Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΧΙΔΗΣ 33 μικρές ιστορίες μουσικών

Ο Στάθης Παχίδης είναι γνωστός στους μουσικόφιλους ως μέλος των σχημάτων αλεΡΕτουρ (ένα ροκ σχήμα από την δεκαετία του ’80) και των πολύ πιο γνωστών Άγαμοι Θύται. Πιθανώς κάποιοι να γνωρίζουν και την προσωπική δισκογραφία του, άλλοι ίσως να τον έχουν δει ή να ξέρουν πως έχει συνεργαστεί με τους Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Νικολόπουλο, Αρλέτα κ.ά., κάποιοι ίσως να τον έχουν κατά νου από παραστάσεις (Μπαγιάτ Brothers, Beat για Beat κ.λπ.), ορισμένοι, πάλι, μπορεί να τον έχουν ακούσει στα ερτζιανά, ενώ κάποιοι τελευταίοι ίσως και να διαβάζουν κείμενά του στο protagon.gr. Είναι πολυπράγμων ο Σ. Παχίδης και αυτό φαίνεται και εξαιτίας του βιβλίου του Οι Παιχνιδιάτορες, 33 μικρές ιστορίες μουσικών [Μετρονόμος, Νοέμβριος, 2020], με το οποίο μας συστήνεται, εκτός των τόσων άλλων, και ως συγγραφέας (λέω «συστήνεται», επειδή φρονώ πως πρόκειται για την πρώτη λογοτεχνική προσπάθειά του).
Μουσικός ο Σ. Παχίδης εμπνέεται από τον κόσμο της μουσικής και κάπως έτσι πλάθει αυτές τις 33 μικρές ιστορίες... συναδέλφων του, στις οποίες ανακατεύονται προφανώς πραγματικά (και ίσως αυτοβιογραφικά) με φανταστικά στοιχεία.
Διάβασα... διαγωνίως λίγες από τις ιστορίες, και γι’ αυτό γνώμη δεν θέλω να εκφράσω. Απλώς γνωστοποιούμε την έκδοση του βιβλίου. Ωραίο το εξώφυλλο.
Επαφή: www.metronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου