Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

2 BY BUKOWSKI νέο άλμπουμ μετά από 15 χρόνια!

Ήδη από το 2017 και το πρώτο 45άρι από τα τρία συνολικώς των 2 By Bukowski στην Inner Ear, γράφαμε... «πως ένα LP των 2 By Bukowski θα αποσαφηνίσει καλύτερα τις σημερινές αισθητικές κατευθύνσεις τους. Να το δούμε...». Έρχεται, λοιπόν, το τέλος του 2020 για να σκάσει το νέο άλμπουμ των 2 By Bukowski (Αχιλλέας Χαρμπίλας και Γιώργος Μαλαμίδης υποθέτουμε), που είναι το τέταρτό τους στη σειρά, και το πρώτο μετά από δεκαπέντε χρόνια! Ο τίτλος του; “Her Kind Fight Everything” [Sound Effect Records, 2020].
Σ’ αυτό το άλμπουμ οι 2 By Bukowski καταγράφουν πέντε tracks, μέσης και μεγάλης διάρκειας (από 6:42 έως 10:24), τα οποία κινούνται στο χώρο του σύγχρονου avant rock – με τις όποιες παραπομπές στις παλαιότερες δεκαετίες του στυλ, από το krautrock των σέβεντις, μέχρι το λεγόμενο post-rock των 90s και των 00s (άκου Mogwai κ.λπ.).
Βεβαίως, σαν ήχος, το “Her Kind Fight Everything”, δεν μπορεί να «μπερδευτεί» με κάτι παλαιό. Το άκουσμα, δηλαδή, είναι σύγχρονο, σημερινό, και οι όποιες μετατοπίσεις του προς το χθες, γίνονται με την απόλυτη γνώση της ενδιάμεσης μουσικής ιστορίας, και με το ταλέντο των ανθρώπων, που μπορούν να βγάλουν «ζουμί» από λίγες σχετικώς ιδέες.
Πάνω, λοιπόν, σε αργά ή μέσα tempi, κάπως ιεροτελεστικά δηλαδή, οι 2 By Bukowski, ξεκινούν να οικοδομούν το ηχητικό τους σύστημα, προσθέτοντας σε κιθάρες, πλήκτρα και εφφέ, δημιουργώντας αυτούς τούς όλο πλάτος και βάθος τοίχους, πίσω από τους οποίους, ή δια των οποίων, εξελίσσονται και ολοκληρώνονται οι... ψυχεδελικές αγωνίες τους.
Τα κομμάτια, δηλαδή, των 2 By Bukowski διαθέτουν, συν τοις άλλοις, κι ένα ισχυρό μέρος «χασίματος», απλώματος προς cosmic περιβάλλοντα, τα οποία καθορίζουν περισσότερο τα βαριά, σκληρά, κιθαριστικά νέφη και στρώματα (layers), δημιουργώντας μια σύγχρονη, αλλά σύγχρονη, Ash Ra Tempel-ική μανιέρα (λέμε για το απίστευτο πρώτο άλμπουμ τους βασικά), που έχει τον τρόπο να σε στείλει.
Όλο το άλμπουμ μετράει, αλλά το κλείσιμο με το “Mahone” είναι εξαιρετικό.
Επαφή: www.soundeffect-records.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου