Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

2 BY BUKOWSKI & KID MOXIE νέο δισκάκι στην Inner Ear

Πέρυσι, πάνω-κάτω τέτοια εποχή, γράφαμε για το 7ιντσο των 2 By Bukowski “Hot summer / Beast’s breath” και να τώρα, ένα χρόνο αργότερα, ένα δεύτερο δισκάκι (πάντα στην Inner Ear) με τα κομμάτια “Follow you home” και “Fiend for sleep” να μπαίνει στο πλατώ. Διαβάζω, μάλιστα, πως θ’ ακολουθήσει και τρίτο… Ωραία…
Το electro παραμένει πάντα το βασικό πεδίο των 2 By Bukowski (Αχιλλέας Χαρμπίλας – Γιώργος Μαλαμίδης), όσο και αν αυτό μετατοπίζεται, εδώ, σε κάτι περισσότερο «σκοτεινό».
Λέμε κατ’ αρχάς για το πρώτο κομμάτι, που ξεπηδά μέσα από ένα πλέγμα χαμηλού θορύβου και με φωνή από την Kid Moxie σε στυλ Nico. Το τραγούδι, θέλω να πω, πως έχει μια «βελβετική» χροιά, προσαρμοσμένη φυσικά στα eighties και από ’κει και πέρα στα σημερινά μέτρα. Μάλιστα, προοδευτικά, το κομμάτι «ανεβαίνει», κυρίως μέσω των αναλογικών synths και της γενικότερης στιβαρής electro-rock ανάπτυξης, πάντα σε αργό προς μέσο tempo και με άνεση στα κιθαριστικά breaks, όπως και στις υπόλοιπες synth συμβολές. Στο τρίτο, δε, και τελευταίο μέρος του, χοντρικά στο τελευταίο ενάμισι λεπτό (το track διαρκεί 5:08), τα ρυθμικά στοιχεία είναι ακόμη πιο έντονα, με το “Follow you home” να αποκτά ακόμη πιο επικά χαρακτηριστικά. Πολύ καλό.
Flip-side, τώρα, είναι το “Fiend for sleep”, που διαρκεί περί τα εννέα λεπτά (να πούμε πως το δισκάκι στρίβει στις 33 και 1/3 στροφές, καθώς οι διάρκειες είναι μεγάλες). Κι εδώ ένας συνδυασμός, στην αρχή, electro-rock και noise (σαν ρυθμική γραμμή), με ωραία, στην πορεία rock ανάπτυξη (η κιθάρα παίζει πρωτεύοντα ρόλο, όσον αφορά στην αποτύπωση τής μελωδίας) και σκληροτράχηλα «χεντριξοειδή» ξεσπάσματα πάνω από ηλεκτρονικά, που συντελούν, γενικώς, προς μια ξεγυρισμένη και… αδίσταχτη «kraut-ιά».
Τριακόσια αριθμημένα 7ιντσα και… το έχουμε ξαναπεί; Δεν είμαι σίγουρος… Αναμένουμε άλμπουμ από τους 2 By Bukowski…
Επαφή: www.inner-ear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου