Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

THE FANTASTIC TERRORS «σκληροί» Έλληνες, με επιρροές από τα seventies έως σήμερα

Οι Fantastic Terrors είναι ένα καινούριο ελληνικό ροκ σχήμα από την Αθήνα, το οποίον αποτελείται από τους Μανώλη Γεωργακάκη φωνή, μπάσο, Δημήτρη Σκλιβάγκο κιθάρες και Αλέξανδρο Τζάννε ντραμς. Το όνομά τους το πήραν από μια φράση, δυο λέξεις, του Edgar Allan Poe, όπως αναφέρονται στο κλασικό ποίημά του The Raven (Το Κοράκι).
Οι ομοιότητες, οι αναλογίες ή οι επιρροές των Fantastic Terrors με τον Poe σταματούν εκεί. Οι φίλοι μας δεν είναι ένα ρομαντικό, πεισιθάνατο, dark wave και τα λοιπά σχήμα. Είναι ακριβώς το αντίθετο, ένα σκληρό, garage, punk τρίο, που παίζει και τραγουδάει στο ξέφωτο και κάπως... αλήτικα. Με δύναμη και με πίστη, πως το κλασικό «βίαιο» και ορμητικό rock nroll είναι εκείνο που χρειάζεται, για να πεις, με τα απολύτως απαραίτητα ακόρντα, riffs, soli κ.λπ., όσα θέλεις να πεις. Εξάλλου, τι προλαβαίνεις να αναπτύξεις και να πεις σε δύο-δυόμισι λεπτά; Και όμως προλαβαίνεις. Όπως προλάβαιναν και οι Kinks να πουν (πολλά) πριν από 55 χρόνια. Γιατί από ’κει ξεκινούν οι αναφορές των Fantastic Terrors, πριν διασχίσουν όλo αυτό το συγκεκριμένο ροκ-σώμα (seventies, eighties κ.λπ.), που περνά και από το punk και από το NWoBHM και από το alternative των nineties, για να καταλήξει στο σήμερα. Γιατί οι Fantastic Terrors είναι ένα γκρουπ του σήμερα.
Και τα δυο τους τραγούδια, που καταγράφονται εδώ, το “The yodeler” και το “Empty refrigerator Sunday” [Ikaros Records, 2019], είναι αρκετά καλά... αλλά περισσότερα θα πούμε όταν θα κυκλοφορήσει το LP τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου