Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 194

11/10/2019
Τι καΐλα τον έπιασε τώρα τον Μητσοτάκη να ψηφίζει, στην Ελλάδα, η... θεία από το Σικάγο δεν μπορώ να το καταλάβω (λέμε τώρα). Εδώ δεν ψηφίζουν σχεδόν οι μισοί Έλληνες, απ’ αυτούς που ζουν στη χώρα και υποτίθεται πως νοιάζονται γι’ αυτήν, και θα ψηφίζει τώρα ο κάθε απίθανος, από του διαόλου τη μάνα, που νομίζει πως ακόμη στην Ελλάδα φοράνε φουστανέλες;
Θα καταντήσει η ψήφος στις εκλογές, λες και ψηφίζεις για τη γιουροβίζιον ή για το next top model...

9/10/2019
«Μην αφήσετε να κάνουν την χώρα που γεννήθηκε ο Πολιτισμός και η Ιατρική, ίδια με την χώρα που γεννήθηκε η Kim Kardashian. Αυτό θέλουν». [το μήνυμα που ρίχνει εδώ έχει σημασία και όχι το πού γεννήθηκε ο Πολιτισμός και η Ιατρική - για να προλάβω κάποιους...]
Υπάρχουν διάφοροι καραγκιόζηδες (τους βλέπεις σε σχόλια) που ασχολούνται με το πώς βάφει τα μαλλιά του ο Sin Boy (Lil Jesus), με το αν πλασάρει το χασίσι στη νεολαία, με το πόσο Έλληνας ή Αλβανός είναι και με άλλες τέτοιες αηδίες. Φυσικά, για τα τραγούδια του αυτά καθ’ αυτά, όλοι αυτοί οι... σχολιαστές της δεκάρας, δεν λένε τίποτα. Εντάξει, το “Mama?” ήταν μαλακία (αν και αναγνωρίζω πως ήταν πιασάρικο), αλλά το “Desole” δεν είναι. Και καλούς στίχους έχει, με κοινωνικό αντίκρισμα, ασχέτως αν μπερδεύονται διάφορα ανάμεσα, ενώ και μουσικά στέκεται. Εγώ το ακούω σαν dancehall δηλαδή (δεν ξέρω από τραπ και τέτοια), σαν μετεξέλιξη του ήχου του Tenor Saw και του Dillinger.
«Propaganda φλομώνουν με ψέμα / φωνάζω γαμιέται ο ant1 / δημοσιογράφο άμα δείτε στον δρόμο / στην μάπα να φυγει το φλεμα»
Λένε κάποιοι πως... δεν καταλαβαίνουν τα λόγια του Sin Boy. Σιγά ρε τα ωά! Γιατί, εκείνα (τα λόγια) που σας αρέσουν και τα καταλαβαίνετε λένε τίποτα ιδιαίτερο; Παπαριές ακούτε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

9/10/2019
Βλέπω πολλές αναρτήσεις για τον John Lennon σήμερα...
Λοιπόν, αυτό που φαίνεται εδώ είναι το βιβλίο του ιστορικού ηγέτη του Αμερικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (Communist Party USA ή CPUSA) Gus Hall (1910-2000) «Mandate for Fightback» (1981), το οποίο είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, την ίδια χρονιά, από τη Σύγχρονη Εποχή, με τον χοντροκομμένο τίτλο «Το Αντιπάλεμα». Βασικά, το βιβλίο είναι η εισήγηση του (τότε) Γενικού Γραμματέα του CPUSA στην Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής, την 13/12/1980. Στην εισήγηση υπήρχε μία μικρή αναφορά στον John Lennon, ο οποίος είχε δολοφονηθεί 5 μέρες νωρίτερα (8/12/1980). Έλεγε ο Hall:
«Είναι φανερό ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επιδιώκουν να αναπτύξουν ένα είδος συναισθηματικού αποπροσανατολισμού σχετικά με τη δολοφονία του Τζων Λένον (σ.σ. και σε σχέση με τα... γενέθλιά του, θα προσέθετα). Αυτό όμως που μένει στην κορυφή είναι ένα πλατύ αίσθημα για ειρήνη, ένα αίσθημα που αντιπροσώπευε ο Λένον στη διάρκεια της ζωής του. Αυτό το αίσθημα είναι ένα μέρος των γενικότερων δράσεων των μαζών, που σχετίζονται με τα ζητήματα του πολέμου και της ειρήνης».

8/10/2019
Λεφούσια από έλληνες stand-up «κωμικούς», που τους αποκαλούν τώρα και χαζά «όρθιους κωμικούς» (ψευτοευαισθησίες και-καλά για τη γλώσσα). Δεν ξέρω τι φρούτο της εποχής είναι κι αυτό, αλλά εγώ βλέπω (στο YouTube) και ακούω πολλή βλακεία, σκέτο ατάλαντους, που έχουν όμως ένα κάποιο κοινό (έχει βοηθήσει και η τηλεόραση σ’ αυτό, όπως και το ραδιόφωνο), που χάσκει μαζί τους (το κοινό) κι έτσι κι εκείνοι προχωράνε... Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, δεν έχει νόημα, οι περισσότεροι είναι πάνω-κάτω ίδιοι, βαρετοί, προβλέψιμοι και υπέρ το δέον ψωνισμένοι (έχουν πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο τους – νομίζοντας πως είναι κάτι σαν τον George Carlin).
Η Ελλάδα έχει παράδοση στο είδος, δεν λέω, από την εποχή του Ζαζά, ή και ακόμη παλιότερα (δεν ξέρω τώρα), αλλά τούτοι οι τελευταίοι είναι τελείως φτηνοί και άχαροι. Και κάπως έτσι θυμήθηκα και τον υποτιμημένο Γιάννη Μπουρνέλη, που τον είχα δει από σπόντα, στο ΑΚΡΟΝ, στη Λένορμαν, στις αρχές του ’90...

7/10/2019
Δεν είναι ηλίθιοι (τον ηλίθιο τον συμπονάς), είναι κάτι χειρότερο, είναι γελοίοι. Συγκρίνουν άσχετες μεταξύ τους ταινίες, για να κάνουν κριτική (της πλάκας) σε μια ταινία, που δεν την γουστάρουν (ακόμη και πριν τη δουν), για τελείως προφανείς (και μη κινηματογραφικούς φυσικά) λόγους. 
Ρε γίδια και το «Ζ», το 1975, όταν προβλήθηκε στην Ελλάδα (από τέλη ’74 ξεκίνησε), πόσα εισιτήρια νομίζετε πως έκοψε σε σχέση με τα «Σαγόνια του Καρχαρία»;

8 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb για τη σύγκριση ανάμεσα στην ταινία Τζόκερ και στην ταινία του Γαβρά...

    Εύα Αθανασοπούλου
    Ο Τζόκερ μπορεί να είναι μια εξαίρετη ταινία στο είδος της, αλλά ως εκεί. Για την ταινία του Γαβρά -σε άλλο ειδος έτσι κι αλλιώς- χρειαζεται να διαθέτεις και κάτι άλλο εκτός από χρήματα και ηθοποιούς....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Την είδα την ταινία του Γαβρά, την άλλη θα την δω το καλοκαίρι... ��

    Takis Psaltis
    πως σου φάνηκε η ταινία του Γαβρά ??

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κάποια στιγμή αν βρω χρόνο θα γράψω. Δεν θέλω να πω τώρα μονολεκτικά.

    Takis Psaltis
    εννοείται..... είμαι σίγουρος πως έχει πολύ μελάνι....

    Maria Kalogeraki
    Ναι πράγματι είναι άστοχη η σύγκριση. Από την άλλη ο λαϊκός κόσμος θέλει το παραμύθι του για να ξεφύγει. Εγώ δεν διαβάζω την παλιοφυλλάδα. Άντε να κοιτάξω καμιά καθημερινή για να δω το αντίπαλο δέος.

    Kwstas Agas
    Το ίδιο διάβασα κι εγώ σήμερα στα Νέα: σύγκριση των 24.000 εισιτηρίων που έκοψε η ταινία του Γαβρά σε σχέση με τα 140.000 εισιτήρια του Joker για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η ταινία του Γαβρά καταποντίστηκε!! Κι όμως, το να κόβει 24.000 εισιτήρια ελληνική ταινία εν έτει 2019 είναι επιτυχία!!! Επίσης όσοι ριξανε λάσπη στην ταινία του Γαβρά, και συνεχίζουν να το κάνουν, δεν το καταλαβαίνουν ότι της προσφέρουν την καλύτερη ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ!! Αν θέλεις να "χαντακωσεις" μια ταινία, έναν δίσκο, ένα τραγούδι κλπ, τότε γυρισε του την πλάτη, μην ασχολείσαι μαζί του, μην το διαδιδεις κλπ. Όσο πιο πολύ το συζητάς, ακόμη και για να του ρίχνεις λάσπη, τόσο πιο πολύ το κρατάς στην επικαιρότητα

    Lampros Papalexis
    Σου κλέβω τη φωτογραφία...

    Μιχαλης Γιακουμιδακης
    και η αρχοντισσα και ο αλητης εκοψε 1000000 ,τι με αυτο και η ΕΡΤ εχει μικρη ακροαματικοτητα τι με αυτο?αλλο προιον αλλο ταινια,και το ARIEL πουλαει πιο πολυ απο το τζοκερ,αν θες να συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια...

    Mike Beles
    Αυτός είναι ο Φασισμός της καθημερινότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb περί stand-up κωμικών κ.λπ.

    Ferris Costas
    Όχι μόνο η Ελλάδα έχει τη δική της παράδοση στο είδος, αλλά η παράδοση αυτή έχει αρχαίες ρίζες. Από τις "Ομιλίες" της Ζακύνθου ίσαμε τους "Μάηδες" της Μακρυνίτσας, κι από τον κωμικό στόμφο του Καραγκιόζη ίσαμε τον τελάλη ή τον μανάβη που διαλαλεί το εμπόρευμά του, η εισαγωγή του "αμερικάνικου" stand up τι να σου κάνει... (Σ' αυτή την παράδοση ανήκει κι ο Μπουρνέλης, μας αρέσει δε μας αρέσει).

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σίγουρα. Και οι μίμοι του Βυζαντίου και άλλοι ενδεχομένως μέσα στην Ιστορία.

    Giannis Mellios
    Εγώ Φωντα θεωρώ πως το βασικο πρόβλημα με πολλούς από δαύτους δεν ειναι ετσι απλά η σάχλα , η βαρεμάρα και η βλακεία ... αλλά οτι γίνονται συχνα πυκνά χυδαίοι σεξιστές και ρατσιστές , χλευάζουν το (γι'αυτους) διαφορετικό κ καλα αθωα. Ενω στην εξουσια κάνουν την κότα .. μόνο ροχάλες

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σάτιρα, χωρίς να κάνεις την εξουσία να νοιώθει άβολα δεν υπάρχει.

    Σπύρος Σιάτρας
    ... στο οποίο ΑΚΡΟΝ, είχε κάνει και μια απο τις πρώτες του εμφανίσεις ο 15-16χρονος Σάκης (Ρουβάς) που τον παρουσίαζε ο Μπουρνέλης ως "παιδί ταλέντο που χορεύει και τραγουδα"... :)

    Vagelis Papageorgiou
    Ο Χάρυ Κλυν το μετέφερε από αμερική και το προσάρμοσε στα ελληνικά δεδομένα με μεγάλη νομίζω επιτυχία, πρωτοπόρος για την εποχή του, με δικό του στυλ, ίσως να "έκλεψε", να επηρεάστηκε από αμερικάνους του είδους, αλλά σίγουρα δεν αντέγραψε, είχε μία αυθεντία και γι' αυτό τέτοια απήχηση.

    Yiannis Stefanakos
    Aυτό το "όρθιος κωμικός" που το βλέπω όλο και συχνότερα, τι φάση; Οι υπόλοιποι δλδ τι είναι, καθιστοί ή ξαπλωμένοι;

    Patritsopoulos Nikos
    ετσι, μαζι με τις ζωντανες ηχογραφησεις του χ.κλυνν που βρισκονται στο yt πλεον και εχουν πιο πολυ ...ζουμι απο τα βινυλια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια στο fb σχετικά με το ποστ για το τραγούδι του Sin Boy...

    Giwrgos Kalogirou
    Άσε τον χομπίστα Φωντα. Αν θελεις να ακούσεις δυνατό ελληνικό χιπ χοπ άκου Λόγος Τιμης

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σίγουρα υπάρχουν και καλύτεροι, σίγουρα υπάρχουν και χειρότεροι. Τώρα γράψαμε δυο λόγια για τούτον εδώ και για το συγκεκριμένο τραγούδι.

    Jimmy Manolakos
    Κάτω του μετρίου. Κοινωνικό αντίκρισμα δεν...
    Σίγουρα καλύτερο από την προηγούμενη βλακεία. Πάντως Φώντα ,αν και δεν μπορώ τα στρατευμένα, τα πιτσιρίκια από το Αλιβέρι ΚΘ, έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Κοινωνικό αντίκρισμα μέχρι το μεδούλι.

    Michalis Matthaiou
    Κάργα ζούρλια :D
    https://www.youtube.com/watch?v=SyQ1tOER3YM
    Ο SINBOY εξηγεί τι πραγματικά συμβαίνει (Για DPG, ΑΝΤ1 και ΑΡΝΑΟΎΤΟΓΛΟΥ)

    Stam Ekmek
    Like για τον Tenor Saw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb περί της ψήφου των αποδήμων...

    Win Berry
    Από ό,τι κατάλαβα αυτό που κάνει τώρα δεν αφορά τον Πορτοκάλος, αλλά έλληνες του εξωτερικού που είναι γραμμένοι ήδη στους εκλογικούς καταλόγους (δηλ. έχουν ελληνικά χαρτιά, διεύθυνση στην Ελλάδα κτλ)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν ισχύει αυτό. Με κάποιες διαδικασίες μπορεί να ψηφίσει και η θεία από το Σικάγο. Είναι θέμα ιθαγένειας.
    Π.χ. άμα γεννηθείς στο εξωτερικό από έλληνες γονείς, αλλά δεν έχεις πατήσει ποτέ στην Ελλάδα, έχεις το "δικαίωμα" να ψηφίζεις στην Ελλάδα. 'Η μάλλον για την Ελλάδα.

    Win Berry
    α οκ, δεν το ήξερα αυτό...πάντως άμα μπει ο άλλος στην διαδικασία να φτιάξει τα χαρτιά του (με ελληνική γραφειοκρατία...) για να πάρει ελ διαβατήριο, να σηκωθεί να πάιε να ψηφίσει κτλ πάει να πει ότι έχει κάποιο ενδιαφέρον για την χώρα. Επίσης δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι είναι τόσο δεξιοί όσο το περιγράφουν εδώ. Ο άλλος κάτω γράφει ότι όλοι οι δεξιοί της Πελοποννήσου πήγαν ΗΠΑ, μέχρι τώρα άκουγα το αντίθετο ("φύγαν όλοι οι αριστεροί μετά τον εμφύλιο, οι δεξιοί ήταν καβατζωμένοι στο μετεμφυλιακό κράτος"). Άλλο τώρα ότι οι ομογενείς με αξιώματα είναι τραμπ/συντηρητικοί, αυτό έχει να κάνει με τον ρόλο που παίζει η εκκλησία στην ομογένεια - δηλ. κάποιος ομογενής αριστερών πεποιθήσεων μπορεί να μην μπει καν στον κόπο να ασχοληθεί με τα κοινά της ομογένειας με το επιχείρημα σιγά μην έφυγα από το Βαλτέτσι να πάω στην NYC για να μπλέξω στην ίντριγκα με τους παπάδες.

    Andreas Karampelas
    Ο Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας αναγνωρίζει ελληνική ιθαγένεια σε όποιον μπορεί να αποδείξει -σε απεριόριστο γενεαλογικό βάθος- την καταγωγή του από Έλληνα ή Ελληνίδα πολίτη μέσω του «δίκαιου του αίματος». Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Έτσι δυνητικά ο αριθμός των ΄΄Ελλήνων΄΄ εξωτερικού που μπορούν να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου είναι απροσδιόριστος. Στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι περίπου 1,5 εκ. Έλληνες που διαμένουν σήμερα στο εξωτερικό συν 700 χιλ. περίπου που έφυγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Αυτοί οι 2 με 2,2 εκ έχουν το δικαίωμα της ψήφου, αρκεί να΄ρθουν την ημέρα των εκλογών να ψηφίσουν. Αυτός ο απροσδιόριστος αριθμός ''Ελλήνων εξ αίματος'' σε σύγκριση με το εγχώριο εκλογικό σώμα, βρίσκεται στην βάση του προβληματισμού του πόσο είναι θεμιτό ένα εκλογικό σώμα εκτός επικρατείας να καθορίζει το εκλογικό ποσοστό εντός της. Η Γερμανία πχ έχει ορίσει ότι ένας Γερμανός εξωτερικού μπορεί να ψηφίσει μόνον εάν αποδείξει ότι οι αποφάσεις της Γερμανικής Κυβέρνησης επηρεάζουν την ζωή του στην χώρα που διαμένει.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>την καταγωγή του από Έλληνα ή Ελληνίδα πολίτη μέσω του «δίκαιου του αίματος». Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.<<
    Δεν ισχύει αυτό πάντως. Υπάρχει σε αρκετές χώρες το "δίκαιο του αίματος". Νομίζω σε Μάλτα, Δανία, Τουρκία κ.ά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Andreas Karampelas
      Οκ να το δεχτώ.....πάντως όλες οι χώρες με μεγάλες κοινότητες ομογενών έχουν βάλει ΄΄εμπόδια΄΄ στο εκλογικό δικαίωμα τους, προκειμένου να εμποδίσουν την αλλοίωση του εκλογικού ποσοστού εντός της επικράτειας τους. Οι Γάλλοι εξωτερικού πχ εκλέγουν έως 3 βουλευτές σε εκλογική περιφέρεια εξωτερικού.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ναι, και οι Ιρλανδοί και άλλοι. Έτσι πρέπει.

      Win Berry στον Andreas Karampelas
      εντάξει τώρα, αν ένας κάτοικος Σικάγου μπει στην διαδικασία να αποδείξει στο καφκικό ελληνικό δημόσιο και μάλιστα εξ αποστάσεως ότι είχε μια προγιαγιά ελληνίδα και όλο αυτό μόνο και μόνο για να φάει μια Κυριακή να πάει να ψηφίσει, ε για εμένα όχι μόνο να ψηφίσει, αλλά να τον βάλουμε και στο επικρατείας ... τώρα για τα 2 εκ ελ εξωτερικού που ήδη έχουν δικαίωμα ψήφου (πολλοί μου φαίνονται...), μάλλον καλό θα είναι για την Ελλάδα. Όποια και να είναι η πολιιτκή τους τοποθέτηση, σίγουρα έχουν πολύ λιγότερες κομματικές εξαρτήσεις από τους ντόπιους και αυτό καλό είναι για την εκλογική διαδικασία και την εξυγίανση των κομμάτων. Επίσης, οι κάτοικοι εξωτερικού εξαρτώνται λιγότερο από τα ελληνικά ΜΜΕ για την διαμόρφωση άποψης και αυτό είναι καλό για την δημόσια σφαίρα (ελληνική ιδιαιτερότητα αυτό• ιρλανδοί, γάλλοι κτλ έχουν πρόσβαση σε πολύ περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες).

      Nikos Fotakis
      Για τους αριστερούς και τους δεξιούς στον εμφύλιο κλπ. Οι αριστεροί δεν έμπαιναν στις ΗΠΑ ούτε με σφαίρες, για τους γνωστούς λόγους. Οπότε, υπήρξε μοιρασιά: οι δεξιοί πήγαν στις ΗΠΑ, οι αριστεροί στην Αυστραλία. Αυτό δεν κάνει τους Ελληνο-αυστραλούς λιγότερο εθνικιστές/ φουστανελάδες. Πολλοί με τα χρόνια μετακινήθηκαν προς τα δεξιά. Αλλά σε γενικές γραμμές είναι παραδοσιακά κεντρο-αριστεροί (ΠΑΣΟΚ :p )

      Andreas Karampelas
      Αντιγράφω απ΄το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη «Καραμανλής off the record», εκδ. Λιβάνη., 2011, για να καταλάβετε τις επιδιώξεις της Δεξιάς.
      «Ο πρώην πρωθυπουργός αποπειράθηκε να αλλάξει τους βασικούς συσχετισμούς της μεταπολίτευσης υπέρ της Κεντροδεξιάς με την ψήφο των αποδήμων. [...] Η χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας σε 30.000 ομογενείς από τη Βόρειο Ηπειρο (όνειρο δεκαετιών) και η εξαγγελία της παροχής ψήφου στους αποδήμους κατά το ταξίδι του στην Αυστραλία (22/5/2007) υπηρετούσαν έναν μακροπρόθεσμο στόχο: να αλλοιώσει αθόρυβα και οριστικά τον συσχετισμό δυνάμεων υπέρ της Κεντροδεξιάς, καθώς οι απόδημοι είναι φιλελεύθεροι και οι Βορειοηπειρώτες συντηρητικοί. Δεν πρόλαβε όμως!»

      Giorgis Christodoulou
      Εδώ συμβαίνει το εξής: στα σχολεία των Αθηνών, οι γονείς παραπλανούν με ψεύτικα στοιχεία (δηλώνουν ως κατοικία την έδρα εργασίας, δηλώνουν φιλοξενούμενοι, νοικιάζουν εικονικά ένα σπίτι για ένα τρίμηνο) τη διεύθυνση ώστε να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους στο δημόσιο της γειτονιάς μαζί με τα "αλβανακια". Τι να πεις....

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Και δηλώνουν και διευθύνσεις των παππούδων για να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολείο με "καλούς καθηγητές", επειδή έτσι τους είπαν ότι το τάδε σχολείο έχει "καλούς καθηγητές"...��

      Giorgis Christodoulou
      Και μετά λέμε για την ψήφο. Εν τω μεταξύ θα εκλέγονται κιόλας;

      Διαγραφή
    2. George Chatzakis
      Είμαστε στο 2020, τα 70s και τα 80s, μάλλον έχουν περάσει... "Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν ανοίξει, δεν μπορεί να λειτουργήσει" : Φράνκ Ζάπα.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Πού κολλάει αυτό;

      George Chatzakis
      Σε μια παγκοσμιοποιημένη ανθρωπότητα (ανεξάρτητα αν αυτό μας αρέσει ή οχι) ,το να αρνήσε "την ψήφο ανθρώπων με Ελληνική υπηκοότητα, που είναι εγγεγραμμένοι στους Ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους", νομίζω οτι παραπέμπει σε λογικές περασμένων δεκαετιών. Προσωπική μου άποψη, χωρίς πολιτικά υπονοούμενα.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν συμφωνώ. Προσωπικά δεν γουστάρω να καθορίζουν την τύχη μου (ας το πω έτσι) άνθρωποι που δεν ζουν στη χώρα μου και που μπορεί να την επισκέπτονται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια ή και ποτέ. Καλώς ή κακώς υπάρχουν ακόμη ελληνικές κυβερνήσεις, κράτη, σύνορα κ.λπ.

      Antonis Kalamoutsos
      Εγώ έχω να σας πω, ως μετανάστης στην Ιρλανδία εδώ και τρία χρόνια, ότι οι απόψεις σας για τους Έλληνες του εξωτερικού είναι πολύ απόλυτες. Εκτός από τους μακεδονομάχους που λέτε (που όντως υπάρχουν αρκετοί), υπαρχουν επίσης και πάρα πολλοί άνθρωποι που έφυγαν τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα επειδή απλώς δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Δεν έχουμε ξέρετε όλοι περιουσίες και σπίτια στην Ελλάδα. Έχουμε όμως γονείς συνταξιούχους και φίλους άνεργους και την ελπίδα ότι μια μέρα μπορεί να καταφέρουμε να γυρίσουμε. Οι ψηφοφόροι του εξωτερικού είναι τόσο διαφορετικοί όσο οι ψηφοφόροι του εσωτερικού. Έχει φασίστες και δεξιούς, έχει αριστερούς και ανθρώπους καλλιεργημένους, έχει και απολιτίκ αδιάφορους. Μην συνεχίζετε να συντηρείτε τα στερεότυπα ότι όλοι όσοι φύγαμε είμαστε φουστανέλες ή προδότες ή ότι πιάσαμε την καλή. Ο πολιτικοποιημένος άνθρωπος ενδιαφέρεται όπου κι αν είναι.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      1. >>Εκτός από τους μακεδονομάχους που λέτε<< εγώ δεν μίλησα καθόλου για Μακδονομάχους,
      2. >>Μην συνεχίζετε να συντηρείτε τα στερεότυπα ότι όλοι όσοι φύγαμε είμαστε φουστανέλες<< παρανοείς αυτά που έγραψα, εγώ δεν είπα ότι όσοι έφυγαν είναι "φουστανέλες", ούτε συντήρησα κάποιο στερεότυπα, άλλο είπα,
      3. Δεν συζητάμε εδώ γι' αυτούς που έφυγαν μέσα στην κρίση.

      Antonis Kalamoutsos
      Η παρέμβαση μου δεν ήταν προς τα δικά σας γραφόμενα όσο για κάποια σχόλια που διάβασα. Δυστυχώς, έχω δει κι άλλες φορές αντίστοιχα κι απλώς ήθελα να επισημάνω ότι οι γενικεύσεις και οι απολυτότητες δεν ταιριάζουν σε προοδευτικούς ανθρώπους, όπως φαντάζομαι η πλειοψηφία των ατόμων που διαβάζουν τους σχολιασμούς σας.

      Ioli Ioli στον Antonis Kalamoutsos
      πολυ καλα κανετε και το επισημαινεται αλλα θεωρω οτι συμφωνω με τον Φωντα επειδη οι κατα καιρους δημοσιευσεις/ αναρτησεις απο ανθρωπους μεταναστες 3ης η 4ης γενιας μου δινουν την εντυπωση οτι πιστευουν ακομη οτι η Ελλαδα ειναι η χωρα τους με τις φουστανελλες με τη θρησκεια η χωρα με τα οσια και ιερα.... Δεν ειναι αυτο ομως μονο.Θα θελαμε να ειναι η Ελλαδα της ομορφιας της αξιοσυνης της δικαιοσυνης ενος κρατους δικαιου...Οι οψεις και οι ψηφου του συντηρητισμου δεν προχωρανε την Ελλαδα αλλα την ματωνουν την πονανε και μαζι με την Ελλαδα ποναμε και εμεις που μενουμε εδω...Εχω αναγκη να πιστεψω οτι οσα λετε ειναι ορθα και ετσι ειναι η ψυχη μου ομως αντιστεκεται.

      Διαγραφή
    3. Ip Christ
      Ενταξει, ειναι και η λεπτομερεια οτι το λεει το συνταγμα, ειναι και που ηδη εχουν δικαωμα ψηφου, το μονο που (θα επρεπε να) συζηταμε ειναι αν θα μπορουν να ψηφιζουν στο εξωτερικο, χωρις να πληρωνουν για να ερθουν στην Ελλαδα.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Είναι θέμα της αναθεώρησης και γι' αυτό γίνεται και αυτή η συζήτηση ευρύτερα. Η δική μου άποψη είναι πως η ψήφος των αποδήμων πρέπει να είναι "κλειστή" και να αφορά τελικά σε κάποιους λίγους βουλευτές Επικρατείας. https://www.constitutionalism.gr/anatheorisi-kai-arthro-54/
      Αναθεώρηση και άρθρο 54

      Lampros Papalexis
      Nα φτιάξουν υποργείο Διασποράς τότε υπερκομματικό και η ψηφος τους να κρίνει το συγκεκριμένο υπουργείο και όχι με τη ψήφο τους να αποφασίζουν πως θα ζω εγω με το κάθε δεξιό εθνίκι

      Μιχαλης Γιακουμιδακης
      Tι καιλα,όλοι αυτοί είναι βασιλικοτεροι του βασιλέως περικεφαλαίες μακεδονομάχοι κτλ.,δεν θα ξαναβγεί ποτέ άλλο κόμμα

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Θα ψηφίζουν και οι φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου οι στοές... ��

      Vassilis Konstandopoulos
      Δες αποτελέσματα ελληνικών τμημάτων στις ευρωεκλογές στη Γερμανία η κάτι τέτοιο.
      Στη Γερμανία παντως

      Lampros Papalexis
      Αυτος ειναι ο στόχος, να αποφασίζει ο Τζων Πορτοκάλος απο το Αστόρια που είναι και δεξιος τι φόρους θα πληρώνω... επικινδυνα πράγματα

      ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
      Κανουν υπολογισμούς οτι το μεγαλύτερο ποσοστό ειναι Νεοδημοκράτες μαλλον μιστερ.Αυτος ειναι ο βασικός λόγος δεν τους πήρε ο πόνος.

      Stathis Nikokavouras
      οχι φωντα εχει μυαλο το λαμογιο..3 εκ ελληνες στο αμερικα και οι τρεις τι θα ψηφισουν συριζα η κκε..?ολα τα φασισταρια της νοτιας πελοπονησου ειναι στην αμερικη...το 95% απο νοτια ελλαδα..οι νησιωτς καμια 600 χιλιαδες ειναι αυστραλια και οι μακεδονες περιπου 200 χ στη γερμανια και σε αλλες βορειες χωρες..εξαιρεση ο γιος μου που ειναι ουγγαρια ..αντε ναναι αλλοι 5-10 εκει και η πρεσβεια.....αν το περασει στη βουλη θελει 200 ψηφους για την υπολοιπη ζωη μας δεν ξαναβλεπουμε δημοκρατικη κυβερνηση...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ναι ρε Στάθη, ξέρω (γιατί λέω "λέμε τώρα"?). Εξάλλου όπως έγραψα θα ψηφίζουν και οι φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου οι στοές. Οπότε εντάξει είμαστε.. ��
      Το σοβαρό πάντως θέμα δεν είναι αυτό. Και αριστεροί να ήταν όλοι του εξωτερικού είναι μαλακία το ζήτημα. Δεν μπορεί να ψηφίζει έτσι καθαρή τη καρδία ο κάθε απόδημος. Πρέπει να υπάρχουν σκληρές προϋποθέσεις, αλλιώς οι έκλογές γίνονται γιουροβίζιον. Κι αυτό είναι το χειρότερο.

      Theodoulos Paraskevaides
      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=933830973647354&id=100010613802999
      ΑΔΕΡΦΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ....

      Stathis Nikokavouras στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      ναι να ψηφιζουν ,να ερθουν εδω και να το κανουν..οχι με τηλεγραφημα.

      Theodoulos Paraskevaides
      ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ.....ΓΗ ΤΗΣ...ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗ ΒΑΖΕΙΣ????!!!!..

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Κι εδώ να έρθουν δεν αρκεί. Χρειάζονται κι άλλες προϋποθέσεις. Να ζει κάποιος πέντε χρόνια στη χώρα ξέρω γω, να έρχεται τα καλοκαίρια, δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί, χρειάζονται όμως τέτοιες δικλείδες. Δεν μπορεί να έρχεσαι κάθε 4 χρόνια μόνο για να ψηφίζεις.

      Αντρέας Μπικουβαράκης
      Οι πελάτες της ΝΔ είναι κατά κανόνα άνω των 65 ετών. Και αυτοί αποχωρούν σιγά σιγά. Οι Έλληνες του εξωτερικού θα τους εξασφάλιζαν αυτοδυναμία στον αιώνα τον άπαντα. Αμήν.

      Διαγραφή
    4. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εγώ, ας πούμε, θεωρώ λάθος ακόμη και το να ψηφίζω για δήμαρχο στην Άρτα π.χ., ενώ ζω στην Αθήνα. Πρέπει να ψηφίζεις εκεί όπου ζεις. Αυτό με τους ετεροδημότες π.χ. είναι ακόμη κι αυτό μαλακία.

      Theodoulos Paraskevaides
      ΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ,ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ,ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΩΣ ΚΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΙΣΟΥΛΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΔΑΜΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΩΣ ΘΕΜΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΑΡΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗΝ????!!!!...ΑΡΑ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!!!

      Etepna Teppa Band
      Δεν είναι ακριβώς έτσι, Φώντα. Φιλικά.

      Γιάννης Τσουκαλάς
      απο εμπειρια , θα μας φωρτωσουν τη δεξια και τις συνιστωσες της πανω απο 70% εκ των οποιων οι ακραιοι και γραφικοι της βλεπω να πιανουν ανω του 15 % στις εθνικες και μετα θα γυρισουν στον πολιτισμο και στην ασφαλεια τους

      Mike Beles
      Είναι Δεξιοι αυτοι που ζουν εξω…..γι αυτο

      Διαγραφή