψη. Ενδιαφέρον έχει και η Έκθεση Γρηγορόπουλου' που αναφέρεται (και) στην εν λόγω ανακοίνωση ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ και την απάντηση της πραγματικής Σ.Ε της κατάληψης που βγήκε 28/9/1974. Με άλλα λόγια το κείμενο στο φύλλο 8 ΔΕΝ ειναι της Σ.Ε αλλά τελικά ποιος το έγραψε? Γιατί αφέθηκε τόσο εύκολα να μπεί στην Πανσπουδαστική? Τελικά οι 350 που κατέβηκαν την Πατησίων εφόσον δεν ήταν "πράχτορες της ΚΥΠ" τι ήταν τελικά? Εκείνο το βράδυ Πέμπτη 15/11/1973 τι έκαναν/υποστήριζαν οι Αντι-ΕΦΕΕ , ο Ρήγας και τι οι "ανένταχτοι¨ σχετικά με τον πολιτικό προσανατολισμό της κατάληψης? Ο Λαζαρίδης απλά πολεμά με λύσσα αυτό που κάποτε υποστήριζε γιατι δεν έχει άλλο τρόπο για να δικαιολογήσει πρώτα στον εαυτό του την πολιτική του αποστασία και όχι από τύψεις φυσικά αλλά για να γίνει αρεστός και αποδεκτός από την αστική τάξη των νοικοκυραίων αυτού του τόπου, η οποία (τάξη) πάντα έψαχνε/ψάχνει και πριμοδοτεί τέτοιου είδους αποστασίες για τους δικούς της προφανείς λόγους.

      Nickos Ventouras
      Όπως υπήρχε και το φύλλο 39 του Οδηγητή (ας πούμε ότι το 38 χάθηκε), το οποίο επίσης δεν αναιρεί ή διαψεύδει το τεύχος 8 της Πανσπ.
      Βέβαια αυτά εν έτει 2020 είναι συζητήσεις για ζόμπι...
      Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι τι έλεγε πριν 50 χρόνια το ΚΚΕ για κάτι που ο πλανήτης έχει αλλάξει 5 φορές έκτοτε... Και το λέω και για τον Λαζαρίδη και για τους απέναντι του...

      Διαγραφή
    2. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Για όλα αυτά που ρωτάς υπάρχουν απαντήσεις, άλλοτε πειστικότερες, άλλοτε όχι και τόσο (στην πλούσια βιβλιογραφία). Σημασία έχουν εκτός από τις λεπτομέρειες και τα χοντρά γράμματα - τα οποία συνήθως λησμονούμε. Πως χωρίς τις φοιτητικές οργανώσεις της Αριστεράς φερ' ειπείν δεν θα υπήρχε Πολυτεχνείο.

      Indie Side
      Συνήθως όχι πειστικές αλλά αυτό ειναι άλλη κουβέντα.

      Antonis Boskoitis
      Εσύ έπρεπε κανονικά να ασχοληθείς ΚΑΙ με το πολιτικό ρεπορτάζ και το λέω σοβαρά. Θα είχες διαμορφώσει άποψη στα ΜΜΕ.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Υπάρχει χυδαία σπέκουλα από την ακροδεξιά, τους "αριστερούς πατριώτες" και τα λοιπά, σε σχέση με το Πολυτεχνείο. Χθες διάβασα δύο εμετικές συνεντεύξεις γύρω από αυτά τα θέματα, μία του Καραμπελιά και μία του Λαζαρίδη. Λένε τα ίδια πράματα. Τα ίδια ψέματα. Εξαπολύουν τις ίδιες συκοφαντίες. Δυστυχώς, υπάρχουν παιδιά του προοδευτικού χώρου, που δεν ασχολούνται πολύ μ' αυτά τα ζητήματα, παρασύρονται από δαύτους και αναμασάνε τις ίδιες αθλιότητες. Εμένα πιο πολύ με στενοχωρεί αυτό. Γι' αυτό τα γράφω...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δε βαριέσαι ρε Αντώνη, εδώ γράφουμε μερικά πραγματάκια να τα διαβάζουν οι φίλοι μας...

      Antonis Boskoitis
      Πραγματάκια τα λες; Τέλος πάντων, εσύ ξέρεις καλύτερα
      Τα γράφεις, γιατί το "έχεις" πολύ με την Αριστερά, τα πρόσωπα και την ιστορία της. Αν σου δίνουν αφορμή οι καφρίλες των αστοιχείωτων, ένας λόγος παραπάνω για να γράφεις.

      Giorgos Stamatelos
      Όσο υπάρχει τράπουλα, θα βγαίνουνε Ρηγάδες...

      Γιώργος Λ. Οικονόμου
      θησαυρος οι αναρτησεις σου,σ ευχαριστουμε

      Vassilis Serafimakis
      Το ξέρω ότι θα κάνω πολύ κόσμο να θυμώσει και πιό πολύ μάλλον τον οικοδεσπότη αλλά η δική μου εκ τών υστέρων οπτική λέει ότι η απόπειρα "ομαλοποίησης" τού Παπαδόπουλου αποτελούσε την πιό ρεαλιστική και χωρίς ανθρώπινες ζημιές προοπτική γιά λήξη τής δικτατορίας.
      Το πέτυχε την ίδια περίπου εποχή η ΙΣΠΑΝΙΑ (με διαφορετικό όχημα δηλ την μοναρχία αλλά ποτέ δεν είναι όλα ακριβώς τα ίδια!) και μάλιστα μετά από πολύ μακροβιότερη δικτατορία και έναν πολύ αιματηρώτερο εμφύλιο.
      Η απόπειρα όμως αυτή υποστηρίχτηκε δυστυχώς μόνο από το ΚΚΕ Εσωτερικού και κάποιους δεξιούς τής προδικτατορικής Βουλής. Ο Ανδρέας από το εξωτερικό ήταν κυρίως πού αντέδρασε οξύτατα στην προοπτική αυτή καταγγέλοντας ως προδότη όποιον ερχόταν σε επαφή με τούς στρατοκράτες, οπότε κι οι άλλοι όπως πχ ο Καραμανλάρας διέκοψαν τις μυστικές επαφές.

      Διαγραφή
    3. Χρήστος Πριτσαπίδουλας
      το ΚΚΕ σε όλη τη διάρκεια της Χούντας, πάλεψε στην παρανομία, και πλήρωσε ακριβά, με φακελώματα, φυλακές, εξορίες, βασανισμούς, χαμένες καριέρες... Οι άλλες πολιτικές παρατάξεις εισέπραξαν μπαίνοντας στην Εξουσία.

      Ανδρεας Μπικουβαρακης
      Στην Ισπανία η Χούντα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με την εξουσία του Φράνκο, ο οποίος είχε νικήσει και ως στρατιωτικός στον Εμφύλιο/Επανάσταση. Μετά τον θάνατό του, το καθεστώς δεν χρειαζόταν καμιά δικτατορία.
      Αντίθετα εδώ οι χουντικοί ήταν μια αστεία κάστα συνταγματαρχών που δεν τους υπολόγιζε κανείς, και κυρίως οι Αμερικανοί. Οι καταστάσεις είναι μη συγκρίσιμες.

      Vassilis Serafimakis στον Χρήστος Πριτσαπίδουλας
      μα δεν αμφισβητήθηκε ο ηρωισμός τών όσων πραγματικά αντιστάθηκαν - σε έναν αγώνα μάλιστα τρομακτικά άνισο.

      Ανδρεας Μπικουβαρακης
      Και ο δικός τους εμφύλιος έγινε οχτώ χρόνια νωρίτερα και κράτησε μόλις έναν χρόνο. Οι επιπτώσεις σε επίπεδο κοινωνικό δεν κρίνονται μόνο από τους νεκρούς, αλλά και πολλούς άλλους παράγοντες.

      Vassilis Serafimakis
      γιά το σώμα τών Ισπανών αξιωματικών προφανώς και δεν ισχύανε τότε καθόλου μα καθόλου αυτά που εκ τών υστέρων με τόση ευκολία λέμε. ("Μετά τον θάνατό τού Φράνκο, το καθεστώς δεν χρειαζόταν καμιά δικτατορία.") Ηταν όλοι τους από ακροδεξιοί ως ούλτρα ακροδεξιοί, κοσκινισμένοι μέσα από δεκαετίες φρανκισμού.
      Η Φάλαγγα ήταν ισχυρώτατη και το Opus Dei το ίδιο. Την δημοκρατία το στράτευμα την έβλεπε ως εκφυλισμό, ως παρακμή, και φυσικά κάθε σκέψη γιά νομιμοποίηση τού ΚΚΙ ως πρόκληση. Ο Φράνκο κι οι φρανκιστές είχαν σκοπό να συνεχιστεί απαράλλακτο το καθεστώς που περιέγραψε στην γνωστή δήλωσή του ο Φράνκο μετά την νίκη του - και είχε ορίσει και διάδοχο, τον Καρέρο Μπλάνκο. Αν δεν τον εκτελούσε η ΕΤΑ ίσως νάταν αλλοιώς οι εξελίξεις. (Οπως κι αν δεν επενεβαινε ο Κάρλος, με το κύρος τού μονάρχη στο φρανκικό στράτευμα κατά όλων των σχεδίων γιά κίνημα και τών διαφόρων Τεχέρο.)
      Οχι απλά είναι "συγκρίσιμες" οι καταστάσεις αλλά και συντριπτικά εις βάρος μας. Αλλά ποιός έχασε την πολιτική ωριμότητα και το θάρρος γιά να τα βρούνε οι τότε ηγεσίες μας;
      ο Ισπανικός Εμφύλιος κράτησε είπατε "μόλις ένα χρόνο"; Μάλλον κάτι έχετε μπερδέψει. Οι χρονολογίες είναι 1936 ως 1939.

      Ανδρεας Μπικουβαρακης
      Μέα κούλπα!

      Διαγραφή
    4. Nickos Ventouras στον Vassilis Serafimakis
      > γιά το σώμα τών Ισπανών αξιωματικών προφανώς και δεν ισχύανε τότε καθόλου μα καθόλου αυτά που εκ τών υστέρων με τόση ευκολία λέμε. ("Μετά τον θάνατό τού Φράνκο, το καθεστώς δεν χρειαζόταν καμιά δικτατορία.") Ηταν όλοι τους από ακροδεξιοί ως ούλτρα ακροδεξιοί, κοσκινισμένοι μέσα από δεκαετίες φρανκισμού.
      Ακόμα και μέχρι σήμερα γερά κρατάνε παλιο-Φρανκικοί στην εξουσία, δικαστήρια, κλπ, της Ισπανίας, πόσο μάλλον τότε...

      Vassilis Serafimakis
      νομίζω φτάνει να δεί κανείς ρεπορτάζ και βίντεο από σύγχρονες εκδηλώσεις τής Φάλαγγας και άλλων παρόμοιων οργανώσεων γιά να διαπιστώσει πόσο γερά ριζωμένη παραμένει η Άκρα Δεξιά στην Ισπανία, πέραν τών εκλογικών αποτελεσμάτων. Το ίδιο ισχύει και στην Ιταλία, όπου ακόμα και οργανώσεις μαύρης τρομοκρατίας όπως η Ordine Nuovo ή τα NAR έχουνε το κοινό τους. (Βλ. πχ στιγμιότυπα από κηδεία Pino Rauti.)
      Στις χώρες αυτές δεν έγινε ποτέ εκκαθάριση τής δημόσιας διοίκησης (πόσω μάλλον τού στρατεύματος και τών σωμάτων νόμιμης τάξης) από τα φασιστικά στοιχεία, μετά το τέλος τού Φρανκισμού και τού πολέμου αντιστοίχως.
      Βλέπετε, χρειαζόντουσαν στον Ψυχρό Πόλεμο.

      Dionyssis Antzoulatos
      Τρεις άνθρωποι κινούσαν τα νήματα εκείνες τις μέρες :
      1-Ο Γιώργης Τρικαλινός ως επικεφαλής του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ στην Ελλάδα και ο οποίος παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα από το εφημεριδοπώλειο ξένου τύπου απέναντι από το Πολυτεχνείο,
      2-Η Τωνια Μαρόπουλου που αποτελούσε τον φορέα έκφρασης της κομματικής γραμμής του Γιωργη στους εντός του Πολυτεχνείου,
      3-Και η Ιωάννα Καρυστιάνη που αποτελούσε το ιμάντα μεταφοράς της γραμμής του Γιωργη !!!
      Το δημοσίευμα της Πανσπουδαστικης,αν και φοιτητικού μέσου της ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ,ήταν ΣΑΦΩΣ έμπνευσης του Γιωργη Τρικαλινού,που κάθε άλλο παρα φοιτητής ήταν...!!!
      Ας αποφασίσουν κάποτε να σταματήσουν να σιωπούν η Ιωάννα και η Τωνια...!!!

      Διαγραφή