Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 99

6/6/2018
ROBERT F. KENNEDY (20/11/1925 – 6/6/1968) 50 χρόνια από τη δολοφονία του…
«Σαν παιδί ο Μπόμπυ έπρεπε πάντα να τσακώνεται με τους άλλους Κέννεντυ, για να παίρνη ό,τι ήθελε. Ήταν ο μικρότερος αδελφός κι αυτός που έτρωγε πάντοτε ξύλο από τα μεγαλύτερα αδέλφια του, θυμάται ένας στενός του φίλος. Αυτό το πράγμα, του έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στο μυαλό του και συχνά λέει πως θα μεγαλώση τα παιδιά του διαφορετικά. Όταν ήταν μικρός ήταν πάντα ο Ρόμπερτ που έκανε τις δουλειές για τους άλλους. Και πάντα τσακωνόταν με τον Τζων για το ραδιόφωνο. Ο Γερουσιαστής τρελαινόταν με την τζαζ και αγαπούσε πολύ τον Μπέννυ Γκούντμαν, ενώ ο Μπόμπυ δεν συμπαθούσε την τζαζ».
Κιμ Φόρεστ: Ρόμπερτ Κέννεντυ / Όπως δεν τον ξέρει κανένας / Εκπληκτικά γεγονότα και φωτογραφίες [Σκίουρος, Αθήνα, Ιούνιος 1968] 

4/6/2018
Πριν κάμποσα χρόνια είχα βρει στο Μοναστηράκι, σε μαγαζί (δε θα πω σε ποιο), στις «προσφορές», ένα άλμπουμ από τις αρχές του ’70 που λεγόταν “Electronic 2000”. Είχα απορήσει… αλλά είχα φροντίσει να κρύψω την έκπληξή μου, για να μη δώσω στόχο…
Είχα κοιτάξει τα ονόματα φυσικά και είχα αναγνωρίσει, τότε, τρία από τα συνολικά εφτά (εκείνα των Krzysztof Penderecki, François Bayle και Bernard Parmegiani – οι υπόλοιποι τέσσερις μουσικοί που συμμετείχαν στη συλλογή ήταν οι Toshiro Mayuzumi, Luctor Ponse, Milan Stibilj και Jos Kunst), θεωρώντας –και δεν είχα άδικο– πως είχα χτυπήσει φλέβα.
Το LP αυτό έχει εκπληκτικά tracks και ανάμεσά τους το “Solitioude” του François Bayle, που είναι ένα από τα ωραιότερα concrete-avant-electronic, που έχω ποτέ ακούσει…  

3/6/2018
Διαβάζω διάφορα από ’δω κι από ’κει για το comeback της Francoise Hardy, αλλά ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω τίποτα… Εκθέσεις με πρόλογο, κυρίως θέμα, επίλογο, ωραίες προτάσεις, καλολογικά στοιχεία, αγάπες κι έρωτες, και δε συμμαζεύεται. Βαρετά κείμενα.
Μπορώ να γράψω πολλά για την Francoise Hardy και για τις περιπέτειές της στην Ελλάδα, στα μέσα των σίξτις (για τις οποίες δε γράφει κανένας), αλλά δεν έχω χρόνο. Όπως δεν έχω χρόνο για ν’ ακούσω και τα τραγούδια από το τελευταίο άλμπουμ της… θα το κάνω όμως κάποια στιγμή.
Πάντως έχω χρόνο για να πάω πίσω στο ’68 και να ρίξω στο πικάπ μια κομματάρα από το αγγλόφωνο άλμπουμ της, το “Loving”, που είναι ένα από τα καλύτερά της αφού εκεί η ωραία Φρανσουάζ τραγουδάει Kinks, Phil Ochs, Nirvana (Άλεξ Σπυρόπουλο), Tim Hardin κ.ά. …

31/5/2018
Μπορεί να το αγόρασα για τη συνέντευξη του Δημήτρη Ποταμίτη, έχει όμως κι άλλα ωραία μέσα... (1984)

30/5/2018
Έχει έτοιμο καινούριο άλμπουμ ο Buddy Guy (κυκλοφορεί σε καμμιά 15αριά μέρες), θα λέγεται "The Blues is Alive and Well" και θα εμφανίζονται σ' αυτό οι Mick Jagger, Keith Richards, Jeff Beck κ.ά.
Με την αφορμή θυμάμαι τον πανικό που είχε προξενήσει στις αρχές των 00s το συγκλονιστικό "Sweet Tea", το οποίο βγήκε τώρα για πρώτη φορά σε βινύλιο!
Το blues ήταν, είναι και θα παραμείνει αθάνατο...

5 σχόλια:

  1. Σχόλια από το facebook περί Buddy Guy...

    Stathis Nikokavouras
    for ever and ever...για ακου εδω και δες ολο το βιντεακι..κοματια του νησιου μας απο την τοπικη μπαντα..ενας μελος εχει μανα απο το χωριο μας...δες και θα σου πω μετα ποιος..
    https://www.youtube.com/watch?v=fDm88d2Glcg
    Black Strat Band - There Was A Time

    και εδω με τον ρον μπαμπωλφουτ απο τους γκανς εντ ροζες και τον γακη ,,,,οταν ερθεις το καλοκαιρι θα παμε να απολαυσουμε..παιζουν τεταρτη και κυριακη στο σιδαρι...ο ρον ερχεται καθε καλοκαιρι κερκυρα...εχουν ενα προτζεκτ που φερνουν μαθητες κιθαρας και μενουν εδω...
    https://www.youtube.com/watch?v=1SDmUec-KKA
    youtube.com
    Black Strat Band Feat. Ron 'Bumblefoot' Thal & George…

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ωραίοι.

    Stathis Nikokavouras
    απλα και μονο να σου αναφερω οτι στα 25 τραγουδια που παιζουν τα 15 ειναι pink floyd και τα υπολοιπα ,ρορυ,στοουνς,ερικ, και δικα τους.το καλοκαιρι το κανουν λιγο ποιο λαιτ το προγραμμα γιατι παιζουν σε αγγλικο κοινο ,μεχρι που αρχιζουν και φωναζουν ολοι θελουμε και αλλο φλοιντ ,και αλλο...και ο αρχηγος της μπαντας ο νικος ο σελλας φανατικος αεκαρας ,εχει στα χερια τατου απο τον τοιχο μεχρι το ανιμαλς ...ο αλεξ που παιζει οργανο ειναι γιος της κατερινας του τσαμπα συνομιλικης μου που εμενε αν θυμασαι διπλα απο το σπιτι του γιατρου του κουστα ,και το ελαιουργειο ..το sweet tea ακουγεται ο ηχος λες και εχει γραφει μεσα σε καλυβα στα νοτια οπως δειχνει και η φωτο...εκατσαν και ζωγραφισαν κλεισμενοι μεσα..

    Thomas Triantafyllou
    Το sweet tea ηταν καλλιτεχνικη δημιουργια που τον εβγαλε απο τα στεγανα του,δείχνοντας εναν μουσικο που τολμαει να ψαχτει ακομα και κοντα στα 70 του ,ακομα και μεσα στις φορμες ενος ιδιωματος που εχει κανει πολυ κοσμο τεμπελακο κτλ,hats off στον τιτανα ξανα!

    Nikos Mitrogiannopoulos
    Ανάσταση! Βγήκαμε από τα Μνημόνια!

    Ioannis Degdekis
    Ακριβώς!

    Paul Karapiperis
    (emoticon)

    Vassilis Serelis
    Κορυφαία δισκάρα το sweet tea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το facebook για το περιοδικό Ο Κόσμος των Superstar...

    Win Berry
    έχει ακόμα την μεγάλη αφίσα σαλαμπάση; αν ναι ζηλεύω... (η "Τσέρυλ Λαντ" είναι η Cheryl Ladd;;; τρομερή ελληνική απόδοση ονόματος! )

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, την έχει την αφίσα.
    Ο... άγγελος είναι η Λαντ, ναι.

    Win Berry
    τώρα που το σκέφτομαι Cheryl και σαλαμπάσης θα ήταν και ωραίο ζευγάρι γενικά, να της σιγοτραγουδάει το παράπονο σε κανά μαλιμπού...

    Aggeliki Marinou
    θα βάλω σαλαμπάση, αυτό ήταν

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Βάλε Σόφη Ζαννίνου καλύτερα, που είναι και φωνάρα... Δεν κάνω πλάκα. Την είχα ακούσει πριν μερικά χρόνια κάπου, ζωντανά, και ήταν φοβερή!

    Aggeliki Marinou
    https://www.youtube.com/watch?v=UkrHxoAF8do
    ΣΟΦΗ ΖΑΝΝΙΝΟΥ - Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ- ΣΠΑΝΙΟ

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μασάει και τη Τζενάρα...
    https://www.youtube.com/watch?v=Rc1Drr7gbZY
    ΣΟΦΗ ΖΑΝΝΙΝΟΥ Η ΣΚΛΑΒΑ - Σ ΑΓΑΠΩ Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

    Aggeliki Marinou
    και ωραία γυναικα ήταν
    και μάλλον φτιαχνει η φωνη της μεγαλωνοντας

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Γέμισε!

    Aggeliki Marinou
    ακριβως - σπανιως συμβαινει αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το facebook περί Francoise Hardy...

    Konstantinos Zachopoulos
    Δεν ξέρω περί comeback. Αυτό που ξέρω είναι πως ποτέ δεν εξαφανίστηκε (δισκογραφικά), οπότε... ποιο comeback; (To '12 ήταν ο αμέσως προηγούμενος δίσκος της)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Είχε να βγάλει 6 χρόνια. Που δεν είναι πολλά για μια καλλιτέχνιδα του '60. Τώρα τη μυρίστηκαν όμως...

    Konstantinos Zachopoulos
    Αυτό εννοώ. Δεν είχε να βγάλει 20 χρόνια

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τώρα βγήκε και σε βινύλιο, έχει άλλη χάρη... Ψάχνουν και για "πρόσωπα" τα μίντια...

    Andreas Rozos
    αυτό είναι δισκάρα επίσης λόγω Micky Jones & Tommy Brown ... https://www.discogs.com/Fran%C3%A7oise.../release/3029182
    Françoise Hardy - Françoise Hardy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το facebook περί Electronic 2000...

    Anastasios Babatzias
    ολα τα λευτα το ξαφνιασμα οταν βρισκεις κατι πολυ σουπερ στις προσφορες, εγω μια φορα ειχα βρει το rien των faust με 4 ευρω αλλα δυστυχως το ειχα ειδη χαχα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Γι' αυτό το θυμήθηκα, επειδή βρήκα κάτι άλλο σούπερ σήμερα... για το οποίο θα γράψω άλλη φορά...

    Nektarios Papadimitriou
    Συμφωνώ! Και το Electronic Panorama ειναι μια απο τις 5 - 10 κορυφαιες electronic music / musique concrete συλλογες που κυκλοφορησαν ποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή