Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ το άγνωστο πέμπτο μέλος

Πριν δύο χρόνια περίπου (25 Σεπτεμβρίου 2017) είχα βάλει ένα τεστάκι στο facebook.
Είχα ενθέσει ένα εξώφυλλο από το περιοδικό ΦΑΝΤΑΖΙΟ (τεύχος 194, 14 Νοεμβρίου 1972), στο οποίο εικονίζονταν οι Νοστράδαμος. Και είχα ρωτήσει, τότε, αν γνώριζε κάποιος το πέμπτο μέλος τους, το παιδί που στέκεται ανάμεσα στα δύο κορίτσια, την Chris King αριστερά και την Δέσποινα Γλέζου δεξιά. ( Στέλιος Φωτιάδης και Ιπποκράτης Εξαρχόπουλος ή Charlie είναι, ως γνωστόν, οι άλλοι δύο).
Όχι μόνον βρέθηκε από τους φίλους το ονοματεπώνυμο του μεσαίου μέλους (το οποίο φυσικά γνώριζα), αλλά αποκαλύφθηκε και μια ιστορία την οποίαν, προσωπικώς, αγνοούσα παντελώς.
Δεν ξέρω γιατί όλα αυτά δεν τα μετέφερα τότε (το 2017) στο δισκορυχείον, όπως κάνω συνήθως με τα posts του facebook που έχουν κάποιο διαχρονικό νόημα... τώρα όμως θα επανορθώσω, αντιγράφοντας και τα πιο ουσιαστικά σχόλια με το σχετικό φωτογραφικό υλικό εκείνου του post.
Ferris Costas 
Φέρνει προς τον φίλο μου Μπάμπη Αλέπη, αλλά μου φαίνεται δύσκολο. Αν και το 1974 ήταν φτυστός. 
Chris Stassinopoulos 
O Aλούπης είναι.
Ferris Costas 
Ο Αλούπης είναι άλλος. Ο Μπάμπης ήταν τεχνικός κινηματογράφου, ηχολήπτης και μοντέρ και ενίοτε μουσικός. Υποθέτω πως ήταν σε κάποιο γύρισμα για την τηλεόραση. 
Chris Stassinopoulos 
Ο Αλούπης ήταν κιθαρίστας παλαιός και από το ’73 ζει στο Παρίσι. 
Γιώργος Γιαννόπουλος 
Κάτι βρήκα. Κατά 99% λέγεται Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, αλλά δεν μου λέει τίποτα το όνομα. Την φωτογραφία (το μπλουζάκι του συγκεκριμένου) τη θυμάμαι αμυδρά από τότε. 
Φώντας Τρούσας 
Μπράβο Γιώργο. Ήταν συνεργάτης των Νοστράδαμος. Αλλά θα πρέπει να ήταν πολύ στενός συνεργάτης για να φωτογραφίζεται μαζί τους ως πέμπτος. 
Mimis G Vas
Εάν είναι όντως ο Αλεξανδρόπουλος, προϋπήρχε στην παρέα των Νοστράδαμος και ήταν πολύ καλός φίλος με τον Μιχάλη Λαμπρόπουλο, για τον οποίο έγραψε και δύο τραγούδια για ένα γαλλόφωνο single το 1973 νομίζω, λίγο πριν έρθουν πακέτο για να πάρουν μέρος στην δεύτερη line-up των Νοστράδαμος. Μπορώ να μάθω και λίγα παραπάνω από τον Μιχάλη, με λίγη υπομονή, για την ώρα στέλνω το σκανάρισμα από τον σινγκλάκι. 
Φώντας Τρούσας 
Για τον Γιώργο Αλεξανδρόπουλο λέμε Δημήτρη. Το αγνοούσα το δισκάκι αυτό. Ενορχήστρωση ο Gabriel Yared! Αν είναι δυνατόν! Δηλαδή ο Αλεξανδρόπουλος έγραφε και μουσικές, αφού στιχουργός είναι ο Bergman των Aphrodite's Child κ.λπ. 
Mimis G Vas 
Aκριβώς. Και ο Mikaelis δεν είναι άλλος από τον Μιχάλη (Λαμπρόπουλο).
Γιώργος Γιαννόπουλος
http://www.encyclopedisque.fr/disque/40553.html
Encyclopédisque - Disque : Judas 
Mimis G Vas 
Kαι μόλις παρατήρησα ότι έχει απαντήσει σωστά πρώτος και πολλές ώρες πριν τον αγαπητό Γιώργο Γιαννόπουλο, ο Χρήστος Στασινόπουλος. Ο Γιώργος Αλεξανδρόπουλος ή Γιώργος Αλούπης είναι ένα και το αυτό πρόσωπο, είχε προϋπάρξει στους Sounds το 1972 και μετά στη Γαλλία στην ελληνική παροικία. Ακολουθεί η γνωριμία με τους Νοστράδαμος, ο επαναπατρισμός και μια μικρή μουσική καριέρα εδώ και τελικά επιστροφή από το ’90 ξανά στην Γαλλία. So the winner is Chris Stassinopoulos, για να είμαστε και δίκαιοι. 
Φώντας Τρούσας 
Τώρα ο Mimis G Vas μας λέει πως «Ο Γιώργος Αλεξανδρόπουλος ή Γιώργος Αλούπης είναι ένα και το αυτό πρόσωπο». Εγώ εδώ σηκώνω ψηλά τα χέρια! Δεν έχω δει ποτέ τον Αλούπη, αλλά έχω δει τον Αλεξανδρόπουλο στο ΦΑΝΤΑΖΙΟ. 
Mimis G Vas 
Δια στόματος του συμπαίκτη του Πάνου Καρμπουλώνη από τους Sounds (όπου είχε γράψει τον «Χοντρό»). Έχει πλάκα, γιατί στην Ελλάδα έγινε γνωστός ως Αλούπης και στο εξωτερικό η ελληνική παροικία τον ήξερε ως Αλεξανδρόπουλο, ενώ τελικά είναι ο ίδιος πάντα! Μου το είχε επιβεβαιώσει και ο Μιχάλης Λαμπρόπουλος. 
Φώντας Τρούσας 
Έχει παίξει κιθάρα o Αλξανδρόπουλος / Αλούπης και στο δισκάκι του Σωτήρη Κοματσιούλη δηλαδή. Την «Επιδρομή από τον Άρη» εννοώ. 
Mimis G Vas 
Λογικά ναι! Ήταν στην σύνθεση με Αντύπα, Καρμπουλώνη, Κάρλο Αρτζεντσιάνο (Carletto Argenziano).
Σωτήρης Κοματσιούλης 
Ναι Φώντα, έτσι είναι ακριβώς. Πάντως ο Αλούπης ήταν στη Γαλλία πριν.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο το τέστ με το παρελθόν και μπράβο σ' όλους όσους κατάφεραν μετά από τόσα χρόνια ν' αναγνωρίσουν πρόσωπα αλλά και να ταυτοποιήσουν γεγονότα καί καταστάσεις. Ανεξάρτητα από ποιός είναι το "πέμπτο" μέλος ή όχι, θέλω να σταθώ με αφορμή αυτό στο γεγονός ότι δίνουμε και ξοδεύουμε χρόνο και σημασία σε μάλλον ασήμαντα γεγονότα και πρόσωπα. Θέλω να πω ότι από τον ρου της Ιστορίας και της κάθε ξεχωριστής ιστορίας των ανθρώπων που συμμετέχουν σ' αυτήν, παίρνουμε λίγο ή πολύ αν "σκαλίζουμε" την επιφάνεια το σημαντικό και αυτό που τελικά πρέπει να θυμόμαστε και ν' απασχολεί μια σειρά γεγονότων στην συνεχεία του χρόνου. Δεν αγνοώ ότι για τον καθένα μας το σημαίνον και το σημαινόμενο είναι πολλές φορές διαφορετικό και αυτό πολλές φορές αποκαλύπτει την μαγεία του ανθρώπου και την διαφορετικότητα. Απλώς θέλω να επισημάνω, το γνωστό, ότι πολλές φορές πρέπει να σκεφτόμαστε δύο φορές. Η δεύτερη σώζει την πρώτη αλλά μερικές φορές συμβαίνει και το αντίθετο. C' est la vie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή