Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 425

28/1/2022
Screenshot από τον «Ζιγκολό της Αθήνας» (1982).
Σκάνε κάτι άσχετα στην ταινία, όπως αυτό... Υπάρχουν και μια-δυο ενδιαφέρουσες σκηνές, μια προσπάθεια για «τέχνη» σε μια κατά τα λοιπά φτηνή λαϊκή δημιουργία του Γιώργου Λαζαρίδη – με κάποια από τα ωραιότερα κορίτσια του ελληνικού σινεμά της δεκαετίας του ’60 και των αρχών του ’70, εν τω μεταξύ, σαν τις Μαίρη Χρονοπούλου, Σάσα Καζέλη, Νίκη Φιλοπούλου και Άρτεμι Τσάρμη, στα 40βάλε τους πια ή στα 40μείον τους, να εμφανίζονται... κάπως συντριμμένες από τη ζωή, με μια θλίψη να γυαλίζει στα κατεβασμένα μάτια τους. Σαν να είναι αποτυπωμένες στις κινήσεις και στα λόγια τους οι χαμένες ευκαιρίες, όλα εκείνα που δεν αξιοποιήθηκαν, αφήνοντάς τες, τελικά, μετέωρες και μόνες και βασικά χωρίς φτερά στο ραντεβού τους με την ευτυχία.
Τι να σου έκανε και ο έρμος ο Ξανθός, που είχε να αντιμετωπίσει και τα δικά του φροϋδικά συμπλέγματα;
Στην ταινία όλα αυτά, αλλά ποιος ξέρει και πού αλλού...

27/1/2022
Πέθανε ο Μάκης, ο δεύτερος πατέρας μας, ο καφετζής μας, ένας πολύ καλός άνθρωπος, μια αγαθή ψυχή...

26/1/2022
Κάπου την είδα... Συντριπτική φωτό του ντεκλαρέ ροκά της ΝΔ Κουμουτσάκου – μνημείο ΒΠ ανεμελιάς και τζετ-σετ μακαριότητας.

26/1/2022
Ξεκινάει από σήμερα η επιχείρηση διάσωσης του Μητσοτάκη.

25/1/2022
Μνημειώδη μετεγγραφικά παλτά...

25/1/2022
Βιάστηκε ο Μητσοτάκης να ζητήσει από την Αττική Οδό να δώσει δυο χιλιάρικα. Από μόνοι τους θα δίνανε περισσότερα...

25/1/2022
Σε σοβαρό κράτος, όταν σου ζητάνε να κλείσεις την επιχείρησή σου για τον οποιονδήποτε λόγο, κανονικά θα πρέπει να σε αποζημιώνουν. Για δύο μέρες σε Αθήνα και όμορους νομούς θα είναι σχεδόν όλα κλειστά, επειδή έπεσαν 20 πόντοι χιόνι.
Εδώ, όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα διαφυγόντα κέρδη σε μικρομάγαζα και μεγαλύτερα, αλλά θα πληρώσουν όλοι κανονικά πλήρη πάγια και άλλα τινά επιπλέον. Ζούγκλα.

25/1/2022
>>Να σου πω και κάτι; Και να έπαιρνες αυτά τα 2.000 ευρώ, τι θα έκανες; Θα τα σπατάλαγες<<

24/1/2022
Το διαλυμένο και αποτελειωμένο κράτος, που μας παρέδωσαν τα μνημόνια, μέχρι εδώ είναι. Μέχρι αυτό μπορεί. Αυτή είναι η κανονικότητά του. Να σε καίει, να σε πνίγει, να σε πεθαίνει διασωληνώνοντάς σε στο γόνατο, να σε αποκλείει ώρες στους δρόμους με 30 πόντους χιόνι, και άμα διαμαρτύρεσαι να στέλνει το ιππικό να σε κοπανάει.
Θέλετε κράτος σοβαρό κύριοι Τσίπpρα και Αντρουλάκη μας, που κάνετε κριτική από τις πολυθρόνες σας; Ρωτήστε τους φίλους σας τους Γερμανούς λοιπόν, αν σας αφήνουν να αυξήσετε τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, πρόνοια, προστασία κ.λπ. Να δούμε τι θα σας πουν... Δεν είναι πανάκεια τα φράγκα, αλλά χωρίς φράγκα δεν γίνεται τίποτα. Αυτή είναι η ουσία.
Βουλώστε το λοιπόν. Φτιάξτε τα επικοινωνιακά επιτελεία σας όσο είναι καιρός, τώρα που είσαστε στο άραγμα, για να είστε έτοιμοι αύριο κι εσείς, για τη μεγάλη κοροϊδία –σαν το φίλο σας το Μητσοτάκη– όταν θα ξανάρθετε στα πράγματα, γιατί έως εκεί είσαστε. Να πουλάτε φύκια, για μετάξια...

24/1/2022
Μπράβο γιγαντοψυχάρα, λεοντόκαρδε Τρομάρα
με τα κατορθώματά σου, αλλά και τη λεβεντιά σου
έχεις γίνει ίνδαλμά μας, πρότυπο και ήρωάς μας

[θα θυμόμαστε πάντα τον λεοντόκαρδο Γιώργο Τρομάρα, που πέθανε μια κενή μέρα του Γενάρη]
https://www.youtube.com/watch?v=nb6wqTvho8k

24/1/2022
Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια πέθανε, μετά από ένα αναπάντεχο δυστύχημα, ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος. Δεν κρατάω ημερολόγια, από σύμπτωση και μόνο μπορεί να θυμηθώ μια «επέτειο», και για τον Αγγελόπουλο το είδα σήμερα στο facebook – καθώς πολλοί φίλοι και φίλες έκαναν αναρτήσεις.
Θέλω πολλά χρόνια να γράψω ένα κείμενο για τον Αγγελόπουλο. Όχι γενικά και αόριστα, αλλά για τις ταινίες του που μου αρέσουν –της πρώτης εποχής–, γιατί μετά από το «Ταξίδι στα Κύθηρα» τις βαριέμαι, και χοντρικά τις θεωρώ υπερεκτιμημένες. Δεν μου αρέσει καθόλου ο «ποιητής Αγγελόπουλος». Προτιμώ τον μαρξιστή σκηνοθέτη των σέβεντις, που ανέτεμνε την ιστορία «Γιάντσο-κικά». Θεωρώ την «Αναπαράσταση» μεγάλη ταινία και την έχω ανάμεσα στις 3-4 πιο αγαπημένες μου (από ελληνικό κινηματογράφο).
Η «Αναπαράσταση» ήταν στηριγμένη σεναριακά σ’ ένα φοβερό έγκλημα, που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα το 1968. Φυσικά, ο Αγγελόπουλος δεν έμεινε στην αστυνομική ίντριγκα του πράγματος, αλλά το πήγε το θέμα πολύ παραπέρα. Υπάρχει εξάλλου και η εκπληκτική κριτική του Βασίλη Ραφαηλίδη στον «Σύγχρονο Κινηματογράφο» από εκείνη την εποχή, που τα είπε όλα... και ό,τι και να πούμε εμείς, εδώ, τώρα, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.
Η φωτό που βλέπετε είναι από περιοδικό του ’68, με πλήρες ρεπορτάζ για το έγκλημα της (μετέπειτα) «Αναπαράστασης».
[Επισυνάπτω εδώ κι ένα σχόλιο του εικαστικού Αλέξη Ταμπουρά, που ήρθε υπό την μορφή εικόνων, κι έτσι δεν μπορεί να μπει στη σειρά με τα υπόλοιπα σχόλια]  

23/1/2022
ΔΕΛΤΙΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑΣ
[Νοέμβρης ’72-Μάρτης ’73 / Τρίμηνη Έκδοση της Λέσχης του Δίσκου]
Συγκριτικά, το «Δελτίο Κριτικής Δισκογραφίας» που εξέδιδε η Λέσχη του Δίσκου από το 1971 ήταν το σοβαρότερο μουσικό περιοδικό που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα επί δικτατορίας. Συνολικά, στο διάστημα αυτό τυπώθηκαν 13 νούμερα (η έκδοση συνεχίστηκε και στη Μεταπολίτευση), αν και τα τεύχη ήταν λιγότερα, αφού ορισμένα ήταν ακόμη και… τετραπλά (όπως το #10-13).
Ο κύριος όγκος των θεμάτων αφορούσε βεβαίως στην «κλασική μουσική», όμως υπήρχαν και αναφορές στην «έντεχνη» ευρωπαϊκή μουσική, στην όπερα, στην avant-garde, στις παραδοσιακές μουσικές, στη μουσική λαογραφία κ.λπ. (Δεν υπήρχαν θέματα για το ποπ/ροκ δηλαδή). Ιδιαίτερο βάρος δινόταν στην ελληνική «κλασική» και σύγχρονη μουσική, με άρθρα για τον Νίκο Σκαλκώτα, τον Γιάννη Χρήστου κ.λπ. Έγραφαν, ανάμεσα σε άλλους, ο Μάρκος Φ. Δραγούμης και ο «πάπας» των σύγχρονων μουσικοκριτικών στην Ελλάδα Γιώργος Λεωτσάκος (λαμπρά κείμενα διαχρονικής αξίας).
[από παλιότερο δικό μας κείμενο, με αφορμή, τώρα, την αφήγηση της Έλσης Σαράτση της «Λέσχης του Δίσκου», στη LiFO]
https://www.lifo.gr/culture/music/elsi-saratsi-i-istoria-tis-leshis-toy-diskoy-xekinise-otan-imoyn-eikosi-hronon

13 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ για την Λέσχη του Δίσκου...

    Θαλεια Καραμολέγκου
    Μαθήτρια ακόμα πήγαινα, στη δεκαετία του '80, και θυμάμαι σαν τώρα την Ελση, τον Κώστα, τον Μάνθο. Και οι κατάλογοι τους επίσης ήταν μοναδικοί.

    Patritsopoulos Nikos
    και η χαρτινη σακουλα

    Stylianos Tziritas
    Λεωτσάκος, μεγάλη υπογραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο...

    Kostas Nychtomanis
    Μηπως υπαρχει λινκ για την κριτικη του ραφαηλιδη;

    Andreas Varangoulis
    www.theoangelopoulos.gr
    > Ταινίες > Αναλύσεις
    ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ | THEO ANGELOPOULOS

    Kostas Nychtomanis
    σε ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Το διαλυμένο και αποτελειωμένο κράτος, που μας παρέδωσαν τα μνημόνια, μέχρι εδώ είναι."...

    Ιωάννης-Πέτρος Παπέν
    Έτσι για να μην μπερδευομαστε

    Nikos Mitrogiannopoulos
    Μην αλλάξεις ούτε τελεια

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κάποιος πληκτρολογεί ώρες ένα σχόλιο. Έλεος. Πείτε ότι συμφωνείτε ή ότι λέω μαλακίες. Δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε απολύτως τίποτα. Συγγνώμη δηλαδή, αλλά δεν πρόκειται να λύσουμε κάτι εμείς εδώ πέρα.

    Γιωργος Βουδουρης
    ..δεν πρόκειται -δηλαδή- να λύσουμε κάτι εμείς εδώ πέρα. Ο καθένας για πάρτη του λοιπόν, εσείς που τά ΄χετε λυμένα χλευάζετε τους αφελείς που επιμένουν ότι ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης και τ΄ανάποδο. Κάθε inluencer βέβαια με την ευαρέσκεια του συστήματος δικαιούται το "κάτι τις του" και σε αυτό μάλλον όλοι μοιάζουν, έχετε δίκιο κ. Φώντα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Tα έχω εγώ λυμένα, είμαι influencer και χλευάζω τους αφελείς; Τελείως λανθασμένα συμπεράσματα. Κοινώς... ό,τι να'ναι.

    Γιωργος Βουδουρης
    ..οι αφορισμοί, ούτε περιεχόμενο έχουν, ούτε πλαίσιο σκέψης προσφέρουν, θα ήθελα ν΄ακούσω με ποιούς θα πάω;;; ..όχι μόνον ποιους να απορρίψω. Χωρίς αναλογικότητα και ρίσκο, δεν υπάρχει μέτρο και επιλογή.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σε κανα καφενείο αυτά, όχι εδώ.

    Γιωργος Βουδουρης
    ..το πάλεψα πάντως, να μη σου πω στα ίσα ..λες μαλακίες.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μαλακίες λένε βασικά οι κολλημένοι. Και όσοι τα τσεπώνουν, για να γλείφουν τον έναν ή τον άλλονε. Και μην το τραβάς άλλο. Δεν έχω όρεξη, εδώ, για κουβέντα. Στο είπα και πιο πάνω.

    Maria Kalogeraki
    Είχα κάτι αμφιβολίες, τώρα με έπεισες

    Γιώργος Δαραβίγκας
    Σωστά...είναι νέοι πολιτικοί σχετικά και δεν δικαιούνται να κουνάνε δάχτυλο.Ο γόνος απο τζάκι δικαιούται. Κάτι δις όμως που σφυρίζουν πάνω απο τα κεφάλια μας σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, μη μας σκλαβώσουν πάλι και σε απευθείας ''αναγκαίες'' αναθέσεις, τα βολεύουν εκεί με τα φράγκα...

    Dimitrios Kambakos
    Ας γκουγκλάρουν ''ΔΝΤ'' Κ ΄΄ΚΟΦΤΗΣ'' οσοι ψηφίζουν μνημονιακά κόμματα κ γκρινιάζουν κ απο πάνω,μήπως τους φύγει κάποτε η τσίμπλα,γιατί ο κάλος αποκλείεται...

    Nikos Athanassiu
    Φώντα διαβαζα τωρα σε ενα ιταλικό σαιτ οτι οι γερμανοι θα κατεβάσουν το φπα απο 19 σε 9 γισ επανεκκίνηση τηςοικονομιας τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Να σου πω και κάτι; Και να έπαιρνες αυτά τα 2.000 ευρώ, τι θα έκανες; Θα τα σπατάλαγες<<"...

    Ιωάννης-Πέτρος Παπέν
    Ότι πρέπει για προεκλογικός μποναμας. Πάρτι από την πρώτη Κυριακή

    Nikos Zozos
    Μόνο Κουτσούμπας

    Vassos Georgas
    κι αυτό σωστό

    Nikos Stabakis
    Φυσικά δεν είπε αυτό ο Τσίπρας, αλλά ΟΚ.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ξέχασα κάτι... ααααα.... και κάτι κόμματα να βάλω.

    Nikos Stabakis
    Ο Τσίπρας δεν αναφερόταν σε ατομικές αποζημιώσεις αλλά στο ποσό που έδωσε η Κύπρος για νοσοκομείο το οποίο ουδέποτε χτίστηκε γιατί βγήκε ο Κυριάκος και φυσικά το ποσό κάπου χάθηκε.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εκφράστηκε χυδαία μπροστά σε κόσμο που υπέφερε. Αυτό έχει σημασία. Ούτε μόνος σου δεν τα λες αυτά. Γιατί και ο άλλος δεν έχει κανένα λόγο να ξέρει σε τι αναφέρεσαι. Απαράδεκτος.
    Και μην πιάσουμε τώρα κουβέντα για τον Τσίπρα, γιατί θα το κλείσω το fb.
    Έλεος με τους Συριζαίους εδώ μέσα.

    Nikos Stabakis
    Όχι, οι συνομιλητές του είχαν απόλυτη συνείδηση του θέματος για το οποίο συνομιλούσαν. Εξ ου και δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση από τους συνομιλητές του. Οι αντιδράσεις προέκυψαν αργότερα, από την απομονωμένη φράση.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν είμαι Συριζαίος και ούτε ήμουνα ποτέ. Τους σιχαίνομαι από την εποχή του ΚΚΕεσ.

    Nikos Stabakis
    Μου είναι αδιάφορο το τι είσαι. Λέω ότι το συγκεκριμένο ήταν καθαρή μονταζιέρα. Υπάρχουν σοβαρά πράγματα για να κατηγορήσει κανείς τον Τσίπρα, αυτό δεν είναι ένα απ' αυτά.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ασε τα τώρα αυτά. άκουγε κόσμος. Υπήρχαν κάμερες. Τι να πει ο άλλος, όταν τον φτύνεις μπροστά του; Μην τους δικαιολογείτε είναι ντροπή. Έχουν κάνει εγκλήματα σε 5 χρόνια μέσα.

    Nikos Stabakis
    Πώς τους έφτυσε λέγοντας ότι θα τους χτίσει νοσοκομείο;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και το ποστ το έκανα για να γελάσουυμε. Δεν έχω όρεξη να συζητώ σοβαρά για τον Τσίπρα.
    Ας τα σάπια. Τα είδαμε τα νοσοκομεία που έχτισε. Ξεκολλάτε. Τραβάτε αλλού να τα πείτε αυτα.

    Nikos Stabakis
    ΟΚ, απλώς η συγκεκριμένη πρόταση χρησιμοποιείται διαρκώς και την βρίσκω άκυρη.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μια χαρά έγκυρη είναι. Και δείχνει το βαθύτερο ποιον το ατόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nikos Stabakis
      Φυσικά και δεν έχτισε. Αμέσως μετά έγιναν εκλογές. Το έγραψα πιο πάνω. Αλλά αυτό είπε, αν θέλουμε να μιλάμε για το τι όντως ειπώθηκε. Ότι έχουμε ένα ποσό για νοσοκομείο.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Καλά, καλά... Θα το χτίσει όταν ξαναβγεί.

      Nikos Stabakis
      Οπότε επειδή δεν θα το χτίσει όταν και αν ξαναβγεί έπρεπε να το είχε χτίσει μέσα στους έξι μήνες που έμεινε στην κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι ότι δεν το έχει αναλάβει ο Τσίπρας το νοσοκομείο, ο Κυριάκος εκλέχτηκε, αυτός το έχει αναλάβει. Αντί να ρωτάμε τι έγινε το ποσό λέμε ότι δεν θα το χτίσει ούτε ο Τσίπρας. Καλά...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Τι να χτίσει μωρέ ο άχρηστος; Υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο και μας καταδίκασε για 80 χρόνια ακόμα. Έλα τώρα με τους γελοίους. Εν τω μεταξύ το κακό που κάνανε στην Αριστερά δεν το έκανε ούτε ο Σκόμπι. Και τέλος η κουβέντα. Κάθε επόμενο σχόλιο θα σβήνεται.

      Nikos Athanassiu
      έτσι..

      Petros Kozakos
      Δεν υπάρχει καμμία σχετική εκπαίδευση και ούτε πρόνοια, ο Έλληνας δεν έχει μάθει να προνοεί, οπότε μετανοεί.
      Και το άλλο στο οποίο παρατηρώ μέχρι σήμερα πως κανείς αρμόδιος δεν αναφέρει...
      Η βοηθητική οδός για ποιον λόγο έχει αυτοκίνητα; Η τροχαία για ποιο λόγο δεν πάει να αφαιρέσει τις πινακίδες αυτών των απερισκεπτων και ανεύθυνων παρά θα τους δώσει το κράτος και 2000 € για επιβράβευση που κατέλαβαν την βοηθητική δίοδο στην οποία έπρεπε να κινούνται μόνο τα εκχιονιστικά οχήματα καθαρισμού. Για ποιον λόγο δεν τους κάνουν μήνυση για παρακόλληση συγκοινωνιών;
      Τι ζητάω τώρα, ψύλλους στα άχυρα στην χώρα που ανθεί η φαιδρή πορτακαλιά.

      Διαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Σε σοβαρό κράτος, όταν σου ζητάνε να κλείσεις την επιχείρησή σου για τον οποιονδήποτε λόγο, κανονικά θα πρέπει να σε αποζημιώνουν."...

    Stathis Nikokavouras
    αυτο ειναι το εγκλημα του τσιπρα.εφερε στην εξουσια το μητσοτακεικο ,τον αδωνη σπυρο γεωργιαδη,τον βοριδη ,τον πορδοσαλτε,.....τον μπογδανο....τον σκαι.....

    Ιωάννης-Πέτρος Παπέν
    πολλά έφερε εκτός από τη συμμορία. Πάρα πολλά!

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σας, για να δούμε τι λένε τα ποσοστά της Δεξιάς τα τελευταία δέκα χρόνια (και πιο πίσω να πάμε, κάπως έτσι είναι):
    Ελληνικές βουλευτικές εκλογές Ιουνίου 2012
    ΝΔ 29,7% + ΑΝΕΛ 7,5% + ΧΑ 6,9% + ΛΑΟΣ 1,6% = 45,7%
    Ελληνικές ευρωεκλογές 2014
    ΝΔ 22,7% + ΧΑ 9,4% + Ποτάμι 6,6% + ΑΝΕΛ 3,5% + ΛΑΟΣ 2,7% = 44,9%
    Ελληνικές βουλευτικές εκλογές Ιανουαρίου 2015
    ΝΔ 27,8% + ΧΑ 6,8% + Ποτάμι 6,1 % + ΑΝΕΛ 2,8% + ΛΑΟΣ 1% = 44,5%
    Ελληνικές βουλευτικές εκλογές Σεπτεμβρίου 2015
    ΝΔ 28,1% + ΧΑ 7% + Ποτάμι 4,1 % + ΑΝΕΛ 3,7% + ΕΚ 3,4% = 42.8%
    Ελληνικές ευρωεκλογές 2019
    ΝΔ 33,1% + ΧΑ 4,9% + Ελ. Λύση 4,2% + Ποτάμι 1,5% + ΑΝΕΛ 0,8% + ΕΚ 1,5% + Μαριάς 1,2% + ΛΑΟΣ 1.2% = 46,9%
    Ελληνικές βουλευτικές εκλογές Ιουλίου 2019
    ΝΔ 39,85% + Ελ. Λύση 3,70% + ΧΑ 2,93% + ΕΚ 1,47% = 47,95%
    Χμμμ, περίεργο, μου φαίνεται σαν να είναι σταθερά γύρω στο 45-48%...

    θανασης Βουγιουκας
    το εγκλημα του Τσιπρα ειναι οτι δεν προσπαθησε τουλαχιστον να τους παει μεσα οπως τους αξιζε. Βεβαια καπως δυσκολο γιατι ολο το συστημα απο πισω ειναι δικο τους. Οσο για τη δεξια την εφεραν στην εξουσια αυτοι που την ψηφισαν και αυτοι που δεν ψηφισαν καθολου. Αλλωστε τοσα χρονια ξερουμε ποιοι ειναι και παρ ολα αυτα ακομα και τωρα ειναι απο τις μεγαλυτερες παραταξεις. Εμεις ο λαος λοιπον ειμαστε οι κυριως υπευθυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Βιάστηκε ο Μητσοτάκης να ζητήσει από την Αττική Οδό να δώσει δυο χιλιάρικα. Από μόνοι τους θα δίνανε περισσότερα..."...

    Aris Karampeazis
    Όποτε δεν βιάστηκε, τους πρόλαβε να τους κάνει τη δουλειά

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αυτό θέλω να πω...

    Γιώργος Φραγκίσκος
    Πικρό γέλιο...

    Athanassios Fourgiotis
    δεν ζήτησε , τοσα του πρότειναν κι αυτός ειπε γιες σερ

    Youli Martini
    Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι εγκλωβισμένοι. Μία μικρή επανάσταση ίσως, απαιτώντας με αγωγές τεράστια ποσά. Όλα είναι με το μέρος τους και αυταπόδεικτα. Αλλιώς είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και εγκλωβισμένοι και μαγαζάτορες για διαφυγόντα κέρδη λόγω 2ήμερου κλεισίματος καταστημάτων, και άλλοι για καταστροφές σε αυτοκίνητα από πτώσεις δέντρων κ.λπ.

    Kostas Mouk
    Ανά άτομο κανονικά θα έπρεπε να πάει κι όχι ανά αυτοκίνητο. Άλλη μια αλητεία πάνω στις αλητείες τους.

    Eleni Founti
    Πιστεύω ότι τελικά θα συμβιβαστούν κάπως, πάντως σε αυτή τη φάση οι δικηγόροι λένε ότι εγκλωβισμένοι καρδιοπαθείς, έγκυες, κλπ προχωρούν σε αγωγές και μηνύσεις και ότι οι περισσότεροι αυτή τη στιγμή δεν τσιμπάνε με το διχίλιαρο. (Το έκαναν και υπερβολικά άκομψα βέβαια. Μόνο που δεν έβγαλε ανακοίνωση η Αττική Οδός ότι ανοίγει σαμπάνιες)
    https://www.dikastiko.gr/.../kardiopathis-egklovismenos.../
    Καρδιοπαθής, εγκλωβισμένος επί 20 ώρες στην Αττική οδό προσφεύγει με μήνυση και αγωγή αποζημίωσης στα δικαστήρια | Dikastiko.gr

    Aris Karampeazis
    πάντως παιδιά το τηλέφωνο στον δικηγόρο από την άσκηση της αγωγής απέχει 2000 miles from home κλπ μύτη δεν θα ανοίξει κατά το πλέον πιθανό

    Eleni Founti
    Ε μα αυτό έγραψα κι εγώ. Ότι τελικά θα συμβιβαστούν κάπως με κάτι. Αυτή τη στιγμή όμως η διαχείριση επιπέδου "επίλυση ιδιωτικών διαφορών ο Κυριάκος" είναι φέιλ.

    Salvo Coleman
    Συμφωνία έκανε με τα συμπεθέρια!

    Petros Kozakos
    Δεν πιστεύω πως η Ολλανδική εταιρεία που ανέλαβε θα δεχτεί έτσι εύκολα την ευθύνη της απαγόρευσης κυκλοφορίας διότι αυτό θέλει υπουργική απόφαση και εντολή. Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, δεν είναι κράτος εν κράτει. Ειναι πολύ νωρίς ακόμα για να αντιδράσουν. Την έχει άσχημα ο πρωθυπουργός.
    Οι Ολλανδοί είναι τα πιο σκληρά καρύδια του πλανήτη.
    Coolis Kartel κι εδώ, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις η οικογένεια βρίσκεται από κάτω.
    Νέος Χριστοφοράκος.
    Παλιά μου τέχνη κόσκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ "Μνημειώδη μετεγγραφικά παλτά..."...

    George Papagiannopoulos
    Ο θρυλικός Πολέτι...

    Lampros Papalexis
    Eκλαψα...

    George Floudas
    erik stradli

    George Floudas
    Ιρισμέτοφ
    Άντι Βλάχος
    Τζέισον Πόλακ
    Αμποάγκουε
    Ζίζι Ρόμπερτς
    Κοστάντσο…
    … αλλά ποιός να συγκριθεί μαζί του;

    Theodore Triantafillou
    "ΕΦΕΡΕ ΣΑΙΝΙΟ"

    Takis Psaltis
    κάπου είδα μιά ανάλογη φωτογραφική παράθεση μ αυτόν τον τύπο..... πραγματικά γέλασα πολύ

    Sakis Bwanas
    Πώς τον λέγανε έναν του Ολυμπιακού που τον έφεραν, δεν έπαιξε και μετά τού κόψανε και το πόδι;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αυτός ήτανε, ο Πολέτι, ο τερματοφύλακας.

    Konstantinos Kottis
    Το να βάλεις ένα Κύπριο να σου αντιμετωπίσει το χιόνι, μου θυμίζει ένα περιστατικό με τον Α. Βαρδή. Παντρεύεται ένας μουσικός και λέει στην παρέα του πως πάει για γαμήλιο ταξίδι στην Κούβα. Διερχόμενος από το σημείο ο Βαρδής, σταματά σαν να τον βάρεσε ρεύμα, στρέφει το βλέμμα του προς τον νεόνυμφο και του λέει: "Το να πας με την γυναίκα σου στην Κούβα, είναι σαν να πας ταξίδι στο Άργος και να κουβαλάς μαζί σου πεπόνια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ξεκινάει από σήμερα η επιχείρηση διάσωσης του Μητσοτάκη."...

    Vassos Georgas
    εκχιονιστικό υπάρχει ή να φέρουμε;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έχουν επάρκεια για την περίπτωση

    Ειρήνη Γιαννούλη
    Κούτρας, Ντσουνος στο ΣΚΑΙ, πριν λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ "Κάπου την είδα... Συντριπτική φωτό του ντεκλαρέ ροκά της ΝΔ Κουμουτσάκου – μνημείο ΒΠ ανεμελιάς και τζετ-σετ μακαριότητας."...

    Νίκος Βουρεκάς
    παρέα με την Φουρέιρα

    Σακης Λεκτερ
    ντροπη και λιγο ειναι

    Bakilos George
    Έλα βρε απλά έχει δει πολύ Σορεντίνο και έχει κόλλημα με Σερβιλο και la grande bellezza ο βλάχος.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Αυτό το βινύλιο έχει μια μικρή ιστορία. Είναι ένας δίσκος του Rick Wakeman ο οποίος έπαιζε keyboards στους «Yes».<<
    Rick Wakeman έχεις; Αυτό έχει σημασία... https://gkoumoutsakos.gr/content/parapolitika060117/
    Μεγάλη αγάπη η ρόκ μουσική - Γιώργος Σ. Κουμουτσάκος

    Yiannis Stamatiou
    Στην επόμενη θα είναι κάπως έτσι!

    Stelios Gagaris
    Μόνο εμένα μου θυμίζει Bil Frisell στη φώτο?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, φέρνει...

    Κώστας Δευ. Άξιος
    Εμένα μου μοιάζει με Larry King!

    Παναγιωτης Πανταζιδης
    Ξέρουμε αν σηκώθηκε ή τον βρήκαν παγωμένο όπως στη φωτογραφία?
    Ρωτάει ένας κακιασμενος κομμουνιστοσυμμοριτης γνωστός μου όχι εγω.

    Ναταλία Ρασούλη
    Σαν την Φουρέιρα

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Ο τρομος των Τουρκων , βοηθεια μας.

    Bill Blues
    ΑΠΑΛΕΥΤΟΙ !!!!
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!
    ΑΝΕΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
    《 ΑΡΙΣΤΟΙ 》 !!!!!!!

    Nikos Papoulias
    Για ατελείωτη προγκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πέθανε ο Μάκης, ο δεύτερος πατέρας μας, ο καφετζής μας, ένας πολύ καλός άνθρωπος, μια αγαθή ψυχή..."...

    Anastassios Anastassiou
    Χαμηλά επί της οδού Αράτου; αν θυμάμαι καλά...

    Marialena Oikonomidou B
    Συλλυπητήρια Φώντα μου

    Γιώργος Φρατζεσκάκης
    Θερμά συλλυπητήρια!

    Nico Fassbinder
    Ο κυρ-Μάκης, ο αγαπημένος μας!

    Βασίλης Καμπούρης
    Λυπάμαι πολύ...

    Giannis Sotiropoulos
    δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που έχουμε ζήσει σε αυτό το μαγαζί
    Μόλις είχε κλείσει για πάντα ο ναός
    https://m.youtube.com/watch?v=oNp2XAbg2QA
    Μάκης πλατεία Όλγας Πάτρα

    Βασίλης Καμπούρης
    Giannis πόσο κρίμα... Μου θυμίζει τη φάση με τον ψυχίατρο στο hard Rock frappe
    Παιδιά να τον θυμάστε

    Giannis Sotiropoulos
    δεν ξεχνιούνται αυτοί οι άνθρωποι

    Lampros Papalexis
    Να είσαι καλά να τον θυμάσαι, ειλικρινή συλυπητήρια

    Marina Adamopoulou-Makri
    Ειλικρινή συλλυπητήρια...

    Korina Farmakori
    Στην Πλατεία Όλγας;;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι.

    Korina Farmakori
    εκεί τη βγάζαμε το 90-92. Ατελείωτες ώρες.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Στις ίδιες καρέκλες καθόμασταν εκείνα τα χρόνια. Και από τα ίδια ποτήρια πίναμε.

    Θεοδουλος Παρασκευαιδης
    ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ....ΚΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΟΣΩΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ.

    Μιχάλης Χατζηπέτρος
    Στην πλατεία της αλανιαρας Όλγας, όπως είχε πει κάποτε.

    Panos Samartzis
    Ωπ! Καλό ταξίδι!

    Stathis Androutsakis
    Ειλικρινή συλλυπητήρια....

    Nikos Mitrogiannopoulos
    Λυπάμαι…

    Spuros Redmonday'sarmy
    οι παλιοί τον θυμούνται στο υπόγειο επί της Ρήγα Φεραίου αεικίνητο χωρίς το "θέμα" στο χέρι να τον δυσκολεύει στο ελάχιστο. Άπειρες μνήμες από εκεί φίλε ............

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Φοβερό το υπόγειο. Άλλη μυρωδιά. Ο Μάκης δούλευε σαν να είχε τρία χέρια.

    Periklis Georgiadis
    83-88, ωραία χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pantelis Vassiliou
      Συλλυπητήρια!!

      Periklis Georgiadis
      Εκείνος ο κουδουνάκιας τι να κάνει άραγε;

      Διαγραφή
  11. Σχόλια από το fb στο ποστ "Screenshot από τον «Ζιγκολό της Αθήνας» (1982)."...

    Antonios Bardalou
    Φιλάω σαν κόρη οφθαλμού μερικά τεύχη του Ιδεοδρομίου του Λεωνίδα Χρηστάκη.Μισοσκισμενα βέβαια λόγω χρήσης και της κακής ποιότητας του χαρτιού αλλά για μας που μπαίναμε στην εφηβεία στα τέλη του '70 ήταν μια αποκάλυψη.

    Zak Famellos
    Με πολλά πλάνα και από Κολωνάκι αποτι θυμάμαι.Ξανθος επίσης αγαπημένος ηθοποιός

    Χάρις Κουμαριώτη
    " ξερεις κατι για το μαη του '68.-οχι, ισως το παρισι ειχε διακοψει τις διπλωματικες του σχεσεις με τον Ορχομενό- ο μισελ ηταν απο τη Βιλλνεβ-κατι σαν τον Ορχομενό" χαχαχαχα βλεπω την ταινια τωρα

    Sakis Bwanas
    πού να διαβάσεις και το βιβλίο...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μην τα μαρτυράς όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή