Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 273

25/6/2020
Η ενδεκάτη εντολή του... Μωυσή. «Ου διαδηλώσεις».

24/5/2020
Διάβασα την απομαγνητοφώνηση Μιωνή-Παππά. Κατάλαβα διάφορα, αλλά δεν θέλω τώρα να γράψω για όλα (έστω και επιγραμματικά). Πάντως για κάποια δεν έπεσα από τα σύννεφα... Θα γράψω όμως για ένα.
Είναι ευτύχημα αυτή τη στιγμή που στην εισαγγελία διαφθοράς βρίσκεται μια δικαστική λειτουργός σαν την Τουλουπάκη.

24/62020
>>Πού πας ρε Κωστέα-Γείτονα με τις ζώνες-νεροζούμια στην Ευρώπη; Οι ζώνες είναι μόνο για τα παντελόνια<< (Κωστέας-Γείτονας ήταν ο Τάκης Λεμονής, λόγω της προϋπηρεσίας του, ως γυμναστής, στα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα)
>>Καλύτερος Έλληνας προπονητής ο Αναστασιάδης; Έλα μωρέ με τον κομμωτή. Που μου παίρνει τους παίκτες και τους πάει στους παπάδες. Ρε, στους παπάδες; Να 'χεις δηλαδή το Ραούλ στην ομάδα και να τον πάρεις να τον πας στο Άγιο Όρος, στους παπάδες; Δε γίνονται αυτά, ρε!<<
>>Ο Σάντος... Κοίταξε να δεις, ο Σάντος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εργάζεται, αλλά στον πάγκο... Μπορεί να 'χουνε μπει οι Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα κι αυτός να ξυπνήσει το Μεγάλο Σάββατο<<
>>Ο Μπάγεβιτς παίρνει τους γρήγορους κι εγώ δουλεύω με ντακότες, γκαζοζέν και σκατοδοχεία με ποδαράκια<<
>>Ποιός; Ο Μαρινάκης; Ποιός Μαρινάκης μωρέ, αυτός είναι μισοπλέμονας<< (για τον παίκτη του Ολυμπιακού)
>>Ο Αμανατίδης πρέπει να πάει Εθνική. Είναι μεγάλος μαντουμαδόρος και μεγάλη πρεσαδούρα<<
>>Όποιον παίκτη βλέπεις να δίνει τη μπάλα με τη μία... πέρασε έξω κύριε, δεν κάνεις<<
>>Ο Καρπετόπουλος με τον... Πανούτση, αυτό κάνουνε. Πάνε και παίρνουνε τον πιο άσχετο να τους μιλήσει για μπάλα. Αμ δε στέκουνε, γι' αυτό έχουνε φτάσει να τους βλέπουνε μόνο οι φορτηγατζήδες τη νύχτα για να περνάνε την ώρα τους<<
>>Στον Παναθηναϊκό; Ποτέ. Εδώ πήγα στον Παναργειακό και επειδή είχαν πράσινες εμφανίσεις δεν μπορούσα να κάνω προπόνηση και άφησα την ομάδα κι έφυγα!<<

Θεός σχωρέστον... έπεφτες κάτω μ' αυτά που έλεγε. Αδιανότητα πράγματα. Μόνον από κείνον.

23/6/2020
Γνωστή συντάκτρια επί του πολιτιστικού, η Μαρία Κατσουνάκη (βραβευμένη, τηλεοπτική κ.λπ.) πρώτα διάβασε τι έγραψα εγώ ο... αβράβευτος για τον σκηνοθέτη Λευτέρη Ξανθόπουλο στο LiFO.gr (22.6.2020 / 09:58) και μετά είπε να κάνει κι εκείνη κάτι στην... έγκριτη Καθημερινή (23.6.2020 / 19:02) αντιγράφοντας, κόβοντας και ράβοντας, τα αποσπάσματα από το περιοδικό ΟΘΟΝΗ, που χρησιμοποίησα στο δικό μου κείμενο.
Εντάξει, θα πει κάποιος... μπορεί να έχει κι εκείνη το τεύχος της Οθόνης από το 1986, δεν το έχεις μόνο εσύ.
Ναι, και το θυμήθηκε κι εκείνη! Θυμήθηκε δηλαδή τη συνέντευξη του Ξανθόπουλου στην Οθόνη, πριν από 34 χρόνια! Και διάλεξε, μάλιστα, από μια μεγάλη συνέντευξη το ίδιο απόσπασμα που διάλεξα κι εγώ!
Έχουμε κάνει διάφορους "μάγκες" μέσα στα χρόνια, αλλά να μην μας περνάνε και για χαζούς. 
[Το πάνω κομμάτι είναι το δικό μου / και το κάτω της κ. Κατσουνάκη]

23/6/2020
Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος. Εδώ με τον Ρίνους Μίχελς, τον μέγα ολλανδό προπονητή - έναν από τους δασκάλους του.

22/6/2020
Απίστευτο haunted folk τραγούδι του Νίκου Μαμαγκάκη, με την Νέλλη Μάνου, από το 1964. Συγκρίσιμο (για να μην πω πως είναι ανώτερο και τελειώσει η ιστορία), μόνο με τα ωραιότερα της Anne Briggs και της Vashti Bunyan.
Έχουν γραφτεί φοβερά πράγματα (και) για τον ελληνικό κινηματογραφικό (η ταινία πάντως δεν λέει τίποτα, παρότι πρωταγωνιστεί η... Μονεμβασιά, παίζει ο Μίνως Αργυράκης κ.λπ.), που τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι στη εποχή τους και που τώρα είναι πλέον αργά για οτιδήποτε.
Πάλι καλά, που υπάρχουν κάπου για να τ’ ακούμε και να ερχόμαστε στα ίσια μας...

22/6/2020
Έλεγα να πάω σινεμά απόψε, αλλά λόγω βροχής μάλλον θα την βγάλουμε με βίντεο. Επαγγελματίες Ρεμάλια... 

22/6/2020
Βλέπω διάφορους φίλους να ανεβάζουν 10 δίσκους, που τους έχουν διαμορφώσει, επηρεάσει κ.λπ. Εγώ θα ήθελα να ανεβάσω μιαν άλλη δεκάδα. Δίσκους, τους οποίους είχα και για κάποιο ηλίθιο λόγο τους πούλησα ή τους αντάλλαξα και πλέον δεν τους έχω. Δεν ξέρω αν τελικά θα το κάνω, να σχηματίσω μια τέτοια δεκάδα, αλλά τώρα θα δείξω έναν τέτοιο δίσκο.
Γενικώς έχω δώσει εκατοντάδες άλμπουμ και 45άρια, μέσα στα χρόνια, όμως για λίγα απ’ αυτά έχω μετανιώσει. Τα θυμάμαι τώρα, στα βάθη του μυαλού μου, πώς ηχούσαν, και λέω πως είχα κάνει, τότε, όταν τα έδινα, μεγάλη μ@λακία. Ορισμένα απ’ αυτά δεν είναι ακριβά, όμως άλλα πλέον είναι – και δυστυχώς δεν πρόκειται να τα ξαναγοράσω στις τιμές που έχουν φθάσει.
Αν κάποιος φίλος, εδώ στο facebook, έχει αυτόν τον δίσκο από μένα, και δεν του αρέσει πια (δεν θυμάμαι σε ποιον τον πούλησα ή τον αντάλλαξα – μπορεί να είμαστε φίλοι εδώ, αλλά μπορεί και όχι), τον αγοράζω, τώρα, στην τιμή που του τον έδωσα... (γέλιο).  
[LP των MU, του Merrell Fankhauser, ηχογραφημένο live στο Maui της Χαβάης το 1974, αλλά τυπωμένο για πρώτη φορά στα μέσα του ’80. Το είχα αγοράσει τότε και πρέπει να το πούλησα τέλη 80s με αρχές 90s].

9 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Βλέπω διάφορους φίλους να ανεβάζουν 10 δίσκους, που τους έχουν διαμορφώσει, επηρεάσει κ.λπ."

    Akis Ladikos
    Δεν είσαι ο μόνος που έκανες τέτοιου είδους λάθη. ..

    Nikos Kouteris
    Φώντα επειδή ήξερες το μικρό δισκαδικο καταλαβαίνεις τι εγκλήματα γινανε εκεί μέσα, αφού εγω το έτρεχα με λάθος προσωπικό, ασε με καμμιά φορά πάω να σκάσω... χωρίς discogs και internet τότε, που μου γίνανε όλοι τώρα guru των δισκων βινυλιου

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όπως το λες Νίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Έλεγα να πάω σινεμά απόψε, αλλά λόγω βροχής μάλλον θα την βγάλουμε με βίντεο."...


    Patritsopoulos Nikos
    Σεναριο Θανος Λειβαδιτης,την κατεβαζω ηδη

    Konstantinos Nikiforakis
    Ψψψ δυνατό!

    Ntinos Sarandopulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Απίστευτο haunted folk τραγούδι του Νίκου Μαμαγκάκη, με την Νέλλη Μάνου, από το 1964."...

    Xenofon Rarakos
    Από αυτά που αξίζει ο χαρακτηρισμός χαμένα διαμάντια !

    Anastasios Babatzias
    ανωτερο με ανεση

    Andreas Frogoudakis
    μερσι για το δωρο

    Ferris Costas
    Χα χα! Είμουνα βοηθός του Σαρή σ' αυτή την ταινία. Και η πρωταγωνίστρια, "Έλενα Μάνου", είναι η Μπέτυ (του αρχιτέκτονα) Στάϊκου. Η αμοιβή μου ήταν... η πρόσληψη στο The Moonspinners της Disney, από την παραγωγό Άσπα Σωτήρχου! Έβγαλα τόσα λεφτά, που αγόρασα ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο (Skoda), και μου περίσσεψαν κι από πάνω! Κάποτε, αν μου μείνει καιρός, θα γράψω ένα βιβλίο γι αυτές τις δύο ταινίες... 😀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος. Εδώ με τον Ρίνους Μίχελς, τον μέγα ολλανδό προπονητή - έναν από τους δασκάλους του."...


    Ιωσήφ Μιχ
    Ας αναπαυτεί. Θα θυμάμαι ότι έδιωξε τον Μαύρο από την ΑΕΚ

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το 1988 όμως ήταν δεύτερη και το 1989 πήρε πρωτάθλημα η ΑΕΚ (χωρίς τον Μαύρο). Η δική μου γνώμη είναι πως δεν έκανε τότε για την ΑΕΚ ο Μαύρος και καλά είχε κάνει ο Αλέφαντος και τον είχε διώξει. Αν δεν τον έδιωχνε εκείνος θα τον έδιωχνε σίγουρα ο Μπάγεβιτς.

    Kostas Focus
    συμφωνω απολυτα

    Ιωσήφ Μιχ
    Και πήγε στον Πανιώνιο και βρήκε πρώτος σκόρερ στην χώρα το 90. Ήμουν μέσα και στο ματς που τον έκανε αλλαγή ενώ πήγαινε καλά μετά από τραυματισμό και απλά ήθελε παιχνίδια ο ΘΜ και μισό ΟΑΚΑ εκραζε τον αλεφα. Ο Αλέφαντος στον πάγκο της ΑΕΚ είναι κηλίδα. Και σαν ποιότητα, και σαν αποτελεσμα. Είχε μαλώσει με όλους στην ομάδα και απλά εκτέλεσε το πλάνο Ζαφειροπούλου. Ήταν φωνακλάς, έντονος, αλλά ήταν άσχετος προπονητικά και από γραφικός μεταβλήθηκε σε "μορφή". Ας αναπαυτεί ο άνθρωπος, να ζήσουμε να θυμομαστε

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, και αν πήγαινε στα Σούρμενα θα έβαζε 50 γκολ, αντί για 30-τόσα που έβαλε με τον Πανιώνιο. Είναι το ίδιο Πανιώνιος με ΑΕΚ; Θα τον έδιωχνε ο Μπάγεβιτς τον Μαύρο 100%.
    Ο Αλέφαντος δεν ήταν άσχετος προπονητικά. Ήξερε μπάλα. Και έβλεπε βαθιά μέσα στο γήπεδο. Απλά ο χαρακτήρας του ήταν αλλοπρόσαλλος. Είχε πάθη, που δεν μπορούσε να τα ελέγξει. Τέλος πάντων, δεν είναι η ώρα.

    Ιωσήφ Μιχ
    Βρε Φώντα τι λες; Α εθνικη ο Πανιώνιος και έβγαλε πρώτο σκόρερ!20 επιθέσεις κάνουν κατά μ.ο. ΑΕΚ ΠΑΟ ΟΣΦΠ τότε και 7ο Πανιώνιος! Ο μπαγιεβιτς ήρθε μετά από ένα χρόνο και ΦΥΣΙΚΑ δεν θα τον έδιωχνε από σεβασμό καθώς είχαν ΜΑΖΙ αποτελέσει τρομερό δίδυμο. Το πολύ πολύ να τον έπειθε να κρεμάσει τα παπούτσια του εκεί. Πληροφοριακά ο ΘΜ ήταν ο πιο καλογυμνασμένος παίχτης στην εποχή του και με πολύ καλή εξωγηπεδική ζωή. Για αυτό άλλωστε έπαιξε μέχρι τα 37 και βγήκε πρώτος σκόρερ στα 36! Νομίζω ο μεγαλύτερος σε ηλικία. Και σε ομαδα με ελάχιστες τελικές προσπάθειες στο τερμα
    Ναι δεν είναι η ώρα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τέλος πάντων, μάλλον εσύ δεν κατάλαβες τι λέω. Ότι αν παίζεις με την ΑΕΚ οι άμυνες είναι πιο κλειστές και μπαίνουν πιο δύσκολα τα γκολ. Έτσι συμβαίνει με τις μεγάλες ομάδες. Οι μικρές τις παίζουνε σκληρά. Παλιά σκοτώνανε κιόλας. Σου σπάγανε τα πόδια. Πώς να μπεις στην περιοχή; Στον Πανιώνιο τον αντιμετώπιζαν πιο χαλαρά και γι' αυτό τα έχωνε πιο εύκολα. Είναι προφανές αυτό που λέω. Λοιπόν τα γκολ που είχε βάλει το 1985-86 ήταν 4, το 86-87 κανένα (δεν είχε και συμμετοχές) και το 87-88 στον Πανιώνιο πια 16, 12 την άλλη χρονιά και έβαλε 22 το 1989-90. είναι ολοφάνερο απ' όλα αυτά πως ο άνθρωπος τελείωνε. Εγώ τον θυμάμαι τον Μαύρο τότε - περπάταγε μέσα στο γήπεδο. Και το 1990-91 1 γκολ σε 5 συμμετοχές.

    Kostas Focus στον Ιωσήφ Μιχ
    εγω θυμαμαι τις εφημεριδες που αλλα εγραφαν για τον Μαυρο τη σεζον 86-87,υπηρχε μεγαλη πιεση να φυγει,στις μεγαλες ομαδες δεν υπαρχουν περιθωρια χρονου,το 1990 ειναι μακρια απο τη σεζον 86-87 που η αεκ πηγε χαλια στο πρωταθλημα και εχασε μεσα στην εδρα της ολα τα ντερμπι,με οσφπ,παο,παοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vassilis Serafimakis
      Oι σχέσεις Μπάγεβιτς και Μαύρου δεν ήταν ποτέ το ίδιο από τότε που, παίκτες κι οι δυό στην ΑΕΚ, έμαθε ο Γιουγκοσλάβος γιά την ειδική συμφωνία που είχε κάνει ο Μαύρος με τον Μπάρλο γιά τα γκολ.

      Stathis Nikokavouras στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      και πηγε πανιωνιο ο θωμας και εβαλε 60 γκολ σε τρια χρονια και βγηκε πρωτος σκορερ ολων των εποχων..σταματα να του περνεις το μερος δεν θελω να γραψω χοντρα πραγματα ..κατεστρεψε την ομαδα ο αστειος και ψυχοπαθης...δεν γραφω αλλα για να μην παω για προσβολη νεκρου...αλλα μου κανει το τραγουδι i piss on your grave....οτι πιο αρωστο ψυχικα εχει περασει απο τα γηπεδα μαζι με τον κουγια .κακοψυχος και γλυφτης..ποτε δεν ειχε ενσημο στη ζωη του και τουβγαλε συνταξη το κρατος το πασοκ δηλαδη ..μηδεν ενσημα...δεν συνεχιζω..

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Επειδή έφυγε ο Μαύρος πήρε πρωτάθλημα η ΑΕΚ το '89 και βγήκε δεύτερη το '88. Σκέψου το αυτό που σου λέω. Τα υπόλοιπα από κοντά.

      Stathis Nikokavouras
      τον μαυρο τον εφαγε το 86..δεν εχει καμια σχεση..το 88 πρωτη ηταν η αεκ και το πασοκ εδωσε το πρωταθλημα στην λαρισα που επρεπε τοτε με τον νομο αφου ειχε ολη την χρονια ντοπαρισμενο παιχτη να πεσει..αλλα εκαψαν τα λαστιχα στην εθνικη οδο και τους χαρισε το πρωταθλημα ..γιαυτο εχασε τις εκλογες μετα και βγηκε ο εφιαλτης..αν ειχαμε τον μαυρο θαχαμε παρει ολα τα πρωταθληματα τοτε..ολυμπιακος δεν υπηρχε και ο παναθηναικος ηταν σε κατασταση βανα μπαρμπα .και οποιος καταλαβε καταλαβε...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Πώς δεν έχει σχέση ρε φίλε. Όταν έφυγε ο Μαύρος η ομάδα αναστήθηκε. Τα θυμάμαι πολύ καλά. Ο Μαύρος δεν έκανε τότε για την ΑΕΚ (και γιατί δεν ήθελε και γιατί δεν μπορούσε). 10 χρόνια είχε να πάρει πρωτάθλημα, και το πήρε το '89, χωρίς Μαύρο. Και την πρώτη χρονιά χωρίς Μαύρο της είχαν αφαιρεθεί ένα σωρό βαθμοί (είχε ξεκινήσει με -3 και αφαιρέθηκαν και άλλοι, συν μηδενισμός, λόγω απεργίας των ποδοσφαιριστών).

      Kostas Focus
      πολυ κριμα,μεγαλη φυσιογνωμια ο Αλεφαντος,και παιζει και μια διαφημιση προσφατη με τον Αλεφαντο η τηλεοραση,τελευταια φορα απο κοντα τον ειχα δει σε προπονηση στη Ριζουπολη,και οχι οποια και οποια πριν απο παιχνιδι στην Λεωφορο

      Ntinos Dimatatis
      Γνωρίζεις Φώντα ότι μια φορά μετα από κάτι επεισόδια στην Θεσσαλονίκη έκατσε 20 μέρες στις φυλακές του Γεντί Κουλέ !

      Conta Dina
      Ω, μωρέ...

      Takis Patramanis
      R.I.P !

      Χρήστος Πριτσαπίδουλας
      Ναι τι ωραία ..

      Διαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Γνωστή συντάκτρια επί του πολιτιστικού, η Μαρία Κατσουνάκη (βραβευμένη, τηλεοπτική κ.λπ.)"...

    Αντώνης Κόντος
    copy paste Αυτή είναι δυστυχώς η σημερινή δημοσιογραφία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων... Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, το λέγανε παλιά.

    Manthos Triantafillos
    Κατσουνα είναι η κρητική γκλίτσα, στείλε μια πακέτο στην καθημερινή με ειδική αφιέρωση

    Iason Melissinos
    Η οθόνη βουλιάζει σαλεύει το πλήθος και ο μπερντές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ με τα λεγόμενα του Νίκου Αλέφαντου...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=htKwfPm89DE
    ΜΑΛΒΙΝΑ LIVE 01/11/1995 Μέρος 3

    Alex Goulielmos
    Χείμαρρος

    Giorgos Ftakas
    Σου έβγαζε και πόσες...βουρδουλιές άξιζε ο τάδε παίχτης ή ο τάδε προπονητής λόγω της εμφάνισής τους και μόνο (τατουάζ,κόμμωση,κιλά κλπ)!!! Μιλάμε για πολύ γέλιο,θα μας λείψει!! Συχωρεμένος...

    Giorgos Stamatelos
    Τί να κλάσει ο Σωτιράκις, σόρρυ κιόλας, άσχετο ...

    Patritsopoulos Nikos
    η γλωσσα της εξεδρας,αντιστοιχα ο τσιφορος με τους μαγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Διάβασα την απομαγνητοφώνηση Μιωνή-Παππά."...

    Vassilis Serafimakis
    "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε δημόσια αναφορά δημόσιου λειτουργού η κυβερνητικού αξιωματούχου σε εκκρεμή ποινική διαδικασία και τούτο γιατί προσβάλλεται κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ "Η ενδεκάτη εντολή του... Μωυσή. «Ου διαδηλώσεις»."


    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.efsyn.gr/.../249097_hrysohoidis-i-hoynta-den...
    Χρυσοχοΐδης: Η χούντα δεν τελείωσε το 1974

    Andreas Karampelas
    Ένας οργανικός διανοούμενος της κυβέρνησης μιλά για ανακρίβειες του Τάσου Κωστόπουλου στο συγκεκριμένο άρθρο.
    https://www.efsyn.gr/.../249250_epistoli-alibizatoy-gia...
    Επιστολή Αλιβιζάτου για το νομοσχέδιο περί διαδηλώσεων και απάντηση του συντάκτη μας

    Giorgos Tselonis
    "Σουβλίστε τους"... έτσι για να επικαλεστώ τον τίτλο μιας ταινίας των αρχών του '80!

    ΑπάντησηΔιαγραφή