Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

η Αμερικανίδα MARIA SCHNEIDER είναι μία από τις σημαντικότερες συνθέτριες της σύγχρονης τζαζ – το πιο πρόσφατο άλμπουμ της “Data Lords” επιχειρεί να φέρει σε ηχητική επικοινωνία τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο

Η αμερικανίδα συνθέτρια, arranger και bandleader Maria Schneider, που βαδίζει προς τα 60 χρόνια της, είναι μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής και της τζαζ – με μεγάλη προσφορά, βασικά μέσω της Maria Schneider Orchestra. Μιας ορχήστρας που εμφανίστηκε στην δισκογραφία το 1994, με το άλμπουμ “Evanescence” στην γερμανική εταιρεία Enja, και που μέσα από λίγους σχετικά δίσκους κατόρθωσε να φθάσει σιγά-σιγά στις μέρες μας.
Η Schneider από το 2000 και μετά ηχογραφεί για μια σημαντική δισκογραφική εταιρεία, την artistShare, η οποία υπήρξε πρωτοπόρα όσον αφορά στο περιώνυμο crowdfunding. Μάλιστα έχει κι ένα σχετικό ρεκόρ. Είναι η πρώτη εταιρεία που κατάφερε να αποσπάσει Grammy για παραγωγή της, δίχως το συγκεκριμένο άλμπουμ να υπάρχει στα καταστήματα (ένα άλμπουμ, που το είχαν πληρώσει από την αρχή έως το τέλος του οι fans και κυκλοφορούσε μόνο στο ίντερνετ). Λέμε για τοConcert in the Garden” της Maria Schneider Orchestra από το 2004.
Το
Data Lords, τυπωμένο πριν από λίγο καιρό, για την πάντα μπροστά από τα πράγματα artistShare, είναι το πιο πρόσφατο άλμπουμ τής Maria Schneider, ένα ακόμη μεγαλεπήβολο project, που φέρει εις πέρας η ορχήστρα της.
Πρόκειται για ένα διπλό CD, κλεισμένο σε μιαν απλή, χάρτινη, αλλά πολύ ωραία σχεδιασμένη συσκευασία από τους Aaron Horkey και Cheri Dorr, στην οποία περιέχεται ένα booklet 70 σελίδων (με στοιχεία, κείμενα και φωτογραφίες).
Το άλμπουμ αποτελείται από δύο μέρη (ένα σε κάθε CD), με το πρώτο να αποκαλείται “The Digital World” και με το δεύτερο “Our Natural World”. Στο πρώτο καταγράφονται πέντε συνθέσεις της Schneider και στο δεύτερο έξι. Αλλά ας δούμε, κατ’ αρχάς, κάποια γενικότερα πράγματα σε σχέση με το συγκεκριμένο project.
 
Η συνέχεια εδώ...
https://www.lifo.gr/articles/music_articles/298294/i-amerikanida-maria-schneider-einai-mia-apo-tis-simantikoteres-synthetries-tis-sygxronis-tzaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου