Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

οι THE ANSWER? δεν είναι καινούριο ελληνικό συγκρότημα

Οι The Answer? (που είναι Έλληνες από την Αλεξανδρούπολη) δεν είναι καινούριο συγκρότημα, αφού σαν ομάδα υπάρχουν από το 1995, έχοντας κι ένα πρώτο άλμπουμ σε ανεξάρτητη παραγωγή από το 1999 (όπως διαβάζω στο facebook). Μέλη των Answer? σήμερα είναι οι Kostas Ketseris φωνή, κιθάρες, πλήκτρα, LefterisFreshKafetzis ντραμς, AlexandrosZoltarPaliakidis μπάσο και Yiannis Margaritis κιθάρες, noise, με κάποιους απ’ αυτούς να μην είναι άγνωστοι στο χώρο (αφού ο Φρέσκος έπαιζε ντραμς στους Middle Fingers, που είχαν δώσει ένα 45άρι στην Lazy Dog, το 1994, με τον Kostas να περνάει και αυτός από το ίδιο σχήμα).
Το “… and its already tomorrow [B-Other Side / ΑΖΑ Records, 2019] είναι λοιπόν το δεύτερο άλμπουμ των Answer?, κάτι που θα τους φέρει «κεφάλαια» μπροστά στο παρόν του ελληνικού ροκ (έτσι νομίζω). Το υποστηρίζω, δε, γιατί το LP τους είναι εξαιρετικό, ένας ροκ δυναμίτης, όπως λέμε για τα άλμπουμ αυτού του τύπου, σκληρό, punky, με απερίγραπτο δόσιμο και με όλα τα επιμέρους στοιχεία του να λειτουργούν στην εντέλεια.
Τα έχουν όλα οι Answer?. Και καλό στίχο, κοινωνικό, υπαρξιακό και μουσικές που κυλάνε, δημιουργώντας τραγούδια πρότυπα (ως τέτοια θα χαρακτήριζα τα “No remorse”, “I want you babe”, “Dont tell me lies”, “Falling down” και “Warsteiner nights”, με τα υπόλοιπα να πλησιάζουν το «άριστα»), τα οποία (τραγούδια), μέσα από τη σκληράδα τους, βγάζουν-αφήνουν και ευαισθησίες (οργανικές ευαισθησίες εννοώ)  βασικά δια των απλών, αλλά τόσο ωραία παραταγμένων μελωδιών τους, που είναι ρέουσες και σε «πιάνουν» δίχως να το καταλάβεις (ή να το περιμένεις), έχοντας περαιτέρω, οι Answer?, και καλό, δηλαδή επαρκή, τραγουδιστή. Πολύ καλή είναι επίσης η ηχογράφηση-παραγωγή, κάτι που φανερώνει γκρουπ σίγουρο, δίχως κολλήματα, ικανό για ένα ακόμη μεγαλύτερο άλμα.
Μπράβο στα παιδιά, κι επειδή μιλάμε για μπάντα με ιστορία πίσω της το μότο δεν μπορεί να είναι άλλο από το κλασικό… ο επιμένων νικά!
Επαφή: www.b-otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου