Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

YELLOW BOX τεύχος #13 (Απρίλιος / Μάιος 2022)

160 σελίδες έχει το νέο Yellow Box του Απριλίου / Μαΐου 2022, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες. Με τιμή 6,90 ευρώ και με δώρο, σε όλο το τιράζ, ένα πανάκι καθαρισμού δίσκων βινυλίου, με μικροΐνες, της Simply Analog, ως γνωριμία με τα προϊόντα της. (Περαιτέρω, στο site του Yellow Box μπορείς να αγοράσεις προϊόντα της Simply Analog με 10% έκπτωση, για παραγγελίες άνω των 50 ευρώ και με 20% έκπτωση, για παραγγελίες άνω των 100 ευρώ).
Επίσης, γι’ αυτό το τεύχος τρέχει κι ένας ιδιαίτερος μουσικός διαγωνισμός, για όλους τους αναγνώστες του περιοδικού, οι οποίοι θα μπούνε σε κλήρωση για τέσσερα δώρα. Δώρο 1. Muddy Waters: Folk Singer, 2LP, σε 45rpm, One-Step Pressing, της Mobile Fidelity, Δώρο 2. Pink Floyd: Discovery box (16 CDs), Δώρο 3. Ένα box-set 71 CDs, με τις καντάτες του Johann Sebastian Bach, της γερμανικής εταιρείας Profil / Hanssler. Δώρο 4. Δύο δίσκοι βινυλίου της ιταλικής audiophile εταιρείας Fone, ήτοι τα άλμπουμ Fausto Mesolella: Live ad Alcatraz (made in Japan) και Antonio Vivaldi: Le Quattro Stagioni aparti reali” (LP, 180gr).
Τώρα, από πλευράς ύλης, τα βασικά θέματα που προβάλλονται στο εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του περιοδικού, που κλείνει τα δύο χρόνια του, έχουν να κάνουν με την παρουσίαση του ολοκληρωμένου συστήματος / combo Audiolab Omnia (γράφει ο Μάνος Μαστραντωνάκης), με τα ασύρματα / ενσύρματα ακουστικά με ANC Mark Levinson No. 5909 (γράφει ο Μάνος Μαστραντωνάκης), με τον προενισχυτή Phono MM / MC Echo Diastasis PH-79 v.2 (γράφει ο Γιάννης Καμαρινός), με τα ενεργά / ασύρματα ηχεία βάσης / ραφιού KEF LS50 Wireless II (γράφει ο Μάνος Μαστραντωνάκης), ενώ παράλληλα αναπτύσσονται και τα αφιερώματα α. στο βινύλιο (γράφει ο Τάσος Συρίγος), β. στην γερμανική εταιρεία MPS records (γράφω εγώ) και γ. «στο κλαμπ των 27άρηδων» (οι μουσικοί που χάθηκαν στα 27 χρόνια τους) (γράφει ο Νίκος Α. Τζαβέλλας). Τέλος, από τις συνεντεύξεις κυριαρχεί εκείνη της Μαρίνας Σάτι (στην Βάσια Παρασκευοπούλου).
Φυσικά οι ειδήσεις για νέα προϊόντα, παρουσιάσεις και τεσταρίσματα είναι πολύ περισσότερα με reviews από τους Δημήτρη Σταματάκο (ολοκληρωμένος ενισχυτής Technics SU-C700 κ.ά.), Γιάννη Δρακόπουλο (ηχεία βάσης / ραφιού Elipson Prestige Facet 6B κ.ά.), Γιάννη Καμαρινό, Μάνο Μαστραντωνάκη...
Από ’κει και πέρα υπάρχει και το δεύτερο μέρος του περιοδικού («Δίσκοι / Βιβλία / Αφιερώματα») με όλες τις γνωστές στήλες, με άπειρα reviews από τους Θοδωρή Μπαφαλούκα (Classical Music Reviews, Audiophile SACD και LP Corner), εμένα (Jazz & Rock Corner) και την Μαρία Τσακίρη (Lets Rock!) και με άρθρα για την Venus Records (Θοδωρής Μπαφαλούκας), την ιταλίδα ηθοποιό Monica Vitti (γράφω εγώ), συνεντεύξεις με τους βιρτουόζους οργανοπαίκτες Θανάση Βασιλόπουλο και Σωκράτη Σινόπουλο, το ιαπωνικό anime, για νέες εκδόσεις βιβλίων και άλλα πολλά...
Ένα χορταστικό τεύχος, για ακόμη μία φορά από το Yellow Box, το καλύτερο ηχο-μουσικό περιοδικό, που κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα.
Επαφή: www.yellowbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου