Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ το δεύτερο ζευγάρι δίσκων βινυλίου της B-Other Side Records με τις μουσικές του για ελληνικές ταινίες του ’60 - Πασίγνωστα φιλμ και οι απολαυστικές μουσικές επενδύσεις τους, από έναν μετρ του είδους

Η πορεία του Μίμη Πλέσσα στον κινηματογράφο του ’60 είναι πασίγνωστη σε όλους. Από τη στιγμή που οι ταινίες τής Finos Film, και των υπολοίπων παραγωγών της εποχής, προβάλλονται συνεχώς από την τηλεόραση (κρατική και ιδιωτική) όλοι τις έχουμε δει και όλοι έχουμε ακούσει τις μουσικές τού Πλέσσα. 
Μπορεί να μην συνειδητοποιούμε κάθε φορά τον ήχο, το «τι παίζει» πίσω από τις διάφορες σκηνές των λογής-λογής ταινιών, όμως, και σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι μουσικές έχουν περάσει με κάποιο τρόπο στη συλλογική μας μνήμη. Με το που θα τις ακούσουμε κάπου, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, θα τις αναγνωρίσουμε αμέσως. Καιρός, λοιπόν, να περάσουν και στις δισκοθήκες μας.
Ορισμένες απ’ αυτές τις μουσικές έχουν τυπωθεί μέσα στα χρόνια σε όλες τις δυνατές φόρμες, από 45άρια και LP (πολλά εκ των οποίων είναι πια δυσεύρετα), μέχρι και σε CD, τα πιο πρόσφατα χρόνια (που και αυτά δεν είναι σίγουρο ότι εντοπίζονται εύκολα πια). Οπότε μια «σωστή» επανεξέτασή τους θα έχει πάντα νόημα, αφού και οι μουσικές είναι πολύ καλές, και διαρκώς σε ζήτηση, από καθημερινούς μουσικόφιλους, εραστές των ελληνικών σάουντρακ, συλλέκτες κ.λπ., και οι ταινίες βλέπονται και ξαναβλέπονται, ψυχαγωγώντας μεγαλύτερους και νεότερους, επανεξετάζονται, τοποθετούνται μέσα στη σύγχρονη εποχή, κρίνονται ξανά κ.ο.κ.
Η εταιρεία B-Other Side Records / Lost Archives τον τελευταίο καιρό έχει αναλάβει να φέρει τις μουσικές τού Μίμη Πλέσσα, από τις ταινίες του ’60, ξανά στην επικαιρότητα. Προς τούτο σκάβει στο αρχείο του συνθέτη, ξετρυπώνοντας από ’κει μουσικά διαμάντια.

Η συνέχεια εδώ...

1 σχόλιο:

  1. "Ξετρυπώνοντας μουσικά διαμάντια", απολύτως εύστοχο.
    Πολύ το απήλαυσα το αφιέρωμα, νά ΄σαι καλά για τους κόπους και το μεράκι σου, ευχαριστούμε.

    Χρήστος Δ. Τσατσαρώνης
    www.badsadstories.blogspot.gr
    www.badsadstreetphotos.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή