Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΜΑSK OF PROSPERO ελληνικό progressive metal

Καινούριο σχετικά ελληνικό μεταλλικό γκρουπ, οι Mask of Prospero έχουν έτοιμο το πρώτο άλμπουμ τους The Observatory, που κυκλοφορεί, τώρα, σε ωραία… κατάμαυρη digipak συσκευασία από τη Symmetric Records, σε παραγωγή του Bob Katsionis.
Το progressive μελωδικό μέταλλο είναι το υποείδος των Mask of Prospero και σ’ αυτό αποδεικνύονται πολύ καλοί, με ωραίες και καλοβαλμένες μουσικές αναφορές, ενδιαφέροντα στίχο (αληθινά ενδιαφέροντα), σωστά φωνητικά (και σε πιο συμβατικές φόρμες και σε brutal) και βεβαίως με εξαιρετικά παιξίματα. Και όλα τούτα χωρίς αισθητικές παραχωρήσεις προς πιο… pop, να τις πούμε, κατευθύνσεις.
Ξεκινώντας από τα μουσικά θα λέγαμε πως οι αναφορές από Queensrÿche μέχρι Mastodon και άλλα διάφορα ονόματα του χώρου (ακόμη και Leprous) είναι άψογα ενταγμένες στο γενικότερο σύνολο, το οποίο αναδεικνύεται έτι περισσότερο από τους κοινωνικούς στίχους, που είναι κάπως μαύροι, όχι με την έννοια του death, αλλά μ’ εκείνη του αποκλεισμού, του ανεκπλήρωτου ονείρου και γενικότερα των εντάσεων της σύγχρονης ζωής, που δυναστεύουν τις σχέσεις κ.λπ. Παικτικά, τα πράγματα είναι επίσης εξαιρετικά και γιατί ο Katsionis έχει «δέσει» την παραγωγή με ωραία πλήκτρα και γιατί οι Mask of Prospero είναι πολύ καλοί… εν σχέσει πάντα με αυτό το είδος που γουστάρουν. Τύμπανα (Ελένη Νότα) που ρολάρουν με σθένος, μπάσο στην υψηλή θέση του (Βασίλης Περράκης) διπλές κιθάρες όλων των ειδών (ακόμη και ακουστικές εννοείται), που μεταφέρουν πάθη και συγκίνηση (“The journey”) από τους Πάνο Κοτταρά και Νίκο Λέτσιο και φωνή από τον Χρήστο Κοντούλη, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους πιο αναγνωρισμένους τραγουδιστές του στυλ (“The way back home”).
Ωραία προσπάθεια!
(Τα ονόματα δεν αναγράφονται στο άλμπουμ – αλλά είναι τα σωστά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου