Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

BILLY POD προσωπικό άλμπουμ από τον ντράμερ των Baby Trio (παλαιότερα) και των Next Step Quintet

Billy Pod είναι ο ντράμερ Βασίλης Ποδαράς, γνωστός, κυρίως, από το παλαιό Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη και τους Next Step Quintet (ή και από άλλους σχηματισμούς, όπως το κουαρτέτο του Μιχάλη Καταχανά π.χ.). Λέμε για έναν τζαζ ντράμερ λοιπόν, που τώρα έχει έτοιμο το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του, το Drums to Heal Society (2019), το τυπωμένο από την Puzzlemusik. Το CD περιλαμβάνει έντεκα tracks, με τα περισσότερα να ανήκουν στον Ποδαρά, ενώ υπάρχει και μια σύνθεση του Κοντραφούρη ανάμεσα (“Billy Pod”), όπως και μια διασκευή στο “Limit to your love” της Leslie Feist και του Chilly Gonzales. Το “Drums to Heal Society” ηχογραφήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2018 και συμμετέχουν σ’ αυτό οι Μιχάλης Τσιφτσής κιθάρα, Γιάννης Παπαδόπουλος fender rhodes, πιάνο, Γιάννης Αναστασάκης ηλεκτρονικά, Κίμων Καρούτζος μπάσο και Billy Pod ντραμς (με τις παρουσίες σε μερικά tracks των Γιώργου Κοντραφούρη πιάνο, Κατερίνας Ντούσκα φωνή και Στέφανου Χυτήρη ντραμς να συμπληρώνουν τη line-up).
Το “Drums to Heal Society” είναι ένα ιδιαίτερο άλμπουμ – και αυτό, επειδή δεν μπορείς εύκολα να το κατατάξεις. Να το πεις σκέτο «jazz» δηλαδή είναι… τρέχα-γύρευε, γιατί εδώ έχεις να κάνει με κάτι πολυδιάστατο, που μπορεί ναι μεν να εκκινεί από την jazz, αλλά οδεύει και προς άλλες κατευθύνσεις. Και προς το rock, το πιο progressive και experimental κομμάτι του (“Dark passenger”), και προς την… abstract jazz (“Void”), και προς πιο electric-groovy χώρους (“Minor mystery”) ή ακόμη και προς contemporary καταστάσεις (“L”). Και βεβαίως το “Limit to your love”, με την Katerine Duska στο τραγούδι, προσφέρει κι άλλες διαστάσεις στο ακρόαμα (περισσότερο soulful αυτή τη φορά – αν και το συγκεκριμένο track δεν έχει σχέση με την soul, αλλά με την nu-jazz), με το φερώνυμο “Drums to heal society” να οριοθετεί electronic-improv περιβάλλοντα και με το “Billy Pod” (εδώ με τη συμμετοχή του Γιώργου Κοντραφούρη) να κινείται πιο κοντά προς το hard bop.
Ο Billy Pod προσπάθησε να χωρέσει στο “Drums to Heal Society” πολλά από τα αισθητικά θέματα που τον απασχολούν (τα οποία περιστρέφονται, οπωσδήποτε, γύρω από την jazz, αλλά και από άλλα γειτονικά χωράφια). Η αλήθεια είναι πως τα καταφέρνει πολύ καλά στα περισσότερα απ’ αυτά, αναδεικνύοντας καίρια το επιμέρους, αλλά χάνοντας κάπου την ενότητα του άλμπουμ του.
Σ’ ένα επόμενο CD, στο οποίο θα εμφανίζεται πιο επικεντρωμένος, νομίζω πως ο Billy Pod θα πατήσει σε πολύ υψηλές κορυφές. Το ταλέντο δεν του λείπει. Ίσα-ίσα… περισσεύει.
Επαφή: www.puzzlemusik.com

Ο Billy Pod θα παρουσιάσει live το άλμπουμ του στο six d.o.g.s τη Δευτέρα 4/3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου