Κυριακή 17 Μαΐου 2020

οι SUNDA ARC είναι ένα βρετανικό, ηλεκτρονικό, duo

Οι Sunda Arc είναι ένα βρετανικό (ηλεκτρονικό) duo. Μέλη τους είναι τα αδέλφια Nick και Jordan Smart, που πιθανώς, σαν ονόματα, να είναι γνωστοί σε κάποιους από την παρουσία τους στους Mammal Hands – για το άλμπουμ των οποίων “Shadow Work” (2017) έχουμε γράψει ήδη στο δισκορυχείον. Το νέο project, οι Sunda Arc, δεν έχει σχέση με τους Mammal Hands. Αν εκείνοι ήταν... jazz χοντρικώς, τούτοι εδώ είναι καθαρώς ηλεκτρονικοί.
Είναι λίγο περίεργο το «σύμπαν» που προτείνουν οι Sunda Arc στο Tides [Gondwana / AN Music, 2020]. Άλλοτε είναι πιο χαμηλών τόνων και minimal, στην παράδοση ενός Terry Riley ας πούμε, ενώ άλλοτε είναι πιο... aggressive, πιο μπητάτο, πιο κοντά στην EDM των nineties. Αυτό το δισυπόστατο δίνει ένα διαφορετικό ξεπέταγμα στους Sunda Arc, και τους κάνει οπωσδήποτε να ξεχωρίζουν.
Ανάμεσα στα tracks υπάρχει κάποιο που αποκαλείται “Cluster” (ίσως μιαν αναφορά στους γερμανούς πιονιέρους), ένα που εμφανίζει και ethnic αναφορές (“Collapse”), καθώς ακούγεται κλαρίνο, μα και ένα που τιτλοφορείται “Thessaloniki”!
Το track αυτό είναι το πιο σύντομο στο χρόνο, διαρκεί μόλις 1:54 κι έχει ένα επιπρόσθετο ενδιαφέρον για εμάς. Για ν’ ακούσουμε, τέλος πάντων, πώς βλέπουν «ηχητικώς» την συμπρωτεύουσα οι Sunda Arc...
Το κομμάτι είναι αέναο, χωρίς αρχή και τέλος, αναπτύσσεται αυξητικά (σαν ηχητικός όγκος), ακούγονται και εφφέ βροχής εν τω μεταξύ, με το «περιβάλλον» να είναι κάπως «μετα-αποκαλυπτικό», και πάντως ενδιαφέρον.
Καλή η προσπάθεια και όσον αφορά στο “Thessaloniki”, και γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου