Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ νέα γη

Ένα άλμπουμ του χριστιανικού (ευαγγελικού) συγκροτήματος Παρεμβολή μοιράζεται ξανά μετά από 24 χρόνια. Λέμε για το CD «Νέα Γη» [Logos Music / B-otherSide Records, 1999], που είχε κυκλοφορήσει από την Logos Music το 1999 και που αποτελούσε, τότε, την δεύτερη και μάλλον τελευταία δουλειά του συγκροτήματος.
Οι Παρεμβολή είχαν εμφανιστεί το 1992 με την κασέτα «Το Κάλεσμα του Βασιλιά» και παρουσιάζονταν τότε ως το πρώτο ελληνικό white metal συγκρότημα. Επτά χρόνια αργότερα, πάντως, ελάχιστα μεταλλικά στοιχεία υπάρχουν στα passages του γκρουπ, που κινείται πλέον πιο κοντά στο χώρο του ελληνικού ροκ.
Τα βασικά μέλη του γκρουπ είναι τέσσερα, δηλαδή οι Άκης Δεληγιαννίδης φωνές, μπάσο, Αλμπέρτος Δεληγιαννίδης lead κιθάρες, Γιώργος Τσιτουρίδης ρυθμική κιθάρα και Κώστας Λαζαρίδης ντραμς, ενώ υπάρχουν κι άλλου μουσικοί ως guests σε πλήκτρα (Γιασουμής Αναστασίου), κρουστά (Ανέστης Πεταλίδης) κ.λπ., που παρέχουν τις έξτρα «πινελιές». Βασικά, όμως, οι Παρεμβολή είναι ένα κιθαριστικό σχήμα, που ξέρει να εκμεταλλεύεται σωστά τους δύο κιθαρίστες του, οι οποίοι κρατούν τα ηνία στον μελωδικό τομέα, τονώνοντας και τον ρυθμό.
Από πλευράς συνθέσεων τα πράγματα κυλάνε καλά για τους Παρεμβολή, ενώ αναλόγως καλά είναι και τα λόγια, που περιστρέφονται γύρω από τα βασικά θέματα του είδους (του χριστιανικού ροκ εννοούμε).
Τα παιξίματα επίσης είναι ικανοποιητικά, ενώ περισσότερα θα μπορούσε να γίνουν στον τομέα της παραγωγής και βασικά στο θέμα της φωνής.
Υπάρχουν κομμάτια που ξεχωρίζουν συνθετικώς, σαν τα ορχηστρικά «Βήματα στο πουθενά» (με Floyd-ικές επιρροές) και «Παραφωνίες ζωής», όπως και τραγούδια σαν το «Ξένος μακριά σου», το «Σαν να μην υπάρχει θεός» και βασικά το «Γη σε νέες παραμέτρους», που είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον του δίσκου, με το όλον αποτέλεσμα να κρίνεται ως «συμπαθές».
Επαφή: https://www.logosmusic.gr/paremvoli-2/

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει και άλλο συγκρότημα απο Ελλαδα με το όνομα Παρεμβολές

    ΑπάντησηΔιαγραφή