Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 128

10/11/2018
Υπάρχουν εκατοντάδες ή μάλλον χιλιάδες φολκ μπάντες, που εμφανίστηκαν στην Ευρώπη, στα σέβεντις, αλλά λίγες που να μπορούν να φθάσουν στην αξία των Νορβηγών Folque. Οι τύποι αυτοί είχαν ηχογραφήσει τέσσερα LP στη δεκαετία του ’70 (συνέχισαν και μετά), το ένα καλύτερο από το άλλο και όλα αριστουργήματα!
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, γιατί έχω τέσσερα νορβηγικά CD των Folque (όλα τυπωμένα στα 90s) και κανένα LP τους (δεν πειράζει, δεν στενοχωριέμαι καθόλου!).
Λέω για τα “Folque” (1974), “Kjempene På Dovrefjell” (1975), “Vardøger” (1977), καθώς και τη συλλογή “Stormkast” (1998), που περιέχει και ανέκδοτα.  
Τα αυθεντικά LP των Folque είναι πανάκριβα, από LP reissues υπάρχει μόνο μία εξ όσων είδα (εκείνη η πρόσφατη του πρώτου άλμπουμ τους), ενώ τα nineties-CD τους κατά μέσο όρο πιάνουνε το 20άρι. Μια χαρά – και άπειρες χαρές καθώς στρίβει το “Vardøger” στο player. 

10/11/2018
Η λαϊκή δεξιά είναι σίγουρα το ίδιο ακατάστατη με τη λαϊκή αριστερά, αλλά τούτη εδώ η clean cut δεξιά «τακτοποίηση» του… Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, που προβάλλεται με το γελοιωδέστατο τρόπο του Μητσοτάκη, είναι ανέραστη και συντηρημένη με φορμόλη.
Κανένα σοβαρό άνθρωπο, που ανακατεύεται αληθινά με την κοινωνία, δεν μπορεί να προσελκύσει μία τέτοια εικόνα «τακτοποίησης» (σαν αυτή που φαντασιώνεται ο Μητσοτάκης), η οποία άρχεται από τις μαύρες μέρες της «ησυχίας», της «τάξης» και της «ασφάλειας».

9/11/2018
Πολύ δυνατό ολλανδικό ψυχεδελικό track, τελείως stoned (το βάζω στην κλάση των τραγουδιών των Βρετανών Attack). Μπήκε κάποια στιγμή στο Pebbles, το 3 (αλλά στο CD, όχι στο LP). Το 45άρι είναι άπιαστο. Πάει πάνω από 500άρικο... 

8/11/2018
H τελευταία ξένη σειρά που είδα στην τηλεόραση πρέπει να είναι η Μάχη. 40+ χρόνια πριν.

8/11/2018
Δεν την ακούω μόνον από πιτσιρικάδες, που σε κάθε περίπτωση έχουν και μερικά ελαφρυντικά, αλλά και από μεγάλους, που τη λένε και τη γράφουν με γελοία έπαρση. Εννοώ τη φράση «Τι δεν καταλαβαίνεις;», την οποία όποτε την ακούω ή τη βλέπω γραμμένη μου ’ρχεται ν’ αρπάξω μια σανίδα και ν’ αρχίσω να κοκκινίζω κώλους…

8/11/2018
O Φίλης κατά βάση, και κατά βάθος, πρέπει να είναι ένθεος και μικρός να πήγαινε στο κατηχητικό, αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η μόνιμη ευαισθησία του για τα θέματα, που αφορούν στους παπάδες και στις σχέσεις των παπάδων με την πολιτεία. Προσωπικά, δε, νομίζω πως δεν είναι ούτε αντικληρικαλιστής, ούτε τίποτα απ’ αυτά τα γελοία… κοσμοπολίτικα (κι ας του καταμαρτυρούν διάφοροι διάφορα). Απεναντίας, σαν λαϊκό παιδί που είναι, πρέπει να αγαπάει τον κλήρο και ιδίως τον μαχόμενο

8/11/2018
Χαϊδάρι, πάνω από τη λεωφόρο Καβάλας, τέλη ’89, χειμώνας, κάπου κοντά στα Χριστούγεννα, σκοτάδι-πίσσα, κρύο, πολύ κρύο, έχω μπερδευτεί σε κάτι κωλόστενα, αλλά ακούω από μακριά, αχνά, αυτό το τραγούδι, οι νότες σαν τα ψίχουλα στο δάσος, τις ακολουθώ και πέφτω στο φως… σε μια χαμοκέλα έξω από το ΚΕΔΒ, μπήκα μέσα, όλα κίτρινα, από κάτι λιγδιασμένους τοίχους, μέχρι τη ρετσίνα…

7/11/2018
Πήγα να πάρω χαρτί υγείας στο μπακάλικο, και μου είπε ο μπακάλης…μπράβο ρε φίλε που μου δίνεις δεκάρικο, γιατί όλοι έρχονται εδώ πέρα με 20άρια και 50άρια. Έχει λεφτά, του λέω, ο κόσμος… χαζογελώντας. Οπότε πετάγεται ένας από δίπλα, που δεν είχε τι να κάνει και κουβέντιαζε με τον μπακάλη και μου λέει… ξέρεις αυτό, το να έχουν όλοι 20άρια και 50άρια, δεν είναι καλό, δείχνει πως η κρίση είναι ακόμη βαθιά. Γιατί, του λέω, από πού κι ως πού, πώς συνδέεται αυτό με την κρίση; Δεν ξέρω… μου λέει. Το άκουσα το πρωί στην τηλεόραση, το είπε κάποιος, έδωσε και εξήγηση, αλλά χτύπησε τότε το τηλέφωνο και δεν την άκουσα καλά. Τι να σου πω… του λέω, εγώ πάντως δεν ξέρω πώς συνδέεται, ρώτα τον επόμενο. Έχω ρωτήσει τέσσερις-πέντε εδώ πέρα… μου λέει, αλλά κανείς δεν μπορεί να δώσει μιαν απάντηση. Μην το βάζεις κάτω… του λέω, αλλά θα το σκεφτώ κι εγώ, και άμα βρω κάτι θα ξαναπεράσω να σου πω.
Όντως ξαναπέρασα, επειδή κάτι σκέφτηκα εν τω μεταξύ, αλλά είχε φύγει… 

7/11/2018
Το ακούγαμε μικροί. Κρύβει τον Morrison και τους Doors αυτό το τραγούδι. Τραγουδάρα δηλαδή...

6/11/2018
Η διασπορά των fake news είναι απίστευτη.
Ακόμη και άνθρωποι σοβαροί, που γράφουν με γνώσεις και με επιχειρήματα και που έχουν βγάλει το ίδιο σοβαρά βιβλία, γίνονται διαβιβαστές ψευτοειδήσεων και ψευτοντοκουμέντων.
Ή πρέπει να σταματήσουμε το διάβασμα στο ίντερνετ και να μείνουμε στα βιβλιαράκια μας (που τα λένε καλύτερα σε κάθε περίπτωση, επειδή το να γράφεις ψέματα στο χαρτί κοστίζει ποικιλοτρόπως – αυτός είναι ο πιο σοβαρός λόγος) ή θα πρέπει διαβάζοντας μια παράγραφο να τη διπλο-τριπλο-τσεκάρουμε και μετά ξανά-μανά – κάτι ασύμφορο από πάσης πλευράς (όταν θα πρέπει να γίνεται συνεχώς). Η τρίτη λύση, το να διαβάζουμε σαν... υπνωτισμένοι είναι σίγουρα η επικινδυνότερη όλων. Καλύτερα να πάμε να παίξουμε λίγο μπάσκετ ή να ρίχνουμε βελάκια στον τοίχο.
Ντοκουμέντα που αλλοιώνονται και παραπλανούν καλόπιστους ερευνητές, απόψεις που μπαίνουν σε στόματα (πεθαμένων) και που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ, ακόμη και ψευτοβιβλία κατεβάζονται από τα ψευτοράφια, για να πείσουν για το ένα ή το άλλο.
Σήμερα έγινα μάρτυς ενός τέτοιου fake, αλλά επειδή εκτιμώ τον γραφιά που την πάτησε, δεν θα το κοινοποιήσω. Μάλιστα, δεν άφησα ούτε σχόλιο κάτω από το δημοσίευμά του. Πάλι από σεβασμό, αλλά και γιατί είναι μάταιος κόπος να προσπαθείς να πας κόντρα σε όλη αυτή τη λαίλαπα – να τα βάλεις με το τέρας.
Ένα κεφάλι κόβεις, χίλια βγαίνουν. Γ@μησέ τα…

9 σχόλια:

  1. Σχόλια από το Fb περί fake news...

    Andreas Karampelas
    Το ελληνικό διαδίκτυο και ειδικά το συγκεκριμένο μέσο που επικοινωνούμε είναι πλέον ένας απέραντος εθνικιστικός-ρατσιστικός ''βούρκος''. Άποψή μου..............Διαβάζω πλέον πιο πολλά βιβλία. Και επειδή έχω παιδιά που φοιτούν σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όταν τους ζητείται να κάνουν κάποια εργασία - project που απαιτεί έρευνα και πληροφορίες, προσπαθώ να τα στρέψω να την βρουν στα βιβλία.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και στα βιβλία πρέπει να έχεις τα μάτια σου 14, απλά αυτός που γράφει ένα βιβλίο είναι συνήθως πιο υπεύθυνος. Ο λόγος στο δίκτυο, επειδή είναι άμεσος, έχει πιο πολύ σχέση με τον προφορικό λόγο, παρά με τον γραπτό. Οπότε ο καθένας λέει ό,τι να’ναι, όπως σ’ ένα καφενείο.
    Στα σχολεία πρέπει να μάθουν τα παιδιά τι σημαίνει διασταύρωση της είδησης, αντιπαραβολή πηγών και άλλα τέτοια σοβαρά, είτε σε σχέση με το δίκτυο, είτε σε σχέση με το βιβλίο. Αλλά από μεθαύριο αυτά… γιατί αύριο οι δασκαλοκαθηγητές ψηφίζουν και τα σχολεία είναι κλειστά.

    Andreas Karampelas
    Συμφωνώ. Και στο διαδίκτυο μόνο αν αυτός που γράφει μας λέει τις πηγές του ή τις παραπομπές. Εγώ πάντως πλέον νιώθω ότι χάνω το χρόνο μου στο διαδίκτυο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Συχνά συμβαίνει, ναι, να χάνεις το χρόνο σου. Παρά ταύτα μόνο και μόνο για τις βάσεις δεδομένων (βλ. discogs π.χ) και για το υλικό που έχει ήδη σκαναριστεί (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες) μας είναι χρήσιμο. Και για ένα σωρό άλλα θέματα, αλλά τώρα μένω σ' αυτά.

    Λαφτατζής Χρήστος
    γενικώς επικρατεί μια τάση «εγώ δεν βλέπω τηλεόραση» υπονοώντας ταυτόχρονα πως ο,τι υπάρχει στο ίντερνετ στέκει. προσωπικά πλέον σε περιπτώσεις πλάνης, μόνο σε ανθρώπους που εκτιμώ «κορνάρω». επίσης όταν γίνεται δημοσίως έχει και προειδοποιητικό χαρακτήρα για άλλους...πλανημένους :)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το "δε βλέπω τηλεόραση" πλέον δεν ισχύει, αφού όλοι οι σταθμοί βγαίνουν και στο δίκτυο (και άρα μπορείς να βλέπεις τηλεόραση με κλειστή την τηλεόραση). Οι περισσότεροι που το λένε το λένε για να περάσουν στους άλλους την εντύπωση πως κάνουν κάτι πιο σημαντικό.

    Ορφέας Κάππα
    ellinikahoaxes.gr εδώ αυτοί οι τύποι κάνουν καλή δουλειά ��

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν τους παρακολουθώ, γιατί διαφωνώ σε διάφορα θέματα.

    Andreas Karampelas
    Δεν λείπουν όμως οι ενστάσεις και γι αυτούς......
    https://nomadicuniversality.com/.../%CF%84%CE%B1-%CE%B5.../
    Τα ελληνικά hoaxes γράφονται από αγράμματους ρατσιστές:…

    Παναγιωτης Πανταζιδης
    Πάντως να σου μεταφέρω δύο αληθινά περιστατικά στα οποία υπήρξα παρών και η γνώμη για ότι είδα και για ότι άκουσα συμπλέει και με τις γνώμες των περισσότερων που ήταν κι αυτοί παρών.Οι fog ensemble και οι συνθετικοι ήταν υπέροχοι στις ζωντανές εμφανίσεις τους στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο παρασκευοσαββατο.

    Win Berry
    πού να δεις τι γίνεται στις μικρότερες ηλίκιες

    Σαραντης Κλωνάρας
    συμφωνω απολυα φωντα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb για τη ΜΑΧΗ...

    Θαλεια Καραμολέγκου
    έπαιζε στα 70's, μπορει και να μην ήξερα ακομα να διαβαζω αλλα για καποιο λογο την εβλεπα μετα μανιας, κατι μου εκανε εντυπωση

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ήταν εξαιρετική σειρά. Καλογυρισμένη. Βέβαια ήταν γραμμένη από την πλευρά των νικητών (όπως και ήταν οι Αμερικάνοι στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο) και έκανε τη σχετική προπαγάνδα. Βασικά ήταν γυρισμένη για να εμψυχώσει τους Αμερικάνους στο Βιετνάμ, αλλά εμείς την είδαμε εδώ, αν δεν κάνω λάθος, στη Μεταπολίτευση και απαλλαγμένοι (τουλάχιστον οι πιο μεγάλοι) από το συσχετισμό με το Βρώμικο Πόλεμο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εδώ λέει ότι παιζόταν στις αρχές της δεκαετίας του '70, αλλά δε νομίζω. Δεν είμαι και σίγουρος. Θα το ψάξω κάποια στιγμή... https://el.wikipedia.org/.../%CE%9C%CE%AC%CF%87%CE%B7...
    Μάχη (τηλεοπτική σειρά) – Βικιπαίδεια

    Θαλεια Καραμολέγκου
    ουτ'εγώ θυμάμαι χρονιά, αλλα νομίζω πως θυμάμαι την ώρα (γύρω στις 9μμ γιατι με το ζόρι με αφήνανε) και για κάποιο λόγο μου έχει μείνει η μέρα, που θα πρέπει να ήταν Τρίτη.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έψαξα λίγο και κάτι βρήκα. Παιζόταν όντως Τρίτη 7.50-9.00 στην ΥΕΝΕΔ. Και μάλλον ξεκίνησε τη σεζόν 1974-75, επί Μεταπολίτευσης δηλαδή.

    Θαλεια Καραμολέγκου
    άρα θυμάμαι καλά, τουλάχιστον τη μέρα (και άρα μάλλον το 9μμ μου φαινοταν κατόρθωμα, χα χα)...ΥΕΝΕΔ;;; Πάντως, τι παράξενα που λειτουργει η μνήμη!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καλό είναι να την φρεσκάρουμε τη μνήμη. Και τώρα πια να την τεκμηριώνουμε κιόλας. Όσα ζήσαμε στην παιδική μας ηλικία είναι πολύ σημαντικά. (Για όλα τα παιδιά ισχύει αυτό).

    Antonis Livieratos
    Αγαπητοί Φώντας & Θαλεια. Απατάσθε. Την "Μάχη" την έβλεπα (μετά βεβαιότητος διότι την έχω συνδέσει με συγκεκριμένα γεγονότα) στο Δημοτικό (από το οποίο αποφοίτησα το 72). Σίγουρα επί Χούντας, λοιπόν. Ενδέχεται να είχε ξεκινήσει να παίζεται και πριν το 70. Και παιζόταν αρκετά νωρίς ώστε να μας αφήνουν να την βλέπουμε χωρίς ειδική άδεια γιά "ξενύχτι". Άρα το 74-75 παιζόταν (προφανώς) σε επανάληψη. Να με ακούτε εμένα διότι είμαι και μεγαλύτερος. :)

    Θαλεια Καραμολέγκου
    δηλαδή τη βλέπαμε σε δεύτερη μεταδοση;

    Antonis Livieratos
    Ω, ναι (φτωχοί μου). Βλέπατε το ματς σε μαγνητοσκόπηση, αφού είχε λήξει και ήταν γνωστό το αποτέλεσμα: Ο λοχίας Σώντερς τραυματίζεται, μεν, δεν πεθαίνει, όμως, ποτέ!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ευτυχώς δεν τα έβαλα μέσα τα περιοδικά, μια πρώτη ντάνα δηλαδή και τα ξανακοίταξα. Παιζόταν σίγουρα το 1971, πάντα ΥΕΝΕΔ στις 10 το βράδυ ημέρα Παρασκευή. Τώρα για πιο παλιά πρέπει να φωνάξω γερανό για να βγάλω άλλη ντάνα από κει όπου είναι...
    Σκοτώθηκε όμως, στ' αλήθεια αυτή τη φορά και δυστυχώς, ο φουκαράς ο Βικ Μόρροου σ' ένα εντελώς απροσδόκητο δυστύχημα το 1982.

    Θαλεια Καραμολέγκου
    '71 αποκλειεται να το εβλεπα, αρα παιζει αυτο που λέει ο Αντωνης

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το 1976 δεν παιζόταν απ' όσο είδα, αλλά μπορεί να την ξαναδείξανε και πιο μετά.
    Εγώ σίγουρα την έβλεπα 1974-75.

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Παιζόταν ήδη από τη δεκαετία του '60 - εποχή χούντας. Εμείς πήραμε τηλεόραση το '68 (και μαζευόταν όλη η γειτονιά!) και η σειρά ήδη παιζόταν.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Άρα προβλήθηκε σχεδόν αμέσως, γιατί μέχρι το 1967 παιζόταν στην Αμερική. Οι χουνταίοι την πήραν από τους Αμερικάνους στο μάνι-μάνι.
    Έχω περιοδικά από τότε, αλλά δεν μπορώ τώρα να τα δω. Και να τεκμηριώσω σεζόν, μέρες, ώρες, κανάλια κ.λπ. Να μας σκάσει κανένας κανα φράγκο να κάνουμε κανα αφιέρωμα και θα τα ξεθάψω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος Χαρωνίτης
      Η Ραδιοτηλεόραση και Εφημερίδες της εποχής (όπως η χουντική μεν αλλά μοντέρνα στο κασσέ της "Νέα Πολιτεία") δημοσίευαν φωτογραφίες από όλες τις σειρές. "Σάιμον Τέμπλαρ", "Σταρ Τρεκ", "Επικίνδυνες αποστολές", "Εκδικητές" (που είναι και η αγαπημένη μου)...
      Δεν ξέρω για τη γενιά μου, όμως εγώ μεγάλωσα με περιοδικά, κόμικς, σπαγγέτι γουέστερν, τηλεοπτικές σειρές '60's-αρχές '70's. Και μουσική, φυσικά...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Όλοι με τέτοια μεγαλώσαμε, πάνω-κάτω. Ξέχασες το ποδόσφαιρο.��
      Και τα χαρτάκια, τις τύχες που βρίσκαμε μέσα στις γκοφρέτες. Πολύ βασικό για μένα. Συμπλήρωνα μετά μανίας. Τις κόλλαγα στα άλμπουμ της ΜΕΛΟ, BINGO κ.λπ. Κάποια τα έχω ακόμη από τότε!

      Γιώργος Χαρωνίτης
      Το ποδόσφαιρο ήταν το φαΐ μας! Οι μανάδες μας έκαναν κρα να μας μαζέψουν στο σπίτι!
      Από τα χαρτάκια με τις χώρες δεν βρήκαμε ποτέ το πανσπάνιο Λουξεμβούργο! Ενώ τα άλμπουμ της σοκολάτας Μέλο με τις εθνικές ενδυμασίες από όλο τον κόσμο μας τα μάζεψε μια μέρα ο δάσκαλος και τα έκαψε σ' ένα βαρέλι! Και ήταν πριν τη χούντα!

      Διαγραφή
    2. Tilemachos Mousas
      74-75 την έβλεπα και γω. Είναι απ τις πρώτες μου αναμνήσεις από τηλεόραση .

      Sakis Bwanas
      Θυμάμαι και μια σοκολάτα της οποίας το κουτί είχε τρία συρόμενα μέρη με τυπωμένες στολές. Τραβώντας τα με άλλη σειρά είχες π.χ. ένα Σκωτσέζο με πόδια νοσοκόμας και κεφάλι Ινδιάνου

      Steve Nikokavouras
      και σημαιες ολων των κρατων...ετσι μαθαμε ολες τις σημαιες τοτε που υπηρχαν καμποτζες =σιαμ και βελγικο κογκο.και ο νιγηρας και η νιγηρια ηταν ιδια...παρε ένα παιδι τωρα 15 χρονων..και αν ξερει πανω από 10 σημαιες να μεχεσεις.ουτε γεωγραφια δεν διδάσκονται πλεον ..τα συχαμενα θρησκευτικα όμως ακομα υπαρχουν...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Φίλε το άλμπουμ με τις σημαίες το έχω ακόμη.

      Steve Nikokavouras
      πωπω...45 χρονια πριν...και μεχρι το 78-79 νομιζω υπηρχε...μετα μεγαλώσαμε ...

      Stefanos Ch Samakas
      Αριστη σειρά, διδάγματα ζωής με εμβάθυνση στην ανθρώπινη ψυχολογία υπο ακραίες συνθήκες ... ευτυχώς έχω πολλά επεισόδια σε DVD που έβγαζε κάποιο περιοδικό πριν χρόνια - τα τελευταία εγχρωμα ... δεν υπάρχει τέτοια ποιότητα σήμερα και αν υπάρχει δεν επιλέγεται για τα κανάλια ...

      Antonios Vandoulakis Ι
      Όχι ότι έχει και μεγάλη σημασία αλλά νομίζω ότι ήταν VCD.

      Spyros Diastimikos
      Εκεί, κάπου κοντά στο Πολυτεχνείο και λίγο μετά παίζονταν. Τέλη 1973 με 1974. Λοχίας Σώντερς, Λίτλ Τζον και έτσι...

      Steve Nikokavouras
      ναι επι χουντας ηταν..όλα τα αμερικανς παιζονταν τοτε...χαβαη,αγρια δυση,ο σονορα...αχαχαχαχαχα,μαχη,διβαζαμε μικρο καου μπου και ομπραξ και μπλεκ και σεραφινο,και ποσα αλλα.μεχρι και θησαυρο[εχω μια μικρη συλογη]..και αγνωστο πολεμο ο βαρτανης.και φρεντυ γερμανο και στο ραδιο διακογιαννη[δυστηχως πεθανε η κορη του η ριτα βαγιαννη ειχαμε περασει αρκετα πασχα εδώ μαζι εχει σπιτι στην κερασια ο αντρας της ο γιος του υπουργου .και καναμε μπουρζουαζιες.]..τσιγαρο εσβηνε τσιγαρο αναβε η κορη..μεχρι 4-5 πακετα την ημερα μετα βαρανε το κεφαλι τους και λενε γιατι σε εμενα ο καρκινος...τελος παντων...ξεχασα την μπονατσα...

      Antonios Vandoulakis Ι
      Σίγουρα παιζόταν (έστω και σε επανάληψη ενδεχομένως) πολύ μετά το 1970-71, διότι τότε όντας ...δίχρονος, είναι αδύνατον να την θυμάμαι τόσο καλά. Με μικρή επιφύλαξη είχε απέναντί της την ίδια σχεδόν ώρα το Λούνα Παρκ, το οποίο έβλεπαν μανιωδώς οι γονείς μου, και εκ των πραγμάτων η πλάστιγγα έγερνε εις βάρος της. Με διάφορα παιδικά μικροτερτίπια πάντως κάτι κατάφερνα να δω... ��

      Διαγραφή
    3. Mike Papas
      Sgt. Saunders , Lt. Hanley , Kirby..... !!! https://youtu.be/TP5Dhz1LXUg
      Δυστυχώς και οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς είχαν τραγικό τέλος. Ο γεννημένος το 1929 Βικ Μόροου αποκεφαλίστηκε από έλικα ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια γυρισμάτων το 1982, ενώ ο Ρικ Τζέισον ύστερα από μια πολυτάραχη προσωπική ζωή (τρία διαζύγια), αυτοκτόνησε με πυροβόλο όπλο το 2000 σε ηλικία 77 ετών

      Giorgos Michas
      τι μου θύμισες ....

      Γιάννης Μωραϊτης
      Σόντερς και Κίρμπυ, εναλλάξ επεισόδια

      Konstantinos Stavropoulos
      τὴν ἔβλεπα κι ἐγὼ ρὲ φίλε• οὐρὰ στὰ καφενεῖα

      Ευτυχια Ντουνη
      Ωραίες αναμνήσεις....!

      Διαγραφή
  3. Σχόλια από το fb για τους FOLQUE...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://youtu.be/XGLJMFGU140
    Folque - Heming Og Gyvri

    https://youtu.be/0miN6tJQTSA
    Folque - No har Jonsoknatta kome

    Νίκος Σούρσος
    ωραίος ήχος αλλά κάπως παλιομοδίτικος, εννοώ χαρακτηριστικός μιας εποχής. Μαρίζα Κώχ μου θυμίζει περισσότερο, όχι Pentagle.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Οι Pentangle ήταν πιο πολύ folk-jazz (τουλάχιστον στην αρχή), αυτοί είναι πιο πολύ folk-rock.

    Νίκος Σούρσος
    είχαν 2 απίστευτους κιθαριστές που πέθαναν και οι 2 αυτή την δεκαετία. Μιας και μιλάμε για Νορβηγία....
    https://www.youtube.com/watch?v=vCRmuy0tLaA&t=180s
    Pentangle - Live Norwegian TV '68

    George Tirovolas
    Πέρα απο το μοναδικό κιθαριστικό δίδυμο των Pentagle (και επιδραστικό στους κύκλους των μουσικών τότε στην Αγγλία) των Jansch- Renbourn που πολύ ωραία ανέφερες, είχαν και ενα αντίστοιχα καταπληκτικό rhythm section να προσθέσω, των Cox και Thompson (και των οποίων το portfolio δισκογραφίας πέρα απο Pentagle σκοτώνει, ως απόδειξη -διόλου τυχαίο!)...Πραγματικά μοναδικό μουσικό σύνολο!

    Jimmy Musicfan
    μιας εποχης, πεντε κλάσεις πάνω από τη σημερινή! Χαχαχα

    Thomas Triantafyllou
    Και 5αρακι το Vardøger ,αν εισαι τυχερός, για να συνεχισω κι εγω στο κλιμα του προηγουμενου ποστ ��

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τώρα το πουλάνε δύο στο discogs (το CD), ο ένας σχεδόν 19Ε και ο άλλος σχεδόν 29$. Σίγουρα με ψάξμο μπορείς να το πετύχεις και πιο φτηνό.

    Thomas Triantafyllou
    Ναι ,τοσο το ειχα βρει πριν καμια εξαετια σε δισκαδικο

    Spyros Diastimikos
    Πράγματι, εξαιρετικά albums και για κάτι τέτοια λατρεύω το CD, γιατί μας έβγαλε τα 90s με δισκάρες όταν όλοι οι άλλοι κοιμόνταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δίκαια η αγανάκτηση για τη σάχλα "Τί δεν καταλαβαίνεις;", κι εμένα με εκνευρίζει και με απωθεί.
    Από την άλλη....: μήπως γερνάμε;

    Χρήστος Δ. Τσατσαρώνης
    www.badsadstories.blogspot.gr
    www.badsadstreetphotos.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. > Από την άλλη....: μήπως γερνάμε;

      Προφανώς αφού άπειρα δάνεια που χρησιμοποιεί και ο Φώντας από Αμερικανιές και Γαλλικανιές από το 70' και το '80 τα θεωρεί ΟΚ

      Διαγραφή
    2. Πού και πού σου δημοσιεύω κανα σχόλιο (ανώνυμε, 4:22 μ.μ.), αλλά μην το πάρεις πάνω σου...

      Διαγραφή