Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

το WALKING CLICHE SEXTET οδηγεί ο κορεάτης κοντραμπασίστας SeaJun Kwon

Το Walking Cliché Sextet, που αποτελείται από τους Erez Dessel πιάνο (σε τέσσερα tracks), Jacob Hiser πιάνο (σε τρία tracks), Avery Logan ντραμς (σε τέσσερα tracks), Charles Waller ντραμς (σε τρία tracks), Aaron Dutton τενόρο σαξόφωνο, Jacob Shulman τρομπόνι, Michael Prentky τούμπα και το οποίον οδηγεί ο κορεάτης, αλλά εγκατεστημένος στην Νέα Υόρκη, κοντραμπασίστας SeaJun Kwon είναι μια ομάδα που ξαφνιάζει. Που ξαφνιάζει μέσω του νέου άλμπουμ της Micro-Nap, που θα κυκλοφορεί από τις 21 Οκτωβρίου (2022) από την γνωστή μας Endectomorph Music.
Το άλμπουμ αυτό περιέχει επτά συνθέσεις, με διάρκειες από 2:58 έως 8:42 (με τις πιο πολλές να κινούνται περί τα οκτώ λεπτά), πέντε από τις οποίες ανήκουν στον SeaJun Kwon, μία (“Muad dib”), που ανήκει στον πιανίστα Dessel και μία (“Commune”), που ανήκει στον τουμπίστα Prentky.
Οι συνθέσεις, όλες οι συνθέσεις, είναι πούρα σύγχρονη contemporary jazz, παιγμένη με ψυχή. Είναι τα παιξίματα εννοούμε, που αναδεικνύουν τις συνθέσεις, που τις κάνουν να ακούγονται όχι παραπάνω απ’ αυτό που είναι, αλλά αυτό ακριβώς που είναι. Καίριες και εμπνευσμένες.
Έχοντας τρία πνευστά σε lead ρόλο (τενόρο, τρομπόνι, τούμπα) και έξοχο ρυθμικό τμήμα (πιάνο, μπάσο, ντραμς – με το πιάνο να έχει και lead ρόλο φυσικά), οι Walking Cliché Sextet ακούγονται συχνά κάπως σαν ένα ροκ γκρουπ, που παίζει jazz (ας πούμε σαν τα συγκροτήματα της… Canterbury jazz) και λιγότερο σαν μια ακραιφνή, αμερικάνικη,, ωδειακή μπάντα, όπως κατά βάση είναι (καθώς όλα τα μέλη προέρχονται από το New England Conservatory).
Συνθέσεις μεστές, «αγριεμένες» και λυρικές μαζί, με έξοχο playing και καυτά soli (όπως εκείνο στα ντραμς, από τον Avery Logan στο “Anamorphosis No.1”), συνιστούν όλες και όλα μαζί ένα άλμπουμ, που έχει θέματα να προτείνει, προς κάθε επίπεδο, πράγμα που δείχνει –κάτι προφανές φυσικά– την αληθινά σοβαρή δουλειά, που γίνεται στα μουσικά σχολεία της Αμερικής. Βεβαίως δεν αρκεί αυτό, για να προκύψει ένα «τέλειο» άλμπουμ, όπως είναι το “Micro-nap”, καθώς χρειάζεται και το ανάλογο ταλέντο. Όμως και απ’ αυτό υπάρχει πολύ εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου