Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 424

22/1/2022
Το Nosferatu του Werner Herzog το είχα δει στο σινεμά τότε που είχε βγει, το 1979. Θυμάμαι πως διαφημιζόταν ακόμη και από την τηλεόραση και πως ήταν ακατάλληλο, αλλά παρά ταύτα είχα καταφέρει κι είχα μπει στο σινεμά, όπως είχα μπει και στον άκοπο Καλιγούλα, του Tinto Brass, από την ίδια εποχή, που ήταν «αυστηρώς ακατάλληλος».
Έβλεπα σωρηδόν θρίλερ τότε στο σινεμά, και βασικά τα καλοκαίρια, αλλά το Nosferatu το είχα δει κανονικά σε χειμερινή αίθουσα.
Η ταινία θυμάμαι πως δεν μου είχε αρέσει. Φαίνεται πως την περίμενα αλλιώς, πιο τρομακτική, στο ύφος των ταινιών της Hammer Film, με τον Κρίστοφερ Λη, που τις βλέπαμε κατά κόρον τότε σε χειμερινά και καλοκαιρινά σινεμά, αλλά εκείνη ήταν διαφορετική, πιο... κουλτουριάρικη – ο Nosferatu ήταν διαφορετικός, πιο ανθρώπινος, λιγότερο τρομακτικός.
Την ταινία δεν την έχω ξαναδεί από τότε... και όσα λέω δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί αποτελούν προσωπικές, παιδικές-εφηβικές, αναμνήσεις.
Προσπαθώ να θυμηθώ, σήμερα, αν μου είχε κάνει κάποια εντύπωση η μουσική της ταινίας, γραμμένη από τους τρομερούς Popol Vuh, αλλά δεν... Τίποτα δεν μπορώ να ανακαλέσω. Δεν μου έλεγαν απολύτως τίποτα και οι Popol Vuh, σαν όνομα, το 1979.
Φυσικά το σάουντρακ το άκουσα αργότερα και ακόμη πιστεύω πως είναι ένα από τα εξοχότερα σάουντρακ που έχω ποτέ ακούσει. Απίστευτος δίσκος, με τρομερό αίσθημα, που ακούγεται συγκλονιστικός και σήμερα...
Δεν ξέρω και δεν θυμάμαι μέσα στην ταινία πώς λειτουργεί βέβαια... αλλά ok, ο δίσκος είναι δίσκος. Έχει τη δική του αυθυπαρξία.
https://www.youtube.com/watch?v=yhsqjRTzL20

22/1/2022
O εξαίρετος άνθρωπος και ντράμερ-περκασιονίστας Χρήστος Γερμένογλου δεν υπάρχει πια στη ζωή. Τελευταία φορά μιλήσαμε πριν από ενάμιση μήνα, με αφορμή τον πιο πρόσφατο συναρπαστικό δίσκο του. Είχε χαρεί σαν μικρό παιδί, για όσα είχαμε γράψει για ’κείνο το άλμπουμ. 
Μεγάλη μορφή και απώλεια για την ελληνική σκηνή της improv-jazz, o Γερμένογλου αφήνει πίσω του σπουδαίο αλλά δυστυχώς, για όλους μας, ανολοκλήρωτο έργο.

22/1/2022
Το απόγευμα το έμαθα. Πριν από λίγες μέρες, στις 13 Γενάρη, πέθανε ένας πολύ μεγάλος βέλγος μουσικός της free και improv jazz, ο πιανίστας Fred van Hove. Ήταν 84 ετών. Τον van Hove τον είχα δει σε μια αξέχαστη παράσταση στο Μικρό Μουσικό Θέατρο της Βεΐκου στις αρχές των 00s και από τότε, θυμάμαι, είχα αρχίσει να τον ψάχνω περισσότερο...
https://diskoryxeion.blogspot.com/2010/09/fred-van-hove-wolfgang-dauner.html
https://www.youtube.com/watch?v=NXtrrxS8QCs

21/1/2022
Μα δεν κουνιέται ούτε φύλλο, όλα εδώ είναι μονότονα
Να ’χα τουλάχιστον μι’ αγάπη, κάπως την ώρα μου να σκότωνα...
https://www.youtube.com/watch?v=dd4xT7yCC8Y

21/1/2022
Τράπερ γεννηθείς το 1987 και όχι το 2007. Σαν να λέμε μ@λάκας, χωρίς ημερομηνία λήξεως...

21/1/2022
Είναι απαράδεκτο σε ελληνικές ποιοτικές δισκογραφικές εκδόσεις, «έντεχνες» να τις πούμε, στις οποίες υπάρχουν κείμενα τεθνεώτων, κείμενα νεοτέρων κ.λπ. να μην υπάρχουν πουθενά ημερομηνίες. Πότε γράφτηκαν τα κείμενα, πού δημοσιεύτηκαν (αν δημοσιεύτηκαν κάπου πριν) κ.λπ. Εν τω μεταξύ δεν υπάρχουν ημερομηνίες ούτε για το πότε έγιναν οι ηχογραφήσεις – αν είναι δυνατόν! Λες και κάποιοι, παραγωγοί ή δεν ξέρω ’γω τι άλλο, έχουν αλλεργία με τους αριθμούς!
Πέρα από το γεγονός πως κάτι τέτοιο δείχνει έλλειψη προσοχής, ή και σεβασμού ακόμη, σε πρόσωπα και καταστάσεις, είναι κι ένα θέμα που εμένα προσωπικά με δυσκολεύει στη δουλειά – σ’ εκείνο που θα γράψω. Χωρίς να ξέρω ημερομηνίες δυσκολεύομαι να διατυπώσω κάποιες ευρύτερες σκέψεις, που τις κρίνω ως ουσιαστικές και απαραίτητες.
Και κάπως έτσι οδηγούμαι να σκεφτώ πως ίσως να υπάρχουν λόγοι, για να μην αναφέρονται ημερομηνίες, ώστε να υπάρχει επίτηδες ένα... θολό τοπίο, που να μπορεί να καλύψει τεχνηέντως ποικίλες αστοχίες και αβελτηρίες.

19/1/2022
Υπάρχουν πάντως και κάποιοι που προτιμάνε τα Hurricane Fighter Planes...
https://www.youtube.com/watch?v=v32_YTVcLe4

19/1/2022
Καλές πτήσεις στα πολεμικά μας...

19/1/2022
Δεν βαρεθήκατε να βρίζετε τον Μητσοτάκη; Τον βρίσαμε, τον ξαναβρίσαμε, ξανά-μανά τα ίδια; Βρίστε και καναν άλλονε...
Τι νομίζετε, ότι με τον Τσίπρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα σε σχέση με τον κορωνοϊό; Ότι θα πέθαιναν λιγότεροι, ότι θα είχε αραιώσει τις σχολικές αίθουσες, ότι θα είχε βάλει περισσότερα δρομολόγια στα λεωφορεία, ότι θα έσωζε τα νοσοκομεία, ότι θα έφερνε τα φάρμακα νωρίτερα (για τα οποία σκυλιάζει ο Πολάκης); Μπορεί να είχε σώσει μερικούς, αφού πιθανώς να μην έδιωχνε ιατρικό προσωπικό (αν κι αυτό παίζεται), αλλά θα είχαν πεθάνει περισσότεροι από τα χειρότερα λοκντάουν και τα πιο ασφυκτικά μέτρα που θα εφάρμοζε. Ούτε στο περίπτερο δεν θα πηγαίναμε. Ούτε με σκύλο δεν θα βγαίναμε...
Για πολλούς λόγους είναι ευτύχημα που δεν διαχειρίστηκε ο Τσίπρας την πανδημία. Συν τοις άλλοις θα την άκουγε και σύσσωμη η αριστερά, για τα επόμενα 200 χρόνια. Φτηνά τη γλιτώσαμε...

13 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Δεν βαρεθήκατε να βρίζετε τον Μητσοτάκη;"...

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το ξέρω.

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Στο ότι βέβαια φτηνά τη γλίτωσε ο σρζ -παρ' όλο που θα πήγαινε καλύτερα στη διαχείριση- συμφωνώ. Θα είχαμε συλλαλητήρια μακεδονομάχων για τα εμβόλια, και μενουμευρωπαίων για τους νεκρούς.
    Και ενδοκυβερνητική φαγωμάρα.

    Θοδωρής Τσάτσος
    ακριβώς έτσι!!

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Ξεφευεις Φωντα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μπααα...

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Καλα τωρα.Ουτε ο Κουτσουμπας δεν μπορει να τα πει αυτα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν με ενδιαφέρει τι θα πει ο Κουτσούμπας. Και δεν είμαι απολογητής του.

    Κατερίνα Κουλούρη
    Εντάξει τώρα!!!

    Akis Perdikis
    Κάποιοι, φαίνεται, βλέπουν πολύ Ράδιο Αρβύλα.

    Κώστας Οικονόμου
    Έξυπνη και Σωκρατική η προσέγγισή σου! Μετράς αντιδράσεις ως άτυπο γκάλοπ!

    Γιώργος Δαραβίγκας
    Θα συμφωνήσω ότι ο Τσίπρας ήταν μάλλον τυχερός.Αλλά σίγουρα θα υπήρχε λίγο παραπάνω ανθρωπιά με ΣΥΡΙΖΑ,ο κόσμος σιχάθηκε να ακούει για σκληρά μέτρα απο ανθρώπους που έχουν ύφος χιλίων καρδιναλίων.

    Akis Perdikis
    Παραθέτω σχετικό κείμενο ενός παλιού μου συμμαθητή... https://www.facebook.com/photo/?fbid=10225196265667439&set=a.1100689071156

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν πρόκειται όμως περί αυτού.

    Akis Perdikis
    Δεν το έχω με την πολιτική, είπα να δώσω τη σκυτάλη αλλού...

    Dimitris Zouzoulas
    Τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση, καθώς και οι ηγέτες τους, κρίνονται επί τη βάσει ερωτημάτων που τίθονται κατά τη διάρκεια «της βάρδιάς τους». Είναι σαν να ρωτάτε πώς θα διαχειριζόταν η ΝΔ το ζήτημα των ταυτοτήτων αν βρισκόταν αυτή στην εξουσία αντί του ΠΑΣΟΚ. Δε θα μάθουμε ποτέ. Επομένως όσα ρωτάτε δεν έχουν κανένα νόημα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Νόημα έχουν, γιατί υπάρχουν στοιχεία. Έχουν μιλήσει οι ίδιοι. Ή τους έχουν ξεφύγει πράγματα. Δεν κάνω δίκη προθέσεων. Κάπου στηρίζομαι και τα λέω αυτά.

    Tonia Antoniou
    ει Φώντα είσαι σάν και δαυτους που όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Καμμένο κυβέρνηση (δηλ η πλειοψηφία του παλιού ΠΑΣΟΚ) έλεγαν στηρίζουμε τό λιγότερο κακό... έτσι και τώρα με την νουδουλα που μετατοπίστηκαν εκεί οι χρυσαυγιτες στηρίζεις το λιγότερο κακό.... Δικομματισμος εν ολίγοις.... Παραμυθα 70 βάλε χρόνια

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εγώ δεν στηρίζω τίποτα και κανέναν. Τα μόνα που προσπαθώ να στηρίζω είναι τα μεγάλα σε έκταση κείμενα που γράφω. Για τα μικρά του fb δεν προλαβαίνω. Λέω απλώς γνώμες. Το καταστάλαγμα.

    Tonia Antoniou
    τά γραφόμενα σου αυτό το συμπέρασμα βγάζουν

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ο καθένας μπορεί να συμπεράνει ό,τι θέλει ή ό,τι να'ναι. Δεν με απασχολεί αυτό.

    Tonia Antoniou
    Ακριβώς

    Miltos Marathon
    Αγαπητέ φίλε θεωρώ πως πλέον - στην χώρα μας αναμφίβολα- και στο εξωτερικό όλο και πιο πολύ ... όλη η πολιτική και οι πολιτικοί εξομοιωθήκαν στο ίδιο θεριό ...Λερναία Ύδρα λέμε πολλά κεφάλια ίδιο σώμα... Παραθέτω και ένα σχετικό τραγούδι που έγραψα έτσι για να έχουμε και μουσικό παράδειγμα!
    https://youtu.be/is4wO_0kGr0
    Μιλτιάδης Χαλκίδης "1000 Νήματα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Επίσης να ξαναπώ πως το ότι βάζω λάικ δεν σημαίνει ότι συμφωνώ απαραιτήτως με τα σχόλια, αλλά πως τα διαβάζω, ευχαριστώντας σας παράλληλα, επειδή έρχεστε εδώ και σχολιάζετε κόσμια.

      Miltos Marathon
      Σαφώς... δεν είναι άλλωστε σκοπός να συμφωνούμε σε όλα... Το σωστό είναι να παραθέτουμε διαφορετικές απόψεις και ο καθείς να κρίνει ελεύθερα!

      Βασίλης Βασιλειάδης
      Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χειριζόταν χειρότερα την πανδημία και ότι θα πέθαιναν περισσότεροι;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Είπα σε άλλο σχόλιο κάτι. Κουβέντα δεν μπορώ να κάνω εδώ...
      >>υπάρχουν στοιχεία. Έχουν μιλήσει οι ίδιοι. Ή τους έχουν ξεφύγει πράγματα. Δεν κάνω δίκη προθέσεων. Κάπου στηρίζομαι και τα λέω αυτά.<<

      Βασίλης Βασιλειάδης
      και πού στηρίζεσαι, δηλαδή και ισχυρίζεσαι όλα αυτά τα αρνητικά πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ;

      Sebastian Komianos
      Στο ότι υπάρχει ο Πολάκης, για αρχή;

      Tasos Sagris
      Δεν έχω ψηφίσει ποτέ στην ζωή μου κανένα κόμμα και ούτε πρόκειται ποτέ- αλλά αυτή η λογική πως με τον Τσίπρα θα ήταν ίδια τα πράγματα, δεν ξέρω ποιόν ωφελεί τελικά πέραν της δεξιάς και γιατί λέγεται όταν λέγεται, για να αποδείξει τί; Και επίσης ναι, ΜΤΣΤΚ ΓΜΣΕ μέχρι να σβήσει ο ήλιος- σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Να πήγαινα για μπάνιο, αν είχα κοντά θάλασσα, όπως στο χωριό μου.

      Vassilis Serafimakis
      δείτε τα ολίγα που έγραψα γιά το υλιστικό υπόβαθρο τών ισχυρισμών Τρούσα.

      Dimitrios Kambakos
      εσύ μπορεί όχι αλλά πολλοί απο τον χώρο σου ναί κ το ξέρεις...Το θέμα είναι οτι με το μητσοτάκη γαμιέσαι (κ γω το χω γράψει) κάνουμε τζάμπα δουλειά κ αντιπολίτευση σε ενα ανύπαρκτο κ στον δρόμο κ παντού Σύριζα που βρώμικα κ ανέξοδα προσπαθεί να πάρει την εξουσία, να κοροιδέψει πάλι τον λαό κ να συνεχίσει τον νεοφιλελέ κατήφορο...Ε ΟΧΙ ρε φίλε δεν θα πάρω.

      Πετρος Μιχελιουδης
      https://www.youtube.com/watch?v=-7gK5yTgS90
      μεταξύ μας METAXA

      Vassilis Serafimakis
      Ολα αυτά που γίνονται, δηλαδή ο εξαναγκασμός να επιλέξει κανείς μεταξύ ψωμιού και μάχαιρας (κοινωνικές δαπάνες ή αγορές Ραφάλ) ή να απαξιώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, ξεκινάνε από την υποχρέωση που έχουμε δεσμευθεί χειροπόδαρα να έχουμε ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ, δηλ ως το 2060, το ίδιο κάνει. Κι αυτή την δέσμευση την υπέγραψε ο Σύριζα. Τέλος και τελεία κι ο τελευταίος κλείνει την πόρτα.
      Δεν έχει βελτιωθεί απολύτως τίποτα από το 2009 και δώθε στο πόσο δυνατά είναι τα σχοινιά και στο ποιοί τα κρατάνε. Με κάθε συμφωνία γίνονταν πιό σφιχτά ενώ οι κρατούντες είναι πάντα οι ίδιοι. Εμείς βαυκαλιζόμαστε με τις λέξεις ενώ η πραγματική, υλική κατάσταση παραμένει σταθερά καταστροφική.
      ΥΓ : Ναι, είχαμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα όρια τού Μάαστριχτ. Καμμία κίνηση προς τα εκεί δεν έγινε, και μάλιστα ούτε κάν μιλήσαμε γιά κάτι τέτοιο. (Αν τυχόν παρακίνησε προς παραβίαση τού Μάαστριχτ ο Σύριζα δεν το είδα.) Αλλά μάς κυβερνάνε και περιμένουν να μάς κυβερνήσουν ψοφοδεείς πνευματικοί νάνοι.

      Διαγραφή
    2. Andreas Varangoulis
      Ναι, αλλά για την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του ευρω-κενοβούλιου δεν λέτε τίποτα.
      Το πρόβλημα δεν ξεκινάει στους στόχους του πλεονάσματος, που σμίλεψε στο μάρμαρο το αόρατο χέρι των αγορών, σνιφάροντας κόκα. Αντίθετα, είναι η κατάληξη του προβλήματος. Το μνημόνιο του ΣΡΖ δεν ήταν αυτόνομο, υπάρχει μια συνέχεια ανάμεσα στα προηγούμενα και σ' αυτά που θα έρθουν (όσο δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία). Ένα στιγμιότυπο, ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα, του συσχετισμού δυνάμεων που χειροτερεύει μέρα με τη μέρα σε εθνικό και πανευρωπαϊκό πλαίσιο. Αν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος όρος στο μνημόνιο, ή αν αύριο αφαιρεθεί, τίποτα δεν αλλάζει για την ευρω-γραφειοκρατεία που έχει το πηδάλιο. Η ολοκληρωτική ηγεμονία του συστήματος που προετοιμάζει γραβάτες στα ελίτ κολέγια ώστε να τσακίζουν το εθνικό κοινωνικοποιημένο σύστημα περίθαλψης εδώ και δεκαετίες, δεν πτοείται από μερικές λέξεις πάνω σ' ένα χαρτί. Μιλάμε για στρατηγική ήττα, οι γραβάτες μας βαράνε στο κεφάλι μ' ένα ρόπαλο που γράφει "Starve the beast", την ώρα που οι απέναντι κάνουμε σημειολογική ανάλυση των ιερών γραφών.

      Stylianos Tziritas
      Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε διαχειριστεί πιο σωστά το ζήτημα της προετοιμασίας των νοσοκομείων μεταξύ της πρώτης κ δεύτερης καραντίνας (κάτι στο οποίο απέτυχε με καθαρματικό τρόπο η κυβέρνηση) όπως κ ότι δεν θα είχε άκριτα ανοίξει τα σύνορα όπως έγινε το καλοκαίρι του 2020. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη επέλαση του ιού θα είχε χάσει πολύτιμο χρόνο μέχρι να εφαρμόσει καραντίνα προσπαθώντας να ξεπεράσει τις ενοχές του σχετικά με περιορισμούς κλπ (κάτι για το οποίο φυσικά δεν είχε καμία ενοχή ένας νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός να κάνει αλλά ήταν αυτό που προσωπικά θεωρώ ότι μας αγαπούν εσωσε από το να γίνουμε Ιταλία ή Ισπανία).

      Ανδρεας Μπικουβαρακης
      ο συριζα έπαιξε «υπεύθυνη αντιπολίτευση» και ουσιαστικά στήριξε κάθε κίνηση της κυβέρνησης σε επίπεδο καραντίνας και εμβολιασμών. Ο αντιεξουσιαστικός χώρος άσκησε σκληρή κριτική στον συριζα για αυτό. Μπορεί και να έχεις όμως δίκιο στο θέμα χρόνου, άντε να αργούσε καμιά βδομάδα όμως. Όλη η Ευρώπη έκλεισε μεταξύ 12 και 16 Μάρτη. Για τα νοσοκομεία είναι σαφές.

      Vasilis Papadatos
      Βασικά όλους τους βρίζουμε! Ακόμα και αυτούς που είναι ρεαλιστικά ανυπάκουοι. Ρολόι πάει το γαμοσταυρίδι.

      Thekla Tselepi
      Δεν βαριόμαστε Φώντα, τούς βρίζουμε όλους

      Γιωργος Βουδουρης
      ..η πανδημία ήταν μια εύλογη συγκυρία για να αναπτυχθεί παραγωγικά ο τομέας των παροχών υγείας και όχι μόνο. Το πεδίο είναι τεράστιο, δεν αναβαθμίζεται η ζωή-οικονομία χωρίς την ευρύτερη συμμετοχή της κοινωνίας και όλων των δομών και βαθμίδων της δημόσιας διοίκησης -Περιφέρεια, Δήμοι, τοπικοί παράγοντες στην οργάνωση της αντιμετώπισης της πανδημίας. Το επιτελικό ..κράτος ήταν ..αβελτηρία εν κράτει. Προφανώς η .."σοβαρότητα" των βολεμένων θεραπόντων της ψυχαγωγίας που καταγγέλλει σήμερα ο Χ. Δάντης έχει απήχηση και στους σώφρονες που βλέπουν την κατάστασή μας σαν απελπισμένη προσπάθειας αποφυγής καταλογισμού ευθυνών στην καθεστωτική πρακτική και όχι στην μετατόπισή τους στην αντιπολίτευση με αφελείς σπεκουλαδόρικες υποβολές του τύπου .."τι θα κάναμε αν"?

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Καλά, τα είδαμε 5 χρόνια τι κάνανε σε πολλά και διάφορα ζητήματα. Δεν είναι αθώες περιστερές. Έχουν πεπραγμένα. Και τις ευθύνες, για την σημερινή κατάσταση, τις καταλογίζει η κοινωνία εκεί όπου πρέπει - το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας τέλος πάντων. Αυτό όμως δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε κριτική σε αυτά που λέγονται από τους συριζαίους, σε πολλά από τα θέματα που σχετίζονται με τον κόβιντ, τα οποία είναι άνω ποταμών. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, γιατί δεν έχει νόημα εδώ. Έγραψα το καταστάλαγμα εκείνων που σκέφτομαι.

      Γιωργος Βουδουρης
      ..μας έχει κουράσει ο ιός, εσένα σε βλέπω ..αγνώριστο...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εγώ είμαι ξεκούραστος και με όρεξη για πράγματα, και με αναγνωρίζω 100%.

      Διαγραφή
    3. Γιωργος Βουδουρης
      ..τόσο ξεκούραστος και δυνατός που δεν χρειάζεται καν να επιχειρηματολογίσεις.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Όχι δεν γουστάρω να επιχειρηματολογήσω, γιατί στο φέισμπουκ αυτό δεν βγάζει πουθενά. Καφενεία, μόνο τα πραγματικά. Εδώ λέω αυτό που σκέφτομαι και συμπεραίνω, χωρίς την υποχρέωση να εξηγώ τίποτα. Όποιος θέλει κουβέντα να κανονίσουμε ένα ραντεβού να τα πούμε, μακριά από τις κάμερες και από το... αγριεμένο πλήθος.

      Γιωργος Βουδουρης
      ..αυτήν τη φορά που πήρε φωτιά ο κ... μας θα αποφασίσει το αγριεμένο πλήθος για τον εαυτό του, στο τέμπο του ..εγώ το "πλουσιόπεδο", ...για δέστε πως κατάντησα.. κλπ. θα ασχοληθεί με το αυτεξούσιο και το, αυθυπόστατο.

      Μιχάλης Βαβούλας
      Αν ήτανε ο Τσίπρας, θα βρίζαμε αυτόν, τώρα έχει τα πρωτεία ο άλλος.

      Βασίλης Πλατανίδης
      Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά. Μια είναι η ατζέντα - πρόγραμμα, έξωθεν ερχόμενα. Αλλάζει απλά ο Μπαρμπαμιτούσης, ο Κλούβιος κι η Σουβλίτσα.

      Ανδρεας Μπικουβαρακης
      προφανώς δεν έχετε κατά νου το πρόγραμμα των δύο κομμάτων για το θέμα Υγεία. Επίσης μάλλον δεν έχετε παρακολουθήσει τι έχει γίνει τα τελευταία εφτά χρόνια στον χώρο.
      κάποιοι άνοιξαν τις ΤΟΜΥ κι έκαναν προσλήψεις. Κάποιοι κλείνουν νοσοκομεία και διώχνουν το ιατρικό προσωπικό.

      Elias Zaikos
      Δε πολυσυμφωνώ με το σκεπτικό σου φίλε Φώντα, απο ένστικτο, όχι απο γνώσεις - που όσοι γράφετε εδώ έχετε σαφώς περισσότερες και βαθύτερες, πρώτα γιατί οδηγεί σε έναν κάποιο μηδενισμό που δε συμπαθώ όταν προκύπτει στις σκέψεις μου, κατόπιν γιατί αισθάνομαι εξαιρετικά άβολα να υποστηρίξω πως Μητσοτάκης, Τσίπρας, Κουτσούμπας, Βελόπουλος(!!) και τα κόμματα τους θα ήταν το ίδιο (έστω με ελαφρές αποκλίσεις) αποτελεσματικά η μη στη διαχείριση της πανδημίας.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      H διαχείριση θα ήταν η ίδια πάνω-κάτω, γιατί τα θέματα της διαχείρισης στη βάση τους έχουν ρίζες μέσα στα χρόνια και δεν αλλάζουν από την μια στιγμή στην άλλη. Δεν αλλάζουν δομικά δηλαδή. Εκείνο που αλλάζει μόνο είναι η επικοινωνία τους.

      Ιωάννα Κλ.
      Σωστά.... Κι εγώ δεν κατανόησα προς τι το ξαφνικό κίνημα! Το υβρεολόγιο πήγαινε εφ' όλης της ύλης; Κάτι νέο προέκυψε, που εμείς οι αιθεροβάμονες δεν καταλάβαμε τι ζητούν γαμιοαερογάμηδες;! Γενικώς, αν γαμάς κουτουρού δεν ξέρεις να γαμάς κι ούτε απολαμβάνεις!!! #διπλής

      Fiodor Redblu
      Δεν είναι ωραίο να βρίζεις, ειδικά αν δεν ξερεις γιατί βρίζεις. Επίσης πιστεύω οτι αν ECM και Cordelia records συνεργάζονταν, θα είχαν φέρει καλύτερα αποτελέσματα στην διαχείρηση της πανδημίας απο το καθεστώς Μητσοτάκη.

      Kostas Karabetsos
      ...λεγανε καποτε οι αρχαιοι Σικυωνιοι..

      Vassilis Serafimakis
      Θα κάνω ένα δώρο εδώ, που μού έκαναν κι εμένα. Ακούστε αυτά που λέει στο βιντεάκι ο Λεον Πανιτς που είχε έρθει εδώ πολλές φορές να βοηθήσει την Αριστερά και ειδικά τον Σύριζα, γιά την πορεία τού οποίου έχει πολλά καλά λόγια. Μιλάει ψύχραιμα και διεισδυτικά, από άνθρωπο που όλη του τη ζωή στήριξε τής αριστερή, ριζοσπαστική υπόθεση. (Εφυγε το 2020 από covid.)
      https://www.youtube.com/watch?v=6RBcg93ZGDA
      Leo Panitch "The European Crisis & The Radical Left's Strategic Dilemmas: Lessons Of The Greek Case"

      Διαγραφή
    4. Ανδρεας Μπικουβαρακης
      Ο συριζα προσέλαβε γιατρούς και νοσηλευτές και άνοιξε 120 ΜΕΘ. Προετοίμασε κι άλλες 50 που δεν πρόλαβε να επανδρώσει. Άνοιξε και τις ΤΟΜΥ ενισχύοντας την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Κατάργησε το 5ευρω και άνοιξε την περίθαλψη των ανέργων. Έκανε λάθη στον χώρο της υγείας, αλλά δεν είχε ως πρόταγμα το κλείσιμο των νοσοκομείων και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κλινικαρχών. Μπορούμε να υποθέσουμε με βεβαιότητα ότι δεν θα διπλασίαζε τα νοσήλεια στις ιδιωτικές ΜΕΘ, δεν θα έβγαζε σε διαθεσιμότητα 7000 νοσηλευτικό προσωπικό.
      Σίγουρα θα είχε την ίδια περίπου πολιτική σε καραντίνες, εμβόλια κτλ, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα έκλεινε τα πάρκα και τις παραλίες, δεν θα έδερνε κόσμο στο πάρκο και γιατρούς που διαμαρτύρονται, δεν θα έδινε δεκάδες εκατομμύρια στα κανάλια για προπαγάνδα και δεν θα έβρισκε την ευκαιρία να δρομολογήσει ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, μαζί με γκαιμπελική προπαγάνδα κτλ.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Τα ίδια πάνω-κάτω θα έκανε και τα αποτελέσματα θα ήταν χειρότερα, γιατί οι πολιτικές θα ήταν πολύ πιο σκληρές (εγώ είμαι πεπεισμένος γι' αυτό). Και θα ήταν χειρότερα και για άλλους λόγους. Και λεφτά στα κανάλια θα έδινε φυσικά. Και σωστά δόθηκαν λεφτά στα κανάλια και στα μίντια (γιατί στα μίντια δουλεύει κόσμος, που αλλιώς θα έχανε τη δουλειά του). Με τι κριτήρια θα τα έδινε ο Σύριζα... άσε τώρα να το υποθέσει ο καθένας μόνος του. Τέλος πάντων κουβέντα δεν θέλω να κάνω και κακώς απάντησα.

      Stylianos Gabriel
      Το θέμα αγαπητέ και σεβαστέ μου Φώντα δεν είναι τι θα έκανε ο Τσίπρας αλλά τι έπρεπε να κάνει, κι ενώ μπορούσε να το κάνει δεν τό'κανε, ο Μητσοτάκης και οι σύν αυτώ.Ολα τα υπόλοιπα και συμπεράσματα του τύπου "ηταν ευτύχημα που δεν διαχειρίστηκε την πανδημία ο Τσίπρας"κλπ ανήκουν στη σφαίρα των πιθανοτήτων και ακούγονται εκ του Περισσού που λένε και στο χωριό μου.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Για τον Μητσοτάκη τα έχουμε πει τρεις χιλιάδες φορές. Και τα λέμε εδώ και δυο χρόνια. Αλλά πολλά από αυτά που ακούω από Συριζαίους, για διάφορα θέματα σε σχέση με την κόβιντ, είναι άνω ποταμών. Γλιτώσαμε τα χειρότερα.

      Stylianos Gabriel
      ναι αλλά "ενίσχυσε" το σύστημα υγείας με 6 νέα Rafale o Κούλης!!!

      Tsividis Petros
      ειναι γεγονός οτι στα ''μεγάλα'' ζητήματα, εθνικά, υγείας κλπ η αριστερά γίνεται βασιλικότερη του βασιλέως, φοβούμενη μη της προσάψουν ολιγωρία, έλλειψη πατριωτισμού κλπ. Είναι σαν να δίνει εξετάσεις στο κατεστημένο της εξουσίας. Στην πανδημία π.χ. ζητάει παραπάνω μέτρα, λοκντάουν, υποχρεωτικότητες, ποινές κλπ, Απ την άλλη η δεξιά κάνει καλά αυτό που ξέρει δηλ την κρίση ευκαιρία και δουλειές στους δικούς μας. Αν όμως ευκολα μπορούμε να πούμε οτι η πολιτική της δεξιας διαχείρισης είναι καταστροφική, μπορούμε να πούμε και οτι μεγάλο μέρος αυτών που λέει η αριστερά δεν έχουν κανένα όφελος για τη δημόσια υγεία και είναι απλώς αυτό που έλεγα και στην αρχή, εξετάσεις απέναντι στο σύστημα (δεν αναφέρομαι φυσικά στην ενίσχυση του ΕΣΥ, αυξηση δαπανών κλπ,)

      Manolis Stavroulakis
      Στην πολιτική είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει “αν”... τα γεγονότα είναι γεγονότα και όσο κι αν πίστευα ότι ο Τσίπρας έπρεπε να τιμωρηθεί για τα λάθη του, τέτοιες αναρτήσεις παίζουν το παιχνίδι της ακροδεξιάς και του “όλοι ίδιοι είναι” (ή “και χειρότεροι” μας λες). Ε δεν είναι, πως να το κάνουμε;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Άσε τώρα αυτά τα παραμύθια με τις "ακροδεξιές", μη μου τα λες εμένα. Δεν μιλάω με "αν", αλλά με βάση όσα ακούω από ποικίλους συριζαίους για τα θέματα της κόβιντ. Γιατρούς που πρόσκεινται στον σύριζα και πολιτικούς. Η Παναγιά μας φύλαξε.

      Διαγραφή
    5. Manolis Stavroulakis
      όπως τα λέω, κλασικό επιχείρημα και τρικ ακροδεξιών τα "όλοι ίδιοι είναι". Και φίλους σχετικούς έχουμε κι εμείς... και βλέπουν το μεγάλο φαγοπότι που έστησε το Μητσοτακαίικο... τη διασπατάληση χρήματος (τεράστιο topic), την έλλειψη ΜΕΘ και ιατρικού ππροσωπικού, το κλείσιμο νοσοκομείων... όλα τα καλά! Αν ήταν ο Τσίπρας το μόνο βέβαιο - ξανατονίζω ότι καλώς καταψηφίστηκε για τα λάθη του - είναι ότι θα φρόντιζε περισσότερο τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και όσον αφορά τον covid αλλά και γενικώς. Απορώ, σαν προοδευτικός άνθρωπος που μου μοιάζεις πως λες τέτοια πράγματα!

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν μου αρέσει καθόλου το σχόλιό σου και η προσωπική επίθεση. Και δεν λυπάμαι καθόλου αν διέψευσα τις προσδοκίες σου.

      Giorgis Gavalas
      Τι να βρίσουμε; Τον Τσίπρα; Που να κάνεις ομοιοκαταληξία με το Τσίπρα; Ενώ με το Μητσοτάκη! Τυχεροί είμαστε που τον έχουμε πρωθυπουργό.Βολεύει ποιητικά μιλώντας!

      Mits KapKap
      Ο Μητσοτακης διαλυσε το ΕΣΥ. Ο Τσιπρας δεν το χει και πολυ αλλα αν μη τι αλλο εν μεσω πανδημιας δεν θα εκλεινε νοσοκομειο ουτε θα εκανε τους γιατρους να παραιτουνται ενας ενας απο τα ποστα τους και να φευγουν στο εξωτερικο. Γιατι αυτο συμβαινει τώρα. Ειμαστε ατυχοι

      Dimitrios Kambakos
      Ήθελα να γράψω κάτι παρόμοιο,αλλά με καλυψες κ με το παραπάνω

      Βασίλης Καμπούρης
      Συμφωνώ πως η αριστερά με το παραμικρό η το μεγαλύτερο κώλυμα όντως θα δεχόταν χτυπήματα για αιώνες διότι και πολλοι αριστεροί έχουν υπερβολικά μεσσιανικες απαιτήσεις από κάποια αριστερή κυβέρνηση πόσο μάλλον οι δεξιοί κλπ που την περιμένουν στην γωνία.
      Όμως θα συνεχίσω να βρίζω τον Μητσοτάκη. Γιατί εκτός από αχταρμάς και αδικίας είναι αλαζονας. Δηλαδή κόκκινο πανί για τη σάτιρα

      Nikos Mitrogiannopoulos
      Δίκιο έχει ο Φώντας. Αλίμονο στους ανθρώπους που περιμένουν είτε από τον έναν είτε από τον άλλον.

      Ανδρεας Μπικουβαρακης
      δεν περιμένουμε από τον ένα και τον άλλο. Απαιτούμε οι κυβερνήσεις να κάνουν τη δουλειά τους.

      Nikos Mitrogiannopoulos
      Πώς το απαιτούμε; Είναι ένα ερώτημα. Και έπειτα γιατί περιμένουμε από αυτές τις κυβερνήσεις να κάνουν τη δουλειά τους; Ποια είναι η δουλειά τους; Μήπως αυτό ακριβώς κάνουν;

      Ανδρεας Μπικουβαρακης
      Σωστά τα ερωτήματα. Δύσκολο να γίνει αυτή η κουβέντα στο φβ μεταξύ αγνώστων.

      Nikos Mitrogiannopoulos
      Πώς το λέει ο Τένεσι Ουίλιαμς; Εμπιστεύτηκα πάντα την ελεημοσύνη των ξένων; Κάπως έτσι...Δίκιο έχεις. Καλό μεσημέρι. Υ. Γ. Την καλοσύνη έλεγε, το θυμηθηκα

      Διαγραφή
    6. Ανδρεας Μπικουβαρακης
      Δεν υπάρχει ελεημοσύνη. Υπάρχει: δικαιώματα vs. προνομίων.

      Διαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Καλές πτήσεις στα πολεμικά μας..."...

    Spiros Kourtis
    Σενάριο : Μέλπω Ζαρόκωστα!!!

    Nikos Athanassiu
    αγαπω Μέλπω

    Patritsopoulos Nikos
    οι ουρανοι ειναι δικοι μας

    George Ioakeimidis
    Καραγκιόζης... Δε τον γούσταρα καθόλου!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Λιγότερα για τον Στάθη...
    https://www.lifo.gr/prosopa/stathis-o-bromostomos
    Στάθης ο Βρωμόστομος | LiFO
    Θα σε μαλώσω. Και είσαι και μεγάλος άνθρωπος. Πρώτα θα διαβάσεις το άρθρο και μετά θα βάλεις ιμότικον.

    George Ioakeimidis
    Γούστα ειν αφτά. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...

    Stavros Manitou
    Χαχαχαχα κλαίω χαχαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Είναι απαράδεκτο σε ελληνικές ποιοτικές δισκογραφικές εκδόσεις, «έντεχνες» να τις πούμε, στις οποίες υπάρχουν κείμενα τεθνεώτων, κείμενα νεοτέρων κ.λπ. να μην υπάρχουν πουθενά ημερομηνίες."...

    Κώστας Δευ. Άξιος
    Έχεις απόλυτο δίκιο ότι γίνεται αυτό και είναι εκνευριστικό, παλιότερα είχα γράψει κι εγώ ότι δυστυχώς γίνεται (ή τέλος πάντων γινόταν) και με τις αφίσες συναυλιών

    Costas Rizos
    Δεν το έχουμε με τις ημερομηνίες , τη σειρά και τα προγράμματα στην Ελλάδα ,
    δυστυχώς .

    Thekla Tselepi
    Είναι πολύ άσχημο και συμβαίνει συχνά. Θέλεις να παρουσιάσεις κάτι και ψάχνεσαι στο χάος...

    Costas Lemonidis
    Νομίζω πως ο βασικός λόγος είναι η τσαπατσουλιά …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Τράπερ γεννηθείς το 1987 και όχι το 2007. Σαν να λέμε μ@λάκας, χωρίς ημερομηνία λήξεως..."...


    Patritsopoulos Nikos
    θα ληξει κι αυτος

    Costas Rizos
    Τραπ ήταν η τελευταία εξέλιξη της νότιας Μαύρης ghetto μουσικής και όχι αυτοί οι τραχανοπλαγιάδες

    Νίκος Σωτηρέλης
    η μετεξέλιξη της miami bass, ο νότος ανέκαθεν θεωρούταν η πιο αταλαντη και ποζεραδικη πλευρά του αμερικανικού χιπ χοπ. Σαν να μας εκδικείται όλους πλέον με την τραπ παίρνει το αίμα του πίσω. Και όμως, μέχρι και η miami bass, είχε κάτι....σε σχέση με τα σημερινά

    Costas Rizos
    στο νότο είναι η αρχή του ραπ όπως και του μπάσσου οι βόρειοι απλά είχαν τα μέσα , οσο για ταλέντο ο νότος γαμάει και εξέλιξε σταθερά νέους ρυθμους .

    Νίκος Σωτηρέλης
    Κάνεις δεν είπε ότι ο Νότος δεν έχει γεννήσει και εξελίξει μουσικά ιδιώματα, και προφανώς καμιά αναφορά δεν αποτελεί και κανόνα, όμως συγκεκριμένα στη Rap η μεγάλη πλειοψηφία των mcs από τις νότιες πολιτείες χρησιμοποιούσε μισογυνιστικους στίχους και βίντεο, εκθείαζε τη μεταφορά ναρκωτικών από τα σύνορα κτλ κτλ. Από δεκαετία 80 με 2 live crew (και πολλούς άλλους), δεκαετία 90 με no limit records και τα κατσαρά εξώφυλλα των δίσκων τους, μέχρι τη σημερινή εποχή της trap. Προφανώς αυτό δεν ακυρώνει το νότο, ούτε τα αμέτρητα μουσικά ιδιώματα τα οποία ανέδειξε. Ο νότος εχυσε το περισσότερα αίμα, σαφώς και βγήκαν, μουσικές που επηρέασαν ρεύματα παγκοσμίως. Όμως η ραπ εκεί (στη μεγάλη πλειοψηφία της) ήταν άλλη κατάσταση. Αναφορικά με τις παραγωγές και τους ρυθμούς δε θα διαφωνήσω.

    Costas Rizos
    το gangsta πάντως στη δυτική ακτή ξεκίνησε οχι στο νότο και τον master p δεν τον γουστάρανε στη πόλη του γιατί ακούγανε bounce ...........

    Νίκος Σωτηρέλης
    η δύση όμως έβγαλε και dj Shadow και cut chemist και jurassic 5 και μια ολόκληρη (παλιά και νέα) σχολή από beat makers. Gangsta βεβαίως και είχε αφού από τις νοτιοδυτικές ακτές όλο το "παιχνίδι" διοχετευόταν στην California. Ακόμη και η gangsta rap της δυτικής ακτής είχε μουσικότητα..με καταβολές από P funk..σαφώς ο νότος είχε bounce, είχε hi hats και tr 707s, αλλά πραγματικά δεν έχει να επιδείξει και πολλά πράγματα τουλάχιστον για τον σκληρό πυρήνα του είδους...

    Costas Rizos
    Αγαπητέ Νίκο , επειδή αυτή η συζήτηση δεν τελειώνει έτσι και επειδή βλέπω πόσο αγαπάς τη μουσική όποτε έρθεις στο Βόλο έλα για τσίπουρο και θα πούμε πάρα πολλά !!!

    Νίκος Σωτηρέλης
    Κώστα μου, με μεγάλη ευχαρίστηση! Το ίδιο ισχύει αν ανηφορίσεις κι εσύ προς Καβάλα! Και να πάρεις και δίσκους μαζί γιατί ετοιμάζω έναν μικρό χώρο με καφέ, δίσκους, πικάπ για φιλικά σετς και χώρο μικρών εκθέσεων! Σίγουρα έχουμε να πούμε παρα πολλά!

    Kwstas Agas
    Μα ... Το 1987 απ' όσο θυμάμαι δεν είχαμε τράπερ ... Είχαμε μόνο κάτι κυρίες που περνούσαν από τα σπίτια μας και μας κάνανε ... επίδειξη τάπερ!!!!

    Costas Rizos
    κλασσικό το HC rapper give me a tupper , εδώ στο Βόλο τότε

    Αθανάσιος Ζακόπουλος
    daddy tsoulfas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Μα δεν κουνιέται ούτε φύλλο, όλα εδώ είναι μονότονα / Να ’χα τουλάχιστον μι’ αγάπη, κάπως την ώρα μου να σκότωνα..."...

    Giorgos DeSpell
    Μπράβο ρε Φώντα

    Νίκος Σούρσος
    Πολύ Ωραίο. Αλλά ένας Χατζηγιάννης θα το απογείωνε.

    Nikos Markakis
    οι εκτελέσεις με την φωνή του Μικρούτσικου, είναι πάντα καλύτερες. Μακάρι να είχε αποδώσει όλη του την καριέρα με την φωνή του! Η επιτομή του singer/songwriter (άντε 2-3 εξαιρέσεις, Δημητριάδη)

    Σταύρος Καρτσωνάκης
    , μάλλον το αντίθετο θα έκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Χρήστο Γερμένογλου...

    Lizeta Tsalta
    Πολύ γλυκός χαμογελαστός άνθρωπος και σπουδαίος καλλιτεχνικά. Πολύ λυπάμαι πραγματικά.

    Costis Drygianakis
    Τεράστια απώλεια. Κρίμα, πολύ κρίμα.

    Βασίλης Καμπούρης
    Πραγματικά πόσο κρίμα...

    Haris Mavridis
    Εξαιρετική η συνεργασία του με τον Ηλία Ζαικο ( είχες γράψει γι'αυτην πριν μερικά χρόνια )

    Athanassios Fourgiotis
    πόσο κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ για το Nosferatu και τους Popol Vuh...

    Παναγιωτης Πανταζιδης
    Μεγάλο μέρος από τις "πλάτες", τη σαουντρακικη (σε σημεία ατμόσφαιρα) και άλλα ηχητικά μέρη που χτίζουν το παρακάτω αριστούργημα, είναι πολύ κοντά στους popol vuh.
    https://youtu.be/kf6ot7Ba4MI
    The Devil's Blood - The Thousandfold Epicentre (Full Album)

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Η ταινία είναι πολύ καλή (με τις ιδιαιτερότητες του Herzog βέβαια...), και το πρωτότυπο του Murnau ακόμα καλύτερο!

    Akis Kapranos
    Εμενα παλι πιο πολυ με τρομαξε ως παιδι αυτη η ταινια, παρα οι ταινιες της Χάμερ που, με σπανιες εξαιρεσεις, ειχαν και λίγο πλάκα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί να τρομάξεις με μια ταινία. Πάρα πολλοί. Να μην τους απαριθμήσω... Αυτή είναι η ταινία με την οποία έχω τρομάξει περισσότερο απ' όλες. Αλλά ήταν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες την είχα δει... https://www.imdb.com/title/tt0070078/
    From Beyond the Grave (1974) – IMDb

    Λάμπρος Τσολάκος
    Η ταινία είναι σάπια. Όχι πολύ καλή εντέλει, & με θεματακια, αλλά σάπια εντελώς. Το soundtrack είναι απίστευτο

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν ήθελα να το γράψω στο ποστ, αλλά το έχω από χρόνια στο στόμα μου και θέλω να το πω. Το κομμάτι των Popol Vuh από το Nosferatu που έβαλα μοιάζει πολύ με αυτό. Ο παγκόσμιος Μίκης λέτε να έκανε κι εκεί το θαύμα του'; https://www.youtube.com/watch?v=BfyrN9uWEpA
    ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ - ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

    Μιχάλης Βαβούλας
    επι τη ευκαιρία, στον Καβγατζή του Φασμπίντερ ακούγεται μουσική του Θεοδωράκη, από τη Φαίδρα νομίζω, χωρίς να αναφέρεται στα κρέντιτς, απ' όσο θυμάμαι.

    Antonis Boskoitis
    Είναι τρομερή η έναρξη του φιλμ με την υποβλητική μουσική της μπάντας

    Nikos Kouteris
    Το ίδιο έτος είχε βγει το Phantasm που είχα εφιάλτες μετά, ειδικά με το μουσικό θέμα

    Βασίλης Καμπούρης
    Την έχω δει στο ράδιο σιτυ σήμερα ΑΒ... Βασιλόπιτας... σε κάποιο αφιέρωμα πολύ αργότερα από τότε που βγήκε κι έπαθα πλάκα.
    Την έχω σε 3 ορίτζιναλ κόπιες.
    Είναι ίσως ιεροσυλία αυτό που θα πω αλλά μου άρεσει πολύ περισσότερο από του Μουρναου.
    Η μελαγχολία του απέθαντου... Το τρέξιμο μέσα στη Βενετία με μιντλ ραν του φιλμ και τα ποντίκια... Απίθανη ταινία
    Για το (λιωμένο) σάουντρακ καλύτερα να μην πω. Στο τέλος θα θεωρηθω φανατικός χαχαχα Που ναι

    Νεκταρια Χαριτακη
    https://youtu.be/tSoibazjCrQ
    Paul Roland – Nosferatu

    Νικόλας Γκόγκος
    Το φιλμ μοναδικό στο είδος του -και όχι μόνο- το σκορ των Popol Vuh, το ίδιο. Αξιομνημόνευτη θά 'λεγα κι η χρήση του γεωργιανού φολκλορικού 'Tsintskaro', σε ερμηνεία του σπουδαίου Hamlet Gonashvili, στην άκρως στοιχειωμένη αρχή του έργου. Με συγκίνησε η ανάρτησή σας, γι' αυτό και σχολιάζω. Να ξαναδείτε το φιλμ.. επίκαιρο όσο ποτέ, μες στην αλληγορία του, φοβάμαι· https://www.youtube.com/watch?v=gn4C3HXXrug
    Hamlet Gonashvili - Tsintskaro

    ΑπάντησηΔιαγραφή