Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 385

14/7/2021
Και κάπως έτσι φθάσαμε στο έσχατο σημείο, στην ύπατη κατρακύλα και την αναίσχυντη θρασύτητα, να παραδίδουν μαθήματα... κοινωνικής συνείδησης και ευαισθησίας οι «βάστα Σόιμπλε»(!!), όλοι εκείνοι που υποστήριξαν τον εξανδραποδισμό και την υποδούλωση της κοινωνίας, την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για όσο προλάβουμε να ζήσουμε, μα και για μετά από εμάς, τη διάλυση σχολείων, νοσοκομείων, πρόνοιας, συντάξεων, μεροκάματων κ.λπ., κοντολογίς τη φτωχοποίηση του μισού ελληνικού πληθυσμού, που εξανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες νέους και λιγότερο νέους να εγκαταλείψουν τη χώρα, οδηγώντας μερικές άλλες χιλιάδες στο ικρίωμα (στην κυριολεξία).
Κι έτσι τώρα, πάνω σ’ αυτό το έγκλημα, πάνω σ’ αυτό το βομβαρδισμένο τοπίο, που στέρησε τη χώρα από το 1/4 του πλούτου της, ένα νούμερο, ένα ποσοστό που αναλογεί μόνο σε συνθήκες πολέμου, πάνω σ’ αυτά τα αποκαΐδια της κοινωνίας, οι... νυν και αεί κοινωνικά ευαίσθητοι «βάστα Σόιμπλε», εκμεταλλευόμενοι τις καραντίνες, αλλά και την γενικότερη κατάσταση groggy του πληθυσμού, που χωρίς να έχει συνέλθει από την ολική καταστροφή των μνημονίων, υπόκειται σε μία δεύτερη στη σειρά καταστροφή, έρχονται να ολοκληρώσουν το... θεάρεστο έργο τους, χωρίς να επιδεικνύουν ούτε το παραμικρό ίχνος αληθινής και όχι υποκριτικής ευαισθησίας –έστω και στο επίπεδο μιας πρόσκαιρης ανακωχής με τον αντίπαλό τους, που δεν είναι άλλος από την κοινωνία– προσθέτοντας πάνω στο νεκρό σώμα τής χώρας μια σειρά από επαίσχυντα νομοθετήματα και αποφάσεις, που βάλλουν ευθέως κατά των πιο απαράβατων πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το αντεργατικό νομοσχέδιο, που διαλύει ατομικά και συλλογικά τις εργασιακές σχέσεις, την αστυνομία στα πανεπιστήμια και γενικότερα τις πολιτικές για την εκπαίδευση, την κατάργηση των διαδηλώσεων, τον νέο πτωχευτικό νόμο, τις συνεχείς ψυχολογικές και όχι μόνον απειλές δια δυσβάσταχτων προστίμων κ.λπ., για να μην μιλήσουμε για τις επιδείξεις ισχύος τύπου «τάξη και ασφάλεια», α λα Νέα Σμύρνη, όποτε το θελήσουν και το αποφασίσουν και άλλα τέτοια.
Το σίγουρο είναι πως ο κατήφορος των «βάστα Σόιμπλε» δεν έχει τέλος, με την κοινωνία, τους φορείς, τις οργανώσεις, τα κόμματα κ.λπ., δηλαδή όλους εμάς, να παρακολουθούμε αυτή την ολοκληρωτική αντιδραστική επίθεση σαν σε κατάσταση νοκ-άουτ, παντελώς ανίκανοι ουσιαστικά για το οτιδήποτε.
Ίσως να ευθύνεται και η καλοκαιρινή ραστώνη...

13/7/2021
Σαν Φρανσίσκο, καλοκαίρι ’67. Ήταν πόστερ της Mari Tepper, που είχε φιλοτεχνήσει μερικά από τα ωραιότερα της psychedelic era. Έγινε και τραγούδι το μότο, εξ όσων είδα, από τον Roger Karshner των Νational Gallery, αλλά έγινε και postcard, που την ταχυδρόμησε ο Μάνος Χατζιδάκις στην Ελλάδα, από την Αμερική, με αναφορά στο “Blue”... 

12/7/2021
Δημήτρης Κακαβελάκης «Αβυσσος»
[Βιβλιοπωλείον της «Εστίας» Ι. Δ. Κολλάρου & Σίας Α.Ε., Αθήνα 1987]
Από την ενότητα «αγόΡΕΥΣΗ»...

11/7/2021
Προπονητές ποδοσφαίρου με κοστούμια, σακάκια και γραβάτες, σαν εκείνους που πηγαίνουν σε ρεστοράν για να φάνε, με τους... συμφοιτητές του απ’ το Χάρβαρντ. Ντύνονται με τέτοιο τρόπο λες και φοβούνται μην τους κόψουν το μισθό, αν δεν τους πούνε «καλοντυμένους».
Από μπαλαδο-εμφανίσεις... ολοστρόγγυλο μηδέν. Και από άλλα πολλά βέβαια.

11/7/2021
Δεν λέω πως κάποιος θα αγαπήσει τα Μαθηματικά από ένα βιβλίο με ωραίο εξώφυλλο, αλλά εδώ βλέπουμε, από την μια μεριά (1981), μια «εξωφυλλική» κουλτούρα φωτεινή, με χρώματα που να βγάζουν μάτι, παιγνιδιάρικη κι ευχάριστη, και από την άλλη μεριά (σήμερα) μια κουλτούρα μίζερη, σκοτεινή, αντιαισθητική, με γελοίες προμετωπίδες του τύπου «Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής» και με τις συναρτήσεις ρίζα δύο επί ημίτονο χι και την μετατόπισή της κατά π/4, στο κάθετο διάστημα (- ρίζα 2, + ρίζα 2) να αποθαρρύνουν, ασυζητητί, τον μέτριο ή αδιάφορο μαθητή για να ανοίξει το βιβλίο.
Από την μια μεριά έχουμε μιαν άκρως «φιλική» σχεδίαση θέλω να πω, και από την άλλη ένα σχεδιαστικό έκτρωμα.
Να μην μιλήσουμε για το περιεχόμενο, τώρα, των δύο βιβλίων, γιατί το ένα, το αριστερό, παίρνει «άριστα» (λέμε για ένα συγκλονιστικό βιβλίο, ειδικά στην τριγωνομετρία), ενώ το τωρινό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, εντελώς αντι-εκπαιδευτικό.

11/7/2021
Η ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν έχει πάνω από 25-28%, ποσοστό που όσο περνάει ο καιρός θα βαίνει, νομοτελειακά, μειούμενο. Μάλιστα, στους ψηφοφόρους κάτω των 35 ετών παρατηρείται η απόλυτη κατάρρευση. Νέος και ΝΔ, αυτή τη στιγμή, είναι όπως ο διάολος με το λιβάνι.
Ο Μητσοτάκης θέλει με νύχια και με δόντια να ελέγξει την πορεία τής ίωσης (καθότι το θέμα «στράβωσε» λόγω «δέλτα», που έσκασε νωρίτερα από τα προβλεπόμενα), ώστε να μπορεί τον Σεπτέμβρη να πάει σε εκλογές – γιατί εκλογές δεν μπορεί να γίνουν με καραντίνες, ημι-καραντίνες, περιοριστικά μέτρα, πολλούς θανάτους κ.λπ. Θα πουλήσει δηλαδή «τάξη» και «ασφάλεια» (υγειονομική και όποια άλλη), καθότι δεν έχει να πουλήσει κάτι άλλο, με την ελπίδα, πάντα, να κρατηθούν χαμηλά οι θάνατοι. Κάτι που τέλος πάντων θα φανεί μέσα στον Ιούλιο...
Το ζήτημα, επίσης, είναι τι θα γίνει μετά τις εκλογές, δηλαδή αν θα μπορέσει, η ΝΔ να συγκυβερνήσει, παίρνοντας κάποιον «πρόθυμο» στον λαιμό της, μέχρι να βγει ο χειμώνας και βλέπουμε, ή αν θα πάει κατ’ ευθείαν σε μια νέα αναμέτρηση – κάτι που για πολλούς λόγους θα είναι και δύσκολο και ανώφελο.

10/7/2021
Πέθανε ο Πωλ Μάρινερ στα 68 του, στράικερ / σέντερ-φορ της Ίπσουιτς στα κρίσιμα για εμάς χρόνια 1976-1984.
Το αγγλικό ποδόσφαιρο ήταν πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα, εκείνη την εποχή –τώρα δεν υπάρχει αγγλικό ποδόσφαιρο, γιατί και οι Άγγλοι παίζουν πλέον, εδώ και χρόνια εξάλλου, όπως όλοι οι άλλοι– με τον Κώστα Σισμάνη στην τηλεόραση, κάθε Σάββατο μεσημέρι-απόγευμα, να αναμεταδίδει τον καλύτερο αγώνα του αγγλικού πρωταθλήματος, όπως και στιγμιότυπα από διάφορους άλλους αγώνες.
Η Ίπσουιτς ήταν από τις καλύτερες αγγλικές ομάδες εκείνων των χρόνων και ο Μάρινερ (που για κάποιο λόγο μού θύμιζε πολύ τον Θωμά Μαύρο, ως προς τον τρόπο που κινιόταν προς την αντίπαλη ή στην αντίπαλη περιοχή) ήταν από τους καλύτερους παίκτες της – μαζί με τους Μπούτσερ, Μιούρεν, Μπραζίλ, Γκέιτς κ.ά.
Θυμάμαι πολύ καθαρά από την τηλεόραση τον μεγάλο Άρη –ήταν φθινόπωρο του 1980– να αντιμετωπίζει για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, την Ίπσουιτς, με Μάρινερ κ.λπ., στη Θεσσαλονίκη, στη ρεβάνς του βρετανικού 5-1 (με σφαγιαστική διαιτησία εις βάρος της ελληνικής ομάδας). Το σκορ ήταν 3-0 υπέρ του Άρη στο 65 λεπτό(!), αλλά το τέταρτο γκολ, που θα σήμαινε και την πρόκριση, δεν ήρθε ποτέ. Απεναντίας, θα ερχόταν το 3-1...

9/7/2021
Σπουδαία τραγουδίστρια η Ζωζώ Κυριαζοπούλου. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι ο λόγος, αλλά μετά το 1970, σταδιακά, χάνονται τα ίχνη της. Όπως συνέβη με πολλές τραγουδίστριες του ελαφρού, έτσι και η Κυριαζοπούλου «σβήνει» ουσιαστικά, όταν «σβήνει» και το τραγούδι που υπηρετούσε. Παρότι η φωνή της ήταν τέτοια, που θα μπορούσε άνετα να υποστηρίξει και ελαφρολαϊκό τραγούδι ή ακόμη και μοντέρνο, στην πράξη εξαφανίζεται.
Αυτό το κομματάκι του Χρήστου Μουραμπά, από την ταινία «Αθήνα, Η Κλοπή της Οδού Σταδίου» (1968) –μια ταινία που δεν είναι για πέταμα, σκηνοθετημένη από κάποιον Νάσο Μπιμπέλα (ορισμένοι λένε πως πρόκειται για τον Όμηρο Ευστρατιάδη...) – δείχνει τι φωνάρα είχε Κυριαζοπούλου.
Φοβερό scat-singing εδώ, σπάνιο για την εποχή, που δείχνει τις αληθινά μεγάλες δυνατότητες αυτής της τραγουδίστριας (αδελφή της ήταν η επίσης εξαιρετική Σούλα Μπιρμπίλη).
https://www.youtube.com/watch?v=wcn_mGGhzM0

8/7/2021
Ψιτ, μάγκες, για ψυχεδέλεια εδώ... στην Flat Earth Society (γέλιο). To πρωτάκουσα το '85, στην επανέκδοση της Psycho, και ακόμη ηχεί στ' αυτιά μου. Τελείως βρέφη τα άτομα...
https://www.youtube.com/watch?v=SekiqvHAPY0

13 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ για τους Flat Earth Society...

    Bonzo Led
    Φανταστικό!!!!!!!!!!

    Ηλίας Ηλιάδης
    Όλοι από την επανέκδοση της Psycho το μάθαμε

    Βασίλης Καμπούρης
    Δισκαραουα

    Kwstas Agas
    Flat earth society το όνομα της μπάντας, που έβγαλε δίσκο το 1968!!!!!! Αυτό σημαίνει ότι μάλλον από τότε υπήρχαν όσοι υποστήριζαν ότι "η γη είναι επίπεδη", δλδ δεν είναι ... "φρούτο" της σημερινής εποχής ....

    Thodoris Antonopoulos
    Αντίστοιχες μουσικές σε αντίστοιχο πνεύμα γράφουν νομίζω σήμερα οι Sphongle
    (στο πιο ηλεκτρονικό του βέβαια)

    Kostas Lazaridis
    να εισαι καλα Φωντα,το εψαχνα.

    Vasilis Papadatos
    Κάτι τσίμπησαν οι Sweet Smoke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb για την Ζωζώ Κυριαζοπούλου...

    Thodoris Nikolaou
    Υπέροχη φωνή, πλούσια σε χρώμα και με δυνατότητες.
    Μου την σύστησε ο πατέρας μου, όταν ήμουν πιο μικρός. Αφορμή στάθηκε ένα πολύ όμορφο τραγούδι του Κώστα Χατζή, που ερμηνεύει με τον ίδιο.
    (https://youtu.be/Tb2J_2skcvc)
    Νομίζω, κύριε Φώντα, ότι ο λόγος που απομακρύνθηκε από το τραγούδι, ήταν η ενασχόλησή της με την εκκλησία και δη φανατικά. Αν θυμάμαι καλά, παρουσίαζε και μια εκπομπή σε εκκλησιαστικό κανάλι.

    Άρης Κοψιδάς
    ο λογος που αποσυρθηκε ειναι οτι εκανε οικογενεια, αυτη που παρουσιαζε εκπομπες για το 666 ηταν η Μαρια Δουρακη

    Δημήτρης Θ. Νικολάου
    Με αυτά τα τραγούδια "μεγαλώσαμε" μουσικά.....

    Thodoris Nikolaou
    Άρη ευχαριστώ πολύ!
    Όταν θυμάσαι γεγονότα από μνήμης, γίνονται λάθη!
    Ναι, η Μαρία Δουράκη ήταν, έχετε δίκιο!

    Patritsopoulos Nikos
    κατι φωνες....

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Ο Όμηρος είναι βαθύς γνώστης του σινεμά.

    Fanis Papadopoulos
    εδω στο 7:13
    http://www.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp...
    AVARCHIVE.GR
    Τεκμήριο D3793 | Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Φωνάρα. Ο άντρας την ήταν συνθέτης και είχε συμμετάσχει κι εκείνος στην Ολυμπιάδα.

    Άρης Κοψιδάς
    https://youtu.be/cHyy-nnvdZU
    ΖΩΖΩ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ - ΗΡΘΕΣ ΑΓΑΠΗ ΜΑΚΡΙΝΗ
    https://youtu.be/9024ZH9lJLU
    Όχι δε βάζω μυαλό Ζωζώ Κυριαζοπούλου Cine Video

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb σχετικά με το ποστ για τον Paul Mariner...

    Stathis Nikokavouras
    ναι παιχταρας...

    George Logothetis
    Και σε μένα τον Θεωμα θύμιζε !!! Επίσης εκτός από αυτούς που ανέφερες θυμάμαι και τον αμυντικό ογκόλιθο έναν ξανθό με λίγα μαλλιά,τον Μικ Μιλς

    Thapou Lakos
    H Ιπσουιτς εκεινη την χρονια απεκλεισε και την Σαιντ Ετιεν του Πλατινι και του Λαριος και το σηκωσε με την Αλκμααρ στον τελικο.

    Vassilis Serafimakis
    Thapou Lakos η ομάδα στην οποία είχε αναδειχθεί ως προπονητής ο σερ Αλφ Ράμσεϋ.

    Νικολαος Τζιωλας
    Είχε βάλει και το τρίτο γκολ της Αγγλίας στο 3-1 με τη Γαλλία στο μουντιάλ του 82- τον θυμήθηκα προχθές με τον ατιλλα Χειτλι πριν τον αγώνα με τη Δανία

    Kwstas Agas
    Να και στιγμιότυπα από το παιχνίδι της Ίπσουιτς με τον Άρη στο Χαριλάου. Μεγάλη νίκη για τον Άρη με 3-1 που όμως δεν του έδωσε την πρόκριση ...https://youtu.be/fjp3SIi_mjE
    FC Aris - Ipswich Town FC 3-1 UEFA CUP 1/10/80 ΕΡΤ

    Bill Blues
    Και με ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ στην περιγραφή!!!!
    ΠΩΛ ΜΑΡΙΝΕΡ !!!!!
    ΦΟΒΕΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ !!!!
    Η δεκαετία από μέσα '70 έως και μέσα '80 ηταν η αποθέωση για το αγγλικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγων και παιχτών !!!
    Ώσπου ήρθε η ιστορία με το ΧΕΊΖΕΛ το '85 και φρέναρε την όλη πορεία την διέκοψε απότομα τουλάχιστον για μια δεκαετία !!!

    Periklis Georgiadis
    Μια βδομάδα κονσέρβα το ματς κάθε Σάββατο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ε ναι, τι; Απ' ευθείας θα τα δείχνανε;

    Periklis Georgiadis
    Και όλα τα παρατσούκλια των ομάδων λάθος, από τη φαντασία των εκφωνητών. Τι ανθρακωρύχοι η Νιουκάσλ, τι εφοπλιστές η Έβερτον, τι πετεινοί η Τότεναμ… Απορώ πού τα σκαρφίζονταν.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ο Σισμάνης ήταν του μποξ, δεν μπάνιζε πολύ από ποδόσφαιρο.

    Periklis Georgiadis
    Από Διακογιάννη και Φουντουκίδη, ΕΙΡΤ, ως Σισμάνη κι Αργυρίου, ΥΕΝΕΔ, ίδιοι ήταν όλοι. Ό,τι θέλανε λέγανε -τα μισά απ' το μυαλό τους.

    Giorgos Kontogiannis
    Paul Mariner & John Wark - Ipswich Town F.C.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι κι ο Γουώρκ.

    Giorgos Kontogiannis
    Παιχταράδες...
    R.I.P. Paul Mariner.

    Vassilis Serafimakis
    Μπαλαδόφατσες - εντελώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαχαριας Παπαντωνιου
      ειδα την ιπσουιτσ καπου στο 80 82? επαιξε με τον Ηρακλη στο Καυτατζογλειο. Ημουν ουζακι εδωσα την μπαλα στον χατζηπαναγη

      Alex Avdarmanis
      Οτι να ναι!!
      Άρης Ίπσουιτς 3 -1 το 81 ήταν το ματς
      Οσο για τον Βασίλη Χατζηπαναγή λογικά με πολιτικά κάπου στα επίσημα θα ήταν

      Ζαχαριας Παπαντωνιου
      λες να τα μπερδεψα; μαλλον ειναι η ζεστη ζαβλακωσα

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      1η Οκτωβρίου 1980 στο Καυτατζόγλειο

      Alex Avdarmanis
      τελικά και εγώ έκανα λάθος 80 και οχι 81
      Μεσα ήμουνα

      Billy Dalipis
      μεγάλη παιχτούρα και ιδιαίτερα συμπαθής ποδοσφαιριστής...

      Δημήτρης Θ. Νικολάου
      Οι πρώτες ωραίες παραστάσεις από το διεθνές ποδόσφαιρο...Συνομίληκος ο Μάρινερ. Κρίμα...

      George Nikolopoulos
      "Αθλητικό Απόγευμα" η εκπομπή τηυ Σισμάνη τα Σάββατα στην ΥΕΝΕΔ...Είχε μανία με την πυγμαχία θυμάμαι και έβαζε εκτεταμένα στιγμιότυπα τα οποία βαριόμουν θανάσιμα

      Vassilis Serafimakis
      Άψογη ανάρτηση, κατά την ταπεινή μου, και κυρίως άψογο κατευόδιο γιά την παικτούρα.

      Lampros Papalexis
      Παιχταράς

      Christos Demekas
      Πολύ αγαπημένος για μας που μεγαλώσαμε στο μεταίχμιο του ρομαντισμού με τον επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα

      Andreas Papandreou
      Ομάδα που έχτισε ο Bobby Robson, όταν έφυγε το 82 για να αναλάβει την εθνική Αγγλίας ήταν η αρχή του τέλους αυτής της υπέροχης ομάδας. Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους σπουδαίους παίχτες που τη στελέχωναν, ο αγαπημένος μου ήταν ο Τάισεν.

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Η ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν έχει πάνω από 25-28%"...

    George Katsampas
    Και μια σκευωρία, από τις παλιές τις καλές, τις δοκιμασμένες, της χουντοδεξιάς 10 μέρες πριν τις εκλογές και μετά ας αθωωθεί το θύμα...

    Vasra Dikon
    Και γιατί να μην ξαναπάει σε καραντίνα και να κάνει μετά εκλογές;

    Patritsopoulos Nikos
    με συριζα απεναντι, δε φοβαται,οτι και να κανει

    Pantelis Tsalouchidis
    Υπάρχει ο πρόθυμος, άμα μάλιστα πάρει ο Λοβέρδος το ΚΙΝΑΛ θα μιλάμε για σούπερ πρόθυμο

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Ακριβώς. Εξάλλου υπάρχει και ο Βελόπουλος, γνωστό μέλος της δεξιάς πολυκατοικίας. Μια χαρά θα έχει υπουργειάκι δίπλα στον Γεωργιάδη.

    Dimitris Kaounis
    μεχρι τωρα παντως καμμενο με τσιπρα εχουμε δει μαζι.

    Ηρα Κλήμου
    ε πως, εχουμε δει και Φωφη-Κιναλ με Σαμαρά, Βοριδη, Γεωργιαδη και Μπαλτάκο.Και επειδη ηταν ο μικρός εταιρος στο κυβερνητικό σχημα της φορέσανε καπελο ολόκληρη την ακροδεξια ατζέντα τους.

    Pantelis Tsalouchidis
    και πριν από αυτούς ποιοι συγκυβερνούσαν...για να θυμηθούμε λίγο.

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    δεν καταλαβαίνω γιατί μου το λέτε αυτό; Επίσης τι σχέση έχει με το ποστ;

    Dimitris Kaounis
    επειδη μιλατε για ενδεχόμενο συνεργασιας με βελόπουλο στα πλαισια δεξιας πολυκατοικιας οταν ο τσιπρας κυβερνησε με τον ακροδεξιό καμμένο αν και τάχα μου αριστερός.

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    1. Ο Βελόπουλος ήταν στέλεχος της ΝΔ. Όπως και διάφοροι άλλοι που μπαινοβγαίνουν στη ΝΔ ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις ανάγκες του συστήματος: Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη, Αβραμόπουλος και πολλοί άλλοι.
    2. Δεν βλέπω το ποστ να ασχολείται με την αριστεροσύνη του Τσίπρα. Άρα η ερώτησή μου είναι: Που αποσκοπείτε στρέφοντας τη συζήτηση προς τα εκεί; Νοιώθετε άσχημα για κάποια επιλογή σας και χρειάζεστε αυτόν τον συμψηφισμό;

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    3. Θέλετε να σχολιάσετε και κάτι για τη ΝΔ σε σχέση με το ποστ;

    Dimitris Kaounis
    και ο καμμενος ηταν στελεχος της ΝΔ αλλα συνεργάστηκε με το Τσιπρα. Εσεις πηγατε τη συζήτηση σε ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ με μικρά δεξιά κόμματα και σας επεσήμανα οτι η ιστορια μεχρι τωρα εχει δείξει αριστερό κόμμα να συνεργάζεται με ακροδεξιό μικρό κόμμα.

    Pantelis Tsalouchidis
    ακροδεξιός; Σε σχέση με τη σημερινή ΝΔ, έως και κεντροαριστερός

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    αδιάφορο και άσχετο.
    Προφανώς δεν θέλετε να κάνετε σχόλιο για τη ΝΔ.
    Κατανοητό. Φαντάζομαι διάφοροι ντρέπονται για την ψήφο τους.

    Dimitris Kaounis
    τι σχόλιο να κάνω. Αν θα κάνει εκλογες και τι ποσοστό θα πάρει. Η γνώμη μου ειναι οτι θα τις κάνει συντομα για να παει αμεσως σε επομενες με ενισχυμενη αναλογικη και να τις κερδίσει τωρα που εχει σαφες προβάδισμα .

    Nikos Stabakis
    Είναι εντελώς αδύνατες οι εκλογές για πολλούς μήνες ακόμη.

    Nikodimos Antoniadis
    Η καταρρευση στις ηλικιες κατω των 35 ειναι δομικη,αποτελει δε τον ορισμο της πολιτικης αποτυχιας.Ο πολιτικος και το κομμα που ηρθαν να εκφρασουν,δηθεν με δυναμισμο,το μελλον αντλουν στηριξη απο τους 55+

    Ιωσήφ Μιχ
    Το καθεστώς εξαίρεσης, τα έκτακτα μέτρα, ο αόρατος εχθρός πάντα είναι πλεονέκτημα της κυβερνησης

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    σωστά το λέτε. Αλλά ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία έχουν και όρια, τουλάχιστον όσο υπάρχει η μάσκα της δημοκρατίας.
    Βλέπε αλλαγή πλεύσης μετά τα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη.

    Ιωσήφ Μιχ
    Ιδωμεν

    Dimitris Thanopoulos
    Καρκίνος για την χωρα η κυβέρνηση αυτή σε ολα τα επιπεδα

    Dimitris Zouzoulas
    Αν οντως έχει 25-28 θα είναι πρώτο κόμμα ωστε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων; Δύσκολο.

    Niki Efstathiadis
    όταν λέμε πρόθυμος, όπως Καμμένος, να πούμε;

    Nikos Markakis
    Εγώ άλλα καταλαβαίνω από τις δημοσκοπήσεις

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τώρα σώθηκες...

    Dimitris Kaounis
    https://www.google.com/.../dimoskopisi-pulse-stis-14.../amp/
    Δημοσκόπηση Pulse: Στις 14 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τα ξέρουμε αυτά. Λες να μην τα έχω δει, και να έγραψα ό,τι έγραψα χωρίς να ξέρω τι λένε οι δημοσκοπήσεις;

    Dimitris Kaounis
    λες για 25% και αυτοι λενε για 38%

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν έγραψα 25. Έγραψα 25-28%. Το τι λένε αυτοί το ξέρω...

    Petros Fuzzhead
    Νομίζω ότι η διαφορά πρέπει να είναι στις 114 μονάδες πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimitris Kaounis
      κοντός ψαλμός…

      Spyros Diastimikos
      Το ζήτημα δεν είναι πόσο έχει αυτός από μόνος του, αλλά πόσο έχει σε σχέση με τους υπόλοιπους.

      Pantelis Tsalouchidis
      Περί δημοσκοπήσεων και άλλων δαιμονίων.
      https://www.google.com/.../san-simera-to-dimopsifisma-toy...
      Τέσσερα χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Τι έδειχναν οι τέσσερις δημοσκοπήσεις

      Tito Cassius
      Αυτή είναι μια πολύ καλή ανάλυση. https://www.libre.gr/dyo-chronia/.. Το ζήτημα είναι αν θα κινητοποιηθούν όσοι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση συριζα να πάνε να ψηφίσουν. Ας σηκωθούν από τον καναπέ και να ψηφίσουν οτιδήποτε από το κέντρο και αριστερά...
      LIBRE.GR
      Δύο χρόνια…

      Panagiotis Manopoulos
      Αν τρέχεις μόνος σου, όσο αργός και να είσαι δύσκολα έρχεσαι δεύτερος. Δυστυχώς η αντιπολίτευση μεταμορφώνεται σε παλιό ΠΑΣΟΚ, όμως οι εποχές έχουν αλλάξει ανεπιστρεπτί. Μόνο ένα κόμμα με αριστερές κοινωνικές ανησυχίες και φιλελεύθερη πολιτική θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση. Σε αυτό προσπαθεί να μεταμορφωθεί η ΝΔ, πράγμα για την ώρα αδύνατον με τις ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες τάσεις που κυριαρχούν εκεί.

      Nikos Stabakis
      Η ΝΔ προσπαθεί (δηλ. καταβάλλει συνειδητά κόπο) για να μεταμορφωθεί σε "κόμμα με αριστερές κοινωνικές ανησυχίες και φιλελεύθερη πολιτική";
      Το "προσπαθεί" πώς ακριβώς το εννοείτε; Τρέμω στη σκέψη τού τι θα ζούσαμε αν ΔΕΝ προσπαθούσε. Πάλι καλά να λέμε δηλαδή.

      Spyros RedMonday'sArmy
      πολύ θα γουσταρα να βγεις αληθινός
      αλλά ελέγχουν όλη την προπαγάνδα με τρόπο πρωτογνωρο για τα όσα εγω έχω ζήσει
      Μακάρι να είναι έτοιμος ο λαός γιατι μετα την απαγόρευση όχι μόνο συμμετοχής αλλά και λειτουργίας του ΚΚ Γερμανίας (νομιζω ειχε προηγηθεί αυτη του Τσέχικου) τα πράγματα ολισθαίνουν σε σκοτάδια απίστευτα.

      Dimitrios Kambakos
      Η συγκυβέρνηση σύριζα - νδ εχει συζητηθεί κ συμφωνηθεί εδώ κ μήνες.

      Διαγραφή
  5. Σχόλια από το fb σχετικά με το ποστ για τα βιβλία των Μαθηματικών...

    Varouxi El-eni
    Ήταν εξαιρετικό

    Petros Sotiropoulos
    Ως εκπαιδευτικός, συμφωνώ απόλυτα

    Zak Famellos
    Old is gold everywhere

    Tsoup Ziggy
    Με την ιδιότητα του γραφίστα/εικονογράφου μπορώ απλά να προσθέσω ότι το πρώτο φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί από κάποιον επαγγελματία ο οποίος πρώτα μελέτησε το αντικείμενο και σχεδίασε επι τούτου υπηρετώντας όλες τις προδιαγραφές και τον προορισμό του αντικειμένου.
    Το δεύτερο δεν έχει ίχνος σχεδιασμού, έχει τρανταχτά λάθη στην τυπογραφία( πχ σκούρα γράμματα σε σκούρο φόντο), λάθος παλέτα χρωμάτων, απίστευτα λάθος τοποθέτηση των στοιχείων και σίγουρα δεν εξυπηρέτει ο σχεδιασμος τον σκοπό του αντικειμένου. Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πως το έκανε επαγγελματίας του χώρου.

    Alex Goulielmos
    Να πούμε βέβαια ότι το δεξί εξώφυλλο δεν είναι σημερινό. Το ίδιο είχα κι εγώ στα μέσα των 90s, και πιθανόν να είναι ακόμα παλιότερο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όποιος διατηρεί ένα "λάθος" δεν είναι λιγότερο λανθασμένος, από εκείνον που το ξεκίνησε.

    Takis Psaltis
    εν τω μεταξύ το εξώφυλλο μόνο άλγεβρα δε δηλώνει με την περιοδική συνάρτηση ....

    John Drake
    Ως μέτριος μαθητής συμφωνώ απόλυτα...

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Τα δύο βιβλία της Άλγεβρας, Ά και Β´ λυκείου, χρονολογούνται από το 1989! Είναι δυο άθλια, αντιπαιδαγωγικά και αδύνατο να δουλευτούν βιβλία. Μάλλον τα χειρότερα του ελληνικού σχολείου.
    Το χειρότερο είναι ότι η Παρακμέως ετοιμάζει να αλλάξει όλα τα σχολικά βιβλία. Τρέμω για αυτό που θα ακολουθήσει.

    Zounarelis Dimitris
    θα έχει πλάκα να δουμε σε πόσα αντικείμενα θα βάλει πολλαπλά βιβλία για να επιλέγει ο καθηγητής

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Η εμπειρία μου λέει το εξής: Πολλαπλά βιβλία σημαίνει απλά μεγαλύτερη πίτα σε περισσότερους εκδοτικούς οίκους.
    Όσο δεν ανοίγει δημόσια η κουβέντα για τα προγράμματα σπουδών και την τεράστια ύλη του ελληνικού σχολείου, όλα μου φαίνονται εκ του πονηρού.

    Kyriakos Koutsogiannopoulos
    Ως γραφίστας θα έλεγα ότι η αισθητική στα εξώφυλλα των σχολικών βιβλίων είναι ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση….. ας μιλήσουμε καλύτερα για εξώφυλλα δίσκων

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πολύ θα ήθελα τη γνώμη σου Κυριάκο, γι' αυτά τα δύο εξώφυλλα που εικονίζονται στο ποστ.

    Vassilis Konstandopoulos
    Τω καιρώ εκείνω, εχεστήκαμεν για τα αισθητικά και γραφιστικά των ξερωγώ Σπανδάγου, Μανωλκίδη, Σαββαϊδη και άλλων Τιτάνων, δεν ήταν κομμάτια "βιβλιοθήκης" αλλά εργαλεία που τα ταλαιπωρούσαμε κιόλας αρκούντως με σημειώσεις, υπογραμμίσεις, τσακίσματα κλπ. Συν τοις άλλοις, δεν επιβαρύνονταν με "γραφιστικό - εικαστικό" κόστος.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Aυτά που λες ήταν εξωσχολικά βιβλία. Αυτό του '81 (το αριστερό) είναι σχολικό. Και όσα γράφω στο ποστ έχουν νόημα, τώρα, σε σχέση με το αντίστοιχο σημερινό βιβλίο - και όχι ξέχωρα από 'κείνο.

    Vassilis Konstandopoulos
    νταξ, κάτι ψιλολόγια για τα γραφιστικά.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μάλλον δεν έχεις δει πώς είναι σήμερα τα σχολικά βιβλία... Απ' έξω πρώτα και μετά από μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb σχετικά με το ποστ "Προπονητές ποδοσφαίρου με κοστούμια, σακάκια και γραβάτες"...

    Kwstas Agas
    Ας θυμηθούμε μια χαρακτηριστική μπαλαδο- εμφάνιση και μπαλαδο- συμπεριφορά προπονητή εθνικής ομάδας! Χρήστος Αρχοντίδης μετά το τέλος του Αγγλία - Ελλάδα 0-0 !! Όσο κι αν θυμόμαστε με αγάπη και συμπάθεια τέτοιες περιπτώσεις ... ας μη γυρίσουμε σε αυτές. Γι' αυτό πιστεύω ότι και ο Άγγλος και ο Ιταλός προπονητής καλά ξηγιούνται και εμφανίζονται στους πάγκους των ομάδων τους ντυμένοι "στην πένα"! https://youtu.be/O7ySIP3nWsc
    1983 ΑΓΓΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-0 ( ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ) ΕΡΤ

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εγώ έγραψα για μπαλαδο-εμφάνιση. Μην το πας αλλού, στις μπαλαδο-συμπεριφορές.

    Sarandos Kyrios
    Ίσως απλά να έχουν συνειδητοποιήσει τη δύναμη της εικόνας και του μάρκετινγκ.Σημεια των καιρών...

    Ntinos Dimatatis
    Φώντα ,δεν έχει σχεση το ντύσιμο με την προπονητικη ικανότητα ...είναι θέμα νοοτροπιας ...πχ. ο προπονητής της Αργεντινής ήταν χθες με την φόρμα, ο αξέχαστος Λες Σαννον ήταν παντα με κοστουμι και γραβάτα,,Πάντως και εγώ προτιμώ ένα ντύσιμο ντεμί ,απλό ...ούτε γραβατες αλλα ουτε και φόρμες σε τέτοιους μεγάλους αγώνες ...!!!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μην κοιτάμε τις εξαιρέσεις, σε κάθε περίπτωση, να κοιτάμε τον κανόνα. Ο Λες Σάνον ήταν γνήσιος άγγλος τζέντλεμαν, γι' αυτό.

    Thanasis Michalakis
    Νομίζω ότι το έχει επιβάλλει η FIFA, κάνοντας μια υποχώρηση στις γραβάτες.

    Δημήτρης Ρουσόπουλος
    Θα μπορούσαν να το κάνουν όπως πολλοί αθλητικογραφοι κρυμμένοι πίσω απ' τα γραφεία. Δλδ από πάνω σακκάκι- γραβάτα κι από κάτω σορτσάκι-αθλητικά...

    Akis Perdikis
    Υποθέτω το επόμενο post θα στρέφεται ενάντια στους Rolling Stones - τη μια στιγμή παρδαλοί γελωτοποιοί από κάποιο κάστρο του Μεσαίωνα, την επόμενη καλοντυμένοι τζέντλεμεν με κασμίρ βρετανικά κοστούμια... Με άλλα λόγια, ας μην κρίνουμε το βιβλίο από το εξώφυλλό του, αρκεί να έχει ουσία το περιεχόμενο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μην το πάμε εκεί. Δεν έχει νόημα. Εδώ λέμε για μπάλα. Και οι Beatles στην αρχή φοράγανε δερμάτινα και μετά βγήκαν με κοστουμάκια (γιατί ήταν μια εμμονή του Epstein), αλλά μετά ευτυχώς τα πετάξανε και ντύνονταν χίπικα. Όλα παίζουν ρόλο και όλα έχουν τη σημασία τους κάθε φορά, και ανά περίπτωση. Και από τα εξώφυλλα, πολλές φορές, μπορείς να καταλάβεις πολλά. H "εικόνα" γενικώς έχει πάντα πολύ ενδιαφέρον και σηματοδοτεί πολλά.

    Akis Perdikis
    ΟΚ... ας μείνουμε στην μπάλα. Έχεις δει τους προπονητές στους αγώνες του NBA? Ντυμένοι στην τρίχα. Μήπως θα έπρεπε να κάθονται στον πάγκο με σορτσάκια μέχρι τα γόνατα, αλά Μάικλ Τζόρνταν? Θα τους έδινε περισσότερο κύρος..?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όταν λέμε "μπάλα" εννοούμε μόνο ποδόσφαιρο. Και μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Υπάρχουν σωστά ντυσίματα για τους προπονητές του ποδοσφαίρου, που δεν είναι ανάγκη να είναι του στυλ των executives, ούτε της αλάνας της γειτονιάς. Και νομίζω πως αυτό το κακό μάλλον από το NBA πρέπει να πέρασε και στο ποδόσφαιρο.
    Περαιτέρω για μένα αυτά τα σώβρακα στο μπάσκετ, τα κάτω από τα γόνατα, είναι εντελώς γελοία. - σαν κάτι παπππούδες με σκελέες. Για τους μπασκετμπολίστες εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vassilis Serafimakis
      είναι η "μόδα" τού δρόμου που πέρασε στα σπορ κι ιδίως στο μπάσκετ. Είναι το αντίστοιχο τού χαμηλού, μεγάλου παντελονιού.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Τελείως αντιερωτικά και άρα απάνθρωπα.

      Vassilis Serafimakis
      τι ψάχνεις τώρα, εμείς μεγαλώσαμε σε ένα ΝΒΑ με Λάρυ Μπέρντ & Σία, με σωστές φορεσιές πού εκτός τών άλλων έδειχναν και τις σωματάρες τους. Πάνε αυτά.

      Akis Perdikis
      Δηλαδή, δεν βλέπεις μπάλα - τελικό Euro - για να γράψεις για γκαρνταρόμπες. Θαυμάζω την αφοσίωσή σου, εγώ αποσύρομαι από το όχι και τόσο φλέγον θέμα για να παρακολουθήσω Β' Ημίχρονο... Arrivederci

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Σημερινό ποδόσφαιρο δεν βλέπω. Δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου. Βλέπω όμως, τακτικά, παιχνίδια του '70, ολόκληρα, από το youtube. Είναι σαν να παρακολουθείς συναυλίες των Doors ή του Hendrix ας πούμε...

      Vassilis Serafimakis
      Υιοθέτηση τού αμερικανικού τηλεοπτικού προτύπου.

      Kostas Ladeas
      Ας πει κανείς στον ''Loco' να βάλει κοστούμι...

      Dionissis Stefanopoulos
      Πέστα Φώντα!

      George Tsirikos
      Menotti,Michels,Bearzot,Bilardo (και πολλοί άλλοι) φορούσαν σακάκι και γραβάτα.Το ράσο δεν κάνει τον παπά.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ήταν μειοψηφία. Εγώ δεν μίλησα για ράσα και παπάδες. Δεν είπα ότι, παλιά, όποιος φόραγε γραβάτες, δεν ήταν καλός προπονητής.

      Διαγραφή
  7. Σχόλιο από το fb σχετικό με το ποστ "Δημήτρης Κακαβελάκης «Αβυσσος»"...

    Vagelis Avgidis
    με ταξιδεψε αλλου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλιο από το fb σχετικό με το ποστ "Σαν Φρανσίσκο, καλοκαίρι ’67"...

    Σαραντης Κλωναρας
    Ψυχαρα μου αυτά είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξαιρετική η ανάλυσή σου για τα τρέχοντα, και όχι μόνο...
    Μακάρι να είναι η καλοκαιρινή ραστώνη που φταίει...
    Όμως η ευνουχισμένη ή και ανύπαρκτη επαναστατικότητα, η απάθεια και η μοιρολατρία που συναντάμε στους χώρους δουλειάς, ή στις παρέες και δη από τους νεότερους από εμάς, εν μέσω τέτοιου ολέθριου και σαρωτικού κυκεώνα, η έλλειψη αντίδρασης, κάτι σαν, πού να ξεβολευόμαστε τώρα..., όλα αυτά τα φύσει και θέσει ναρκωμένα μυαλά, επιτείνουν κατά κάποιο τρόπο την δική μας μοναξιά και αυτοαπομόνωσή...
    Πάντα θα παλεύουμε λίγοι, ή ίσως, έτσι να θέλουμε να πιστεύουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια από το fb στο ποστ "Και κάπως έτσι φθάσαμε στο έσχατο σημείο, στην ύπατη κατρακύλα"...

    άρης φίλιππας
    Όλοι οι παλιοί με τους οποίους έχω συζητήσει μου έχουν πει, σε ανύποπτο χρόνο, ότι δεν έχουν ξαναβιωσει στη ζωή τους τέτοιου είδους Χουντα. Κ εδώ το γράφεις και θεωρείσαι υπερβολικός. Χτες διάβαζα για την Δίκη των 6 και σκεφτόμουν πόσο επίκαιρο πρόταγμα (θάπρεπε) να είναι.

    Dreliozis Panagiotis
    Οφθαλμοφανεστατο Φώντα....Η καλοκαιρινή ραστωνη φταίει για όλα...κανένας άλλος....Άσε ρε φίλε μου...

    Lampros Papalexis
    Θα τα βρούνε μπροστά τους, σύντομα...

    Costas Papaoikonomou
    Αυτούς τους έχω βαρεθεί. Ποίημα νομίζω του Μπιρμαν σε μετάφραση Κούρτοβικ που έχει μελοποιησει ο Θάνος και ερμηνεύσει η Μαρία. Και ένα ακόμα: Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους γυναίκες και άντρες με όπλα στους ώμους. Αυτά από εμένα, όντως εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης.

    Konstantinos Dedes
    Πρώτη κίνηση
    Εδώ και κάμποσο καιρό η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε άμυνα.
    Το μοντέλο έχει ως εξής:
    Η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα-
    λαός αντιδρά με bragging posts στα Social Media-
    τελικά κάνει ότι του λέει η κυβέρνηση.
    Virtual Reality αντίσταση.
    Όσο επιτρέπεις στον συνομιλητή σου( κυβέρνηση στην περίπτωσή μας) να θέτει αυτός τις ερωτήσεις, έχεις παραδεχτεί συνειδητά ή ασυνείδητα ότι αυτός έχει τη δύναμη να ορίζει τι επιτρέπεται και τι όχι.
    Μήπως έχει έρθει η ώρα να θέσουμε τα δικά μας ερωτήματα στην κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται πρέπει να υπηρετεί το λαό( το ξεχνάμε συνέχεια αυτό).
    Μήπως να πιστέψουμε στην δύναμή μας και να γίνουμε εμείς η δράση και η κυβέρνηση η αντίδραση?
    Μήπως να σταματήσουμε να ζούμε απλά αντιδρώντας?
    Μήπως να θυμηθούμε ότι αν κάτι ξεχωρίζει τον ελληνικό λαό(και το χρέος του απέναντι σε άλλους λαούς) είναι (ήταν?) η πάλη του για Ελευθερία?
    Μήπως ήρθε η ώρα να στείλουμε την συμμορία που κυβερνάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας?

    Δημήτρης Θ. Νικολάου
    Συμφωνώ εκτός από το τι φταίει....

    ΤοΡεστωραν στοτελοςτουΣυμπαντος
    Σήμερα η κ. Λινού είπε οτι η Υγεία είναι πάνω απο την Ελευθερία !!

    Manos Monastiriotis
    Το πιο τρομαχτικο για μενα ειναι η σιωπη της πλειοψηφιας να μη σου πω ακομα και η επιβραβευση που σβηνει καθε ελπιδα αντιστασης. Γιατι πλεον οι μειοψηφιες δεν εχουν κανενα ιδεολογικο οχημα για να κραυγασουν

    Nikos Markakis
    μια απορία! Οι βάστα Σόιμπλε ήταν το 38% του ΝΑΙ; Και εάν ναι, ποιοι δικαιώθηκαν τελικά;

    Dimitrios Kambakos
    ΄΄βάστα Γέρουν΄΄ ήταν το ορίτζιναλ

    Nikos Stabakis
    Είναι δυο χωριστά. "Γερούν γερά" και "Βάστα Σόιμπλε".

    Lakis Gorillopoulos
    Να ναι καλα οι εκ των "αριστερων" ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ που τους βαζουν πλατες απο την αρχη της πανδημιας ... Εχουνε κανει τον Βελοπουλο μαγκα και "αντιστασιακο" ολοι οι "αριστεροι-αναρχικοι" αντιψεκ "κοινωνικα υπευθυνοι" οι μενουμε σπιτι τηρουμε ευβλαβικα τα μετρα και θα λογαριαστουμε μετα ... Ο Μητσοτακης απο τα πανω παιζει χωρις αντιπαλο και ο Βελοπουλος και ο Τραγκας και ο Βοβολης απο τα κατω ... Και ο Κασιδιαρης και σια τριβουν τα χερακια τους μεσα απο τα vip κελια τους ... Απο τα πανω κινδυνευουμε απο σεναριο αλα Πουτιν και απο τα κατω αλα Μεινταν ... Και καποιοι κανουν τα κυβερνητικα πλυντηρια "υπερασπιζομενοι" γενικα και αοριστα την Δημοσια Υγεια

    Sokratis Georgiadis
    Θέλει προσοχή το πώς μετρά κανείς τις αντιδράσεις. Ποτέ άλλοτε και παρά τους εγκλεισμούς της πανδημίας δεν είχαμε τόσο έντονες και μαζικές αντιδράσεις σε νομοθετήματα. Αυτό που αλλάζει είναι η τεράστια οργανωμένη συστημική απόπειρα σιώπησης και χειραγώγησης. Μια εικονική άρα και προσωρινή κυριαρχία. Σκεφτείτε απλά να εμφανίζονταν με στοιχειωδώς σοβαρή δημοσιογραφική κάλυψη τα μισά από τα σημεία και τα τέρατα που συμβαίνουν. Για να το πω σχηματικά Οι εκρήξεις πληθαίνουν αλλά η απουσία ήχου δημιουργεί μια μικρή, προσωρινή, αδράνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή