Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 529

31/8/2023
Το ότι καίγεται για 13η μέρα ο Έβρος το λες και έγκλημα. Όχι μόνο οικολογικό, αλλά και εθνικό.
Ένας νομός που αποτελεί το όριο της χώρας μας προς την Ανατολή, που διαθέτει άπειρα στρατόπεδα και με την ελληνική «αμυντική» μηχανή να αναπτύσσεται μόνον εκεί με όρους «εδάφους», που έχει τα καλύτερα συστήματα ασφαλείας, drones και ό,τι άλλο θέλετε, από κάθε άλλο νομό της χώρας, και για τον οποίον έριζαν από παλιά Ρώσοι, Τούρκοι και Βούλγαροι και εσχάτως και οι Αμερικάνοι, φάνηκε εν τέλει πως ήταν αφημένος στην τύχη του.
Όποιος νόμιζε ότι ο Έβρος ήταν πλήρως θωρακισμένος είναι για γέλια.

31/8/2023
Ο Σύριζα δεν χρειάζεται «αριστερό» αρχηγό (αριστερά έχουμε και είναι αυτή που είναι), αλλά κάποιον που να μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη, με όρους μητσοτακισμού. Όσο πιο πολύ θα μοιάζουν οι επόμενες εκλογές με τις «εσωτερικές» στη Νέα Δημοκρατία, τόσο θα αυξάνουν και οι πιθανότητες του Σύριζα, για να επανέλθει στην εξουσία.
[σε Φίληδες κ.λπ. πείτε τους απλώς περαστικά]

30/8/2023
Κι ενώ ο Τσίπρας μετατρέπει τον Σύριζα σιγά-σιγά σε Ντέμοκρατς θα πρέπει να τον πλαισιώσει και με τα σχετικά «γεράκια», ώστε να γίνουν σωστά οι δουλειές... όπως Αμερική.

29/8/2023
Κοντεύει να καούν 1 εκατομμύριο στρέμματα στον Έβρο και ο προ.πο πήγε να χτυπήσει στην πλάτη τους αστυφύλακες και να ποτίσει το φράχτη της ντροπής. Το λες και κλείσιμο του ματιού στους... Μάηδες της περιοχής.

29/8/2023
Το τι μπορεί να συμβεί στα εσωτερικά ζητήματα, πώς μπορείς να απελευθερωθείς σαν χώρα, αλλάζοντας την ατζέντα στα οικονομικά, στα εργασιακά, στα κοινωνικά, στα ενεργειακά, στα περιβαλλοντικά κ.λπ., εξαρτιέται από το πώς τοποθετείσαι σε σχέση με τον ξένο παράγοντα (την ΕΕ, το NATO και τις ΗΠΑ), πολιτικές του οποίου υλοποιεί και η ΝΔ και ο Σύριζα, σε όλα τα βασικά ζητήματα. Από κει ξεκινάνε όλα.
Πώς τοποθετείσαι έναντι του Γερμανού και του Αμερικάνου, μα και του Ρώσου και του Κινέζου.
Και η μόνη αριστερή ανάλυση επ’ αυτού, στην οποία να μπορείς να δώσεις κάποια βάση δηλαδή, είναι εκείνη του ΚΚΕ. Δεν υπάρχει άλλη. Όλες οι άλλες αναλύσεις είναι συστημικές.
Συστημική είναι και η προσέγγιση του Σύριζα φυσικά. Και καμία απολύτως σημασία δεν έχει το ποιος θα την υλοποιήσει.
Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν πολλοί Συριζαίοι για την περίπτωση Κασσελάκη είναι εκτός τόπου και χρόνου και βασικά της πλάκας.
Ο άνθρωπος δεν διαφέρει σε τίποτα από την Αχτσιόγλου ή τον Τσακαλώτο. Αφήνω δε το γεγονός πως ως «νέο» και «άφθαρτο» πρόσωπο έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει το νέο μάνατζερ του συστήματος, που θα ξαναμοιράσει και πάλι το παιγνίδι.
Όχι βέβαια της αριστεράς, αλλά της εξουσίας.

28/8/2023
To ότι για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, που καίει ανεξέλεγκτα για 10η μέρα, δεν ζήτησε τα Ilyushin από τους Ρώσους (όπως έκανε το 2021, περιορίζοντας την καταστροφή στην Βαρυμπόμπη), το αποκαλείς πλέον και εθνική προδοσία.

26/8/2023
Μπαρ «πειρατής» πρέπει να υπήρχε σε κάθε νησί, και όχι μόνο σε νησί, αλλά σε κάθε παραθαλάσσιο μέρος στη δεκαετία του ’90. Υπήρχαν και οι «πειρατικές» μουσικές, με τις ακουστικές κιθάρες μπροστά, σαν αυτές που έπαιζαν οι Πυξ-Λαξ, οι Ζιγκ-Ζαγκ, ο Στέλιος Ρόκκος και διάφοροι άλλοι. Κι ενώ τις πειρατικές μπαντάνες μέχρι τότε τις φόραγε ο κόσμος μόνο στις Απόκριες, ξαφνικά τις έβλεπες παντού - μαζί με τα μπουκάλια με το ρούμι βέβαια που άδειαζαν στο πι και φι. Τελείως σικέ φάση, αλλά άφησε κάποια κομματάκια...
https://www.youtube.com/watch?v=xJYZb4LI0qQ

3 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "To ότι για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, που καίει ανεξέλεγκτα για 10η μέρα"...

    Nikos Zozos
    Δεν γίνεται να τα στείλει στην Αλξενδρούπολη ειδικά δεν επιτρέπουν οι αμερικανοί

    Labis Vasilatos
    Μα πώς να τα ζητήσει;Με τί μούτρα

    Sakis Bwanas
    σωστα, θα ντρεπόταν

    Θανάσης Αντωνίου
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Μα, νομίζω την απάντηση την έδωσε η ίδια η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου οτι θα ήταν τουλάχιστον άκομψο να γίνει κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση. Ή παππάς ή ζευγάς. Ή με το ΝΑΤΟ ή με τον Μόσκοβο!

    Thanasis Zlatanos
    δλδ στα παπαρια της η Ελλαδα...

    Ferris Costas
    Δηλαδή, ο Ερντογάν που παίζει και στα δύο ταμπλώ, είναι πιο έξυπνος από μας;

    Sakis Bwanas
    σαφέστατα

    Νίκος Σούρσος
    Με τι μούτρα να τα ζητήσει που είχε εδώ τον Ζελένσκι και του έταζε στρατιωτική βοήθεια;

    Φώντας Τρούσας
    Να βάλει άλλα. Αυτά θα κοιτάμε τώρα, με τέτοια καταστροφή;

    Γεώργιος Ζγούρας
    * Καμμία ελπίδα!
    ** Ο Έβρος δεν ήταν και δεν - (θα) είναι - (ποτές) Αθήνα! - (μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες περιόδους τού προηγούμενου αιώνα μάς δώσανε σημασία, με έργα + όχι θεωρίες)

    Stelios Papastilianos
    μα δεν θα συμφωνουσε και ο ηγετης Ζελινσκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Το τι μπορεί να συμβεί στα εσωτερικά ζητήματα, πώς μπορείς να απελευθερωθείς σαν χώρα"...

    Βαγγέλης Μπάκος
    Ωραία ανάλυση

    Fanis Papadopoulos
    Εγώ πάντως έκανα ερώτηση πια θα είναι τα μέτρα για τους ελευθέρους επαγγελματίες , πριν 3 ημέρες και ακόμα περιμένω απάντηση , που δεν θα πάρω ειμαι σίγουρος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Κοντεύει να καούν 1 εκατομμύριο στρέμματα στον Έβρο και ο προ.πο πήγε να χτυπήσει στην πλάτη τους αστυφύλακες¨"...

    Φραγκίσκος Δακτυλίδης
    Με ύψιλον όμως.

    Φώντας Τρούσας
    το συναντάς και με η.

    Peter Galan
    Μάηδες;;; Πόσοι ζώντες γνωρίζουν τι είναι αυτό;

    Φώντας Τρούσας
    Γνωστά είναι αυτά... Μονάδες Ασφαλείας Υπαίθρου.

    Peter Galan
    γνωστά μόνο στην τρίτη ηλικία μας!

    Φώντας Τρούσας
    Όχι. Κάνεις λάθος. Είναι γνωστά σε όσους ασχολούνται λίγο με την ελληνική ιστορία. Εγώ δεν είμαι τρίτη ηλικία εν τω μεταξύ, είμαι μέση ηλικία.

    Παναγιωτης Πανταζιδης
    Αυτό το ΜΑΥδες αν και το είχα σκεφτεί και γω από τις πρώτες στιγμές που έγιναν γνωστά τα γεγονότα αυτοδικιας και μου προκάλεσε μεγάλο φόβο , ομολογώ πως με τάραξε περισσότερο τώρα που το είδα πως το σκέφτηκε κι άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή