Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ AND THE SUGAR πεζόδρομος

Κιθαρίστας στους Ενδελέχεια ήταν ο Αντώνης Δημητρίου, με τους Sugar να αποτελούν το πιο πρόσφατο συγκρότημά του. Αντώνης Δημητρίου and The Sugar λοιπόν, και «Πεζόδρομος» (2019) το πρώτο CD τους, με τα δέκα τραγούδια, που κυκλοφορεί τώρα από τον Μετρονόμο. Μέλη των Sugar είναι οι Χρήστος Σαρδελάς μπάσο, φωνητικά, Γιώργος Παλαϊτσάκης ντραμς, Νίκος Κόγιας κιθάρες, Δέσποινα Αμοριανού τραγούδι, φωνητικά, με τον Δημητρίου να παίζει ηλεκτρικές, ακουστικές κιθάρες, πλήκτρα και να τραγουδά. Στην εγγραφή υπάρχουν και guests σε βιολί και τρομπόνι, σε ορισμένα tracks και κάπως έτσι ολοκληρώνεται ο «Πεζόδρομος».
Το άλμπουμ κινείται ανάμεσα στο κάπως πιο απαιτητικό ελληνόφωνο ελληνικό ροκ και το περισσότερο πεζό. Υπάρχουν κομμάτια, εδώ, που ξεχωρίζουν και άλλα που ακούγονται πιο τυπικά και αναμενόμενα (ένα βαλσάκι, ένα swing κ.λπ.). Στα πρώτα θα κατέτασσα οπωσδήποτε τα «Η μέρα» και «Μεταξένια κούκλα», τα οποία αποδίδει η Μικαέλα Δαρμάνη και ακόμη το «Χάρις σε σένα» (Δαρμάνη και Δημητρίου), το «Ξέρω ένα μέρος» (Αμοριανού, Δημητρίου) και το «Η ανταμοιβή» (Δημητρίου). Αν τα περισσότερα κομμάτια, ή και όλα, τα απέδιδε η Δαρμάνη το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο ή και πολύ καλύτερο, αλλά τώρα... Τώρα οι πολλές φωνές δεν βοηθούν προς την σταθεροποίηση ή και την κλιμάκωση της έντασης, ενώ τόσο ο αείμνηστος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, όσο και ο Λάκης Παπαδόπουλος δεν συμβάλλουν με τις φωνές τους προς την αποσαφήνιση της ταυτότητας τού δίσκου.
Κρατώ λοιπόν, από την μια μεριά, την ικανότητα του Αντώνη Δημητρίου (όλα τα tracks είναι δικά του) να γράφει ενδιαφέροντα ροκ τραγούδια, αλλά, από την άλλη, θα πρέπει να επισημανθεί η «αγωνία» του να δημιουργήσει ένα κάποιο hit, αμβλύνοντας το ροκ πλάνο του και μπολιάζοντάς το με περισσότερα ποπ στοιχεία. Παρατηρείται, θέλω να πω, μιαν αναποφασιστικότητα όσον αφορά στη στόχευση τού «πεζόδρομου» και αυτό δεν βοηθά το άλμπουμ συνολικώς.
Καταλήγοντας... μια πλήρης μετατόπιση προς την ροκ μεριά είναι εκείνο που χρειάζεται ο Δημητρίου, σε πρώτη φάση, για να δώσει μια πιο πυκνή και στιβαρή δουλειά σε μία δεύτερη (φάση).
Επαφή: www.metronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου