Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 260

15/5/2020
Πέθανε ο Phil May, ο τραγουδιστής των Pretty Things. Ήταν 75. Φοβερός σε τούτο 'δω, και σε άλλα πολλά βέβαια. Τραγουδάρα, επηρεασμένη από το Easy Rider...

15/5/2020
Ο Χαρδαλιάς τα έκανε μαντάρα χθες στην Ομόνοια. Εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Μια γιορτή στο κέντρο της Αθήνας, στο κομβικότερο σημείο της χώρας, που είχε προαναγγελθεί, αφέθηκε εν λευκώ στον πανηγυρτζή Μπακογιάννη, που νόμιζε ότι θα έκανε εγκαίνια σε καμιά στάνη, σε διάσελο της Ευρυτανίας. Ανίδεοι, πρόχειροι και επικίνδυνοι. Και προπάντων εξαρτημένοι μέχρι αηδίας από το μάρκετιν και την προπαγάνδα. Αφήνω δε το γεγονός πως «συγγνώμη» σ’ αυτές τις περιπτώσεις και «αναγνώριση λάθους» δεν υφίσταται. Όλοι αυτοί ζητούν συγγνώμη μόνο δια των παραιτήσεών τους.

15/5/2020
Πολλοί δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν αυτό το περιστατικό. Πώς και γιατί αλυσοδέθηκε τέτοια μέρα του 1974 ο διάσημος γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Βάλραφ στην Πλατεία Συντάγματος, επί δικτατορίας Ιωαννίδη.

14/5/2020
Ο Σκέρτσος δεν είναι όποιος κι όποιος, είναι επί της ουσίας ο αντ' αυτού του Μητσοτάκη. Σ' αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν "προσωπικές απόψεις". Και κάπως έτσι ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να ισχυριστεί πως τα κίνητρά του ήταν δόλια και πως απηχούν τις απόψεις ευρύτερων και ανώτερων κλιμακίων της Δεξιάς, που θα επιθυμούσαν να πέσουν στα μαλακά (ή όσο πιο μαλακά γίνεται τέλος πάντων) οι ειδεχθείς εγκληματίες.
Προφανώς ο Σκέρτσος, υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να βρίσκεται σπίτι του αυτή την ώρα.

14/5/2020
Τυχαία περνούσε από κει με τον... φωτογράφο του, είδε ανοιχτά και μπήκε.

14/5/2020
Έχει γεμίσει η χώρα με Ζάχους Χατζησκοτίου. 
Έτσι και τους αφήσεις λίγο δεν αποκλείεται να σου ξεφουρνίσουν και επετειακά για τους γάμους του Κοκού με την Άννα-Μαρία, τα πρώτα γενέθλια της Αλεξίας κ.λπ., ενώ ακόμη και για Δέσποινα-Παπαδόπουλο τους έχω ικανούς να γράψουν. Έτοιμοι είναι δηλαδή... απλά οι επικοινωνιολόγοι τους ψάχνουν να βρουν το κόνσεπτ και το timing.

13/5/2020
«Δεν μπορεί να μην παραδεχθεί κανείς ότι υπάρχει ένας ορισμένος κοινωνικός προσανατολισμός στα τραγούδια των Rolling Stones. Ενοχλούν την γερασμένη αστική ηθική, μιλάνε για την απελευθέρωση του ατόμου, που συντελείται με την απόρριψη των σεξουαλικών ταμπού, που προέρχονται από τις γερασμένες αστικές αρχές. Όμως αυτή η εξέγερση δεν έχει τίποτα που να μπορεί να κλονίσει τις δομές του δυτικού κόσμου. Γιατί ο δυτικός κόσμος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ακόμα και από έναν σημαντικό αριθμό “απελευθερωμένων ατόμων”. Ο κίνδυνος γι’ αυτόν θα ήταν να δει αυτά τα άτομα να ενώνονται για να σχηματίσουν μια πραγματική επαναστατική δύναμη. Η στάση του δυτικού κόσμου απέναντι στο αδιαμόρφωτο κίνημα των “ελεύθερων” από όλα τα ταμπού χίππυς, είναι μια αρκετή μαρτυρία.(...) Παρά τις δηλώσεις του ιδεολόγου της Νέας Αριστεράς Theodore Roszak, ότι η αντικουλτούρα της νεολαίας είναι ακατάβλητος αντίπαλος της παραδοσιακής αστικής κουλτούρας, αποδεικνύεται στην πραγματικότητα ότι η τελευταία χειραγωγεί την πρώτη προς όφελός της και την αφομοιώνει. Η επαναστατημένη στάση της νεολαίας δεν είναι πια, στην πραγματικότητα, παρά ένα εμπόρευμα που πουλιέται πολύ στην αστική αγορά των αξιών».
Έντουαρντ Ρόζενταλ «Στόχος: η φθορά των συνειδήσεων» [Σύγχρονη Εποχή, 1980]
Αυτό το βιβλίο το διάβασα όταν βγήκε. Μαθητής στο Γυμνάσιο. Σχεδόν με καθόρισε, γιατί την ίδιαν ώρα που άρχιζα να ακούω πιο επισταμένα ροκ, εκείνη την ίδια στιγμή μάθαινα και να το αμφισβητώ. Κι αυτό το θεωρώ, γενικότερα, ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα, που πήρα ποτέ.

13/5/2020
Ο ιός σε γενικές γραμμές, στην Ευρώπη, είχε την πορεία που είχε ανεξαρτήτως των εγκλεισμών και των καραντινών. Εμείς ήμασταν τυχεροί, όχι ικανοί, και την γλιτώσαμε. Όπως την γλίτωσαν Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σλοβάκοι, Σέρβοι και όλοι οι υπόλοιποι Ανατολικοί για πολύ συγκεκριμένους λόγους (τους οποίους έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ποστ).
Κινούμενος, εγώ τώρα, στην γραμμή Τσιόδρα-Χαρδαλιά (που πουλάνε «ασφάλεια» και πως «όλα καλά τα κάναμε») θα έλεγα πως ο μόνος τουρισμός που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός από τη χώρα, αυτή τη στιγμή, θα ήταν μόνον εκείνος από την Ανατολική Ευρώπη. Όλοι οι Δυτικοευρωπαίοι (και οι Αμερικάνοι εννοείται) θα έπρεπε να θεωρούνται εν δυνάμει μολυσμένοι, βρίσκοντας κλειστά τα σύνορα.
(Τα τεστ, φυσικά, δεν μας γλιτώνουν απ’ όλους αυτούς, καθότι η αναξιοπιστία τους είναι αρκετά μεγάλη –πάνω από 30% λένε οι στατιστικές–, πράγμα που σημαίνει πως θα γίνονται απλώς και μόνον για τα μάτια του κόσμου).
Φυσικά, Τσιόδρας-Χαρδαλιάς δεν πρόκειται ποτέ από μόνοι τους να κλείσουν την πόρτα στους τουρίστες από την Δύση (για πολλούς και διαφόρους λόγους) και χοντρικά θα πράξουν εκείνο που θα τους πουν οι... δανειστές.
Σε τελευταία ανάλυση ο δυτικοευρωπαϊκός και αμερικάνικος Τύπος (και ό,τι εκπροσωπεί αυτός σε επίπεδο συμφερόντων κ.λπ.) δεν γράφει κάθε λίγο και λιγάκι καλά λόγια για τον Μητσοτάκη (για την ασφάλεια της χώρας κ.λπ.), για να βγει αυτός, μετά, και να τους κλείσει την πόρτα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

13/5/2020
Οι κάμερες μέσα στην σχολική τάξη, για οποιοδήποτε λόγο, είναι απαράδεκτη πρακτική – αλλά οι καθηγητές (ΟΛΜΕ) βάζουν μπροστά τα μπιγκ-μπραδερικά, προκειμένου να καλύψουν άλλου είδους ανεπάρκειες, για τις οποίες βοά η πραγματικότητα.

11 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Οι κάμερες μέσα στην σχολική τάξη, για οποιοδήποτε λόγο, είναι απαράδεκτη πρακτική..."...

    Bakilos George
    Πες τα Χρυσοστομε... Συμφωνώ απόλυτα όμως. Ναι μεν αλλά...που ένα μεγάλο ποσοστό επέλεξε το δασκαλικι με μοναδικό κριτήριο την αργομισθία του δημοσίου.

    Ναθαναηλ Αντίλαλος στον Bakilos George
    Αμα γουστάρεις, να πας να γίνεις δάσκαλος να τα κανεις καλύτερα. Οσοι ειναι σε αυτην την θεση βγάλανε Πανεπιστήμιο και μπηκανε αξιοκρατικά. Δεν ειναι κλειστο επάγγελμα, ουτε κληρονομικα παει, ουτε σε βάζει ο μπαρμπας σου ο βουλευτής. Μπες στην σχολή πρώτα και πανε μετά να διορθώσεις τα πράγματα και να γινεις παράδειγμα.

    Σταύρος Καρτσωνάκης στον Ναθαναηλ Αντίλαλος
    είναι πραγματικά απίστευτο πόσο ΑΓΝΟΟΥΝ πολλοί πόσο δύσκολη αλλά και συναρπαστική είναι αυτή η δουλειά, ο κοινωνικός αυτοματισμός καλά κρατεί, όπως στο ταχυδρομείο που ήμουν προχτές και μια κυρία περιμένοντας στην αναμονή έβριζε ταχυδρομικούς, γιατρούς, δασκάλους αναμασώντας τα γνωστά για το ότι τους πληρώνουμε να κάθονται, ο φίλος λοιπόν παραπάνω που δεν τον γνωρίζω, αλλά μάλλον ανήκει σε αυτή την κατηγορία θα έπρεπε να σκέφτεται λίγο πριν γράφει δημόσια κοτσάνες και ΑΝ βρισκόταν να κάνει τη δουλειά μου έξι ώρες τη μέρα με 25 παιδιά με 1000 ευρώ και ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ αν πάθει ένα παιδί κάτι, δυο μέρες να το έκανε αυτό θα άλλαζε γνώμη (και το σημειώνει αυτός ένας τεμπέλης δάσκαλος σε ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο με 30 χρόνια υπηρεσία που δε βαρέθηκε ποτέ να περνά όσες αξίες μείναν όρθιες στους μαθητές του, που έχει διδακτορικό στον Γκάτσο και μεταπτυχιακό, και ένα βιογραφικό πολλών σελίδων -και δεν είναι ο μόνος- και έχει ΒΑΡΕΘΕΙ να διαβάζει τόσο εύκολους αφορισμούς και τσουβαλιάσματα). Σε ΌΛΕΣ τις δουλειές υπάρχουν οι ικανοί και οι λιγότεροι ικανοί, αλλά τουλάχιστον ο μέσος δάσκαλος δεν μπορεί ποτέ να γίνει λαμόγιο, να γίνει πλούσιος, να κλέψει το κράτος και ΣΙΓΟΥΡΑ με δυσκολία βγάζει οικονομικά τον μήνα αν κρίνω από ΟΛΟΥΣ μου τους συναδέλφους, λοιπόν ας τελειώνει πια αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙ πρόβατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bakilos George στον Ναθαναηλ Αντίλαλος
      όταν κάποιος δεν θέλει να ακούσει την αλήθεια αντιδράει κάπως έτσι. Θα συμφωνήσω σε όλα όσα είπες. Την νοοτροπία όμως που έθρεψε γενιές ολόκληρες άντε άλλαξε την. Αυτά και δεν επιθυμώ συνέχεια.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Συστήνω ηρεμία στους δασκάλους (ΔΟΕ), εγώ εδώ έγραψα για την ΟΛΜΕ (καθηγητές).

      Σταύρος Καρτσωνάκης στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      σόρυ ρε φίλε, νισάφι πια

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Επίσης συστήνω να μην το προσωποποιούμε το θέμα.

      Σταύρος Καρτσωνάκης στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      οκ, τίποτα προσωπικό, εννοείται

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Επίσης να πω πως ο καθένας μας μπορεί να ισχυρίζεται ότι κάνει σωστά τη δουλειά του, αλλά το θέμα είναι ποιους και πόσους μπορεί να πείσει γι' αυτό. Κάθε τι κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Και επί του αποτελέσματος μπορεί να έχουν όλοι γνώμη. Π.χ. εγώ γράφω και ο καθένας έχει γνώμη γι' αυτά που γράφω - και για το αν κάνω καλά ή όχι τη δουλειά μου. Κρίνονται τα γραπτά μου (το αποτέλεσμα της δουλειάς μου δηλαδή). Όπως για τον δάσκαλο και τον καθηγητή κρίνονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες των μαθητών του (τα αποτελέσματα της δικής του δουλειάς). Και πάνω εκεί κρίνεται και το αν κάνει κι αυτός σωστά τη δουλειά του (ανεξαρτήτως των όποιων προθέσεων).

      Bakilos George
      Απάντησες και για μένα σε κάτι σεντονατους που βαριέμαι και να διαβάζω. Ούτε καν κατάλαβαν τι εθιξα. Επίθεση από την αρχή. Επίσης δασκαλικι λέγοντας εννοώ την διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες. Αυτά...

      Σταύρος Καρτσωνάκης στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα που ασφαλώς δε γίνεται από εδώ, όμως ακόμα και αυτό το εκ του αποτελέσματος παίρνει πολλή...κουβέντα, ας πούμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η συγκεκριμένη κυβέρνηση θεωρείται (από ποιους άραγε τελικά?) ότι έχει ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και έχει πείσει και τον κόσμο γι' αυτό, άρα...μια χαρά

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν είναι το ίδιο. Άλλο τα "καλά αποτελέσματα" της κυβέρνησης, που είναι ένα σύνθετο θέμα για να αποφανθείς αυτοστιγμεί (πρέπει να μετρήσεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα κ.λπ.) και άλλο αυτό το πανθομολογημένο. https://www.ethnos.gr/.../75501_pali-kato-apo-ti-basi-oi...
      Πάλι κάτω από τη βάση οι Έλληνες μαθητές στην αξιολόγηση του PISA

      Pantelis Tsalouchidis
      Εγώ δε μιλάω, μην μπαίνεις στον κόπο να διαγράφεις δηλαδή.

      Διαγραφή
    2. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Πρώτα να διαβάσεις όλα μα όλα τα σχόλια (για ενημέρωση επί της κουβέντας και για να δεις μήπως έχεις καλυφθεί) και μετά σχολιάζεις, πάνω στο θέμα, σύντομα και απλά.

      Αντρέας Μπικουβαράκης στον Bakilos George
      -Γνωρίζεται κάποιον τομέα, δημόσιο ή ιδιωτικό, που δεν υπάρχουν τεμπέληδες, λαμόγια, βυσματίες κτλ;
      -Θεωρείτε ότι μπορεί κάποιος να πάρει στα σοβαρά αυτό που λέτε όταν ξεκινάτε με απαξίωση αντί να κάνετε κάποια πρόταση;
      -Έχετε κάποια στιβαρή και δομημένη άποψη για την παιδεία και θέλετε να την καταθέσετε ή απλά νοιώθετε την ανάγκη να την πείτε στους εκπαιδευτικούς;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν έχει νόημα η προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ των σχολιαστών. Ας πει ο καθένας τι νομίζει, απλά, σύντομα και ευγενικά. Μόνο αυτό έχει νόημα.

      Pantelis Tsalouchidis στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      τι να σχολιάσω; Τίποτα καινούργιο, τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Ως τεμπέλης και ανεπαρκής που εξ ορισμού θεωρούμαι, περιττό και αλυσιτελές το να πω οτιδήποτε

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Το είπαμε ήδη αυτό. Τα σχόλια δεν μπορεί να είναι αυτοαναφορικά. Εσύ μπορείς να λες ότι είσαι τέλειος λειτουργός, αλλά εμείς δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Να κρίνουμε την γενική εικόνα λοιπόν. Το συνολικό αποτέλεσμα της δουλειάς σας. Αν εσύ είσαι ικανοποιημένος με αυτό, με το συνολικό αποτέλεσμα, τότε ok.

      Pantelis Tsalouchidis
      όταν πετυχαίνει το παιδί Πανεπιστήμιο, είναι καλό το φροντιστήριο. Όταν αποτυγχάνει είναι κακό το σχολείο. Τα ζω είκοσι εφτά χρόνια. Όταν βγάζεις γιατρούς και δικηγόρους και μηχανικούς με τη σέσουλα, είναι οι θυσίες της οικογένειας. Όταν ο άλλος γράφει τριάρια, φταίει το σχολείο.

      Αντρέας Μπικουβαράκης
      Σίγουρα, αλλά θα μπορούσε ο δημόσιος διάλογος να ξεκινάει ως εξής: Πολλοί γονείς είναι άχρηστοι και βγάζουν προβληματικά παιδιά;
      Αν όχι, τότε γιατί να ξεκινάμε με το ότι πολλοί εκπαιδευτικοί είναι άχρηστοι;
      Σίγουρα όσοι ξεκινάνε με αυτόν τον τρόπο δεν έχουν καλές προθέσεις και δεν θέλουν να βελτιώσουν την κατάσταση (βλ. κυβέρνηση ΝΔ).

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Pantelis Tsalouchidis
      Δεν αποτυγχάνει κανείς πια (εδώ και χρόνια εξάλλου). Οι 8 στους 10 κάπου εισάγονται (δεν εισάγονται μόνον εκείνοι που γράφουν απλά το όνομά τους στο χαρτί - αν και καμιά φορά μπαίνουν κι αυτοί). Και με 3 και με 5 και με 7 κάπου μπαίνουν. Και μαθηματικοί με 9 στο Μαθηματικό και άλλα πολλά. Άστα, μην τα πολυσκαλίζουμε γιατί βρωμάνε. ΟΛΑ.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Και δεν υπονοώ με αυτό πως θα σωθεί η κατάσταση με τη βάση του 10, που λέει η Κεραμέως, έτσι; Αυτά είναι τρίχες.

      Διαγραφή
    3. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Αντρέας Μπικουβαράκης
      Φυσικά και οι γονείς έχουν μεγάλο αρνητικό μερίδιο σ' αυτό που λέμε "εκπαίδευση". Αλλά τα έχουμε πει ξανά όλα αυτά - έτσι για να τα λέμε. Δεν βγαίνει τίποτα. Πάω ν' ακούσω κανα δίσκο.

      Αντρέας Μπικουβαράκης
      Όχι το We don't need no education ελπίζω!

      Evelina Mahaira
      ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ!
      συνηθίσαμε σε νοοτροπία big brother κλειδαροτρυπας...
      Ας αφήσουμε την ιδιοτικότητα της σχολικής τάξης, ας αφήσουμε τα παιδιά μας να αισθάνονται ελεύθερα και τους δασκάλους να μη χάσουν τον αυτοσεβασμό τους.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      >>και τους δασκάλους να μη χάσουν τον αυτοσεβασμό τους.<<
      αυτό τώρα άσε το... γιατί θα τσακωθούμε πάλι με τους φίλους καθηγητές και δασκάλους που σχολιάζουν εδώ.

      Evelina Mahaira
      ενα αποσπασμα απο ανάρτηση ενός αξιοσεβαστου δασκάλου δημοτικού που για εμένα και δεκάδες άλλους είναι "ο Δάσκαλος"

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ποιος είναι αυτός;

      Evelina Mahaira
      Μιχάλης Σκευοφύλακας

      Ilias Frantzis
      Διαβάζοντας τα μέχρι τώρα σχόλια αναρωτιέμαι για ποιο λόγο δεν συμβαίνουν αυτά αυτά εδώ στην Αμερική που ζω. Μήπως τελικά είναι μ@λ@κες?

      Αντρέας Μπικουβαράκης
      Τα βασικά προβλήματα αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία, το χτίσιμο εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητών, τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους προσπαθούν να εκφραστούν οι μαθητές, τα μύρια όσα προβλήματα κρύβουν οι σχολικές αίθουσες (αυτισμοί, νοητικές στερήσεις, κακοποιημένα παιδιά...)
      Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν αυτοί τις ΟΛΜΕ είναι άσχετοι ή αν προσπαθούν να μιλήσουν σε μια πιο τυπική/νομική βάση.
      Σημειωτέον, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, που τον πετσόκοψαν στα κανάλια, είναι της ΝΔ.
      Οι ανεπάρκειες βρίσκονται πράγματι εκεί, αλλά επιτέλους ας τις συνδέσει το υπουργείο (και τα μίντια) με την ανυπαρξία μετεκπαιδεύσεων και υποστηρικτικών δομών, και όχι με τις κάμερες.

      Διαγραφή
  2. Σχόλια στο ποστ "Ο ιός σε γενικές γραμμές, στην Ευρώπη, είχε την πορεία που είχε..."...

    Ιlias Frantzis
    Εμπιστεύεσαι ωστόσο την ενημέρωση των ανατολικών?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Οι νεκροί δεν κρύβονται και πολύ περισσότερο οι εκατόμβες.

    Ilias Frantzis
    Οι νεκροί δεν μιλούν επίσης...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ο ιός χτύπησε τις αναπτυγμένες χώρες και συγκεκριμένα σημεία τους με πολύ διεθνή κίνηση (Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Παρίσι, Λονδίνο κ.λπ.). Οι υπανάπτυκτες την γλίτωσαν. Αυτή είναι η αλήθεια. Κάποια στιγμή θα πρέπει να βγουν τα σωστά συμπεράσματα και όχι εκείνα των ποικίλων καλοθελητών. Τα στοιχεία υπάρχουν.

    Nikos Daskalakis στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    οποτε οι ανατολικες, βαλκανικες και λοιπες χωρες επρεπε να παρουν μετρα η θα την γλυτωναν ετσι κι αλλιως;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τα μέτρα θα έπρεπε να είναι ανάλογα της διασποράς της μόλυνσης κάθε φορά. Εκεί όπου υπήρχε σοβαρό ζήτημα θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρά και αλλού όπου δεν υπήρχε σοβαρό θέμα πιο χαλαρά. Δεν μπορείς να κλείνεις τα μαγαζιά του Μιλάνου και της Αμοργού ταυτόχρονα.

    Ilias Frantzis στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    δηλαδή η Κίνα θεωρείται ανεπτυγμένη χώρα?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Να μην έχεις απορίες Ηλία σε τέτοια ηλικία. Αφού μπορείς να απαντήσεις μόνος σου.

    Ilias Frantzis
    όχι ότι υπήρξε σωστός σχεδιασμός αλλά θα προτιμούσες να γίνει η Αμοργός Μιλάνο για να αντιδράσουμε?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί ποτέ αυτό.

    Ilias Frantzis
    ναι έτσι έλεγαν και για την Φλόριντα και ξαφνικά πετούσαν τα αεροπλάνα σε σχηματισμούς σμηναρχιας από την Νέα Υόρκη.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τι σχέση έχει η Φλόριντα τώρα, με την Φλώρινα;

    Ilias Frantzis
    θέλω να πω ότι οι περισσότεροι ήταν έτοιμοι να πάνε στα χωριά τους ( όπως θα έκανα κι εγώ) νοιώθοντας ασφαλέστερα και αγνοώντας τις όποιες επιπτώσεις.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αυτό ήταν μια σπασμωδική αντίδραση, που προήλθε από τα απεγνωσμένα κύματα φόβου, που εκπέμπονταν από τα μίντια.

    Ilias Frantzis
    η οποία σταμάτησε με την απαγόρευση πτήσεων, κλείσιμο ξενοδοχείων, αναστολή RBNB, ενοικιάσεις εποχικών κατοικιών, check points στις εισόδους της πολιτείας.. (και από άλλες πολιτείες) εν πάσι περιπτωση το πράγμα πήγε στραβά από την αρχή και δεδομένου ετούτου το lockdown ήταν στρατηγική επιλογή. Στο επόμενο κύμα δεν θα έχουν δικαιολογία. Και εμπειρία και γνώσεις απέκτησαν. Ιδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ για το βιβλίο του Έντουαρντ Ρόζενταλ...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το βιβλίο είναι κάπως απλοϊκό, αλλά τη δουλειά την έκανε τότε όταν ήμασταν νεαροί.

    Aris Betchavas
    Το έχω ακόμα, μαζί με το "φύλακας στη σίκαλη"��
    ***Το εξώφυλλο στημένο με letraset... το τελικό "ς" στο "στόχος" έχει φύγει προς τα πάνω...��

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πήγαινε πακέτο με το Αναζητώντας Ιδανικά

    Michalis Matthaiou
    Ω ναι... το πηραμε τοτε κι αυτό.

    Aris Betchavas
    Βέβαια, εφηβική βιβλιοθήκη

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Θα μπορούσε ο τίτλος "Αναζητώντας Ιδανικά" να ανήκε σε έκδοση του Σωτήρος ή της Ζωής, αλλά εντάξει είχε ενδιαφέρον σαν βιβλίο. Έθετε θέματα.

    Regimiento Cinqo
    Ήξερε τι του γινόταν ο τύπος.

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Ο ρόζενταλ ήταν οξυδερκής παρατηρητής, αλλά ως προς το δια ταύτα τίποτε. Τα ξέρανε, τα βλέπανε, αλλά είχαν κολλήματα, και αντίστοιχες παθογένειες -και φόβους απέναντι στην δική τους νεανική αμφισβήτηση- και δεν μπόρεσαν να βρουν πρακτική απάντηση.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πάντως πέσανε μέσα στα συμπεράσματα από νωρίς. Η ιστορία εννοώ τους δικαίωσε ως προς το ποιες ήταν, τελικά, οι πραγματικές δυνατότητες της αντικουλτούρας στη Δύση. Η ανάλυσή τους ήταν πολύ καλή.
    Κι επίσης όσον αφορά στο ροκ στην Ελλάδα αυτά τα βιβλία της Σύγχρονης Εποχής (και του Γιανάεφ ανάμεσα) ήταν τα μόνα που επιχειρούσαν να κάνουν σοβαρή κριτική στο ροκ και την αντικουλτούρα από τα μέσα του '70 ήδη. Και ο Φαληρέας ψέλλιζε κάποια πράγματα τότε, σε κάτι άρθρα, αλλά στα βιβλία αυτά ήταν διατυπωμένα πολλά ορθά συμπεράσματα. Οι άνθρωποι είχαν μελετήσει και Μαρκούζε και Ρόζακ και Ρούμπιν και άλλα διάφορα.

    Ferris Costas
    Αυτό είναι αλήθεια, και ίσχυε ως τώρα. Μήπως όμως η μετα-κορονοϊό εποχή θα δει άλλα πράγματα; Δεν ξέρω. Κάτι νιώθω να γίνεται, αλλά δε μπορώ να το καθορίσω. Δεν είμαι δα και... αληθινός προφήτης... Ψευδοπροφήτης ίσως.

    Ναταλία Ρασούλη
    Εκτός από την πραγματικά αστική εκ των έσω δυναμική ανατρεπτική κουλτούρα που εμπεριέχει σε κάθε ηλικία ατόφια κομμάτια νεότητας, αυτήν δεν είναι η γνωστή πορεία της ανθρώπινης ζωής; Μεγαλύτερο παράδειγμα του δεύτερου δεν είναι και οι Rolling Stones;

    Γιάννης Φρέρης
    Τι μου θύμησες τώρα. Ότι το έχω διαβάσει και δεν θυμάμαι τίποτα μετά από τόσα χρόνια, αμυδρά ότι ήτανε καλό, μάλλον πρέπει να το φρεσκαρω. Πρέπει να έχω άλλο ένα του Ρόζενταλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Michalis Matthaiou
      Κι εγω το ίδιο, το'χε φερει ο πατερας μου τότε.

      Alegakis Vaggelis
      Check

      Tasos Sagris
      για μια ανάλυση του ίδιου θέματος από την σκοπιά του 21ου αιώνα δείτε εδώ: https://www.iforinterview.com/crimethinc-resistance-part-1/
      “ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!” | Στρατηγικές σύγχρονης αντικουλτούρας | CrimethInc - Part I - I for Interview

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας Υποκουλτούρες μπορεί να υπηρξανε και μετά το τέλος των σίξτις, αλλά αντικουλτούρα δεν ξαναϋπήρξε. Ούτε επί πανκ, ούτε επί χιπχοπ, ούτε ποτέ.

      Dimitris Politis
      Κυριε Τρούσα αυτός είναι ο Ρόζενταλ που είχε γράει το φιλοσοφικο λεξικό μαζι με τον Γιουνέντιν;

      Γιάννης Φρέρης στον Dimitris Politis
      όχι, πρόκειται για κάποιον Έντουαρντ Ρόζενταλ τον άλλον του φιλοσοφικού λεξικού τον λένε Μαρκ

      Dimitris Politis
      Ευχαριστώ πολυ.

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Έχει γεμίσει η χώρα με Ζάχους Χατζησκοτίου."...

    Ferris Costas
    Κι όμως, αυτά τε Ιστορικά γεγονότα είχαν και τα ευτράπελα... Θυμάμαι συγκεκριμένα πως στους αρραβώνες, και καθώς βάδιζε η Σοφία προς την εκκλησία, γλύστρησε το πέπλο της, και πριν πέσει στο χώμα, ο Χουάν Κάτλος έβγαλε το σπαθί του και... το κάρφωσε να το σηκώσει... ��

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εν τω μεταξύ Κοκός και Κάρλος ήταν αμφότεροι καρατέκα... ��

    Stathis Nikokavouras
    αχ καλε φωντα τι αγροικοι...αιμα βασιλικο...που ειναι ο αλκινοος να αρχισει το κραξιμο...η ο πιτσης...η ο γειτονας σου ο πατερας του βασιλη...κκε μεχρι τελους..ξυλο και παλι ξυλο στην αθηνα..ποσες νυχτες περασε στη στενη.....

    Yorgos Mouzakitis
    Κι όμως ο Χατζηφωτίου έκανε την πιο κουλ κίνηση στο εμφύλιο..Έχοντας μπροστά του ένα τσούρμο άσχετα παιδάκια που έστειλε ο εφεδρικός Ελλάς στην κοίτη του Ιλλισου εκεί που τώρα είναι το Χίλτον έβαλε τουςεμπειροπολεμους μαχητές της ταξ. Ρίμινι Μ αδειάσουν τα όπλα τους στο ποτάμι για να τους δώσει τον χρόνο να το σκάσουν και να σωθούν...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν τα ξέρω αυτά, εδώ λέμε για τον Χατζησκοτίου...

    Lefteris Karkas στον Yorgos Mouzakitis
    αυτά τα λέει ο Χατζηφωτίου.Αν θέλουμε τα πιστεύουμε. Την ίδια στιγμή απαξιώνει εντελώς την Εθνική Αντίσταση και καθυβρίζει τους μαχητές του ΕΛΑΣ ως " συμμορίτες" και ξυπόλητους..

    Yorgos Mouzakitis στον Lefteris Karkas
    δεν είναι ντροπή να είσαι ξυπόλητος όσο για τον συμμοριτισμο θα συμφωνήσω πως αποτελεί γνώρισμα όλου του πολιτικού φάσματος έως τις ημέρες μας..

    Regimiento Cinqo
    Είχε πει ότι έκανε επίδειξη πυρός με φλογοβόλο αν θυμάμαι καλά.

    Αθανασιος Αθανατος
    Προίκα στην Παιδεία, και όχι στην Σοφία !!

    Κώστας Οικονόμου
    Σταμάτα πιά με τα διχαστικά σου��

    Κωστής Ιωάννης Μαρκής
    https://www.youtube.com/watch?v=aVhtnX-Oke8
    Χάρρυ Κλυνν Τρελλός για δέσιμο Ο χατζηλάστιχος

    Lefteris Karkas
    πως τον πετσόκοψε τον Χατζηφωτίου έτσι ����

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Τυχαία περνούσε από κει με τον... φωτογράφο του, είδε ανοιχτά και μπήκε."...

    Ilias Frantzis
    Στέκεται ακόμα η εκκλησία?

    Kostas Karabetsos
    ολως τυχαιως...απλα ο παπας ετυχε και τον τραβηξε

    Ilias Frantzis
    ο καντηλαναφτης είναι ο αυτουργός.

    Kostas Karabetsos
    ο θρησκευτικος αυτουργος,φανταζομαι...

    Michail Agrafiotis
    Πούλιτζερ δημοσιογραφίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ο Χαρδαλιάς τα έκανε μαντάρα χθες στην Ομόνοια."...

    Dionissis Stefanopoulos
    Κι όμως
    Θεωρώ ότι "μαθαίνουν" τον κόσμο τι επιτρέπεται και τι όχι
    Ήξεραν πολύ καλά ότι θα μαζευόταν το πλήθος των χειροκροτητών
    Απλά μέσω της παράτας νομιμοποίησε τους "αμόλυντους" χειροκροτητές έναντι των "μολυσμένων" της Κυψέλης
    Μεταδόθηκε το "έργο" του στην τηλεόραση και διαφημίστηκε έστω και με αρνητικές αναρτήσεις
    Παρακαταθήκη στο βιογραφικό του για πιθανή βουλευτικοποίηση, υπουργοποίηση και βεβαίως πιθανή πρωθυπουργοποίησή του

    Γιώργος Δαραβίγκας
    και για πάπας της Ρώμης ίσως

    Dionissis Stefanopoulos
    δύσκολο
    Μαθαίνω ότι δεν είναι παρθένος

    Apostolos Katsas
    Η τελευταία πρόταση τα λέει όλα.

    Vassilis Serafimakis
    Αποκλείεται να ήταν μία επίδειξη τού τι ΔΕΝ πρέπει να γίνεται; :-) Εγώ αισθάνομαι συγκινημένος με την αυταπάρνηση όσων συμμετείχαν. Γιά το καλό μας έγινε ό,τι έγινε.

    Stathis Nikokavouras
    που νόμιζε ότι θα έκανε εγκαίνια σε καμιά στάνη, σε διάσελο.............εγραψες...αξιος...

    Γιωργος Βουδουρης
    ..επιβεβαίωσε τη,,,φήμη του,,,"Βλαχοδήμαρχου" και με το Φαραωνικό συντριβάνι-σφραγίδα του φιλελέ ολοκληρωτισμού.

    Αντρέας Μπικουβαράκης
    Να και οι οπαδοί του Όλοι μαζί:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θέλω χαζά σχόλια από ανώνυμους στο δισκορυχείον. Μην γυρνάμε πίσω σε παλιές ΚΑΚΕΣ εποχές - είπα να γλιτώσω από τους διάφορους χαζούς, που νομίζουν ότι το ροκ ή το πανκ είναι επανάσταση.
    Όποιος γουστάρει διάλογο σε τέτοια θέματα να έρθει στο facebook, επώνυμα και σοβαρά, να μιλήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή