Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

SOCIAL SCREAM thrash από την Σπάρτη

Από την Σπάρτη προέρχονται οι Social Scream, ένα thrash βασικά συγκρότημα, με τοOrganic Mindset [Private Pressing, 2020] να αποτελεί την τρίτη τους δουλειά. (Είχαν προηγηθεί τα άλμπουμ “Epiclesis” το 2014 και “Initiation to the Myths” το 2018). Μέλη των Social Scream είναι οι Βλάσης Διαμαντάκος κιθάρες, φωνή, Γιάννης Λυμπεράκος κιθάρες, Αλέξανδρος Οικονόμου μπάσο και Δημήτρης Κιούσης ντραμς, με το “Organic Mindset” να περιλαμβάνει δέκα tracks, τραγούδια και ορχηστρικά (όλα συνθέσεις του Διαμαντάκου).
Το “Organic Mindset” είναι ένα αρκετά καλό CD, με ωραία παιξίματα, και στανταρισμένη ατμόσφαιρα (ξέρεις χοντρικά τι θ’ ακούσεις... και το ακούς). Οι Σπαρτιάτες έχουν δουλέψει και περαιτέρω εντρυφήσει στο είδος (στο thrash metal εννοούμε), με τα παιξίματα να είναι άκρως εντυπωσιακά, καθώς αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο από την πολύ καλή ηχογράφηση (Dimon Studios, Αθήνα) και την παραγωγή (Δημήτρης Σακκάς).
Υπάρχουν φυσικά κι εδώ κάποια tracks, που ξεχωρίζουν από την πρώτη κιόλας ακρόαση, κι ένα τέτοιο είναι το έσχατο δεκάλεπτο ορχηστρικό “Taleton”, που διαθέτει και μια progressive οπτική, με πολύ ωραία tribal κιθαριστική εισαγωγή, γυναικεία φωνητικά και γενικώς περιπετειώδη ανάπτυξη. Τα ίδια θα λέγαμε για το spoken-ορχηστρικό “If I were the devil” (με το ενσωματωμένο σπηκάρισμα του αμερικανού ραδιο-εκφωνητή Paul Harvey από το 1965 – If I were the devil, Id soon have families at war with themselves, churches at war with themselves, and nations at war with themselves), που δημιουργεί ένα δυστοπικό, μα ταυτοχρόνως και κάπως επικό σκηνικό, και φυσικά κάποια πιο κλασικά τραγούδια σαν το “War demons” ή το “Connect”.
Ένα αρκετά καλό CD, που κινείται και αυτό σε old school μεταλλικές διαδρομές, είναι το “Organic Mindset”, προϊόν μιας μπάντας που έχει μελετήσει το θέμα και ξέρει τι θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου