Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

οι SEDIMENT BRUISE σε ακόμη μια παραγωγή του Clive Martin

Όταν βλέπεις στο back cover τού πιο πρόσφατου τρίτου άλμπουμ των Θεσσαλονικέων Sediment Bruise τον Clive Martin (ο ίδιος ήταν στην παραγωγή και του προηγούμενού τους, του “A New Disease” από το 2016) λες πως, εδώ, κάτι… ξανασυμβαίνει. Και όντως, αφού και αυτό το άλμπουμ διακρίνεται για τις ηχογραφικές και παραγωγικές ποιότητές του, που το τοποθετούν εξ αρχής ένα βήμα (ή και περισσότερα) πιο μπροστά. Αλλά, για να τα πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά…
Το In-Between (2019) κυκλοφορεί κατ’ αρχάς από την Ikaros Records σε 250 κόπιες βινυλίου και περιέχει εννέα tracks, στο γνωστό… εναλλακτικό ή post rock, όπως το λένε περισσότερο τα τελευταία πολλά χρόνια, στυλ των Sediment Bruise. Στο cover δεν αναγράφονται τα μέλη, αλλά αυτά πρέπει να είναι οι Vag Mood τραγούδι, Νίκος Νικολαΐδης κιθάρες, Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης πλήκτρα, κιθάρες, σαμπλ, φωνητικά, Σωτήρης Φωτεινητσόγλου βιολί (δίνει μια επιπλέον διάσταση εκεί όπου ακούγεται), Παναγιώτης Γιαννούδης μπάσο και Γιώργος Μούκος ντραμς. Ένα σεξτέτο είναι, με άλλα λόγια, οι Sediment Bruise, πολύ καλά εκπαιδευμένο στο να μεταφέρει, στο βινύλιο εν προκειμένω, ένα κάποιο… δράμα. Εννοούμε πως το «δράμα» δεν υπάρχει συχνά και μόνο στους «εσωτερικούς» και κάπως βαρείς στίχους των τραγουδιών του γκρουπ, αλλά περνάει και στα μουσικά μέτρα, δημιουργώντας θέματα κάπως απαιτητικά στην ακρόασή τους – κάτι, βεβαίως, που δεν το λέμε ως μειονέκτημα.
Αυτή η… δυσκίνητη, γενικώς, κατάσταση χρωστά επίσης στις ενοργανώσεις, στις επικές κιθάρες, στα πλήκτρα, τα ηλεκτρονικά και λοιπά, αλλά χρωστάει πολλά και στη φωνή, που δεν είναι μόνον ένας φορέας μηνυμάτων, αλλά και μιας… ψυχολογίας, ενός κλίματος.
Το “In-Between” διαθέτει μερικά εξαιρετικά τραγούδια, όπως είναι το “Mirror” στην πρώτη πλευρά ή το “Parasites” στη δεύτερη, δίχως να υπολείπονται, αναγκαστικώς, τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου