Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

LUNG τεύχος #14, Ιούνιος 2022

Το LUNG είναι ένα μουσικό περιοδικό, ένα fanzine, που ομνύει στο rock, βασικά από το ’80 και μετά. Κυρίως, όμως, στο σημερινό rock, σε όλα τα παρακλάδια του, από τα πιο σκληρά και ακατέργαστα στυλ, μέχρι το folk-rock ή το country-rock. Κάπου, λίγο, ανάμεσα σε όλα αυτά, μπορεί να παρεισφρέει και η jazz (συνήθως κάποιες «σελίδες» από την ιστορία της), ενώ σπανιότερα θα βρεις να διαβάσεις για κάποιο άλλο στυλ.
Εντάξει, το περιοδικό έχει οικοδομήσει ένα ύφος, και πάνω εκεί βαδίζει. Με συνέπεια. Ακολουθεί, δηλαδή, την παράδοση (και) των ελληνικών fanzines από τα 80s, που αναπτύσσονταν πάνω-κάτω με την ίδια συνταγή.
Βασικά, εκείνο που χαρακτηρίζει το LUNG είναι τα σύντομα κείμενα (είτε για τα ξένα συγκροτήματα είτε για τα ελληνικά), κάπως σαν δισκοπαρουσιάσεις (ίσως λίγο πιο εκτεταμένες). Από κει και πέρα υπάρχουν οι συνεντεύξεις και ανάμεσα κάποια αφιερώματα σε παλαιότερα γκρουπ (από τα 80s και μετά πάντα), για τα οποία εξετάζεται η δισκογραφία τους.
Εννοούμε, με αυτά, πως η δισκογραφία κανονίζει, εν πολλοίς, την ύλη του περιοδικού.
Στο παρόν LUNG αφιερώματα υπάρχουν στους Dead Can Dance (Μιχάλης Κουρής), στους Bauhaus (Χριστίνα Δραγγανά), στους The Jesus and Mary Chain (Σταύρος Μπέκας) και στους And Also The Trees (Βασίλης Μπέκας).
Μου άρεσε η αναφορά στην εταιρεία (από την Θεσσαλονίκη) Made of Stone (γράφουν οι Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Πάνος Δρόλιας και Νίκος Ζέρης), όπως μου άρεσε και το CDA Guide to Made of Stone Recordings”, με δώδεκα επιλογές (ελληνικών και ξένων γκρουπ) από τον κατάλογο της ετικέτας (Maha Sohona, Tortuga, Daliborovo Granje, Bonzai, Prosperina, The Noise Figures, Halocraft, The Dead Ends, Supermoon, Paranoid Reverb, Liquify, Black Sky Giant), που συνοδεύει την έκδοση.
Η υπόλοιπη ύλη, τώρα, αφορά στους Fontaine D.C., Spiritualized (συνέντευξη), Black Country, New Road, Midlake, Ian Noe, Halocraft (συνέντευξη) και άλλα διάφορα.
Τα ονόματα τα βλέπετε, εξάλλου, και στο εξώφυλλο, ενώ σκανάρουμε και τα περιεχόμενα του τεύχους, ώστε να έχετε και την πλήρη εικόνα.
Επαφή: www.lungfanzine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου