Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

CARPET βαυαροί progsters

Οι Carpet είναι Βαυαροί (από το Augsburg) και δεν είναι τωρινοί, καθώς υφίστανται από 15ετίας. Έχουν ηχογραφήσει δε τουλάχιστον τέσσερα άλμπουμ, με το πιο πρόσφατο να αποκαλείται Collision [Kapitän Platte, 2024]. Μέλη των Carpet είναι οι Maximilian Stephan κιθάρες, φωνή, Sigmund Perner fender rhodes, roland juno, Martin Lehmann τρομπέτα, φλούγκελχορν, Hubert Steiner μπάσο, Jakob Mader ντραμς, κρουστά και Maximilian Wörle φωνητικά.
Το rock που παίζουν οι Carpet είναι της παλαιάς σχολής, αλλά δίχως ιδιαίτερα αισθητικά κολλήματα. Progressive, βασικά, είναι ο ήχος τους, αλλά μεταφερμένος στο τώρα. Δεν αποτελούν, εννοούμε, οι Carpet ένα συγκρότημα της πιστής prog-αναβίωσης, καθώς έντεχνα προσδίδουν στον ήχο τους σημερινές αναφορές, που σχετίζονται κυρίως με το stoner – χωρίς, όμως, να κάνουν κατάχρηση των χαρακτηριστικών του. Υπάρχει, οπωσδήποτε, το βαρύ και ασήκωτο κλίμα, αλλά υπάρχει κι ένας υφέρπων λυρισμός, στα φωνητικά μέρη, που ανακαλεί στη μνήμη τους πολύ καλούς συμπατριώτες τους Weed, από τα early 70s.
Αν και τα επτά κομμάτια του “Collision” είναι πάνω από πέντε λεπτά το κάθε ένα, με το μακρύτερο στο χρόνο να πλησιάζει τα δέκα, εντούτοις το άκουσμα κυλάει χωρίς πρόβλημα και δίχως να κουράζει. Τούτο σημαίνει πως οι συνθέσεις των Carpet είναι πολύ καλές, και πάντα ωραία πλαισιωμένες, με τις riff-ολογίες, τα σωστά φωνητικά και τα απολύτως ελεγχόμενα σόλι τους.
Ωραία περίπτωση σύγχρονου prog rock, πληθωρικού, καλοβαλμένου και καλοτοποθετημένου, χωρίς ούτε ένα track να υστερεί, που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους φίλους του στυλ.
Επαφή: www.kapitaen-platte.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου