Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 282

25/7/2020
Εντάξει, τραβάει εσωτερικά ζόρια ο Ερντογάν και κάνει ό,τι κάνει με την Αγιασοφιά, αλλά τίποτα δεν θα έκανε προς αυτή την κατεύθυνση αν από την απέναντι μεριά του Αιγαίου δεν βρισκόταν ένας πρωθυπουργός λίγος, άνευρος, κενός, αδιάφορος, χωρίς διεθνή ερείσματα και παντελώς πειθήνιος στον ξένο παράγοντα (αυτή είναι η εικόνα που έχει για τον Μητσοτάκη ο Τούρκος).
Ώρες-ώρες, δε, μου περνάει από το μυαλό η τρελή σκέψη πως, πλέον, όσο πιο λίγα αγγλικά ξέρεις τόσο πιο πολύ σε υπολογίζουν έξω... (γέλιο)

25/7/2020
Όλη η ξεφτίλα και η ανηθικότητα της ακροδεξιάς συμπυκνώνεται στον τρόπο που σπεκουλάρει πάνω στους νεκρούς και στα αποκαΐδια από το Μάτι. Οι σκατόψυχοι αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο, καθώς το μόνο που τους νοιάζει είναι να πλήξουν και να συκοφαντήσουν όχι απλώς τον Σύριζα (αυτό είναι το λιγότερο), αλλά την αριστερά γενικότερα.
Δυστυχώς, η σύντομη διακυβέρνηση των Συριζανέλ πρόλαβε να δώσει διάφορα πατήματα, αλλά κανένα πάτημα δεν δικαιούται να εκμεταλλεύεται η ακροδεξιά, η δεξιά και οι διάφορες ψευτοσοσιαλιστικές παραφυάδες, που έχουν καταστρέψει τον τόπο τα τελευταία 70 χρόνια.
84 άνθρωποι κάηκαν στις πυρκαγιές του 2007, καταστράφηκε μία τεράστια περιοχή (που αποτελειώνεται σήμερα, με τις νεότερες φωτιές) και κανείς απ’ αυτούς τους δήθεν και-καλά ευαίσθητους ακροδεξιούς δεν φαίνεται να θυμάται το παραμικρό.
Το Μάτι «παίζει» επειδή συνέβη επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, για κανέναν άλλο λόγο. Αν συνέβαινε σε δική τους φάση διακυβέρνησης θα είχε πέσει άκρα του τάφου σιωπή. Είχαν, έχουν και θα έχουν πάντα τον τρόπο να το κάνουν...
Το Μάτι κάηκε γιατί ένα θλιβερό, διαλυμένο, αποικιακού τύπου, κομπραδόρικο, μιζαδόρικο και ανάξιο κράτος, το κράτος της δεξιάς-ακροδεξιάς και σοσιαλοδεξιάς κατέστρεψε ό,τι ήταν να καταστραφεί σ’ αυτή την έρημη χώρα, από το 1950 και μετά (προσωπικά εξαιρώ μόνον τα πρώτα 3-4 χρόνια του Πασόκ).
Η οικιστική και περιβαλλοντική διάλυση υπήρξε ο μόνος κανόνας στην μετεμφυλιακή Ελλάδα έως και τις μέρες μας και ελάχιστοι άνθρωποι, ως γνωστόν, προσπάθησαν μέσα σε όλες αυτές τις δεκαετίες, όχι χωρίς συνέπειες, να βάλουν κάποια τάξη στο χάος, πριν αυτό ξεχειλώσει και γίνει πρακτικά μη-αντιμετωπίσιμο (δες τον μακαρίτη τον Τρίτση π.χ., εκεί στις αρχές των έιτις).
Απ’ αυτόν τον κανόνα όχι απλώς δεν έχουμε ξεφύγει, αλλά, μέρα με τη μέρα, τούτο το ανυπολόγιστο περιβαλλοντικό έγκλημα βαθαίνει όλο και πιο πολύ, καθώς πλασάρεται ως δήθεν ανάπτυξη-και-καλά, «νέες θέσεις εργασίας» και άλλα τέτοια κουραφέξαλα (βλέπε επένδυση στο Ελληνικό, γαλαζοπράσινη ενέργεια κ.λπ.).
Η αριστερά, εν τω μεταξύ, ανύπαρκτη, ασυντόνιστη, χωρίς πρόταση, χωρίς μάχιμες ιδέες και κυρίως χωρίς διακριτό λόγο που να πείθει, είναι πεσμένη στο καναβάτσο και απλώς παρακολουθεί το ξεδόντιασμά της...

24/7/2020
Αντί για την ανόητη «δεξίωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας» καλό θα ήταν να γινόταν άλλη μία πορεία, καλοκαιρινή αυτή τη φορά, προς την αμερικανική πρεσβεία, όπως στις 17 Νοέμβρη. Με τα ίδια πάνω-κάτω συνθήματα.
Συν τοις άλλοις δεν θα γλίτωναν το εγκεφαλικό και οι φιλελέδες (γέλιο), που θέλουν να καταργήσουν κι εκείνη του Πολυτεχνείου.

24/7/2020
Έχω κάτι δισκάκια... ούτε που θυμάμαι πότε τ' αγόρασα, από πού, και για ποιο λόγο...
Ισπανικό είναι αυτό, από το 1978. Κάτι από funk, κάτι από disco, κάτι από tropical...
Καλοκαιρινό είναι, και θ' ακουγόταν τέτοια εποχή, κυλώντας με κανα αμαξάκι, βράδυ, στην Πανεπιστήμιου, με τους κοκοφοίνικες του Μπακογιάννη από δίπλα... (γέλιο) 

24/7/2020
Έψαχνα ένα βιβλίο, παλιό, από το 1965, και το βρήκα σήμερα μπροστά μου, στο πεζοδρόμιο, με 5 ευρώ. Το έψαχνα στο δίκτυο από καιρό, αλλά δεν ήθελα να το ακριβοπληρώσω. Να σας πω τιμές; Στον Κουγέα 15 ευρώ, στο Πίξελ 17 ευρώ, στον Ρέτσα 20 ευρώ και στο Παλαιοβιβλιοπωλείο (καλά, αυτός δεν παίζεται) 35 ευρώ. Το βιβλίο το έχουν πολλοί παλιατζήδες δηλαδή, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι σπάνιο.
Τα παλιά βιβλία είναι ακριβά στο ίντερνετ, για να μην πω πανάκριβα, ενώ δεν θα έπρεπε.
Βασικά οι άνθρωποι προσβλέπουν σε πελάτες από την επαρχία, που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται κάθε λίγο και λιγάκι στην Αθήνα, και να ψάχνουν, αλλά ορισμένες φορές η μπάλα παίρνει κι εμάς, τους Εν Αθήναις να πούμε, που μπορεί κάτι να ψάχνουμε, δίχως να έχουμε πάντα την υπομονή να το βρούμε φτηνό μπροστά μας (αν και προσωπικά έχω εξασκηθεί να περιμένω - έτσι νομίζω).
Κρίμα πάντως... γι' αυτές τις τιμές. Δεν βοηθάνε. Δεν είμαστε όλοι συλλέκτες. Γραφιάδες είμαστε, που θέλουμε να βγάλουμε κάτι προς τα έξω... και αυτές οι τιμές μάς κόβουν τα πόδια (δηλαδή τη δουλειά).

23/7/2020
Πολύ γερή τζαζιά και φοβερό σουίνγκιν για κομμάτι των αρχών του ’50. Μνήμη Τώνη Μαρούδα απόψε, 32 χρόνια από το θάνατό του. Θυμάμαι παράλληλα Paul Robeson, Leon Bibb και λοιπούς μαύρους βαρύτονους... 

8 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πολύ γερή τζαζιά και φοβερό σουίνγκιν για κομμάτι των αρχών του ’50."...

    Konstantinos Zachopoulos
    Δεν το είχα υπ' όψη. Το έχω βάλει ήδη στόχο (αν και με τέτοιο τίτλο, αν το είχα βρει θα το είχα πάρει στα τυφλά)

    Ιωάννα Κλ.
    Η ορχήστρα του Μουζάκη τα "σπάει"!!!

    Dina Morrison
    Εξαιρετικό! Αλήθεια θυμίζει Paul Robenson!

    Xenofon Rarakos
    Φοβερό ! Απίστευτη ορχήστρα όπως λέει η Ι.Κλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Έψαχνα ένα βιβλίο, παλιό, από το 1965, και το βρήκα σήμερα μπροστά μου, στο πεζοδρόμιο, με 5 ευρώ."...

    Lefteris Karkas
    Προσωπικά έχω βρει στο διαδίκτυο βιβλία που τα έψαχνα χρόνια ολόκληρα στο Μοναστηράκι και τα παλιατζιδικα. Πολλές φορές όντως συμβαίνει κάποιοι να υπερτιμολογουν παλιά βιβλία προσβλέποντας σε κάνα κορόιδο. Πάντως η χαρά να βρίσκεις κάτι σε υπαίθριο πάγκο στο παζάρι ενώ το έψαχνες, δεν περιγράφεται!
    Αντε τώρα βρες το αυτο στα παλιατζιδικα. Έχω ακόμα τη μαυρίλα στα δάχτυλά μου να ψάχνω. God bless διαδίκτυο !��.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τα πάντα βρίσκονται. Είτε στο δίκτυο, είτε όχι.Το θέμα είναι οι τιμές. Αυτό είναι το κύριο για μένα, και το πολύ βασικό. Και ισχύει και για δίσκους, και για βιβλία, και για τα πάντα.

    Lefteris Karkas
    Σωστά.

    Vassilis Galanos
    Υπάρχουν δύο είδη παλαιοπωλών, αυτοί που ξέρουν τι έχουν και αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν (και ελπίζουμε να μη μάθουν ποτέ να ξέρουν τι έχουν, αν και είναι άδικο γιατί συνήθως είναι καλύτεροι και πιο αθώοι ως άνθρωποι οπότε αυτοί ειδικά θα έπρεπε να βγάζουν περισσότερα).
    Η ίδια ιστορία με το "βγήκε το discogs και χάθηκε το φιλότιμο".

    Ioannis A. Vlachos
    Κάποτε έψαχνα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για καιρό το "Άπαντα Έβερτ", ένα αρκετά πρόσφατο βιβλίο που, ωστόσο, ήταν εξαντλημένο και προφανώς λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος δεν επρόκειτο να επανεκδοθεί. Το είχα βρει από πολύ τσιμπημένο € 25 έως και -εξωφρενικό- € 60. Καιρό μετά (2013) και αφού είχα πλέον εγκαταλείψει την συστηματική αναζήτηση, ο Μαλλιάρης έκανε ένα bazaar και το βρήκα εκεί σε ένα αντίτυπο, για το οποίο δεν είχε ενδιαφερθεί κανείς όπως με πληροφόρησε ο πωλητής. Ίσως το καλύτερο τρίευρω που έχω ξοδέψει ποτέ.

    Jim Dylan
    Στο παλαιοβιβλιοπωλειο είχα κάνει κάποτε μια ηλεκτρονική παραγγελία,δεν πήρα απάντηση ποτέ ,μετα απο δυο τρια χρόνια ξαναεκανα,τα ιδια,και τον πήρα τηλέφωνο και μου έλεγε δεν ξερω αμα τα χω δώσε μου δυο μερες και θα σε πάρω να σου πω,ποτέ δεν ξανακουσα απο αυτόν και δεν ξαναασχολήθηκα

    Giannis Liapeace
    Το σημαντικό είναι τα βιβλία να κυκλοφορούν και να μη μένουν για καιρό στα ράφια και τις στοίβες των παλαιοβιβλιοπωλείων λόγω υψηλών τιμών. Έτσι κι αλλιώς, στην καλή περίπτωση, πάλι εκεί θα καταλήξουν.

    Giorgis Christodoulou
    Αχ, μεγάλη πονεμενη ελληνικοτατη ιστορία. Ένα σπάνιο βιβλίο του 1979 με εικονογραφηση της Αρλέτας στην ιστοσελίδα είχε 15 ευρώ. Όταν πήγα να το αγοράσω και κατάλαβαν ποιος είμαι, έκαναν ότι δεν το ειχαν. Με ξαναπήραν μετά από μια εβδομάδα και μου ζήτησαν 40.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, συμβαίνουν και τέτοια.

    Γιάννης Φρέρης
    Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δίνουν παλιά βιβλία των οποίων η καινούργια τους έκδοση είναι σε κυκλοφορία, σε αστρονομικές τιμές.

    Sergios Trampas
    Ένας απ'αυτους μου ζητούσε 75 ευρώ και το βρήκα σε κανονικο βιβλιοπωλειο(Είχε ξεμείνει σε κάποιο πίσω ραφι) με 15 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαμαντής Καράβολας
      Πολύ άδικο αυτό που έγραψες αγαπητέ Φώντα εναντίον των ανθρώπων που ζούμε από το παλιό βιβλίο. Λυπάμαι.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ποιο ακριβώς είναι το άδικο, το ότι οι τιμές στα σάιτ πάρα πολλές φορές είναι εξωφρενικές;
      Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένο βιβλίο, που απλώς είναι του '65, δεν είναι κάποιο σπάνιο βιβλίο σε κάθε περίπτωση και παρά ταύτα παίζει στα σάιτ από 15 μέχρι 35 ευρώ. Για μένα μέχρι 10 ευρώ είναι η τιμή του. Ασχέτως αν εγώ το πήρα με τα μισά. Βλέπει ο άλλος ένα "1965" και σου λέει... βάλε το ένα 20άρι. Δεν πάει έτσι όμως.

      Διαμαντής Καράβολας
      Άλλο το μεμονωμένο γεγονός κ άλλο η γενίκευση του, που παράγει κακή φήμη, παίρνει μπάλα ένα σωρό κόσμο κ δημιουργεί την εντύπωση ότι υπάρχει αισχροκερδια, ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν προδιάθεση στη τσιγκουνιά κ στην εύκολη καταδίκη.
      Επίσης ένας που έχει μαγαζί κ ανεβάζει τα βιβλία του σε μια ιστοσελίδα δεν έχει τα ίδια κόστη ούτε ξοδεύει τις ίδιες εργατοώρες με έναν που απλώνει κουρελου στον Ελαιώνα.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εδώ αναφέρθηκα σε συγκεκριμένο βιβλίο (δεν έχει σημασία ποιο) και έδωσα τιμές από συγκεκριμένα σάιτ. Παρά ταύτα θα πω πως το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο.
      Σίγουρα ένα μαγαζί που πληρώνει εφορία, υπαλλήλους ίσως, πιθανώς ενοίκιο κ.λπ. δεν είναι το ίδιο με τον παλιατζή με την κουρελού. Ξαναλέω όμως ότι οι τιμές πάρα πολλές φορές είναι υπερβολικές και για βιβλία πρόσφατα, της δεκαετίας του '00 π.χ.

      Διαμαντής Καράβολας
      κ βρέχει επί δικαίων κ αδίκων. Τι να πω, ευχαριστω για την αρνητική διαφήμιση.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ξαναλέω πως αναφέρθηκα σε συγκεκριμένη περίπτωση, και δεν καταφέρθηκα έτσι όπως να'ναι... επί δικαίων και αδίκων. Το βλέπεις λάθος όμως το θέμα, γιατί το βλέπεις μόνον από την μεριά σου. Πρέπει να το δεις και από την μεριά του καταναλωτή. Που καλείται συχνά να πληρώσει ουκ ολίγα χρήματα για βιβλία που μπορεί ναι μεν να μην υπάρχουν στα κανονικά βιβλιοπωλεία (ακόμη και βιβλία του 2000), τα οποία δεν τα ζητάει όμως κανείς. Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα παραδείγματα. Δεν έχει νόημα από το facebook.

      Διαμαντής Καράβολας
      οι τιμές κατά γενική ομολογία στα παλιά βιβλία έχουν πέσει πολύ τα τελευταία 3 χρόνια λόγω της αυξημένης προσφοράς στο διαδίκτυο. Απλή εφαρμογή του νόμου της προσφορας κ της ζήτησης. Αν τα βάλεις πιο κάτω πολύ απλά δεν βγαζεις το κόστος κ κλείνεις.
      Όπως επίσης κλείνεις, όπως πολυ σωστά επισημαίνεις, αν δεν βλέπεις τα πραγματα κ απ την μεριά του μέσου καταναλωτή (του μέσου όμως κ όχι του τσιγκούνη).

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν υπάρχουν τσιγκούνηδες - δεν μου αρέσει αυτή η λέξη. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν λεφτά και ενδιαφέροντα, και μπορούν να χαλάσουν για ένα βιβλίο 30, 40 και 50 ευρώ, χωρίς να το πολυσκεφθούν, και άλλοι (οι απείρως περισσότεροι), που δεν έχουν μία και προσπαθούν να την βγάλουν όπως-όπως.

      Διαμαντής Καράβολας
      έλα μια μέρα εδώ, ειλικρινά στο λέω, να, δεις τι τσιφουτιτιδα υπαρχει στον κόσμο, κ ιδιαιτερα στην υψηλη αντικαπιταλιστικη διανοηση...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν έχει ο κόσμος λεφτά φίλε μου, δεν το έχεις καταλάβει; Ο άλλος δεν έχει να φάει, βιβλία θ' αγοράσει; Είναι δύσκολα τα πράγματα. Και γίνονται συνέχεια δυσκολότερα, για τους περισσότερους.

      Διαμαντής Καράβολας
      δεν διαφωνώ ούτε κ συμφωνώ.

      Διαγραφή
    2. Δημητρης Σαλτος
      Ε χτυπάνε σε αυτούς που το θέλουν τώρα, ενώ οι ίδιοι θα το έχουν πάρει από ευρώ και κάτω. Γι αυτό αν θέλεις παλιά βιβλία, πας ελαιώνα στους ρακοσυλλεκτες, και ψάχνεις για ότι θέμα σε ενδιαφερει, με αποτέλεσμα να ανακαλύψεις πράγματα που δεν ήξερες.

      Giorgos Ftakas
      Έχουμε κι εμείς οι βόρειοι άκρες!
      (Κασσάνδρου
      Θεσσαλονίκη)

      Διαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Έχω κάτι δισκάκια... ούτε που θυμάμαι πότε τ' αγόρασα, από πού, και για ποιο λόγο..."...

    Nikos Kouteris
    Max H. Boulois από Martinique για κάποιο λόγο τον βάλανε στην ισπανική συλλογη Improvisto! της HiTop Records, δυσκολο δισκάκι

    Vassilis Serafimakis
    Ούτε καρδούλα, ούτε λάϊκ, ούτε τίποτα - μάς τα χάλασες με την αναφορά στο έγκλημα τού θεομπαίχτη τού δημάρχου μας. �� Θ'ακούσω το κομμάτι να ηρεμήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Αντί για την ανόητη «δεξίωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας»"...

    Ilias Frantzis
    Θα έπρεπε να γίνεται μια εκδήλωση με οικοδεσπότη τον πρόεδρο και ομιλητές τους ήρωες πρωταγωνιστές της εποχής, αλλά ουχί τους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Όλη η ξεφτίλα και η ανηθικότητα της ακροδεξιάς συμπυκνώνεται στον τρόπο που σπεκουλάρει πάνω στους νεκρούς και στα αποκαΐδια από το Μάτι."...

    Vassilis Serafimakis
    Δύσκολο να διαφωνήσω σε κάτι αλλά δεν ξεχνάω ότι οι Ανέλ ήταν γνήσιο, καθαρόαιμο, ακροδεξιό κόμμα και ο Σύριζα συμμάχησε μαζί τους. Η δε γελοιότητα ήταν ότι αμφότεροι πρόσήλθαν στη συμμαχία όπως αποδείχτηκε χωρίς αρχές! Κι οι δύο πρόδωσαν τις αντίστοιχες ιδεολογίες τους. Όλα τελικά γιά την καργιόλα την Καρέκλα.
    Γιαυτό κι ο Καμμένος μόνο που δεν έκλαιγε όταν τον άδειασαν. Εδώ είχαμε σχέση, σαν να έλεγε.
    Οσο γιά το Μάτι τίποτα δεν θάχα να καταλογίσω σε Σύριζα αν δεν χειριζόταν την πυρκαγιά τόσο φανερά, ανυπόφορα επικοινωνιακά. Θα μπορούσαν πχ να πούνε κάτι όπως αυτά που έγραψες. Ουόχι!. "Όλα πήγαν τέ-λει-α", λέγανε την ώρα που ακόμα είχαμε φωτιά.

    Babis Seltsikas
    Ο έλεγχος της τέταρτης εξουσίας, του τύπου δηλαδή, είναι το κλειδί για τις άλλες τρεις εξουσίες. Αυτό το κλειδί δεν πρόκειται ποτέ να το έχει η αριστερά στα χέρια της. Με βάση αυτό το γεγονός πρέπει να δούμε τι διάολο θα μπορέσουμε να κάνουμε...

    Vangelis Boulouhtsis
    Πολύ σωστή τοποθέτηση κ. Τρούσα..

    Elias Zaikos
    Εύγε αγαπητέ.

    Pia Bakogiorgou
    μου επιτρεπετε να το κοινοποιησω?

    Giorgos Zervos
    Σωστός

    Anastassios Anastassiou
    Ορθόν!

    Panos Poul
    Τα πες όλα Φώντα!

    Stathis Nikokavouras
    αν ακουγες το ρεπορταζ του σκαι αυτου του συχαμενου καναλιου προχτες θα εσπαγες τηλεοραση.δινει αυτη με το μεγαλο πηγουνι ρεπορταζ απο κορινθο και λεει και λεει δεκα λεπτα και βηχει απο τους καπνους , και στο τελος το συμπληρωνει..καηκαν και μερικα σπιτια...το περναει η πορν...μανας θυγατερα επιδερμικα στο τελος του ρεπορταζ..επι συριζα ηταν δολοφονοι τωρα απλα καηκαν και μερικα σπιτια ....εχουμε χουντα ...αντε να το γραψω αλλη μια φορα ...τι κριμα που δεν υπαρχει πια 17 .....κριμα...γιαυτο εχουν ξεσαλωσει βελοπουλοι γεωργιαδηδες βοριδες και σια.....ενας φταιει.ο τσιπρας....ας τους εστελνε εκει που επρεπε οταν επρεπε..αλλα 5 χρονια κοιμονταν..τωρα ειναι αργα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Εντάξει, τραβάει εσωτερικά ζόρια ο Ερντογάν και κάνει ό,τι κάνει με την Αγιασοφιά..."...

    Christos Sideris
    Πάντως παιδιά, την Αγιά Σοφιά την έκτισαν Ρωμαίοι και δεν έχουν διαμαρτυρηθεί ακόμα...

    Γιώργος Μίχας
    απ΄την εμπειρία μου πάντως για τα Αγγλικά έχεις 100% δίκιο ...

    Giorgos Stamatelos
    Μόνο ο Τούρκος έχει αυτή την εικόνα; Ο κόζμος τόχει τούμπανο! Ο Αλέφαντος θα έγραφε ιστορία, αλλά...

    Γιωργος Βουδουρης
    ..κι όσο πιο "Κολάμπιας" γίνεσαι, τόσο μεγαλύτερη η αδυναμία αίσθησης του Όλου...

    Αθανάσιος Ζακόπουλος
    ανάλογα το έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή