Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

ROPES OF NIGHT ένα γερμανικό ροκ συγκρότημα για όλο τον κόσμο

Γερμανοί από την Κολωνία είναι οι Ropes of Night, ένα σύγχρονο ροκ συγκρότημα το οποίον αποτελούν οι Martin Stenger κιθάρες, Thomas Schnidler μπάσο, φωνή, Manuel Schaub ντραμς και Ralph Schmidt κιθάρες, πλήκτρα. Το Impossible Space [Golden Antenna, 2021] είναι το πρώτο full-length άλμπουμ τους, ένας δίσκος (LP/CD) εννέα κομματιών (τραγουδιών) με πολλές eighties «επικές» και «πομπώδεις» αναφορές, που ανακαλεί στη μνήμη μας συγκροτήματα όπως οι Mission, για παράδειγμα.
Όμως και πέρα από τις όποιες αναφορές, που δεν είναι μόνον τέτοιες (πομπώδεις), εκείνο που μετράει για τους Ropes of Night είναι η ικανότητά τους να γράφουν σύγχρονα και κυρίως καλοφτιαγμένα ροκ τραγούδια, εκμεταλλευόμενοι τόσο τις μικρές, όσο κυρίες τις μεσαίες διάρκειες, προκειμένου να παρουσιάσουν το δικό τους υλικό, που, σε πολλές περιπτώσεις (και όχι σε λίγες), έχει τον τρόπο να ξεσηκώνει. Και βασικά λέμε για τραγούδια όπως τα “The whispers” και “Vanishing” ή για εκείνο το έσχατο, και πιο μακρύ στο χρόνο, 6λεπτο “If death was a color”, που μπορεί από μόνο του να σε κερδίσει με την δύναμη και την πειθαρχημένη μελωδικότητά του.
Γιατί η «πειθαρχία» είναι εδώ μια πολύ καλή λέξη, που ταιριάζει γάντι σ’ αυτό το ουσιαστικό γκρουπ, που ξέρει να δένει «σωστά» τα τραγούδια του, δίχως να καταφεύγει σε «εύκολες» συνταγές, τετριμμένα σχήματα και πολύ-χρησιμοποιημένες μανιέρες.
Μέτριο κομμάτι δεν υπάρχει στο “Impossible Space”. Υπάρχουν μόνο σοβαρά τραγούδια, και τραγουδάρες, που μπορούν να αφορούν στους πάντες, χωρίς αισθητικούς περιορισμούς ή προκαταλήψεις.
Επαφή: www.goldenantenna.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου