Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

ALCESTICE είναι η Άλκηστη Ιωαννίδου και το “Watch Me” είναι ο τρέχων δίσκος της

Οι Alcestice είναι ή το αθηναϊκό γκρουπ ή το παρωνύμιο της Άλκηστης Ιωαννίδου, που τραγουδά, γράφοντας λόγια και μουσική σ’ αυτό το πρώτο κατά πάσα πιθανότητα άλμπουμ τους/της, που τιτλοφορείται “Watch Me” [Polyphoniki Records, 2024]. Ποιοι άλλοι βρίσκονται κοντά στην Άλκηστη; Οι Criss Razis κιθάρες, Kostis Vihos μπάσο και Tasos Peppas ντραμς. Μόνον αυτοί; Όχι. Υπάρχουν και οι Peny Sakellariou, Apostolos Kaltsas πλήκτρα και μπάσο αντιστοίχως σ’ ένα track, ο Tasos Antoniou ακουστική κιθάρα, ο Oliver Knight βιολί, ενώ τη μουσική δύο κομματιών (από τα εννέα που είναι χαραγμένα στο άλμπουμ) την έχουν γράψει οι Konstantinos Papathanasiou και Thanos Arapakis. Αυτά με τα ονόματα.
To
Watch Me είναι ένα rock άλμπουμ. Ένα rock άλμπουμ, που μπορεί ηχητικά να θυμίζει 90s, αλλά η βάση των τραγουδιών τής Alcestice σίγουρα μπορεί να αναζητηθεί σε ακόμη πιο παλαιές δεκαετίες. Εκείνο που κάνει εντύπωση, εδώ, είναι η σιγουριά της τραγουδίστριας, και τραγουδοποιού. Ο τρόπος που ερμηνεύει, με τη φωνή να τοποθετείται σχεδόν πάντα στο κόκκινο, αποκαλύπτοντας μια punky συνείδηση, και βεβαίως το πώς υπερασπίζεται η Alcestice αυτά τα όχι προφανή τραγούδια – μέσα από εύπλαστες ερμηνείες, σχεδόν θεατρικές ορισμένες φορές, υποστηρίζοντας με απόλυτη επάρκεια τα θέματά της, που περιστρέφονται, βασικά, γύρω από τα ζητήματα των σχέσεων.
Πίσω, τώρα, από την φωνή, που σωστά και δίκαια ακούγεται «πιο μπροστά» από τα όργανα, υπάρχει αυτή η μουσική βάση, η περασμένη πρωτίστως μέσα από τις κιθάρες του Ραζή (που δεν αρνούνται και την riff-ολογία), με το ρυθμικό τμήμα να είναι και αυτό τοποθετημένο στο ίδιο ύψος (με την κιθάρα), δημιουργώντας ένα ακόμη ακαταπόνητο (δεύτερο) επίπεδο.
Μου αρέσει ιδιαιτέρως, εννοώ, στο “Watch Me”, το recording / mixing / engineering του Πέτρου Πετρόπουλου, καθώς έτσι διαμορφώνεται ένας ήχος σωστά «επιθετικός», που δεν σ’ αφήνει να πάρεις ανάσα. Και κάπως έτσι θα προκύψουν, τελικώς, μερικά καταπληκτικά κομμάτια, εκεί προς το μέσον του δίσκου, όπως είναι το “Give me your blame”, το “Sissy (Where the whooping cranes hide)” και κυρίως το “How long will you chase me?”, που είναι ίσως το ωραιότερο του “Watch Me”.
Ενός δίσκου με ουσιώδες σκληρό και δυναμικό rock, που ευτυχεί σε όλες τις επιμέρους διαστάσεις του.
Επαφή: records@polyphoniki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου