Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 103

29/6/2018
Πλανάται η αίσθηση από ορισμένους ανίδεους πως όσοι ακούνε χιπχόπ σήμερα ακούνε κάτι σύγχρονο και μοντέρνο και πως όσοι ακούνε ροκ για παράδειγμα ή τζαζ ή άλλες μουσικές είναι ξεπερασμένοι και παλιομοδίτες.
Ορισμένοι φαίνεται πως δεν ξέρουν πως το ραπ και το χιπχόπ έχουν εμπορική ιστορία που φτάνει τα 40 χρόνια (το μιούζικαλ Runaways π.χ.), προγόνους από το 1968 (Pigmeat Markham) και ογκολιθικές field εγγραφές από γκέτο, σε ύφος gangsta rap, από το 1959 (Street And Gangland Rhythms - Beats And Improvisations By Six Boys In Trouble), σχεδόν 60 χρόνια πριν δηλαδή.
Ε όχι και να μας το παίζουνε «προχωρημένοι» αυτοί που ακούνε μουσικές, που ακούγανε οι μπαμπάδες και οι παππούδες τους! Ίσα ρε μπεκούνια…

28/6/2018
Κάτι έγραψα χθες για τους Shadows και τον Hank Marvin και είπα πως θα συνεχίσω σήμερα με τον Cliff Richard.
Cliff Richard and The Shadows λοιπόν και το πρώτο 45άρι τους, φρονώ, μ’ αυτό το όνομα (καθώς είχαν προηγηθεί κάποια ως Cliff Richard and The Drifters) από το 1959 με τα κομμάτια “Dynamite” και “Travellin’ light”.
Ο Cliff Richard, η πρώτη πολύ μεγάλη φωνή του ροκ στη Βρετανία, σπέρνει ασύλληπτα ροκεντρολάδικα vibes στο “Dynamite” – αν και τη μεγάλη επιτυχία την έκανε το άλλο κομμάτι, που ήταν slow, κι είχε φθάσει στο Νο 1 (στο βρετανικό Top 50).
Στη φωτογραφία βλέπουμε το ελληνικό 45άρι εκείνης της εποχής. Παρότι με... ξεφλουδισμένη ετικέτα, «σκοτώνει» στο πλατώ…

28/6/2018
Πέθανε πριν δυο μέρες ένας από τους πιο διακεκριμένους μπασίστες του ροκ (και τραγουδιστής ακόμη και άλλα διάφορα) στην παλιά Τσεχοσλοβακία, ο Fedor Frešo. Ήταν 71 ετών.
Εντάξει, αυτοί οι θάνατοι μπορεί να περνάνε απαρατήρητοι από τους πολλούς, αλλά για όσους από μας μεγαλώσαμε (και) με τα τσεχοσλοβάκικα συγκροτήματα –δίσκους των οποίων μαζεύαμε και από τα φεστιβάλ της ΚΝΕ στα έιτις, καθότι οι Κνίτες, τότε, ακούγανε βασικά ρεμπέτικα και ευτυχώς δεν ασχολούνταν μ’ αυτά– πάντα θα λένε κάτι.
Πέντε μόνο γκρουπ από τα οποία πέρασε o Frešo. The Soulmen, Prúdy, Collegium Musicum, M Efekt και Fermáta. Ειδικά οι εγγραφές του με τους Collegium Musicum συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων του… κομμουνιστικού progressive.
Τον θυμόμαστε λοιπόν μ’ ένα βίντεο, που ανέβασαν χθες οι (Τσεχο)Σλοβάκοι και που έχει τα πάντα μέσα…
 

28/6/2018
Τo έγραψα και σε τοίχο φίλου σχετικά με τα ελληνικά πανηγύρια για την ήττα των Γερμανών στο Μουντιάλ.
Κατ’ αρχάς να πούμε πως ο κόσμος έχει σωστό αισθητήριο (μην το απαξιώνουμε αυτό). Δεν είναι ηλίθιος.
Ξέρει, δηλαδή, ότι οι Γερμανοί καταστρέφουν ξανά την πατρίδα, μετά την Κατοχή, μέσω ενός οικονομικού 4ου Ράιχ (σε συνεργασία, πάντα, με τους εγχώριους μαυραγορίτες της ΛΜΑΤ κ.λπ.) και εκφράζεται μ’ αυτόν τρόπο.
Το θέμα είναι πως μέσω του συγκεκριμένου τρόπου έκφρασης (να επιχαίρεις για μια ποδοσφαιρική ήττα του εχθρού) δεν πρόκειται ν’ αλλάξει απολύτως τίποτα. Πρόκειται για μιαν εκτόνωση που ναι μεν έχει σωστό κίνητρο, αλλά έχει χάσει το στόχο.
Κάπως σαν το blues δηλαδή. Τραγουδάς για την κακή σου μοίρα, αλλά στο τέλος ξεχνάς ότι πρέπει να την αλλάξεις.

27/6/2018
Πριν τους Beatles, στην αυγή των σίξτις, μόνο αυτοί υπήρχαν και επηρέαζαν κόσμο. Οι Shadows με τον Hank Marvin (για τον Cliff Richard θα πω αύριο).
Αυτό το κομμάτι, το “Man of mystery”, είναι από το 1960 κι έχει ένα από τα ωραιότερα κιθαριστικά σόλο που έχω ποτέ ακούσει. Κι ένα από τα πιο αγαπημένα μου.
Φοβερό overdrive για ’κείνη την εποχή… Αθάνατο μέχρι σήμερα…

26/6/2018
Κι ένα λαϊκό 45άρι, μετά το εντεχνολαϊκό που ρίξαμε χθες.
Είναι ένα από τα πρώτα σχετικά και σίγουρα όχι από τα πολύ γνωστά τραγούδια, που έχει πει η Βίκυ Μοσχολιού (ή και… Βίκη, όπως διαβάζουμε στο δισκάκι).
Σκληρή ζεμπεκιά του Γιάννη Καραμπεσίνη το «Όλοι για το συμεφέρον» προέρχεται από το σάουντρακ της ταινίας του Κώστα Γεωργούτσου Η Πικραγαπημένη (1965), με την Γκέλυ Μαυροπούλου, το Στέφανο Στρατηγό, το Θανάση Μυλωνά κ.ά.
Στην άλλη πλευρά υπάρχει ένα τσιφτετέλι, από την ίδια ταινία, με τον Μιχάλη Μενιδιάτη και τη Φούλη Δημητρίου.
Το δισκάκι μάλλον είναι από τα σπανιότερα της Μοσχολιού, όμως το τραγούδι υπάρχει στο ΥouTube και το προτείνω για ακρόαση…

26/6/2018
Υπήρξα φαν του σκηνοθέτη David Lynch στα έιτις –τώρα πια δεν μ’ ενδιαφέρει και τόσο… μεγάλωσα– κι έχω δει τις πρώτες 5 ταινίες του (από τις δέκα συνολικά) από το Eraserhead, που το είδα σε βίντεο πολύ νωρίς στα έιτις και είχα εφιάλτες, μέχρι και το Wild at Heart. Α, είχα δει παλιά και κάποια επεισόδια του Twin Peaks, αλλά η γενικότερη αποστροφή μου προς τις τηλεοπτικές σειρές δεν με άφησε να… ολοκληρώσω.
Χθες-προχθές ο David Lynch, που εξ όσων φαίνεται βλέπει μπροστά και μακριά, είπε κάτι που θα εξοργίσει το… προοδευτικό Hollywood. Μπράβο στο φίλο μας… και λέω να ξεκινήσω να βλέπω, τώρα στα γεράματα, και την υπόλοιπη πεντάδα του αρχίζοντας από το The Lost Highway...

25/6/2018
Υπάρχουν δισκάκια, 45άρια εννοώ, που έχουν… δύο τρύπες και υπάρχουν διάφορες εκδοχές γι’ αυτό. Έχω μερικά τέτοια, τα οποία έχω αγοράσει έτσι για το γαμώτο.
Τούτο εδώ παίζει να είναι το κορυφαίο δισκάκι του Γιάννη Μαρκόπουλου, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην παλιά Polydor (πορτοκαλί με αστέρια) το 1965 και προς το 1968 στην κλασική κόκκινη. Ποιος ξέρει γιατί τρυπήθηκε και αχρηστεύτηκε…
Και τα δύο τραγούδια είναι σε μουσικές Γιάννη Μαρκόπουλου, στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου και με ερμηνείες του Πάνου Τζανετή.
Πικρά, αλλά μεγάλα τραγούδια (το «Ποιος δρόμος» είναι γνωστό από την κινηματογραφική εκδοχή των Στέλιου-Μαρινέλλας-Κούρκουλου στους «Αδίστακτους» του Κατσουρίδη το 1965), που ακούγονταν επί Ένωσης Κέντρου, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως μεταδίδονταν, από τα μέσα, και επί χούντας. Καθώς η χούντα κυνηγούσε τα τραγούδια που είχαν ηχογραφηθεί επί Κέντρου και έβγαζαν μια λύπη, μια στέρηση, έναν καημό, έναν πόνο («Να βρω τη μαύρη μοίρα μου / βαριά να της μιλήσω… Ποιος είναι αυτός που έφτιαξε / Το μαύρο ριζικό μας») θυμίζοντας συγχρόνως και Θεοδωράκη… Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα «σημαδεμένων» στίχων, που κατά τους υπεύθυνους των τότε μέσων υπέκρυπταν κάτι από τις βασανισμένες ζωές των αριστερών και συνεπώς ήταν απορριπτέα. 

24/6/2018
Πάει ο άλλος και φωτογραφίζει κάτι πατάτες λες και είναι ο… Καποδίστριας.
(Ο μόνος που θα εδικαιούτο, δηλαδή, να κάνει κάτι τέτοιο).
Από τότε που πέθανε το φιλμ το 90% των φωτογραφιών είναι για τα σκουπίδια.

24/6/2018
Μάγκες μη μου στέλνετε χιπχόπ για κριτικές… αν θέλετε το καλό μου. Καλύτερα βγάλτε σε βιβλιαράκι τις πρόζες σας και στείλτε μου αυτές.
Τώρα που μουσική και μουσικοκριτική πάνε κατά διαόλου γράφω και για… ποίηση άμα λάχει.

24/6/2018
Βγήκε ο Sting να παίξει reggae στους καναπεδάτους με τις προσκλήσεις στο Ηρώδειο και μαραθήκανε όλα τα τρίφυλλα από τον Καρβασαρά μέχρι την Αγουλινίτσα...

14 σχόλια:

  1. Σχόλια από το facebook περί Sting...

    George Nikolopoulos
    Τι να κάνει ..μεγάλωσε ..ρέγγε παίζει πάντως σίγουρα από το 80 που τον πρωτοείδα στο Σπόρτιγκ!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μπορεί ο Sting να παίζει ρέγγε τόσα χρόνια, αλλά είναι άλλο το (νεανικό και ζωντανό) κοινό του '80 και άλλο το σημερινό (των τελειωμένων).

    George Nikolopoulos
    Φοβάμαι ότι έχεις δίκιο..Έτσι αισθανόμουν τότε και έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα τώρα..Αλλά δεν θέλω να το παραδεχτώ !

    Spyros Diastimikos
    Μη σου πω ότι παίζει και οι περισσότεροι να πήγανε για lounge ηχόχρωμα και να βαρεθήκανε με τους μαστουροσκοπούς.

    Stelios Keryniotis
    Μα πώς αλλιώς θα διαφήμιζε το νέο (μέτριο, μάλλον) άλμπουμ που μοιράζεται με τον Shaggy... :)
    https://www.billboard.com/.../pop-shop-podcast-sting...
    Pop Shop Podcast: Sting & Shaggy Talk Bonding Over Their 'Love of…

    Lampros Papalexis
    Ρέγγε, λακέρδαι και σαρδέλαι...

    Ζουλιάν Μπάλστον
    Το καλύτερο ποστ για σήμερα.

    Salatas Nektarios
    έμαθα υπήρξε χορός ~

    Vasilis Kountzakis
    καλά τα λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το facebook για το δισκάκι του Πάνου Τζανετή με τις δύο τρύπες...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=P6efJh34DsU
    Ποιος δρόμος είναι ανοιχτός - Πάνος Τζανετής

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Η εξίσου φοβερή πίσω πλευρά...
    https://www.youtube.com/watch?v=PIHbrayc_Es
    ΠΑΝΟΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ -- ΔΩΣ' ΜΟΥ

    Κωσταντίνος Ματσούκας
    Συνήθως γινοταν Αυτό για να καταστραφεί καποιο στοκ για λογους κυρίως Δικαιωμάτων.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Επί του προκειμένου όμως τι να παίχτηκε Κώστα; Είναι λίγο περίεργο... Το λέω γιατί πρόκειται για πρωτότυπα τραγούδια των Μαρκόπουλου-Χριστοδούλου και στις δύο περιπτώσεις - με τον ίδιο τραγουδιστή, στις ίδιες εκτελέσεις και στην ίδια εταιρεία.

    Nikos Gkikas
    Υπάρχει εξάρτημα, που προσαρμόζεται στην τρύπα (έχει ανάλογη διάμετρο) και στη μέση του μια τρύπα κανονική, για να ταιριάζει στην κεφαλή του πικ απ. Αν ψάξεις στο Γιουσουρουμ, ίσως βρεις. Ο δίσκος δεν έχει κάτι, για κάποιο λόγο κατασκευαστηκε έτσι Έχω μια ντουζίνα 45αρια του Καλδαρα και του Elvis με την ίδια τρύπα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αποκλείεται να κατασκευάστηκε έτσι. Αυτό έγινε μετά. Λείπει κομμάτι... Τι "δεν έχει κάτι";

    Pantelis Panteloglou
    Προφανώς ο Φωντας δεν αναφέρεται στην τρύπα της μέσης, που είναι για τζουκμποξ, αλλά στη δεύτερη τρύπα. Μπορεί να ήταν κρεμασμενο από κλωστή σε καμία βιτρίνα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Φυσικά και αναφέρομαι στη δεύτερη τρύπα, τη μικρή.

    Nikos Gkikas
    Τώρα την είδα (γεράματα)

    Stathis Nikokavouras
    για θυμησου λιγο αυτο το με οσκαρ καταπληκτικο ντοκ για τον sugar man τον ροντριγκεζ με τα φοβερα τραγουδια του και πως στην σαουθ αφρικα που πουλαγε περισοτερο απο τον ελβις πριν βγει στα μαγαζια ο δισκος ειχαν σκρατσαρει τα τραγουδια που το απαρτχαιτ θεωρουσε επαναστατικα και δεν επαιζαν ,πηδαγε η βελονα.την ιδια εποχη στην αμερικη ειχε ξεχαστει αφου η εταιρια δισκων πηρε εντολη να κρυψει τον δισκο ,και να πει οτι δεν πουλαει....αφου τολμησε να γραψει ο τυπας τραγουδι που ελεγε...γιατι εχασα την δουλεια μου ,δυο εβδομαδες πριν τα χριστουγεννα...γραθια στα οσα γινονταν τοτε επι νιξον και στην αμερικανικη πετρελαικη και οικονομικη κριση.ειπαν οτι αυτοκτονησε και τον εσβησαν απο τον χαρτη....ελπιζω να το εχεις δει...
    http://www.medium-industry.com/movie-m97e1376d53.html
    Searching for Sugar Man 2012 Greek…

    Alexs İkonomu
    καλο αλλα ακομα καλυτερη η ταινια σε ενα απο τα καλυτερα σεναρια του Φωσκολου Για μενα ενα απο τα καλυτερα ελλ νουαρ

    Nikolaos Kotsovos
    Αδικημενος καλλιτεχνης....

    Nicholas Hatziyiannis
    Παιδιά, κατηργημενο είναι, προς καταστροφή. Η πρακτική συνεχιζόταν σίγουρα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα των 00s

    Konstantinos Zachopoulos
    Το έχω χωρίς καμία τρύπα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μάλλον με μία εννοείς.

    Giorgos Chloros
    υπάρχουν τρυπημένοι δίσκοι είτε από την λογοκρισία (παλαιότερα) είτε όταν μια εταιρία ραδιοφωνική έκλεινε και έκανε εκκαθάριση και με αυτόν τρόπο οι εκκαθαριστές εμπόδιζαν τους απολυμένους παραγωγούς να μεταπωλήσουν ή να χρησιμοποιήσουν τους δίσκους που είχαν περιουσία. Έχω ακούσει 2-3 ιστορίες από σχετικά πρόσφατα περιστατικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το facebook περί David Lynch...

    Maria Pappa
    απαίσιο το κείμενο στη Guardian επίσης δεν τον υποστήριξε κιόλας αλλά τεσπα ο καθένας ότι χαίρεται (για την αμερικάνικη δεξιά πάει). θα εξοργίσει σίγουρα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν ξέρω τι άλλο είπε, εγώ είδα αυτό το τουίτ του Προέδρου και δέχομαι τη δήλωσή του (του Λιντς) ως ορθή. Και δεν είμαι ούτε Αμερικάνος, ούτε δεξιός...

    Maria Pappa
    μα είναι λογική η σκέψη του απλά είπε επίσης ότι δεν τον ψήφισε αλλά υποστήριξε τον Sanders στις εκλογές.
    το κείμενο στην Guardian δεν μου άρεσε άφηνε υπονοούμενα ότι είναι Trumpικός και σεξιστής - μισογύνης δεν ξέρω ότι έχει πρόβλημα με τις γυναίκες επειδή είναι 70 και περίεργος.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, κι εγώ τον Sanders θα υποστήριζα στις εσωκομματικές (αν ήμουν Αμερικάνος) και όχι τη Χίλαρυ εννοείται. Μετά,, λέει πως ψήφισε κάποιον φιλελεύθερο. Σημασία έχει όμως τι λέει τώρα και τι θα ψηφίσει αύριο...
    Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω, θα βρω τη συνέντευξη και θα διαβάσω...

    Maria Pappa
    να σου πω δεν ξέρω τι θα ψηφίσει μόνο ο ίδιος το ξέρει

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ε ναι και δεν κολλάει να το πει ή να το δείξει (ως φαίνεται).
    Και για να ξεκαθαρίσω κάτι. Ώστε να μην βγαίνουν άσχετα συμπεράσματα. Εμένα σαν Έλληνα δεν μ' ενδιαφέρει και τόσο το πώς πολιτεύεται ο Τραμπ στο εσωτερικό, αλλά στο εξωτερικό. Έως ώρας λοιπόν ο Τραμπ αποδεικνύεται ως ο πιο ειρηνόφιλος πρόεδρος των ΗΠΑ (εν αντιθέσει με τον εγκληματία Ομπάμα), ενώ προσπαθεί να σπάσει το 4ο γερμανικό (οικονομικό) Ράιχ, μέσω του νεοπροστατευτισμού στην οικονομία. Αυτά έχουν σημασία για τους λαούς...

    Maria Pappa
    το μόνο που έχω να πω είναι ότι η ιστορία θα τον κρίνει

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το είπε και ο Τσίπρας αυτό...

    Maria Pappa
    και αυτόν το ίδιο λολ

    Chris Stassinopoulos
    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΩΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!

    Sakis Bwanas
    Χωρίς να υποτιμώ το shock value (αν και ακόμη κι αυτό χρήζει επανεξετάσεως), δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος αναμφισβήτητη μεγαλοφυία για ΟΛΟ του το έργο. Τον τίτλο του καλύτερου Προέδρου των ΗΠΑ τον διεξδικούσαν πολλοί, χωρίς αυτό να σημαίνει πραγματικά κάτι (ποιος το αποφασίζει αυτό για λογαριασμό ποιού και με ποια κριτήρια;)

    Maria Pappa
    χρησιμοποιούν out of context την δήλωση του επειδή ακούγεται ωραία. επίσης ήταν το μόνο ενδιαφέρον σημείο από μια ανούσια συνέντευξη - ίσως γι' αυτό θα την θεωρήσουν πετυχημένη μερικοί.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Για πάρτη του δε μίλησε ο Λιντς; Δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια σ' αυτά. Άλλος θα σου πει... για μένα ο χασάπης ο Μπους ήταν ο καλύτερος...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος αναμφισβήτητη μεγαλοφυία για ΟΛΟ του το έργο<< Και αυτό ισχύει πάντα. Ακόμη και για τους ποδοσφαιριστές. Έχω δει τον Χατζηπαναγή σε παιχνίδι να μην ακουμπάει μπάλα...

    Maria Pappa
    επειδή ακούγομαι σαν δικηγόρος του σκηνοθέτη λολ για πολλά χρόνια τον είχα αποκηρύξει προσωπικά. τον επανεκτίμησα με το τελευταίο twin peaks και τι προσπάθησε να κάνει. παραμένει ο τελευταίος ανεξάρτητος πάντως.

    Sakis Bwanas στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    ακριβώς, δεν έχει κάποια βαρύνουσα σημασία. Η συνολικη μου αποψη είναι οτι είναι σε μια εντελως δική του συχνοτητα οπότε είναι αναζωγονητικό να συντονίζεται καποιος μαζί του πού και πού αλλά αδύνατον να κολλάει εκεί (μού είναι δύσκολο να σκεφτώ τι σημαίνει φαν του Λυντς...)

    Maria Pappa στον Sakis Bwanas
    νομίζω υπάρχουν φαν συγκεκριμένων έργων του περισσότερο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εντάξει γενικότερα τώρα για τον Λιντς δεν έχω να πω κάτι. Οι γνώσεις μου και οι παραστάσεις μου σταματούν στα έιτις. Απλώς έκανα αυτό το ποστ λόγω Τραμπ και όχι λόγω Λιντς. Δηλαδή αν έλεγε ο Λιντς πως η καλύτερη ομάδα του Μουντιάλ είναι ο Παναμάς δεν θα ασχολιόμουν...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στην Maria Pappa
    Ε ναι, το Eraserhead π.χ. δεν μπορεί να μην έχει τρελούς fans. Μέχρι και ο Σάμ Ράιμι στο πρώτο Evil Dead το έχει αντιγράψει... Άσε τις επιδράσεις του στη μουσική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάνος Αργύρης
      Ο Λυντς καταστράφηκε απο τότε που άρχισε να ασχολείται με Υπερβατικό Διαλογισμό.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν τα ξέρω τα πιο μέσα.

      Θάνος Αργύρης
      Δες το "David wants to fly"... Documentary το οποιο ισοπεδώνει την εικόνα του Λυντς σαν ανθρωπο. Γυρισμένο απο φαν του Λυντς. 'Αρρωστος φαν υπήρξα και εγω λόγω Twin Peaks πιο πολύ

      Maria Pappa
      το ψάχνω άμεσα τι λέει εν ολίγοις αν έχεις διάθεση να μας κάνεις μια μικρή περίληψη.

      Yiannis Iliakis
      Είδα και εγώ πέρυσι το the art life, ντοκυμανταίρ για τον Λίντς. Τρελός φαν και εγώ, νομίζω οτι το άτομο αυτό είναι ...εμ πως να το πω, far out με την κακή διάσταση του όρου. Αγαπώ όλες τις ταινίες του αλλά το Lost Highway απλά δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα ξαναυπάρξει!

      Θάνος Αργύρης στην Maria Pappa
      οτι και να πω ειναι λιγο. Δες το αμεσα

      Antonis Kleidouchakis
      Ο Lynch δεν μπορεί να χωρέσει εύκολα σε κουτάκια. Για μένα ίσως ο νούμερο 2 μετά τον Kubrick.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ναι, και για μένα ο Κιούμπρικ υπήρξε ο κορυφαίος αμερικανός σκηνοθέτης μετά το '50... και με διαφορά όπως λέμε. Για το 2 δεν ξέρω...

      Panagiotis Koutakis
      Δηλαδή δεν έχεις δει το mulllholland drive; Επειγόντως

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Έχω κενά σε David Lynch...

      Panagiotis Koutakis
      το ήξερες ότι ήταν υποψήφιος να σκηνοθετήσει και star wars?

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Έχει σκηνοθετήσει επιστημονική φαντασία, γιατί όχι;

      Panagiotis Koutakis
      η συνέντευξη με τον Λούκας ήταν πριν το dune. Θα είχε σίγουρα ενδιαφέρον

      Αλέξανδρος Κατσαούνης
      Η δεύτερη πεντάδα είναι καλύτερη από την πρώτη.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Καλό μου ακούγεται αυτό! Είμαι τυχερός!

      Alexs İkonomu
      Ο Λυντς ειναι ο μεγαλυτερος αμερικανος σκηνοθετης των τελευταιων δεκαετιων Τιποτε αλλο

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από το facebook για τον Fedor Frešo...

    Το track list του βίντεο του YouTube...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    1968 Soulmen -- Baby do not cry (basgitara + vedľajší vokál) 00:00
    1969 Prúdy - Zvonky zvoňte (basgitara) 4:02
    1969 Prúdy - Šesť starcov (basgitara) 7:39
    1970 Collegium Musiicum - Hommage á J. S. Bach (spoluautor + basgiitara) 12:00
    1971 Collegium Musicum - Strange Theme (basgitara + spev) 20:00
    1971 If you want to fall (basgitara + spev) 33:38
    1972 Tenis (z albumu Zelená pošta) (basgitara) 47:05
    1973 Collegium Musicum - Monumento (spoluautor hudby + basgitara) 51:46
    1977 M. Efekt - V sobotu popoludní (hudba + basgitara) 1:04:57
    1980 Fermáta - Žilic (basgitara) 1:09:15 Bonus
    1977 M. Efekt . F.e.d.o.r. (basgitara) 1:12:42

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σύγχρονο χιπ χοπ έχει καταστρέψει την μουσική..όλα τα πιτσιρίκια ακούνε κομμάτια,τα οποία μόνο τραγούδια και μουσική δεν τα λες..κατρακύλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδυνατώ να καταλάβω την αδυναμία που δείχνετε στον Τραμπ. Ο άνθρωπος προσπαθεί να θωρακίσει μέσω του προστατευτισμού τα αμερικανικά μονοπώλια έναντι των κινεζικών και των ευρωπαϊκών. Αυτό τι σχέση μπορεί στ' αλήθεια με την ευημερία του εργαζόμενου λαού ανά τον κόσμο; επιπλέον οι ΗΠΑ, ως το υπ.αρ. 1 ιμπεριαλιστικό κράτος του πλανήτη, βρίσκονται διαρκώς σε εμπόλεμες συρράξεις διαρκείας σε διάφορα μέρη της γης μόνιμα και σταθερά, χωρίς κανένας πρόεδρος να μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό.Κρατούν στρατούς, εγκαθιδρύουν κυβερνήσεις, διεξάγουν κρυφούς και φανερούς πολέμους ακατάπαυστα για τους οποίους εμείς μπορεί και να μην ξέρουμε το παραμικρό. Ούτε βέβαια και το πως ένας σκηνοθέτης σαν τον Λιντς προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις μπορώ να καταλάβω. Εμένα αντιθέτως μού' ρχεται να ξεγράψω απ' τη μνήμη μου όλες τις ταινίες του που έχω δει και να θεωρήσω τον άνθρωπο απλώς ως έναν ακόμα αδαή αμερικάνο,ο οποίος ελλείψει έμπνευσης τό'χει ρίξει στο τρολάρισμα. Πρόλαβε ευτυχώς να κάνει κάποτε το Mullholland drive (τη μόνη ταινία του εδώ που τα λέμε που βγάζει νόημα και που είναι και ένα από τα καλύτερα θρίλερ που' χουν γυριστεί κι ας μην εμπίπτει στην παραδοσιακή θεματολογία του είδους) και το Straight Story (που έτσι απλά είναι στην τοπ 10 λίστα με τις πιο αγαπημένες μου ταινίες). Από κει πέρα αν κάποιος θεωρεί ως επανάσταση για την ανθρωπότητα τον πόλεμο των μονοπωλίων, τι να πω, οι κραυγές των παιδιών που τα άρπαξαν από τις οικογένειές τους το μόνο έγκλημα των οποίων είναι η φτώχεια τους, χάρισμά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >>Αδυνατώ να καταλάβω την αδυναμία που δείχνετε στον Τραμπ<<
      Δεν πρόκειται περί "αδυναμίας".
      Το ότι η Ευρώπη φοβάται, για να μην πω πως τρέμει τον προστατευτισμό στην οικονομία, που επιχειρεί να επιβάλλει ο Τραμπ, σημαίνει πως έρχεται καιρός να πληρώσουν και οι διάφοροι αεριτζήδες-απατεώνες. (βλ. σκάνδαλα στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κ.λπ.).

      https://tvxs.gr/news/eyropi-eop/ta-skandala-ton-pente-megalon-tis-germanikis-aytokinitobiomixanias

      Διαγραφή
  7. Βίκυ Μοσχολιού - Όλοι για το συμφέρον (1966)
    Ακούστε το ...
    https://www.youtube.com/watch?v=WbNenxnNsEw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή προσπάθεια - αν και θα πρέπει να υπάρχει και με τον κανονικό ήχο της ταινίας.

      Διαγραφή
  8. Βεβαίως υπάρχει, αλλά ο ήχος
    δεν ..."ακούγεται"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. SurrealisticEvening³ δεν γουστάρω να συζητάω για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα μαζί σου. Στο έχω ξαναπεί.
    Πόσω μάλλον, όταν αφήνεις αιχμές επί προσωπικού.
    Εγώ είμαι «λαϊκιστής» (έτσι δε μας λέτε εσείς οι ξενόδουλοι;).
    Λοιπόν, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα βρούμε, οπότε μη χαλάς το… μελάνι σου.

    Για κανα τραγουδάκι άμα θες πες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάτι ακόμη για να τελειώνω μαζί σου μια και καλή.

      Για ένα σωρό θέματα για τα οποία γράφω στο μπλογκ (δίσκους, βιβλία, ταινίες κ.λπ.) δεν έχεις έρθει ποτέ να σχολιάσεις. Παρά έρχεσαι να μας πεις μόνο για τις πολιτικές απόψεις σου, ειρωνευόμενος, μάλιστα, εκείνον που σε φιλοξενεί.
      Για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, θέλω να πω, δείχνεις πως δεν ενδιαφέρεσαι είτε γιατί είσαι άσχετος και δεν μπορείς να έχεις γνώμη, είτε γιατί συμφωνείς με όσα γράφω (μπράβο σου!).
      Γνώμη έχεις απ’ ό,τι φαίνεται μόνο για τη Μέρκελ και για τον Τραμπ – όπως και η… κουτσή Μαρία δηλαδή.
      Ε… άιντε κουβέντιασε μ’ αυτήν.

      Διαγραφή
  10. SurrealisticEvening³ σου εξήγησα ότι δεν ενδιαφέρομαι να συζητήσω πολιτικά ζητήματα μαζί σου, αλλά επανέρχεσαι (ξανά και ξανά), γιατί εσύ είσαι εκείνος που ζορίζεται και δεν μπορεί να αντιληφθεί ποια είναι τα όρια μιας συζήτησης ανάμεσα σ’ έναν επώνυμο και σ’ έναν ψευδώνυμο.
    Δεν συζητώ λοιπόν τέτοια θέματα με αγνώστους και μάλιστα on line.
    Παλιότερα είχα εμπλακεί σε ορισμένες τέτοιου τύπου συζητήσεις, αλλά ήταν λάθος μου.
    Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι απόψεις σου (από τη στιγμή που δεν είναι σκέτες πολιτικές απόψεις, αλλά εμπεριέχουν ψευτοεξυπνάδες, διανοουμενίστικες παπάτζες και κατευθυνόμενες ειρωνείες), ούτε η γνώμη σου για μένα.
    Γράψαμε ΤΕΛΟΣ. Δεν θ’ ασχοληθώ ξανά μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή