Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 298

13/10/2020
Τον Ιούνιο του 1986 ο μέγας τουμπίστας Γιάννης Ζουγανέλης κατεβαίνει στο υπόγειο του Νίκου Καρούζου και μιλάει με τον μέγα ποιητή. Η συνομιλία τους δημοσιεύτηκε μετά το θάνατο του Καρούζου (ως γνωστόν ούτε ο Ζουγανέλης είναι πλέον στη ζωή), στο περιοδικό Πλανόδιον, τον Δεκέμβριο του ’93. Ένα πολύ μικρό απόσπασμα…
Ζουγανέλης:
Σκέπτομαι πως θα μπορούσες να καθίσεις κι εσύ, και στην ηλικία που είσαι, σ’ έναν ήσυχο και ειρηνικό τόπο, κι όχι να κατεβαίνεις εδώ δέκα σκαλιά κάτω απ’ το δρόμο αυτό, που είναι πολυσύχναστος, και το παράθυρό σου έξω –το ’χω παρατηρήσει– είναι κατάμαυρο από το καυσαέριο. Σ’ ερωτώ λοιπόν, είναι της επιλογής σου, δεν θα ’θελες να ζήσεις ανθρωπινότερα;
Καρούζος: Κοίταξε... είναι μεικτό. Είναι της επιλογής μου, στο βαθμό που δεν ασχολούμαι με την αναζήτηση του χρήματος, και δεν είναι της επιλογής μου, στον βαθμό που, αν είχα –ας πούμε– ένα ουρανοκατέβατο εισόδημα, θα είχα βεβαίως ένα καλύτερο σπίτι, όχι όμως και πολύ μεγαλύτερο, θα μπορούσε να είναι στον πρώτο ή τον δεύτερο όροφο, αυτό είναι όλο... Δεν έχω όμως ακόμα σταθερό εισόδημα, ζω με τις εκπομπές που κάνω στο ραδιόφωνο και με τα πενιχρά ποσοστά που παίρνω απ’ τα βιβλία μου... δεν είναι πολλά λεφτά αυτά...
Ζουγανέλης: Φίλοι λόγιοι, και άλλοι που γνωρίζουν, λένε πως είσαι σημαντικός ποιητής και άθελά μου σκέπτομαι: Εννέα εκατομμύρια Έλληνες δεν μπορούμε να θρέψουμε –συγγνώμη για την έκφραση– έναν, δύο, διακόσιους πνευματικούς ανθρώπους, που επιτέλους χάριν αυτής της πνευματικότητας παραμένουν ενδεείς;
Καρούζος: Αυτό δεν είναι δική μου υπόθεση... Ξέρεις Γιάννη, η ποίηση στην Ελλάδα είναι στο τζάμπα! Δημοσιεύεις κάτι σ’ ένα περιοδικό, είναι στο τζάμπα...
Ζουγανέλης: Αναδημοσιεύεται σ’ ένα άλλο...
Καρούζος: Πάλι τζάμπα... Η ποίηση στην Ελλάδα είναι στο τζάμπα, γι’ αυτό το λόγο δεν συνεργάζομαι πια με περιοδικά. Όχι, όχι, γιατί να συνεργαστώ; Αυτοί όλοι βγάζουν χρήματα... Όχι βέβαια όλοι, είναι και μερικά περιοδικά, όπως το δικό σας (σ.σ. Κριτική και Κείμενα), που βγαίνουν με ζημία, και κρίμα που έκλεισε, γιατί ήταν πάρα πολύ ωραίο περιοδικό.
Ζουγανέλης: Ήταν ζωντανό...
Καρούζος: Ζωντανό και με κριτική αλήθεια. Γιατί στ’ άλλα περιοδικά ο ένας λιβανίζει τον άλλον ή ο ένας βρίζει τον άλλον.
Ζουγανέλης: «Παραδέξου με να σε παραδεχθώ», είναι το κυρίαρχο δόγμα...
Καρούζος: Ναι Γιάννη ή «δεν με παραδέχεσαι, δεν σε παραδέχομαι». Αυτά δεν είναι πνευματική ζωή...

13/10/2020
Γελάνε και οι πέτρες με την απόφαση του ΠΘ να προταθεί για την ηγεσία του ΟΟΣΑ η Άννα Διαμαντοπούλου, ένα κατ’ εξοχήν αγράμματο άτομο, που έχει κακοποιήσει πολλάκις την ελληνική γλώσσα («δυσθεόρατο», «εικονομαχών εναντίον εικονοκλαστών», «βρέχει επί δικαίους και αδίκους»...), προτείνοντας γελοίες νέες λέξεις τύπου «ευελφάλεια» και μπερδεύοντας Ισοκράτη με ελληναράδες και Παλαμά με Βιζυηνό. Η κυρία που είχε ανακαλύψει (από τα αζήτητα) και βραβεύσει, πρώτη, εκείνη την «ερευνήτρια» της NASA, έρχεται τώρα να επιβραβευθεί με υποψηφιότητα για έναν σοβαρό (υποτίθεται) οργανισμό από τον ίδιον τον ΠΘ.
«Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του»...

12/10/2020
Με τόσους... αντιφασίστες τύπου Πλεύρη τζούνιορ που έχει γεμίσει ο τόπος, η χρυσαυγίτικη πλέμπα μένει άστεγη. Στη δεξιά πολυκατοικία σφραγίζονται τα υπόγεια, καθαρίζεται η κόπρος του Αυγεία, πέφτει και κανα ασπρισματάκι και περιμένουν όλοι το διάστημα πριν από τις εκλογές, για να κολλήσουν ξανά στις πόρτες τα «πωλείται» και «ενοικιάζεται».

12/10/2020
Την είχα δει αυτή την εκπομπή, ήταν Απρίλιος του 1995. Ο Πρετεντέρης, στο «Τέλος Εποχής» του στον ΑΝΤ1.
Στη λογική τού... όλες οι απόψεις πρέπει να διατυπώνονται κατά τρόπο ευπρεπή και κόσμιο... καλεί Πλεύρη, Μιχαλολιάκο, μαζί με Πάγκαλο και Γιανναρά, ενώ στο «κοινό» ο «οικοδεσπότης» έχει αφήσει να παρεισφρήσει η σάρα και η μάρα της Χρυσής Αυγής (βλ. Παππάς, Ανδρουτσόπουλος και άλλοι).
Όλοι μιλούν «ισότιμα» με όλους, Όλες οι «απόψεις» εκφράζονται «ισότιμα». Τι σημασία έχει, βέβαια, αν ο Πλεύρης λέει κάποια στιγμή πως ο… όγκος του Πάγκαλου αξίζει μόνο για σαπούνι; Είναι κι αυτό μια «άποψη», που πρέπει να εκφράζεται... δημοκρατικά.
Στο τέλος, βέβαια, το μπάχαλο δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί.
Οι χρυσαυγίτες έχουν τινάξει την εκπομπή στον αέρα, ο Πάγκαλος εγκαταλείπει το πλατώ, ενώ ο Πρετεντέρης... πέφτει από τα σύννεφα, δήθεν-τάχα, για την τροπή που είχε πάρει το σώου του, ψελλίζοντας στο τέλος κάτι γελοιότητες. Φυσικά στην αρχή ο ίδιος, ως «οικοδεσπότης», είχε καλωσορίσει δια χειραψίας τους... εκλεκτούς προσκεκλημένους του Πλεύρη και Μιχαλολιάκο, εμφανίζοντάς τους ως «αθώες περιστερές».
Η τραγική ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, δηλαδή ένα μέρος της, είναι αυτή...
https://www.youtube.com/watch?v=aCKRdiWahoI

11/10/2020
Το να επικαλούνται κάποιοι ουτιδανοί μολυβοσπρώχτες το ότι η Χρυσή Αυγή φυλακίστηκε και καταδικάστηκε από τη ΝΔ (καθότι δι’ αυτού του τρόπου αυτοχρίζονται οι ίδιοι... αντιφασίστες από τα Λιντλ) είναι σαν να παραδέχονται, ορθά-κοφτά, πως η δικαιοσύνη είναι παραμάγαζό της (παραμάγαζο της ΝΔ) και πως ήταν η ΝΔ εκείνη που «έσπρωξε» τη δικαιοσύνη να καταδικάσει τους ναζήδες, γιατί από μόνη της (η δικαιοσύνη) θα εκώφευε.
Αν δεν είναι αυτό ευθεία ομολογία παρέμβασης προς την δικαστική εξουσία, με ταυτόχρονη απάλειψη κάθε έννοιας διάκρισης μεταξύ των εξουσιών, απορώ τι άλλο μπορεί να είναι...
Αλλά από τους αδαείς και αστείους παρλαπίπες της δεξιάς δεν περιμένεις να σκεφθούν ούτε τα πλέον προφανή.

17 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Το να επικαλούνται κάποιοι ουτιδανοί μολυβοσπρώχτες το ότι η Χρυσή Αυγή φυλακίστηκε και καταδικάστηκε από τη ΝΔ"...

    Θανάσης Ζελιαναίος
    Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ίσα-ίσα θέλουν η κυβέρνηση να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Έτσι έχουν μάθει χρόνια τώρα!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, καλά, σωστά, όλα δικά τους είναι εξάλλου, από τον πόλεμο και μετά, είναι οι... νόμιμοι ιδιοκτήτες των πάντων, για τα μάτια του κόσμου όμως υποτίθεται πως δεν θα πρέπει να τους ξεφεύγουν τέτοιοι ογκόλιθοι - είναι όμως και στόκοι συνάμα.

    Maria Kalogeraki
    Κι εγώ ξινισα λίγο γιατί μαθαίναμε στο σχολείο την ανεξαρτησία των εξουσιών

    Nickos Ventouras
    Στο μάθημα της μυθολογίας

    Maria Kalogeraki
    όχι πολιτική αγωγή -αγωγή του πολίτη, εκτελεστική δικαστική κπ

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    "Αγωγή του Πολίτου" εμείς οι γεροντότεροι...

    Nickos Ventouras
    >> Στο μάθημα της μυθολογίας
    > όχι πολιτική αγωγή -αγωγή του πολίτη
    Αυτό λέω και εγώ με άλλα λόγια

    Anastasia Voulgari
    Η αντικειμενική πραγματικότητα είναι ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά φυλακίστηκαν, επί Συριζα εξήλθαν της φυλακής και επί κυβερνήσεως ΝΔ καταδικάστηκαν. Δεν είναι νίκη του Πρωθυπουργού βεβαίως αλλά της Δικαιοσύνης. Και κυρίως είναι νίκη του ελληνικού λαού και των αντιφασιστικών συλλογικών δράσεων όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά μην πάθουμε αμνησία κι όλας, για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

    Celeste Felicidad
    Δεν θέλω να ανησυχίσω κανέναν ισαποστάτη αλλά για τον διεθνή #δεξιό τύπο κάποια ζητήματα ειναι λυμένα.
    Until the Fyssas killing, the right-of-centre New Democracy government, then led by Antonis Samaras, had turned a blind eye to Golden Dawn’s extremism. After it, and under pressure from his party’s socialist coalition partner, Pasok, a full investigation was launched. Mr Michaloliakos spent 18 months (the maximum possible) in pre-trial detention.
    Yet the case only went to trial in 2015, after Alexis Tsipras’s radical left-wing Syriza party came to power.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Διαφωνώ εντελώς με το σχόλιο. Το θεωρώ άκυρο. Και εκτός του νοήματος του ποστ. Το "επί κυβερνήσεως Σαμαρά" ακυρώνει όσα αναφέρονται σ' αυτό. Ή θα αποδεχθούμε ότι η δικαιοσύνη έχει τους ρυθμούς της και αποφασίζει σύννομα ή θα λέει ο καθένας τα δικά του "ό,τι να'ναι". Όπως είναι αυτά που διαβάζω στο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sakis Bwanas στην Anastasia Voulgari
      "εξήλθαν " επί Σύριζα=έληξε το 18μηνο της προφυλάκισης, τέτοια ανήκουστα και πρωτοφανή πράγματα...

      Nickos Ventouras στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      > Ή θα αποδεχθούμε ότι η δικαιοσύνη έχει τους ρυθμούς της και αποφασίζει σύννομα
      Σιγά που έχει η δικαιοσύνη τους ρυθμούς της και που είναι «αυτόνομη» από την κυβέρνηση και έξωθεν παρεμβάσεις (γενικά και ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη περίπτωση).

      Anastasia Voulgari στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Καλά, επί ΝΔ με πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Η διαφωνία είναι ωραίο πράγμα, γιατί βοηθά στη σύνθεση των ιδεών και εμπλουτίζει τον διάλογο και την επικοινωνία. Αντίθετα ο αφορισμός δεν είναι κάτι ωραίο και δημιουργικό. Αλλά δεν με πειράζει. Αν θες μου εξηγείς γιατί είναι άκυρο. Αν πάλι δεν θες, όλα καλά. Καλή Κυριακή.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Nickos Ventouras
      Δεν κατάλαβες τι γράφω. Ούτε το νόημα του ποστ φοβάμαι.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στην Anastasia Voulgari
      Προφανώς και δεν αναφέρομαι στην εκφραστική διατύπωση. Λέω πως δεν μπορεί η ΝΔ να οικειοποιείται, τόσο πρόδηλα, αποφάσεις της δικαιοσύνης, γιατί με αυτόν τον τρόπο ομολογεί παρέμβαση. Καλή Κυριακή και σ' εσένα.

      Anastasia Voulgari
      Τι να κάνουμε; Δεν είμαι πολύ έξυπνη. Ούτε πολύ μορφωμένη. Δηλαδή καθόλου. Μετά βίας διαβάζω. Αλλά τουλάχιστον είμαι ευγενική και παρά τη χαζομάρα και την απαιδευσία μου σέβομαι τον συνομιλητή μου. Να είσαι καλά.

      Michail Agrafiotis
      H αληθεια είναι ότι μετα τη δολοφονία Λουκμαν ηρθε στην Ελάδα ο Ευρωπαιος Επίτροπος και τραβηξε τ' αυτί των Σαμαρα-Δενδια επειδη δεν εκαναν τιποτα. Εφτιαξαν κατι επιτροπες της πλάκας μεχρι τη δολοφονια Φυσσα που αναγκαστηκαν να τους πιασουν. Τελικά, η δίκη ξεκίνησε τον Απρίλη του 2015, αφου την καθυστερησαν. Διαβαστε ολες τις λεπτομερειες της δικης στο goldendawnwatch.org Υπαρχει απειρο υλικο
      GOLDENDAWNWATCH.ORG
      Golden Dawn Watch

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στην Anastasia Voulgari
      Κι εγώ σε σέβομαι (κρίνοντας από ένα απλό σχόλιο) και γι' αυτό σου απαντώ. Αν δεν σε σεβόμουν θα το έσβηνα το σχόλιο και δεν θα υπήρχε διάλογος.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Michail Agrafiotis
      Εντάξει όλα αυτά, είναι προφανή. Τα είπαμε και σε προηγούμενο ποστ. Άλλο είναι το νόημα της παρούσης ανάρτησης.

      Michail Agrafiotis
      απανταω στο σχολιο, οχι στην αναρτηση. Εσυ μια χαρα τα λες

      Διαγραφή
    2. Nickos Ventouras στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Πως δεν κατάλαβα ― ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε «ομολογία παρέμβασης».
      Αλλά στην Ελλάδα αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθότι το ότι γίνονται παρεμβάσεις το ξέρουν και οι πέτρες. Άρα και δεν υπάρχει χρεία ομολογίας ούτε αυτό θα σόκαρε κάποιον ή θα είχε συνέπειες (μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια).
      Οπότε η ΝΔ αδιαφορώντας για το αν αυτό συνιστά «ομολογία» απλά «το παίρνει πάνω της»...
      Λέει «εμείς είμασταν ειδικά που την πιέσαμε να καταδικάσει τους χρυσαυγίτες»
      ― και συνάμα υπονοεί χωρίς να το λέει γιατί ...δεν χρειάζεται «και ναι, όλοι ξέρετε πως και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ και το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και όλοι πιέζουμε την δικαιοσύνη όπως γουστάρουμε κάθε φορά σε τέτοια ζητήματα».

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Νομίζω πως αν καταλάβαιναν (γιατί είναι και ηλίθιοι) πως με κάτι τέτοια ξεβρακώνονται, ομολογώντας άθελά τους παρέμβαση, δεν θα το έκαναν.

      Celeste Felicidad
      https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:wThjXY-0PrMJ:https://www.economist.com/europe/2020/10/07/a-greek-neo-nazi-group-is-smashed-by-the-courts+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr&fbclid=IwAR0j5Z81w8inm-4sEyxLkiWTDn3MI8Q9wWkzUpCFJqVHt7SsA6WnLfeCK2U
      WEBCACHE.GOOGLEUSERCONTENT.COM
      Golden sunset - A Greek neo-Nazi group is smashed by the courts | Europe | The Economist
      Τουτεστιν: η αντικειμενική πραγματικότητα είναι ότι ο ακροδεξιός Σαμαράς ΔΕΝ θα τους πήγαινε ποτε δικαστικά αν δεν σκοτώνονταν ο Φύσσας και δεν τον ανάγκαζε η ΕΕ να το πράξει.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις...

      Anastasia Voulgari στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Σ ευχαριστώ πάρα πολύ που δεν ασκησες τέτοια εξουσία επάνω μου.

      Ανδρεας Μπικουβαρακης στην Anastasia Voulgari
      1. To σχόλιό σας είναι κλασικό επιχείρημα εξαπάτησης: Αποπλαισίωση. Απομονώνουμε συγκεκριμένα στοιχεία της πραγματικότητας για να "αποδείξουμε'' το αφήγημά μας.
      2. Δεν είναι νίκη ούτε του Πρωθυπουργού ούτε της Δικαιοσύνης, καθότι εδώ και είκοσι χρόνια βλέπουμε τους φασίστες να αθωώνονται στα δικαστήρια, υποθέσεις να θάβονται, μάρτυρες να διασύρονται και να διώκονται για χρόνια, τον Κασιδιάρη να ασκεί βία μπροστά στο πανελλήνιο, και μετά να "κρύβεται'' χωρίς να τον βρίσκουν (ραδιοφωνικός σταθμός έλεγε: Είναι εκεί, πηγαίνετε να τον συλλάβετε) και μύρια όσα.
      Μια τρομερή μεροληψία, με αποκαλυπτικότερη ότι η ναζί δεν πήγαν με τον αντιτρομοκρατικό!
      Η νίκη είναι σαφώς όλων αυτών των μαρτύρων που άντεξαν τόσα χρόνια, του αντιφασιστικού κινήματος που αντέχει κόντρα στη λάσπη των ΜΜ''Ε'' και το ξύλο των φιλοναζί μπάτσων.
      3. Οι ναζί είναι ξαδερφάκια της οπισθοδρομικής ελληνικής (ακρο)δεξιάς. Συνεργάζονταν παντού. Στο δρόμο, στα νομοσχέδια, στο κυνήγι του αναρχικού χώρου.
      4. Για το θέμα ΝΔ: Μεγάλοι αντίφα οι δεξιοί! Όταν έσφαξαν οι ναζί τον Φύσσα, θυμήθηκε ο Δένδιας κι έβγαλε άλλους 30 φακέλους για υποθέσεις της ΧΑ που έκρυβε στα συρτάρια του.
      Αλλά πάντα έτσι κάνουν οι μαφιόζοι, κρατάνε ο ένας τον άλλο από τα... φρύδια.
      5. Για το θέμα συριζα, με απλά λόγια:
      Ξερά σκατά σε ξένο κώλο δεν κολλάνε.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στην Anastasia Voulgari
      Να'σαι καλά, δεν κάνει τίποτα.

      Αθηνά Ζιώ στην Anastasia Voulgari
      ολα οσα γραφεις ειναι απο αγνοια των γεγονοτων η εισαι τοσο πορωμενη που δεν θελεις να τα δεις!!! Κανεις κακό σε σένα σε μας στα παιδια σου και στα παιδια μας!!! Λυπησου μας σε παρακαλω και διάβαζε λίγο παραπάνω τα πραγματικά γεγονότα και όχι οσα λένε στα καναλια

      Nikos Tzelepis
      Πόσο σωστό!

      Διαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Την είχα δει αυτή την εκπομπή, ήταν Απρίλιος του 1995. Ο Πρετεντέρης, στο «Τέλος Εποχής» του στον ΑΝΤ1."...

    Nikos Fotakis
    Στιγμή - ορόσημο στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, με έναν Πρετεντέρη που εμφανέστατα απολάμβανε τα έκτροπα, έχοντας καταλάβει ότι η κοσμιότητα δεν φέρνει τηλεθέαση: σημειωτέον ότι παραγωγός της εκπομπής ήταν η παλιά καραβάνα μητέρα του.

    Στέφανος Παναγιωτάκης
    Τι ψάχνεις να βρείς; Οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι.Μισούν κάθε διαφορετικό απο το Πατρις,Θρησκεία (εδω γελάνε),Φαμίλια. Τωρα τους έπιασε ο πόνος για την κυρία Φύσσα. Οι φαρισαίοι... Ειναι χωμένοι στο σκατό ως το λαιμό . Το εξώφυλλο της Αυγής τους σκιαγράφησε ιδανικά. Γι' αυτό αλυχτούν και μαζί μ' αυτούς οι σανοφάγοι βολεμένοι. Γιατί δυό πράγματα σε κάνουν δεξιό. Η φοβία που σου έχουν φυτέψει απο παιδί για τους αριστερούς και το βόλεμα . Έχουν μπουκώσει με εκατομμύρια - τέτοια ζοφερή περίοδο-τα ΜΜΕ κάθε είδους και δεν υπάρχει η φωνή της αντίθετης γνώμης. Βάλε τώρα κάτι για τον Τόνι Πινέλι ή την Κατερίνα Καζέλι...Παλιές καλές εποχές ΥΕΝΕΔ,,ΕΡΕ, ΝΔ τέτοια πράγματα, αρχοντικά των νοικοκυραίων..Όχι των αναρχοκομουνιστών...Που πήγαν ν' αλώσουν το κράτος επι 4,5 χρόνια κι έφυγαν αφήνοντας πίσω άδεια ταμεία, διάλυμένη χώρα...Άβε..

    Antonis Kleidouchakis
    Έχω μεγαλώσει και κατοικώ στην γειτονιά του Παππά, στο Ρίμινι. Υιός Χουντικού στρατιωτικού, μέλους της κυβέρνησης της Χούντας και ανοιχτά ναζιστής από μικρός στους συμμαθητές του, χωρίς άλλους συνομήλικους, ομοϊδεάτες γύρω του. Δυτικά, κόκκινα προάστια του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε. Στο συγκεκριμένο σημείο χωρίς να ξέρω τι έχει αναφέρει ο Πάγκαλος πριν, μιλάει για αξιωματικούς και περί αυτοκτονιών. Μια ιστορία για τον αδερφό του, είναι ότι αυτοκτόνησε κατά την θητεία του, αλλά η οικογένεια Παππά μιλούσε για δολοφονία.

    Jacques Vache
    Την θυμάμαι την εκπομπή, όποτε μιλαγε ο Πλέυρης μία κοπέλα πίσω του έσκαγε συνέχεια στα γέλια, τον κοροιδευε ανοιχτά, είχε συζητηθεί τότε η στάση της, όπως και ενός ηλικιωμένου κκε που τους ξεφτέλισε , έχω να την δω από τότε αλλά το θυμάμαι πολύ έντονα

    Vassilis Serafimakis
    Δεν είναι ιδεολογικό τόσο το πρόβλημα όσο ηθικό, με την έννοια ότι όλο αυτό το σκηνικό έχει στηθεί έτσι χάριν τηλεθέασης! Αγώνες κατς παλιότερα, τηλεοπτικές εκπομπές επικαιρότητας σήμερα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν είναι έτσι. Μην τους αθωώνεις.

    Spyros Diastimikos
    Αυτοί τους φτιάξανε.

    Kostas Tzikas
    Του τα πε όλα ο θείος Νώντας σε ένα λεπτό...

    Thodoris Rammos
    επική εμφάνιση
    Την θυμάμαι σαν τώρα την εκπομπή. ''Είστε ότι πρέπει για σαπούνι'' είχε πει ο Πλεύρης, και ο Πρετεντέρης άνοιξε σαν χάνος το στόμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jonathan Tassis
      Εχω πεθανει με Μιχαλολιάκο.Τι μπουλης ηταν στα νιατα του ρε αυτος;το μαγουλο γυαλιζει απο την καλοπεραση.κατα τ αλλα ο παγκαλος ηταν χοντρος.α ρε ελλαδαρα.τα αλλα δεν τα σχολιάσω καν που ακουγονται,ουτε με νοιαζουν μιας κ ειναι μια φαρσοκωμωδία η ολη φαση εκει

      Nikos Mitrogiannopoulos
      άστα να πάνε στο διάολο...

      Γιάννης Μήτσου
      υπαρχει καπου ολοκληρη η εκπομπη?

      Νίκος Μαστρο
      Διαγωνισμός γλίτσας

      Stylianos Gabriel
      The Great Pretenderης ο μεγας υποκριτής που τραγουδούσαν κι οι Platters!!!

      Διαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Γελάνε και οι πέτρες με την απόφαση του ΠΘ να προταθεί για την ηγεσία του ΟΟΣΑ η Άννα Διαμαντοπούλου"...

    Koma Gaeshi
    Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς...τις φωτοτυπίες στα σχολεία, το σκουπιδαριό στα πανεπιστήμια, τις διαθεσιμότητες των υπαλλήλων ...αυτός ο τόπος είναι καταδικασμένος

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Στη βράβευση της "ερευνήτριας", η διαμαντοπούλου είχε αναφερθεί και σε κάποια "φρίντα κάρλο"

    Nikos Fotakis
    Το «δυσθεόρατο» πού/ πότε το είπε; Γιατί εγώ το έχω συναντήσει μόνο στην φράση «ο δυσθεόρατος γίγας Ποκοπίκο» στο ‘Γκαούρ - Ταρζαν’.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Χτύπα "δυσθεόρατο", "Διαμαντοπούλου" στο google θα βρεις διάφορα.

    Nikos Fotakis
    φοβάμαι

    Nickos Ventouras
    Eίναι από το δις- και θεόρατος, δηλαδή διπλά τεράστιος

    Ferris Costas
    Σαν την κα Μαριέτα Γιαννάκου Κουτσίκου, άλλος ή άλλη Υπουργός Παιδείας δεν πέρασε. Και δεν ασχολούμαι καθόλου με τις πολιτικές αποχρώσεις.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και ο Φίλης ήταν καλός, ως υπουργός, μέσα σε συνθήκες καταιγίδας. Καλό παιδί και με καλές προθέσεις. Για άλλους δεν ξέρω αν ήταν καν "καλά παιδιά", ούτε αν είχαν καλές προθέσεις.

    Σταύρος Καρτσωνάκης
    αυτοί οι δύο που είπατε, κατά κοινή ομολογία όλων των δασκάλων ήταν μακράν οι καλύτεροι υπουργοί που είχαμε (ένας φτωχός και μόνος δασκαλάκος που ήταν ...λεβεντιά αχαχαχα) (τίτλος κι αυτός)

    Lefteris Karkas
    δυστυχώς τον καρατόμησαν μόλις πήγε να κάνει ένα βήμα για να βγάλει τα θρησκευτικά απ' τα σχολεία..

    Giorgis Christodoulou
    Δεν έχεις ίχνος Flexicurity.

    Karl Bulsaras
    Εξ όσων γνωρίζω διέπρεψε στην κατεδάφιση, ούσα πολιτικός μηχανικός, είχε πάντα πλήρη άγνοια απλών οικονομικών και ανελίχτηκε λόγω ... σπαγγάτου, με κορύφωση την περίοδο Σημίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "βρέχει επί δικαίους και αδίκους" γιατί είναι λάθος ρε Φώντα;

      Κ. Βλησίδης

      Διαγραφή
    2. Στην καθομιλουμένη έχει περάσει με γενική "επί δικαίων και αδίκων", κι εγώ αυτό προκρίνω. Δεν πιστεύω να θέλεις να βγάλεις λάδι την Διαμαντοπούλου;

      Διαγραφή
    3. Ποτέ δεν με ενδιέφερε ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που λέει ή γράφει κάτι, αλλά μόνο το ΤΙ γράφει, πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη περίπτωση.

      Οπότε, μέχρι τα λεξικά μας και οι γραμματικές μας να νομιμοποιήσουν το κάθε καθομιλούμενο μεν, αντιγραμματικό δε, ή το οτιδήποτε μπορεί να εγκρίνει ο κάθε χρήστης της γλώσσας, το μόνο σωστό είναι το "επί δικαίους και αδίκους"
      Κ.Β.

      Διαγραφή
    4. Διαφωνώ εντελώς με όσα γράφεις.
      Πρώτον, εμένα πάντα μ' ενδιαφέρει ποιος λέει τι. Σε πληροφορώ λοιπόν πως αν αυτά δεν τα έλεγε η ξιπασμένη Διαμαντοπούλου, που πάει για πρόεδρος του ΟΟΣΑ, δεν θα ασχολιόμουν καθόλου.
      Αν τα έκανες εσύ δηλαδή αυτά τα λάθη δεν θα με ενδιέφερε. Εμένα με ενδιαφέρουν μόνο τα πραγματολογικά λάθη, όχι τα ορθογραφικά, τα εκφραστικά κ.λπ. Δεν κρατάω βίτσα σε τέτοια θέματα. Εμένα μου αρέσει και το "από ανέκαθεν", και το "καλυτερότερο" κ.λπ. Δεν έχω πρόβλημα να τα ακούω ή να τα βλέπω και γραμμένα. Αδιαφορώ.
      Περαιτέρω η κοινωνία είναι έτη φωτός μπροστά σε τέτοια θέματα από τους "ειδικούς", που ακολουθούν πάντα ασθμαίνοντας και σαν τα σκυλιά με τη γλώσσα έξω, για να "νομιμοποιήσουν" εκείνο που συμβαίνει.

      Διαγραφή
    5. Εντάξει , δεν νομίζω να έχεις δίκιο.Ή είναι κάτι λάθος και της τα χώνουμε ή δεν είναι και λέμε , σόρρυ κάναμε λάθος.Δεν λέω για όλα τα άλλα , λέω μόνο γι' αυτό και αν αρέσει κάτι σε μας π.χ. το ''από ανέκαθεν'' δεν σημαίνει ότι πρέπει να λέμε λάθος τον άλλο όταν λέει σκέτο ''ανέκαθεν''.Γιατί εσύ αυτό λες.Εκτός αν κατάλαβα λάθος..

      Διαγραφή
    6. Λάθος κατάλαβες, φυσικά.
      Κατ' αρχάς στην Διαμαντοπούλου τα χώνουμε ούτως ή άλλως. Ακόμη και όταν τα γράφει όλα γραμματικώς και εκφραστικώς σωστά, γιατί όσα λέει είναι για γέλια ή για κλάματα (όπως το πάρει ο καθείς).
      Όταν, βεβαίως, κάνει και τέτοια λάθη, μία υποψηφία αρχηγός του ΟΟΣΑ, έχουμε ακόμη περισσότερους λόγους για να τα χώσουμε. Να την ειρωνευτούμε κ.λπ.
      Φυσικά και δεν θα λογαριάσουμε ως λάθος το σκέτο «ανέκαθεν», ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Λέω όμως πως εγώ δεν θα ασχοληθώ με το «από ανέκαθεν» ενός «ανώνυμου» γραφιά, αλλά θα εξετάσω, πρώτα, αν αυτά που λέει είναι «σωστά» (με βάση τις δικές μου αντιλήψεις).
      Και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν ασχολούμαι ποτέ με θέματα ορθογραφίας, εκφράσεων κ.λπ. Αυτός είναι ο κανόνας. Η εξαίρεση είναι η Διαμαντοπούλου.

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ για τους Καρούζο-Ζουγανέλη...

    Αλεξανδρος Κοσκινας
    Του Γιάννη Πατίλη εκδότη και του Πλανόδιον.

    Lefteris Karkas
    Έχει κυκλοφορήσει μια ωραία αυτοβιογραφία του Γιάννη Ζουγανέλη. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο.

    Panos Loukidis
    Μεταξωτοί άνθρωποι και οι δύο ...

    Miltos Marathon
    Φράγκα από τις τέχνες ( εξόν αν είναι ...πολεμικές ) στην Ελλάδα και σε αρκετές χώρες του πλανήτη δεν βγάζεις πλέον ...Και όσο περνάει ο καιρός οι τέχνες τζαμπαδοποιούνται... Άμα το πάρεις χαμπάρι αυτό ως καλλιτέχνης νωρίς έχει καλός, κάνεις τα κουμάντα σου εργάζεσαι κάπου άσχετα με την τέχνη σου για λίγο, κάνεις κάνα δυο ψιλό- επενδυτικές κινήσεις ,νοικιάζεις κάνα σπιτάκι να έχεις κάνα εισοδηματάκι και άμα δεν έχεις και έξοδα από γούστα( ντράγκια γυναίκες τζόγο κτλ) μια χαρά βιοπορίζεσαι... υπάρχουν τρόποι... Μετά ασχολείσαι με την τέχνη σου .. κάνεις το γούστο σου και γράφεις στα παπάρια σου όλους τους "πωλητές τέχνης" ...αυτόματους και μη! Το θέμα είναι να μην σε πιάσει η μιζέρια (δυστυχώς πολλοί καλλιτέχνες αναζητούν την μιζέρια γιατί θεωρούν ότι τους βοήθα ..βρε δεν πηδιόμαστε λέω 'γω ) ...Στο κάτω κάτω τις γραφής μετά θάνατον αναγνωρίζετε ο καλλιτέχνης ....

    Dionysia Prinou
    Τι κορυφαίες αναρτήσεις!

    Maria Tzinieri
    Είχα την τύχη να τον γνωρίσω

    Kostas Makrygiannakis
    Αγαπητέ Φώντα Τρούσα, αναδημοσιεύω.

    Nikolas A Gkinis
    Ευχαριστούμε Φώντα για την δημοσίευση.

    Christos Tzitzimikas
    Τόσο απλά, δέκα σκαλιά κάτω απ' τη γη το κόστος της αξιοπρέπειας.

    Thanasis Panou
    https://youtu.be/HPTpmvI2zxY
    θανάσης πάνου -γιάννης ζουγανέλης στον νίκο καρούζο-

    Ευαγγελια Αυγερινου
    Αιτία υπήρξε η λέξη "αμφιφλοξ"
    που ειχε παραδώσει αμφιθαλουσσα με την ποίηση του ο Καρούζος.
    Σε γράμμα μου του αφιέρωσα το ποιημα ''για ΤUBA" παιχνιδιζοντας μέσα στις 67 λεξεις του 'αμφι.. " πού μου ειχε δωρίσει ο πλησιόχωρος γείτων.
    Γ. Ζουγανελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έχω την εντύπωση, από τα σχόλια, ότι έχετε μαζευτεί εδώ (οι σχολιαστές), μόνο ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, και λιβανίζετε ό ένας τον άλλο. όποιος πει κάτι διαφορετικό, εξαφανίζεται δια παντός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όχι σε αυτό τον χώρο, στο facebook διαγράφτηκα, για αντίθετα σχόλια. όπως το βλέπω, η πλειονότητα των σχολίων, είναι για θέματα που έχουν γραφτεί στο facebook (πχ η Anastasia Voulgari έχει υποστεί ανηλεή επίθεση από αντίθετους, σε αυτό τον χώρο, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να εκφραστεί στο facebook)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω μπλοκαρισμένα μόλις 3-4 άτομα, όχι γιατί διαφωνήσαμε σε πολιτικά θέματα εννοείται, αλλά γιατί βρίζανε. Με τέτοια άτομα δεν μπορείς να συζητήσεις.

      Διαγραφή