Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

δεν ψηφίζω… νοικοκύρηδες

Έχει παραγίνει το κακό με τους νυν δημάρχους, που επανέρχονται ως υποψήφιοι ζητώντας μας να τους ψηφίσουμε την επόμενη Κυριακή (ή και την μεθεπόμενη). Και αναφέρομαι κυρίως στους δημάρχους των μεγάλων πόλεων (αν και είμαι σίγουρος πως το ίδιο ακριβώς θα συμβαίνει και με πολλούς από τους συναδέλφους τους των μικροτέρων), οι οποίοι όπου βρεθούν κι όπου σταθούν δεν παύει να μας υπενθυμίζουν το μοναδικό «έργο» που επιτέλεσαν τα τρεισήμισι χρόνια της εξουσίας τους, το… νοικοκύρεμα των δήμων τους.
«Νοικοκύρεψαμε το δήμο, τον πήραμε με έλλειμμα και θα βγάλουμε πλεόνασμα» Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων (ethnos.gr, 28/11/2013)
«Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του δήμου με στοιχεία» Γιάννης Μπουτάρης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης (voria.gr, 13/5/2014)
«Τώρα που νοικοκυρέψαμε τον Δήμο θα βρεθούμε δίπλα στους συμπολίτες πιο αποτελεσματικά προσπαθώντας να καλυτερέψουμε τη ζωή τους» Γιάννης Δημαράς, Δήμαρχος Πατρέων (thebest.gr, 17/4/2014)
«Βρήκαμε πόρους επειδή κάναμε ένα σωστό νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου(…)» Γιάννης Κουράκης, Δήμαρχος Ηρακλείου (cretalive.gr, 14/3/2014)
Ας μην συνεχίσω…
Αυτό που ορισμένοι εννοούν ως «νοικοκύρεμα» δεν είναι τίποτ’ άλλο από την εφαρμογή και τήρηση της βασικής μνημονιακής πολιτικής των τεσσάρων τελευταίων κυβερνήσεων (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και Σαμαρά-Βενιζέλου), οι οποίες επέβαλλαν τον στραγγαλισμό των πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έφθασε ή και ξεπέρασε το 60%, παραλλήλως με τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων (που έριξαν, κατά συνέπεια, και το μισθολογικό κόστος). Άρα το περιβόητο «νοικοκύρεμα» ήταν μία νομοτελειακή κατάσταση, η οποία επιβλήθηκε άνωθεν και με αποτελέσματα που τα βιώνουμε όλοι μας στις μεγάλες πόλεις (κυρίως). Καθαριότητα της πλάκας, φωτισμός υποτυπώδης, δημοτικές υπηρεσίες που καρκινοβατούν (αν δεν καταργήθηκαν), έργα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ και βεβαίως με τους δημάρχους να στηρίζουν, επί της ουσίας, κάθε μνημονιακή ντιρεκτίβα.
Επειδή λοιπόν τέτοιο τύπου «νοικοκύρεμα» το σιχαίνομαι, ως μόνη λύση βρίσκω να ψηφιστούν νέοι άνθρωποι, άφθαρτοι και σοβαροί, του κόσμου της Αριστεράς, μήπως και με κάποιον τρόπο ξεμπλοκάρουν λίγο τα πράγματα. Δεν ψηφίζω στην Αθήνα (είμαι... Β' Αθηνών), αλλά καλύτερη επιλογή από την υποψηφιότητα Σακελλαρίδη για την πρωτεύουσα (το λέω επειδή έχω παρακολουθήσει τον λόγο του ανθρώπου) δεν βλέπω…

5 σχόλια:

  1. Αν περάσει στον 2ο γύρο ο Σακελλαρίδης σφύρα μου...Σιδερής Λεμανής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιδερή είσαι απ’ τη Σύρα; Στο λέω γιατί είχα λοχία Σιδερή στο Στρατό… Ο οποίος άκου τι έκανε δικέ μου... Πήγαινε κι έχεζε κάθε πρωί λίγο πριν την αναφορά, κι ενώ ο θάλαμος μόλις είχε τελειώσει τις καθαριότητες! Δυστυχώς ήταν παλιότερος, κι έτσι κώλωνα να του βάλω το κεφάλι στην τρύπα…

      Διαγραφή
  2. να προσθέσω και εγω δυο καλα λόγια για τον Θοδωρή Δρίτσα στον Πειραιά και τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη στη Σαλονίκη, για το ήθος τους την αξιοπρέπειά τους την πλούσια ιστορία τους και για τον μετρημένο αλλά μεστό λόγο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε πειραζει να σφυρίξω εγώ?
    φρρρττ

    ΑπάντησηΔιαγραφή