Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

SNAPPED ANKLES λονδρέζοι, δύσκολο να τους περιγράψεις, αλλά ενδιαφέροντες

Σχηματίστηκαν στο Λονδίνο το 2011, οι Snapped Ankles, και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει διάφορα τινά (δύο άλμπουμ και κάμποσα singles και EP). Το Stunning Luxury [Leaf / Heathen Natives, 2019] είναι το πιο καινούριο άλμπουμ τους, που τυπώνεται σε LP (με extra CD), CD και digital, περιέχον δέκα tracks πλήρως χαρακτηριστικά του ύφους της μπάντας – που είναι κάπως αλλοπρόσαλλο, αλλά σε κάθε περίπτωση λειτουργικό.
Από πού είναι επηρεασμένοι οι Snapped Ankles και τι ακριβώς ή… σχεδόν ακριβώς παίζουν μας το λένε εμμέσως οι ίδιοι, μέσω του EP τους “Violations”, που είχε κυκλοφοήσει πέρυσι και που περιλάμβανε τέσσερις versions (μόνο). Πάνω σε τι; Σε κομμάτια των (The) Fugs, Comateens, Beltram και CAN.
Αν οι Fugs και οι CAN είναι γνωστοί στους πάντες, να πούμε πως οι Comateens ήταν αμερικανοί electro-«νιουγουεβάδες» (καλοί!) και ο Beltram αμερικανός «ντανσάς» (σε techno φάση και τα συναφή). Αν τώρα τα ανακατέψεις όλα τούτα στο blender (Fugs, Comateens, Beltram και CAN) θα προκύψει ο ήχος των Snapped Ankles. Κυριολεκτικώς, όμως.
Εννοούμε πως οι Βρετανοί τα έχουν όλα αυτά: το underground spoken word των Fugs, το electro new-wave, πείτε το και… underground synth-pop των Comateens, την acid techno λογική του Beltram και βεβαίως τις ψαγμένες kraut ρυθμοδομές των CAN. Και δεν είναι μόνον αυτά, αφού… ανά τεμάχιο προσθέτουν και τις δικές τους ατασθαλίες, που μπορεί να παγιδεύουν funk, rock, ακόμη και ethnic (ρυθμοδομές κυρίως, με την electro έκφραση των οποίων είχαν ασχοληθεί οι Γερμανοί πριν από τον Brian Eno ή, τέλος πάντων, ταυτοχρόνως).
Το αποτέλεσμα είναι το “Stunning Luxury” να προσφέρει tracks, που είναι αληθινά καλά ή και πολύ καλά, σαν το “Skirmish in the suburbs”, το “Dream and formaldehyde” ή το “Drink and glide”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου