Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ένας νέος τενορίστας

Νέος μουσικός, τουλάχιστον για την ελληνική τζαζ δισκογραφία, ο τενορίστας Κωνσταντίνος Παπαχρήστου έχει τώρα έτοιμο το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του, που τιτλοφορείται The Darkness of a Fairy Tale [BLB Records, 2018]. Στο άλμπουμ αυτό, πλην του Παπαχρήστου, που έχει συνθέσει όλα τα tracks, συμμετέχουν ακόμη οι Στέφανος Κοζάνης ηλεκτρικό πιάνο, Αλέξανδρος Τζιόβας κοντραμπάσο και Νίκος Παπαδάκης ντραμς.
Όπως διαβάζουμε στο ένθετο: «Το άλμπουμ περιγράφει το ταξίδι ενός ανθρώπου που λαμβάνει το κάλεσμα του ξυπνήματός του, ξεκινώντας μιαν εσωτερική αναζήτηση στην προσπάθειά του να ανακαλύψει το αληθινό νόημα της ζωής, πολεμώντας εναντίον όλων εκείνων που του έχει μάθει η σύγχρονη κοινωνία».
Αν αυτό είναι το concept σ’ ένα αρχικό στάδιο, τότε σ’ ένα επόμενο είναι η μουσική εκείνη που θα το υποστηρίξει. Και το υποστηρίζει «μια χαρά», υπό την έννοια πως το “The Darkness of a Fairy Tale” διατηρεί κάποια spiritual χαρακτηριστικά, εστιάζοντας στις ωραία επεξεργασμένες μελωδικές γραμμές – o moody χαρακτήρας των οποίων σε μπάζει, οπωσδήποτε, σ’ ένα κλίμα.
Θα έλεγα λοιπόν πως η jazz του Παπαχρήστου διαθέτει περισσότερο βορειοευρωπαϊκά, nordic, χαρακτηριστικά, παρά μεσογειακά κάτι που την κάνει λιγότερο «επιθετική» και περισσότερο «πνευματική», δίχως τούτο να σημαίνει πως στερείται και κάποιων δυναμικών χαρακτηριστικών.
Γενικώς, οι συνθέσεις του Παπαχρήστου επιβάλλονται μ’ έναν τρόπο κομψό και αποδεκτό, και όσο και αν, εδώ, έχουμε να κάνουμε κυρίως με την jazz του ενός, δεν είναι άμοιρο, το τελικό αποτέλεσμα, της συνολικότερης συμβολής του γκρουπ, που συνοδεύει διακριτικά και με πίστη προς τον κοινό στόχο. 
Επαφή: www.blbrecords.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου