Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 182

26/7/2019
Καλά, δεν υπάρχει άτομο σαν τον Ζαμπέτα στην ελληνική μουσική. Μοναδικός!! Μπορεί πολιτικά να ήταν «ψιλοσάπιος» ο μακαρίτης, αλλά σαν τραγουδοφτιάχτης δεν παιζόταν.
Άκου... χλάπα-χλούπα, χλάπα-χλούπα παίζω εγώ το μπαγλαμά!! (γέλια)
Τι χλάπα-χλούπα και... μπαγλαμάδες με τη ρίγανη ρε Ζαμπέτα!
Χλάπα-χλούπα, χλάπα-χλούπα τρώω εγώ τη μουσταλευριά...

26/7/2019
Είναι ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα που βγήκαν από την Αυστραλία στα έιτις. Το προγκρέσιβ-πανκ των Laughing Clowns. O Ed Kuepper και η υπόλοιπη παρέα...

26/7/2019
Και βγαίνουν και σου λένε κάποιοι χάφτες... ναι αλλά ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης μετάνιωσαν, δεν είναι πια χουντικοί, ακροδεξιοί, φασίστες, είναι πλέον δεξιοί με κάποιες ευαισθησίες στα εθνικά θέματα.
Η πλάκα είναι πως αυτοί οι τύποι (ο Βορίδης με τον Γεωργιάδη εννοώ) δεν παραδέχονται ούτε εκείνο που ήταν πριν από κάποια χρόνια! Να πουν... ναι, ήμασταν φασίστες τότε, αλλά τώρα είμαστε καλά και υπάκουα παιδιά. Ακόμη και για το πιο πρόσφατο παρελθόν τους θ’ ακούσεις να λένε κάτι μαλακίες του τύπου «ναι, ήμουν ακτιβιστής της δεξιάς» (το έχει πει αυτό όντως ο Βορίδης). Δηλαδή κοροϊδεύουν ασύστολα. Ξεδιάντροπα.
Εγώ ξέρω πως όταν κάποιος έχει μετανιώσει για όσα έχει διαπράξει στο παρελθόν χάνεται, εξαφανίζεται, περνάει στην αφάνεια. Δεν συνεχίζει να προκαλεί δια της παρουσίας του στα μίντια κ.λπ., ούτε αναλαμβάνει θέσεις και οφίτσια. Ιδιωτεύει.
Εξάλλου δεν είναι εύκολο να σε πείσει κάποιος για το αν έχει πραγματικά μετανιώσει ή όχι – γι’ αυτού του τύπου τα θέματα. Αν κοιμήθηκε το βράδυ εχθρός της δημοκρατίας δηλαδή και ξύπνησε το άλλο πρωί με τη βούλα δημοκράτης. Αυτό το ξέρει μόνον ο ίδιος. Είναι κάτι βαθιά χωμένο στην ψυχή του. Κι εμείς δεν είμαστε παπάδες, ώστε να γνωρίζουμε τα μύχια του καθενός, μοιράζοντας ασύστολα συγχωροχάρτια. Δεν είναι ο ρόλος της κοινωνίας αυτός. Έχουν παρεξηγηθεί πολύ τα πράγματα...

26/7/2019
Το θέμα με τη μάζωξη στο προεδρικό μέγαρο, για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, δεν είναι ο Σαββόπουλος (μην ασχολείστε μαζί του), αλλά το γεγονός πως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχουν φιλοχουντικοί υπουργοί, οι οποίοι και λόγω του απύθμενου θράσους που τους διακρίνει παρουσιάζονται (και) σαν υπερασπιστές της δημοκρατίας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι γνωστός υμνητής της χούντας, καθώς πριν από μια δεκαετία (τόσο κοντά) έλεγε, ανάμεσα σε άλλα φαιδρά και επικίνδυνα, πως η δικτατορία δημιούργησε μια Ελλάδα «Δανία» με «οικονομία κούκλα», ενώ ο Μάκης Βορίδης υπήρξε ως γνωστόν το πρωτοπαλίκαρο του Παπαδόπουλου (ΕΠΕΝ).
Είναι κατάντια για τη δημοκρατία δύο φιλοχουντικοί να υπουργεύουν και φυσικά είναι όνειδος η παρουσία τους στη μάζωξη μνήμης για την αποκατάστασή της. 

25/7/2019
Τέλη Ιουνίου του 1966, η ταινία «Ο Φόβος» του Κώστα Μανουσάκη διαγωνίζεται στο 16th Berlin International Film Festival. Δεν κερδίζει κάποιαν «άρκτο», αλλά αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις. 
Στη σπάνια φωτογραφία οι πρωταγωνιστές Ανέστης Βλάχος και Έλλη Φωτίου, και στην άκρη δεξιά ο σκηνοθέτης Κώστας Μανουσάκης...

24/7/1970
Πέθανε ο ολλανδός ηθοποιός Rutger Hauer.
Εντάξει, όλοι τον θυμόμαστε από το «Blade Runner» (θα έπαιζε με άνεση στην ταινία, λόγω φάτσας, και με δίχως μακιγιάζ), αλλά η καλύτερη ταινία του (απ’ αυτές που έχω δει εγώ) ήταν το «Turks Fruit» σκηνοθετημένο από τον άνθρωπο που τον καθιέρωσε, τον συμπατριώτη του Πωλ Βερχόφεν, πίσω στο 1973. Μια απροκάλυπτα ερωτική, ωμή και σχεδόν αναρχική ταινία, προϊόν της σεξουαλικής ελευθεριότητας της εποχής, που πήγαινε μακριά... θίγοντας και άλλα κοινά, αλλά και περίεργα θέματα.  
Ωραία έπαιζε και στο «Ωτοστόπ του Τρόμου» (1986), που έμοιαζε περισσότερο με κόμικ, και ο ίδιος με κόμικ ήρωα, χωρίς να έχει ουδεμία σχέση με τον αληθινά τρομακτικό ωτοστοπίστα της Ida Lupino (από το φοβερό “The Hitch-Hyker” του ’53).
Τον θυμάμαι και σε άλλες ταινίες τον Rutger Hauer, όπως στο αλλόκοτο «Spetters» ή στο σκληρό «Όστερμαν», αφού επιβαλλόταν παντού με τα αδρά χαρακτηριστικά του (και με το παίξιμό του) και κάπως έτσι σου κόλλαγε στη μνήμη. Ήταν 75 ετών.

24/7/2019
Καλοκαίρι χωρίς μουντιάλ δεν λέει. Έτσι κι εγώ κάθισα και είδα όλο τον τελικό Βραζιλία – Ιταλία 4-1, από το στάδιο Azteca της Πόλης του Μεξικού την 21η Ιουνίου 1970. Πριν από 49 χρόνια δηλαδή. Το προτιμώ. Τα σημερινά ποδόσφαιρα δεν μου λένε απολύτως τίποτα –σκέτο χάσιμο χρόνου– αλλά ευτυχώς υπάρχει και το YouTube. Ωραία, ανθρώπινη μπάλα λοιπόν, με ποδοσφαιριστές που κουράζονται μετά το 60 λεπτό και όχι με μοτεράκια που τρέχουν πάνω-κάτω, σαν αφιονισμένα μέχρι το 120.
Η Ιταλία άντεξε για περισσότερο από μια ώρα, κι έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας. Κορυφαίος ο Σάντρο Ματσόλα, ηγέτης, παικταράς, απειλή ο Ρίβα στο πρώτο κυρίως μέρος, μετά κάθισε, πολύ καλός ο Ντομενγκίνι σε ρόλο μέσα δεξιά, που έβγαινε και σαν δεύτερος φορ, πίσω από τον Ρίβα, καλός ο Μπονισένια στο πρώτο μέρος ιδίως (έκανε και το 1-1).
Φυσικά, η Βραζιλία ήταν μια κλάση πάνω από την Ιταλία και κέρδισε δίκαια.
Φοβερός ο Ζέρσον (κορυφαίος του γηπέδου), πίσω, μπροστά, ανασταλτικά, δημιουργικά... τα πάντα. Μέγας παίκτης! Έβαλε, επίσης, το δεύτερο καθοριστικό γκολ στο 66 και δημιούργησε ουσιαστικά το τρίτο (που έβαλε ο Ζαϊρζίνιο).
Φούμαρα ο τεχνίτης Ριβελίνο. Μεγάλη ταλαιπωρία της μπάλας, χωρίς αίσθηση του χώρου, με σουτ συνήθως στο γάμο του Καραγκιόζη (εκτός από ένα, σχεδόν φάουλ, που πήγε στο δοκάρι). Ανύπαρκτος ο Τοστάο. Απίστευτα σωματικά προσόντα ο Κάρλος Αλμπέρτο από δεξιά (έβαλε το τέταρτο γκολ).   
Πελέ. Ο «μάγος» έβαλε το πρώτο γκολ, έδωσε την «πάσα των αιώνων» για το τέταρτο και κοβότανε μόνο με φάουλ. Δεν πήρε πολλές φορές το τόπι στα πόδια του, αλλά αυτοί οι παίκτες και με μία μόνο φάση μπορεί κάνουν τη ζημιά (του έπιασε πάντως ένα ο Αλμπερτόζι, απ’ αυτά που δεν πιάνονται και ο Πελέ του έδωσε το χέρι του – σερ!). Στην αρχή έπαιξε πολύ προωθημένα, στη μεγάλη περιοχή, σαν ελεύθερος φορ, αλλά στην πορεία γύρισε πιο πίσω.
Αυτά από το μακρινό 1970...

11 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb για την Εθνική Βραζιλίας και το ποδόσφαιρο του '70...

    Teranga Beat
    Υπερβάλεις. Το σημερινό ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει σε τακτική, τεχνική, δύναμη και ταχύτητα. Πάντα λέμε δεν θα ξανά δούμε τέτοιο παίκτη και πάντα εμφανίζονται ακόμα καλύτεροι, όπως ο Μεσι που είναι από άλλον πλανήτη. Πολύ καλό τελικό, αλλά πολύ αργό παιχνίδι. Πολύ ανώτερες οι τωρινές ομάδες σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί να μην υπάρχουν οι προσωπικότητες που υπήρχαν τότε, αλλά το επίπεδο έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όπως έγραψα και στην αρχή εμένα μου αρέσει το πιο αργό ποδόσφαιρο, επειδή είναι πιο ανθρώπινο. Το σημερινό ποδόσφαιρο είναι πηγμένο στις ντόπες και στα φάρμακα και δεν μου κάνει. Μοιάζει με άθλημα που δεν παίζεται από φυσιολογικούς ανθρώπους, αλλά από κατασκευάσματα χημικών εργαστηρίων. Πάντα θα βγαίνουν και καλοί ποδοσφαιριστές. Αυτό δε λέει κάτι. Όμως ο αριθμός τους είναι αστείος μπροστά στην ποσότητα των παικταράδων άλλων παλιών δεκαετιών. Ούτε η Βραζιλία δεν έχει σήμερα Πελέ, Τοστάο, Ζέρσον, Ζαϊρζίνιο, Ριβελίνο, Κάρλος Αλμπέρτο κ.λπ. Να μη μιλήσουμε για Ιταλίες, Ολλανδίες κ.λπ. Να μη μιλήσουμε για Ελλάδες με Κούδες, Δομάζους, Παπαϊωάννου, Σιδέρηδες, Δεληκάρηδες κ.λπ. Δεν υπάρχει σύγκριση, υπάρχει μόνο θλίψη. Φυσικά, για όλα αυτά υπάρχουν εξηγήσεις.

    Stathis Nikokavouras
    και μονο που βγαζουν λεφτα αυτοι οι ποδοσφαιριστες που αν τους ριξεις την μπαλα ψηλα να την κατεβασουν σε αγωνα δεν ξερουν να κανουν κοντρολ φτανει ..δεν εχουν ιδεα ποση δυναμη να βαλουν και που να χτυπησουν την μπαλα σε ποιο σημειο για να παει στο τερμα..η σε συμπαιχτη...αυτοι οι ποδοσφαιριστες απαγορευεται να περνουν λεφτα ...ειναι απιστευτο αυτο που γινεται..στα 16 χρονια που ασχοληθηκα σαν ρεφερυ ειδα απιστευτα[οσο για τις ντοπες που λες λιγα λες...ναξερες μονο ποσο μπροστα ειναι η τεχνολογια της ντοπας.τα τεστ που γινονται ειναι ενα χρονο πισω καθε φορα..και ετσι δεν δειχνουν την αληθεια..το οτι στα 38-45 βαραει το σκωτι και την καρδια και εχουμε τοσους θανατους απο ανθρωπους που θαπρεπε λογω προπονησης και διατροφης να πανε 120 χρονων τα λεει ολα...μα το χρημα πανω απο ολα..show must go on...........................................οπως το λες μονο θλιψη.

    Teranga Beat
    ντόπες έπαιρναν και τότε. Η διαφορά είναι πως ήταν μόνο ποδοσφαιριστές, έκαναν προπόνηση της πλάκας, ενώ σήμερα είναι πλέον και αθλητές. Δεν λείπει η τεχνική από τους σημερινούς παίκτες απλά είναι τόσο γρήγορο πλέον που δεν χρειάζεται η τεχνική. Όπως και κατά καιρούς κάποιες θέσεις παικτών καταργούνται, επανέρχονται κτλ. Μέσους τύπου Xavi και Iniesta, Zidane το ποδόσφαιρο της εποχής που περιγράφεις ούτε που τους είχε ονειρευτεί. Η Ελλάδα είναι μια άλλη κατηγορία, ας μην την πιάσουμε.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καλά για το Ζιντάν, τι μου τον βάζεις με τους σημερινούς; Είναι πλέον γέρος και αυτός. Όσον αφορά στις ντόπες και επί... Πυθίας υπήρχαν ντόπες, αυτό δε λέει κάτι. Οι ντόπες του '70 δεν είχαν καμία σχέση με τις ντόπες τις σημερινές και δεν ήταν παντού διαδεδομένες.Όσο πιο πίσω πάμε τόσο πιο αγνό και πιο ανθρώπινο είναι το ποδόσφαιρο και ο πρωταθλητισμός γενικότερα. Τώρα μόνο χημεία και φάρμακα και τρέξιμο σαν μηχανάκια. Και μη συγκρίνουμε ας πούμε Ζιντάν με Πελέ, γιατί θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει.

    Stathis Nikokavouras
    η πυθια.αχαχαχαχα...οταν στην ελλαδα τραβαγαν τζουρες και καναβουρια στο αμστερνταμ δεν ειχαν ουτε αγελαδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Αυτά τα απίστευτα εδώ πεντακόσιους Ζιντάν να βάλεις δεν θα τα ξαναδείς ποτέ... https://www.youtube.com/watch?v=ioA0DwrriWM
      PELÉ • Best Goals, Skills & Goals | HD

      Teranga Beat
      ο άνθρωπος που δεν έπαιξε πότε στην Ευρώπη

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Τι να ρθει να κάνει στην Ευρώπη; Μοίραζε σακούλες στους Ευρωπαίους στα μουντιάλ. Δεν ήταν αρκετό;

      Win Berry στον Teranga Beat
      Μα το ότι δεν υπάρχουν πλέον προσωπικότητες είναι η ουσία του προβλήματος. Αν το θέμα είναι τεχνική, δύναμη και ταχύτητα, βλέπω και πατινάζ. Στην μπάλα θέλω να δω Μαραντόνα στην Νάπολη, Κρόυφ σε Άξιαξ και Κωφίδη σε Ηρακλή. Σε μουντιάλ θέλω να δω εθνικές σχολές ποδοσφαίρου, όχι optimized αλγορίθμους.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν υπάρχει εθνικό ποδόσφαιρο πλέον. Υπάρχει αυτή η παγκοσμιοποιημένη σούπα, που παίζεται παντού με τον ίδιο τρόπο. Ούτε συστήματα υπάρχουν επί της ουσίας. Γιατί τα συστήματα έχουν νόημα, όταν σου παρέχεται χώρος για να τα αναπτύξεις. Τώρα οι χώροι έχουν καλυφθεί από τα μοτεράκια. Τρεχαλητάδες υπήρχαν πάντα στο ποδόσφαιρο και έκαναν μια συγκεκριμένη δουλειά (δες τον Ζέρσον στον τελικό του μουντιάλ 70), θυμήσου τον Λιβαθηνό ή τον Κουσουλάκη από τα δικά μας. Τώρα όλοι τρέχουν και όλοι καλύπτουν χώρους. Κι έτσι ή θα πρέπει οι ομάδες να παίζουν με 6-7 παίκτες ή θα πρέπει να μεγαλώσει το γήπεδο.

      Win Berry
      σούπα, ακριβώς. Αν έχεις playstation, δεν έχει νόημα να βλέπεις σύγχρονο ποδόσφαιρο

      Teranga Beat στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      όχι δεν ήταν. Η διάρκεια είναι που μετράει. Διακόπες έκανε όλο το χρόνο και είχες δυνάμεις να τα κάνει αυτά σε ένα Μουντιάλ. Άσε που είχε και μια τετραετία εντελώς χαμένος πριν το Μουντιάλ του 70, που του έδωσε την δυνατότητα να ετοιμαστεί κατάλληλα. Δεν είναι τόσο απλό το ποδόσφαιρο όσο το βλέπετε. Και αν θέλετε να το βλέπετε τόσο απλά η συγκεκριμένη Βραζιλία θα έτρωγε 10 γκολ από την σημερινή Αίγυπτο. Ο βαθμός δυσκολίας πλέον είναι τεράστιος.

      Διαγραφή
    2. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      To να προσπαθούμε να ανατρέψουμε την Ιστορία, και να πούμε το δικό μας δεν μας κάνει εξυπνότερους. Ο Πελέ είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και η Βραζιλία του '70 η καλύτερη εθνική από καταβολής ποδοσφαίρου. Όπως οι Beatles είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών, όπως ο Elvis είναι ο "βασιλιάς" και τα λοιπά. Όλα τα υπόλοιπα, να με συγχωρήσεις Αδαμάντιε, αλλά εγώ τα αντιμετωπίζω ως ασκήσεις επί χάρτου. Δεν θα γράφει ο καθένας από μας την Ιστορία, όπως τη θέλει, και ξανά από την αρχή. Η Ιστορία γράφτηκε και αυτή την Ιστορία θα πρέπει και να την σεβόμαστε και να την μεταφέρουμε και στους νεότερους, δίχως μισόλογα και εξυπνάδες. (Δεν το λέω για σένα, γενικότερα μιλάω. Και όχι μόνο για το ποδόσφαιρο).

      Teranga Beat
      η ιστορία γράφεται δεν γράφτηκε. Να είμαστε σοβαροί. Όλοι εσείς που τον θαυμάζετε τόσο έχετε δει συνολικά 4 μήνες ποδοσφαίρου από αυτόν τον παίκτη, από το ‘58 μέχρι το ‘70. Ο Πελέ ήταν ο καλύτερος στην εποχή του. Δεν μπορεί να μπει καν σε σύγκριση από τον Μαραντονα και μετά. Αυτό λέει η ιστορία και όχι ότι είναι ο καλύτερος.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Όχι, η ιστορία γράφτηκε. Γιατί Beatles δεν ξαναβγαίνουνε ρε φίλε. Ούτε Πελέ. Μέχρι κι εδώ...
      Και πάντα τους παίκτες τους παλιούς τους τοποθετείς μέσα στην εποχή τους. Δεν τους συγκρίνεις με άλλους 50 χρόνια αργότερα. Απλώς σκέφτεσαι ότι εκείνα τα ταλέντα, αν έπαιζαν σήμερα μπάλα, θα τους είχαν όλους τους σημερινούς για πασατέμπο. Όπως και ο Μέσι, αν έπαιζε το '60 δεν θα είχε βγάλει χρόνο, θα τον είχαν σακατέψει. Τώρα τους προστατεύουν τους ποδοσφαιριστές οι διαιτητές, γιατί πάνω τους επενδύονται εκατομμύρια. Ο Πελέ δεν έπεφτε κάτω με τίποτα, σε τζαρτζαρίσμτατα και τέτοια. Είχε απίστευτη φυσική δύναμη. Δεν υπάρχει παίκτης τέτοιος τώρα, με τέτοια φυσική δύναμη. Όλοι οι σημερινοί είναι κατασκευασμένοι από τις ντόπες, τις βιταμίνες κ.λπ.

      Teranga Beat
      προφανώς βλέπεις το ποδόσφαιρο σαν απλός θεατής. Ο Πέλε είναι σαν τσίχλα μπροστά στους σημερινούς. Το μυικό τους σύστημα είμαι τόσο εξελιγμένο που μοιάζουν από άλλον πλανήτη σε σχέση την τότε εποχή; Ο Πελέ αν υπήρχε στην σημερινή εποχή όπως ακριβώς ήταν τότε δεν θα μπορούσε να παίζει σε επαγγελματικό επίπεδο. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα σε όλες τις μετρήσεις οι σημερινοί ποδοσφαιριστές είναι πολύ ανώτεροι αθλητές. Όσο αυτό για τους Beatles το θεωρώ αστείο. Εκτός εάν μέτρο σύγκρισης είναι οι δίσκοι που πούλησαν.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Αστεία είναι αυτά που λες Αδαμάντιε, γιατί δεν ξέρεις σίγουρα από μουσική (όταν πιστεύεις αυτά για τους Beatles) και μάλλον και από ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει περαιτέρω χώρος για συζήτηση στο facebook, άσε να στα πω από κοντά κάποια στιγμή. Καλημέρα.

      Διαγραφή
    3. Teranga Beat
      έχεις δίκιο, δεν ξέρω ούτε από ποδόσφαιρο ούτε από μουσική.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Είναι το μόνο που μπορώ να πω μετά απ' αυτά που γράφεις. Ειδικά όταν μιλάς έτσι για τους Beatles. Άλλη φορά θα σου εξηγήσω από κοντά.

      Teranga Beat
      ναι να μου εξηγήσεις. Όπως και σε αυτόν που και αυτός προφανώς δεν ξέρει
      https://www.theguardian.com/.../quincy-jones-the-beatles...
      Quincy Jones: 'The Beatles were the worst musicians in the world'

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Quincy Jones είπε ένα κάρο μαλακίες και αυτή ήταν μία από τις πολλές.

      Kosmas Vassiliou
      Σκέφτομαι ότι αυτό το είδος μπάλας τελείωσε το 1982, πάλι σε ένα ματς βραζιλία-ιταλία, στην Ισπανία.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Με τον Μπρούνο Κόντι να τρέχει σαν τρελός. Αργότερα πιάστηκε ντοπαρισμένος.

      Win Berry
      Έχεις 100% δίκιο-βλέπω και εγώ στο youtube πολλά παλιά παιχνίδια. Κάτι που επίσης εντυπωσιάζει είναι πόσο καλαίσθητες είναι όλες, μα όλες, οι στολές τους, όπως και την φωτογραφία που έβαλες. Σήμερα οι περισσότερες είναι καρακιτσαρίο• μέχρι και τα παπούτσια πλέον σπάνια είναι μαύρα, βγαίνουν σε κάτι πορτοκαλί/κίτρινο/φούξια/πράσινο...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ούτε... καταδύτες δεν ντύνονταν έτσι, όπως οι σημερινοί ποδοσφαιριστές. Αηδιαστικοί.

      Elias Zaikos
      Κι εγώ το θυμάμαι! Ωραία ανάλυση μεσιέ Φώντα αλλά εκείνο το ¨μέσα δεξιά" με ανατίναξε!! �� Για μιά στιγμή λέω ο Αλέφαντος σχολιάζει! �� Με τέτοιες εκφράσεις προδίδεις και την ηλικία σου..����.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εγώ αυτά ξέρω Ηλία. Και την ηλικία μου δεν την κρύβω.�� Εξάλλου δεν πιστεύω πως θα έκανε κάποιος νεότερος μια τέτοια ανάρτηση. Μου αρέσουν θέλω να πω οι παλιοί όροι και αυτούς καταλαβαίνω. Κι εσύ φαντάζομαι. ��

      Elias Zaikos
      Ναι ρε συ, λίγο πλάκα κάνουμε! Υπάρχουν πάντως και νεότεροι (ελάχιστοι όμως) που δείχνουν πως έχουν κατανοήσει τις παλιότερες εποχές και την ¨αίσθηση¨τους. Και δείχνουν σεβασμό και όχι απαξίωση...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Μακάρι να 'χουμε και νεότερους πελάτες. Γιατί εμείς πάνω-κάτω τα ξέρουμε... ��

      Διαγραφή
    4. Γιώργος Χαρωνίτης
      Το θυμάμαι σαν σήμερα

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Τώρα αξίζει να το δεις από το YouTube και έγχρωμο.

      John Drake
      Όταν το ποδόσφαιρο ήταν σπόρ και όχι άθλημα...

      George Ioakeimidis
      Έχει μείνει στην ιστορία αυτος ο τελικός στο Μεξικό!!!

      George Chatzakis
      Η καλυτερη, μακραν, Εθνικη ομαδα ολων των εθνων, ολων των εποχων και ολων των πολιτισμων!

      Thodoris Rammos
      Και η φοβερή στιγμή που ο Ρίβα φωνάζει στον Μπονινσενια ¨Μπόμπο¨ που δεν του δίνει την μπάλα και χάνει μια ευκαιρία.

      Anastassios Anastassiou
      Πώς το έλεγε Φώντα, ο μακαρίτης ο Φίλιππος Συρίγος....."τής ντόπας και της χημείας.."

      Spyros Zoupanos
      against modern football

      Γιάννης Κολοβός
      11 χρόνων την ημέρα εκείνη στο καφενείο της γειτονιάς έβλεπα το παιχνίδι.

      Steve Nikokavouras
      μιλας για τον καλυτερο τελικο και την καλυτερη βραζιλια που υπηρχε στην ιστορια...εμεις οι τυχεροι το ειδαμε από το ραι ουνο.οι σπαράχτηκες φωνες του ιταλου ιμποσιμπιλε ιμποσιμπιλε κάθε που ετρωγαν γκολ..βλέπεις στην βορεια κερκυρα είχαμε το προνομιο να εχουμε εικονα τζαμι από ιταλια με γυρισμένες εκει φρακαρο κεραιες..ολοι μαζεμένοι στο καφενειο και στο τζουκ μποξ να παιζει καβαλα στο δελφινι.και επιπολαιο με λες.πριν τον αγωνα...και το ποδοσφαιρακι ακουγονταν δυνατα και το τακα τακα αυτό το παιγνιδι που εσπαγε τα νευρα ..οταν εισαι 8 χρονων αυτές οι εικονες δεν φευγουν ποτε από το παιγνιδι θυμαμαι μονο ότι εκαναν μαγικα οι βραζιλιανοι ουτε ονόματα εκτος του πελε ,μετα μαθαμε για ζαιρζινιο και σια...από ιταλους ξεραμε μπονισενια και ματσολα γιατι τοτε ιταλια το ντέρμπυ ηταν ιντερ -μιλαν δυο φορες το χρονο που γινονταν χαμος με κοκκινες και ξυλο...ειπαμε τυχεροι στα βορεια.ειχαμε τηλεοραση πριν την υπολοιπη ελλαδα .και αλβανια που εδειχνε ολη μερα τον χοτζα και τραγουδια δημοτικα τυπου σαν τα δικα μας αλλα με πιο πολύ κλαψιμο.εδειχνε και δυναμο τυρανων κάθε κυριακη .παντα κερδαγε η ομαδα του στρατου….αν μπορουσαν ας εκαναν και αλλοιως οι αντίπαλοι...

      Διαγραφή
  2. Σχόλια από το fb για τον Rutger Hauer...

    Panagiotis Koutakis
    Το ωτοστόπ το είδα δεκατριών χρόνων στην υενέδ. Μόνο το γέλιο του μου έκοβε το αίμα. Πραγματικά,δεν πίστευα ότι μπορεί να πεθάνει.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, απέθαντος εκεί...

    Nicholas Hatziyiannis
    Turks fruit ήταν το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε το Λουκούμι (Turkish Delight)

    Vassilis Konstandopoulos
    Turkish delight, ήταν ο πιο γνωστός τίτλος

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έχω το σάουντρακ του Rogier Van Otterloo ως Turks Fruit, γι' αυτό το έγραψα έτσι.

    Antonis Antonis
    Θυμάμαι πολύ έντονα τον λύκο και το γεράκι με την pfeiffer

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το θυμάμαι από τότε που είχε βγει στις αίθουσες, αλλά κάτι μου την είχε σπάσει (δεν θυμάμαι τώρα τι) και δεν το είχα δει. Ούτε αργότερα το πέτυχα κάπου για να το δω.

    Antonis Antonis
    είχε παίξει δεκαετία 90 στην τηλεόραση Αν θυμάμαι καλά στο Mega

    Nikos Kontofakas
    επίσης flesh and blood και μια ταινία με τον σταλόνε που έκανε έναν ανατολικογερμανό τρομοκράτη-τα γεράκια

    Dionysis Tsaglis
    Και πολύ καλός τηλεοπτικός Αλμπερτ Σπιερ από μια μίνι σειρά

    Lia Hide
    στο Ladyhawke!!!! και ο τυφλος σαμουράι ο αγαπημένος!

    Dimitris Platamonas
    blade runner...εγραψε...ηθοποιος οχι αστεια

    Nico Fassbinder
    https://www.youtube.com/watch?v=Fx3REjDHINI
    'Turkish Delight' (1973) - Teaser Trailer #Paul Verhoeven#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το facebook για τον "Φόβο" του Κώστα Μανουσάκη...

    Anastassios Anastassiou
    Μέσα στις κορυφαίες! Θυμάμαι, στις αρχές του 1980, 1982 με 1983, παρακολουθούσα λάθρα, τα μαθήματα του Βασίλη Ραφαηλίδη στις Σχολή Σταυράκου, επί της Πατησίων και Ιουλιανού γωνία.... Μας είχε κάνει ιδιαίτερη ανάλυση για την εν λόγω ταινία και τόν ρόλο του Ανέστη Βλάχου. Την εκτιμούσε πολύ αυτήν την ταινία ο αείμνηστος Ραφαηλίδης!

    Giannis Mellios
    Συμφωνώ Φωντα .. καθε φορα που τη βλεπω κ εγω ανακαλυπτω κ νεα πραγματα .. Σπουδαια ταινία σε ολα τα επιπεδα ... Καλα μιλάμε το Γερμανικό και ιδιαίτερα το Γαλλικό poster για την ταινία είναι φοβερα

    Stathis Nikokavouras
    που ναβλεπες τον ανεστη βλαχο στα φιλαδεφεια να βεπει αεκαρα με το ενα ματι....δεκαετια 80 .λουκανικο πριν τον αγωνα και χαμογελο παντα ετσι οπως στη φωτο..καμια σχεση με τον ρολο που συνηθως επαιζε στις ταινιες..τα ιδια και ο καλογηρου..μια ψυχουλα...για τον γιαννη αργυρη δεν ξερω δεν ετυχε θα ρωτησω τον βασιλη..και ο ζουγκλακος ηταν καλο παιδι ολο χαμογελο και πλακα ....πως ξεγελαει η μεγαλη οθονη και η ζωη γενικα.................

    Βέρα Βασιλείου-Πέτσα
    Αριστούργημα! Η ερμηνείες όλων, κυρίως των Ανέστη Βλάχου και Αλέξη Δαμιανού, η μουσική του Μαρκόπουλου και ο χορός του Ανέστη Βλάχου σου γραπώνουν την ψυχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb σχετικά με την μάζωξη στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας...

    Kyriakos Katsaras
    Η περίπτωση του μηδίσαντα Σαββόπουλου...είναι πιό σοβαρή..τους αλλους τους ξέρουμε και είναι και εκλεγμένοι!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τα έχουμε πει για τον Σαββόπουλο ότι είναι παπαγάλος του συστήματος κ.λπ. Το ότι οι άλλοι είναι εκλεγμένοι δεν σημαίνει πως εμβαπτίστηκαν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Ο κόσμος ξεχνάει ή κάνει πως ξεχνάει, και γι’ αυτό εμείς θα πρέπει να υπενθυμίζουμε διαρκώς το παρελθόν τους.

    Kyriakos Katsaras
    Σωστό κι αυτο.

    Theodoulos Paraskevaides
    ΜΗΝ ΠΑΣ ΜΑΚΡΥΑ,ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΩΣ ΝΕΑΡΟΣ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΟΚΑ Β',ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ,ΑΦΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΟΝΤΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΕΛΑΒΕ ΕΝΕΡΓΟΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΤΟ ΔΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙΝ,.........ΕΝΕΚΑ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕΝ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ....!!!!!....ΟΥΤΩΣ ΔΕ 'Η ΑΛΛΩΣ, Η ΝΔ,ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΝ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ(ΔΗΣΥ)...!!!!

    Dustbowl Athens
    Ετσι είναι Φώντα. Τι δεξιά, τι ακροδεξιά...το ίδιο πράγμα ειναι.

    Lampros Papalexis
    Σε μια κατ' επίφαση δημοκρατία συμβαίνουν αυτά... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb σχετικά με τους Laughing Clowns...

    Alexandros Zoltar
    Και λίγα είπες για την μπανταρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb περί ακροδεξιάς κ.λπ.

    Spyros Diastimikos
    Σωστά όσα λες, αλλά στη πράξη συγχωροχάρτια μοιράζουν όμως όσοι τους ψηφίζουν. Και ενίοτε είναι και της "απέναντι" πλευράς (η μισή πρώην ΔΗΜΑΡ στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή)... Όλα ένα ίσιωμα, μια κοροϊδία είναι. Και το συνηθέστερο είναι να ιδιωτεύουν όσοι δεν θέλουν να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Λόγω αηδίας.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το ξέπλυμα το μεγάλο το έκανε αυτή η μαφία ο Καρατζαφέρης. Το μεγαλύτερο πλυντήριο της χούντας, της ακροδεξιάς, του φασισμού και του ναζισμού στην Ελλάδα. Επίσης να πω πως κοινωνία δεν είναι μόνον εκείνοι που τους ψηφίζουν, είμαστε κι εμείς που τους "φτύνουμε".

    Kosmas Vassiliou
    και στον Καρατζαφέρη ποιος "έδωσε" συχνότητα, θυμόμαστε? Ο πατήρ Μητσοτάκης. Με όλους τους τηλερήτορες που ξεφύτρωσαν, η Θεσσαλονίκη π.χ. που ζούσα, μέσα σε μια πενταετία από δημοκρατική πόλη έγινε αυτό που είναι σήμερα.

    κωστας καραγιωργας
    Μην απολογεισαι στα ζωα.ποτε δεν θα καταλαβουνκ θελουν με δειθεν αποψεις να ειναι στην επικαιροτητα!!!

    Hermis Kefalas
    Οι φασίστες μια ζωή κότες ήταν και κωλοτουμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb περί Ζαμπέτα...

    άρης φίλιππας
    Υπάρχει ένα απόσπασμα στο YouTube απ' το «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» όπου ήταν καλεσμένος και μπουκάρει στο πλατό σπάζοντας τον τοίχο (σαν τον Kool-Aid man) τραγουδώντας πλέι μπακ τον Πενηντάρη. Και κάτι μαγκιόρικα περαδώθε σαν τον Αθηνόδωρο Προύσαλη. Φοβερή μούρη ο άνθρωπος!

    Jacques Vache
    στην ίδια εκπομπή τσακώνεται με τους αδελφούς φαληρέα

    Haris Mantellos
    https://www.youtube.com/watch?v=8-9Z_M0_nbk
    Γιώργος Ζαμπέτας & Διονύσης Σαββόπουλος / Ζήτω το ελληνικό…

    ιωαννης τασσης
    Στο 7:40 δειτε κ ακουστε πως πινετε ο ελληνικος....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εδώ αποδεικνύεται πόσο αστείος γίνεσαι, όταν πας να τη βγεις σε θυμόσοφα και ορίτζιναλ λαϊκά άτομα, όπως ήταν ο Ζαμπέτας. Όταν έχεις μπροστά σου τον Ζαμπέτα απλώς τον ακούς, ούτε σχολιάζεις, ούτε τίποτα.
    Μετά, άμα γυρίσεις στο σπιτάκι σου κάθεσαι στη γραφομηχανή σου, συγκεντρώνεσαι και γράφεις ό,τι θέλεις...
    Θλίψη για τους Φαληρέηδες και κακή η ιδέα του Σαββόπουλου, να τους φέρει μαζί με τον Ζαμπέτα.

    άρης φίλιππας
    - Κι εσύ πού έχεις ιδέα από τραγούδια;
    - Γιατί εσύ πού τάμαθες; (άκου ερώτηση σε έναν Ζαμπέτα)
    - Απλούστατα. Στο λιβάδι, με τ' αηδόνια και τα βατράχια!
    Πείτε μου έναν που θα έδινε τέτοια απάντηση με αυτό το ύφος, στον αέρα, και απέναντι στους διασημότερους μουσικούς παραγωγούς.

    ιωαννης τασσης
    Ισα ισα γιαυτο τους εφερε απεναντι του.....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μπαααα. Ο Σαββό ήταν κολλητός με τους Φαληρέηδες (τουλάχιστον με τον Τάσο). Πίστευε ότι κάτι καλό θα προέκυπτε, αλλά δεν... Εν τέλει ήταν άστοχη η επιλογή του. Εκτέθηκαν οι φίλοι του.

    ιωαννης τασσης
    Ε αυτα δεν τα γνωριζω....μαλιστα....

    Errikos Sofras
    πολύ μεγάλος συνθέτης και μπουζουξής. τον σεβόταν πολύ ο Χατζιδακις

    Andreas Panagopoulos
    Με φιάλη οξυγόνου στην πιστα ! Τι να λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή