Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

BLACK SUN ΩMEGA νέο «μέταλλο» από την Πάτρα

Διαβάζω στο δίκτυο πως οι Black Sun Ωmega (ένα καινούριο μεταλλικό συγκρότημα) είναι Πατρινοί και πως τοThe Sum of All Fears [Private Pressing, 2019/2020] είναι το πρώτο δικό τους άλμπουμ. Δεν μου κάνει εντύπωση. Η Πάτρα είναι από τις ηγέτιδες πόλεις και στο «μέταλλο» από τα late eighties ήδη και τους Death Courier, για να ακολουθήσουν πλείστα όσα, έκτοτε σχήματα, σαν τους Holy Oath, τους Krushya, τους Masquera Di Ferro, τους Dusk Eternal, τους Bionic Origin κ.ά. Διαιωνίζοντας την παράδοση, οι Black Sun Ωmega είναι το νέο σημαντικό όνομα της πόλης, που θέλει και μπορεί να μεταφέρει τον μεταλλικό ήχο και έξω απ’ αυτήν. Κάτι, εν πάση περιπτώσει, που το έχει ήδη καταφέρει μέσω του “The Sum of All Fears”, το οποίον κυκλοφορεί εδώ και μερικούς μήνες. Μέλη των Black Sun Ωmega είναι οι Leonidas K. μπάσο, φωνή, Nestor K. κιθάρες, φωνή, Alex Z κιθάρες φωνή και Petros H. ντραμς, με το άλμπουμ τους να περιέχει δέκα originals, συν ένα bonus track, τη διασκευή τους στο “Witching hour” των Venom (από εκείνο το ιστορικό πρώτο LP τους, του 1981), με στόχευση όμως στην version των Slayer-Machine Head (από το 1994).
Δείχνοντας λοιπόν εξ αρχής τις διαθέσεις τους και τις ανάλογες επιρροές τους, οι Black Sun Ωmega δημιουργούν ένα τρομερά ενεργητικό άλμπουμ, με old school ήχο που θα ενθουσιάσει τους eighties μεταλλάδες (συνδυασμός black, death και thrash στοιχείων), δίχως βεβαίως να αποθαρρύνει τους πιο νέους ηλικιακώς ακροατές.
Οι συνθέσεις είναι εξαιρετικές, οι στίχοι αυτοί που πρέπει να είναι, η φωνή και τα παιξίματα επίσης. Όλα, δηλαδή, λειτουργούν τέλεια σ’ αυτήν την μπάντα, με τη μία κομματάρα να διαδέχεται την άλλη – ενώ στην πράξη είναι μάλλον δύσκολο να βρεις κάποιο τραγούδι, που να υπολείπεται κάποιου άλλου σε δύναμη και αξία.
Μ’ ένα πρώτο άκουσμα θα ξεχώριζα το “Flowing hate”, που έχει μια κάπως «μοτόρικη» ρυθμολογία, κάπως σαν ν’ ακούς Deep Purple σε πιο thrash εκδοχή βεβαίως, το “The whore of Babylon” όχι μόνον για την... ακουστική oriental εισαγωγή του, αλλά και για το συνολικό εντατικό σκόρπισμα και ακόμη το “Worlds demise”, που είναι απλώς κομματάρα, με κιθαριστικό ξέσπασμα (σόλο) άλλης εποχής.
Εξαιρετικοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου